GOOGLE REKLAMLARI

Fenerbahçe - Pendikspor maçı Ziraat Türkiye kupası

28 Kasım 2012 Çarşamba
GOOGLE REKLAMLARI


Fenerbahçe Pendikspor Ziraat Türkiye Kupası maçı ne zaman hangi kanalda yayınlanacak?27 Kasım 2012 Şükrü Saraçoğlu'nda oynanacak olan mücadele 20:30 da başlayacak.

Geçen sezon Türkiye Kupası'nı kazanarak, 29 yıllık kupa hasretine son veren Fenerbahçe, 1999-2000 sezonunda kupada elendiği Pendikspor'dan rövanşı almak için maça çıkacak.
       
KUPADA FARKLI BİR 11 BEKLENİYOR
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, bu akşamki Ziraat Türkiye Kupası maçında UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süper Lig'deki kadrodan farklı bir ilk 11'i sahaya sürmesi bekleniyor.
       
Kocaman'ın Pendikspor karşısında, Avrupa kupası ve lig maçlarında az süre alan ve fazla forma şansı bulamayan oyunculara görev vereceği öğrenildi.
       
Sarı-lacivertlilerde, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) 2 maç ceza verdiği Caner Erkin, ligdeki Gençlerbirliği maçının ardından Pendikspor maçında da forma giymeyerek cezasını tamamlayacak.

PENDİKSPOR 'İNTİKAM' SÖYLEMİNDEN RAHATSIZ
Pendikspor Kulüp Başkanı Sami Bayram, yerel ve ulusal basında 13 yıl önce Fenerbahçe'yi kupadan elemelerine vurgu yapılarak, "13 yıllık intikam" gibi ifadeler kullanıldığını belirterek, sporun barış ve dostluk olduğu yerde "intikam" ifadelerinin doğru olmadığını, kazanırsa Fenerbahçe'yi tebrik edeceklerini kaydetti.

"FUTBOLCULARIMIZ KENDİNİ GÖSTERMEK İSTEYECEKTİR"
Sami Bayram, böyle maçların futbolcularına kendilerini gösterme şansı verdiğini belirterek, "Fenerbahçe gibi bir takımla oynamak, her futbolcunun, her hocanın istediği bir şeydir. Futbolcular için bir pazardır. Bu pazarda herkes kendini göstermek isteyecek, hocamız en iyi kadroyu çıkaracaktır. Takımımıza güveniyoruz. Pendikspor olarak amacımız PTT 1. Lig'e çıkmak. Ancak Türkiye Kupası'nda da elde edilecek başarılarla gurur duyarız" ifadelerini kullandı.

"YEDEKLER DE ÇIKSA ADI FENERBAHÇE"
Sami Bayram, Fenerbahçe'nin bu akşamki maça her zamanki ilk 11'inden farklı bir kadroyla çıkmasının beklendiğinin belirtilmesi üzerine, "Rakibimizin yedekleri de çıksa ne olursa olsun adı Fenerbahçe. Aykut Kocaman'ın kendi düşüncesidir, saygı duyuyoruz. Maçımızın dostluk içinde geçmesini diliyoruz. Kimse farklı olaylar çıkarmasın" dedi.
Fenerbahçe'nin bu akşamki maç öncesi kampa girmemesiyle ilgili olarak da Bayram, herkesin kendine göre bir hazırlanma şekli olduğunu, Fenerbahçe gibi kendini kanıtlayan, dünyaya mal olan bir takımın nasıl hazırlanacağı konusunda yorum yapamayacaklarını söyledi.

Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 4 - 1 yenen Fenerbahçe, çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu'nda Pendikspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Dün akşam Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği engelini 4 - 1 ile geçen sarı-lacivertli takım, öğle saatlerinde Pendikspor maçının ilk antrenmanını gerçekleştirdi.

Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman yönetiminde yapılan çalışmada Gençlerbirliği maçında ilk 11'de forma giyen oyuncular rejenerasyon idmanıyla günü tamamladı. Diğer oyuncular, ısınma hareketlerinin ardından pas organizasyonu ardından da çift kale maç yaptı.

Öte yandan Gençlerbirliği maçı sonrasında ağrı şikayeti bulunan Moussa Sow'un MR'nın çekildiği golcü oyuncunun, sol bacak alt arka adelesinde "Solues" kasında kanama ve ödem tespit edildiği açıklandı.

Fenerbahçe, yarın sabah yapacağı idmanla Pendikspor maçı hazırlıklarını tamamlayacak.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe evinde Pendikspor'u konuk ediyor.

13 yıl sonra yeniden karşılaşacak olan iki takımın tarihi karşılaşmasına saatler kala maç sosyal medya konuşulmaya başladı.

Twitter'da günün en çok konuşulan konularına listesine giren konu Pendikspor hashtag'i ile ülke gündemini zorluyor.

İşte o tweet'lerden bazıları:

Bilgin Olsun ‏@BilginOlsun
Fenerbahce ile Pendikspor 13 yıl sonra bir kez daha karşı karşıya. Fenerbahçe Pendikspor'u 4746 gundur yenemiyor.

мєнмєт уαѕiη ‏@eastanpooL
Arena Boş Değil WC Dolu diyen kuşlara duyurulur. Fenerbahçe - Pendikspor derbisine 7 saatten az bir süre kaldı :)

Bence Bu İyi ‏@EnesOzdemir_
Pendikspor teknik direktörü: "FB tarihinde bizi hiç yenememiş olabilir yine de rakibi küçümsemiyoruz. Elimizden geleni yapacağız"

Sadece GALATASARAY ♥ ‏@MirayOzblk1905
Ne Süper Final, Ne de El Clasico... Hiç biri bunun kadar Heyecan yaratmamıştı ! Büyük Derbiye Hazır Olun; Welcome To Hell Pendikspor...

Mine Yılmaz ‏@8mnylmz
Renkdaşımızın Ashley Young'a yaptığı şakayı duyan fenevliler,Pendikspor'lu futbolcularn telefon numaralarını bulmak için harekete geçmiş :((

Berçem 'uA' #9 ‏@MyHeroElmander
Fenerbahce, Pendikspor maci icin Koreografi çalışmalarına basladı! :)) pic.twitter.com/9ZIdiOFx"

Taner Aydoğan ‏@AydoganGS_52
Son Dakika! Pendikspor Fenevbahçe'nin son zamanlarda yaşadıkları psikolojik travmalar sonucunda yedek kadro ile geleceklerini açıkladı!! :D

musa kaLaman ‏@musakalaman
Fenerbahçeli taraftarlar Pendikspor u karşılamak için Atatürk Havalimanına gitmişler ama kafile stada Pendik-Kadıköy dolmuşuyla gelmiş..

TARİHİ KARŞILAŞMA
1999-2000 sezonunda Türkiye Kupası'nda yine 3. turda Fenerbahçe ile eşleşen Pendikspor, sarı-lacivertli güçlü rakibini sahasında 2-1 yenerek tur atlamayı başarmıştı.

Fenerbahçe bu karşılaşmada Metin Diyadin'in golüyle öne geçmesine rağmen, Pendikspor, karşılaşmayı penaltıdan Seçkin Boylu ve Mustafa Ateş'in golleriyle 2-1 kazanarak tur atlamıştı.



Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren, kupanın son şampiyonu Fenerbahçe ile Spor Toto 2. Lig'de yer alan Pendikspor, 1999-2000 sezonundaki hafızalardan silinmeyen maçın ardından 13 yıl sonra rövanşta kozlarını paylaşacak. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak.


Pendikspor'a 1999-2000 sezonundaki eşleşmede 2-1 yenilerek elenen Fenerbahçe, yaklaşık 13 yıl sonra rakibi karşısında bu kez kazanan taraf olmak istiyor. Pendik Stadı'nda 14 Aralık 1999'da yapılan 3. tur maçında, ilk yarıyı 33. dakikada Metin Diyadin'in golüyle 1-0 önde tamamlayan Fenerbahçe, ikinci yarıda 49. dakikada penaltıdan Seçkin Boylu ve 57. dakikada Mustafa Ateş'in attığı gollere engel olamamış, Pendikspor tarihi bir galibiyete imza atmıştı.

Fenerbahçe'nin kupada aldığı bu sürpriz yenilginin ardından ardından taraftarıyla yaşadığı olaylar, kaleci Rüştü'nün arabasının içinde darp edilmesi hafızalara kazınmıştı.

PENDİK İDDALI
Pendikspor Teknik Direktörü Mehmet Erdal Alpaslan, tarihin tekerrür edebileceğini söyledi, "Fenerbahçe'nin isminin yanında Pendikspor'un isminin yazılması bizim için onur vericidir. Cesaretliyiz, yürekliyiz, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda elimizden geleni yapacağız" dedi. Alpaslan, "Bize Fenerbahçe'nin çıkması bence futbolun cilvesi. Biz haddimizi bilen takımız. Oynayacağımız oyunla kendimizi göstermek istiyoruz" diye konuştu.

FENERBAHÇE
VOLKAN DEMİREL
EGEMEN KORKMAZ
HASAN ALİ KALDIRIM
BEKİR İRTEGÜN
GÖKHAN GÖNÜL
MEHMET TOPAL  
MIROSLAV STOCH  
DIRK KUIJT  
RAUL MEIRELES  
CRISTIAN BARONI  
SEMİH ŞENTÜRK  

PENDİKSPOR
HALUK TANRISEVEN  
EVREN KİLARCİ  
UMUT ESKİKÖY  
ARİF ÇOBAN  
OSMAN ALPTEKİN  
SALİH AYGEN  
CANER ERDOĞAN  
ESER AKBAŞ  
ABDULLAH YILMAZ  
CEMAL İŞLEYEN  
OĞUZ YILMAZ  
FENERBAHÇE’Yİ 13 YIL ÖNCE YENEN FUTBOLCULAR O GÜNLERİ ANLATTI
Türkiye Kupası'nda 1999 yılında Fenerbahçe'yi eleyen Pendiksporlu futbolcular Murat Çıplak ve Rahmi Tiryaki o günleri anlattı.
Ulusal kupa formatının tek maçlı eleminasyon sistemiyle oynandığı zamanlar karşılaşmanın sonucu her zaman sürpirze açıktır. Alt liglerden bir takımın, üst liglerden bir takımla eşleştiği maçlarda alınan sonuçlar futbol tarihinin zenginlikleridir. Avrupa futbolunda en önemli örneklerden biri 2009/10 sezonunda Fransa Kupası'nda yarı-finale kadar çıkan amatör küme takımı Quevilly'dir. Türkiye'de ise kendi tarihinde süper lig tecrübesi yaşamamış olmasına karşın 14 Aralık 1999'da Pendikspor'un Fenerbahçe'yi Türkiye Kupası'ndan 2-1'lik sonuçla elediği mücadele hiç bir zaman unutulmaz. 28 Kasım'da bu iki takım, son yıllardaki lig usulu formatın da değişmesiyle birlikte, tekrar karşılaşma fırsatı buldu.

O günkü mücadeleyi, öncesi ve sonrasıyla maçta forma giyen Murat Çıplak (soyadını Erensoy olarak değiştirmiş olmasına karşın biz onu bu röportajda böyle anıyoruz) ve bitiş düdüğünün çalmasına 30 dakika kala oyuna giren Rahmi Tiryaki'den dinledik.

Takım olarak Fenerbahçe ile eşleşildiğinde olarak turu geçeceklerini düşünmediklerini ancak haberi antrenmanda aldıklarında aralarında "Yenelim de Zeman'ı gönderelim" diye konuştuklarını hatıraltıyorlar. O zamanki takımın en önemli özelliğini, kadrodaki 13-14 kişinin Fenerbahçeli olması olarak aktaran ikilinin maça gidiş hikayesi ise bir hayli ilginç.

Fenerbahçe'yi 1999-2000 sezonunda kupadan eleyen Pendikspor takımının 2 oyuncusu Rahmi Tiryaki ve Murat Çıplak (Erensoy) karşılaşmanın oynanacağı stada minibüsle gittiklerini anlatıyorlar: "Sabah buluştuk Gebze-Harem minibüsüyle maça gidiyoruz. İçeride maça gitmek için konuşan bir kaç arkadaş daha var. 'Birbirlerine acaba gitsek mi Fenerbahçe Pendik'le oynuyormuş.' diye soruyorlar. Ben de araya girdim. Maça gideceğiz biz. Bizim bir kaç arkadaş oynuyor da onlar ayarladı bize. Pendiksporlu oyuncularız desek kim inanır ki? Fener taraftarlarıyla aynı minibüsteydik."

1999 yılındaki maç öncesi soyunma odasında neler oldu?
Murat Çıplak: Maçtan önce Belediye başkanı Erol Kaya ve mütehaahit arkadaşı Mahmut Yılmaz geldi. Kazanırsanız size prim olarak ev vereceğiz dediler. Nasılsa kazanamayacağımızı düşünüyorlardı. Şov yapmaya geldiler. Hep beraber maç öncesi elimizden geleni yapalım da fark yemeyelim diye konuşuyorduk.

Maç içinde neler yaşadınız?
M.Ç.: İki golde de benim payım var. Biri penaltı pozisyonunda kaptan Mustafa Ateş'e ben pas atmıştım. Bir de diğer golün asisti de benden çıktı. 2-1 önde olmamıza karşın ne olursa "Fenerbahçe'dir yenerler " diye düşünürken sonralarda daha fazla inanmaya başladık. Panik yapmaya başladılar. Biz çok rahatladık, top çeviriyoruz. Sahanın kötülüğünden bahsediyorlar ancak kötü değildi de sahamız. Saha kötüyse bize de kötü.
Rahmi Tiryaki: 65'te oyuna girdim. O dakikada kazanacağımıza inanmaya başladık. 2-1 öne geçtiğimizde girmiş olduğumdan farklı bir ruh haliyle sahadaydım. Kamil Hoca beni sol önde oynamam için soktu. Soldan Erkan ve Mosheu'yi kapatmam için görevlendirdi. 3-4 defa kayarak müdahale ettim topu. Sonra anlattılar Kamil Erdem hoca benim için, "Ya bu gerçekten bizim Rahmi mi?" diye sormuş.

Maç sonrası hayatınız nasıl değişti?
M.Ç.: Maç sonrası hayatımız tabi bir hayli ilginçleşti. Mahallede bir süre yürüyemez olduk. Herkes geliyor tebrik ediyor. Maç sonrası benim babamla ilginç bir anım var. Fenerbahçe'yle eşleştğimizde biz hasta fenerli bir aile olarak babamla konuşuyorduk ne olur maç diye. Babam size 6 atarız demişti. Sonra ben çıktım maçta 2 asist yaptım, çok iyi oynadım. O sıra hastanede yatan babamı maçın ertesi günü ziyarete gittim babam konuşmadı benimle.
R.T.: Değişti tabi, arayanla, soranlar çoğaldı. Çarkıfeleğe çıktık falan.  Ama en çok maç sonrası Rüştü Reçber'in yaşadıkları bizi bir hayli üzdü.

Tebrik telefonları geldi mi?
M.Ç.: Maç bitti Trabzonspor'dan arkadaşlar arıyor yendiniz tebrikler napıyosun diyolar. Minibüsteyim ne minibüsü ya dalga mı geçiyorsun diyorlar. E napyim eve gidiyorum işte.
Sonrasında da Pendikspor küme düştü. Nasıl düştünüz?
R.T: O sezon klasman gruplarında çok büyük çekişme vardı. 3 puanla küme düştük. Onda da 3-0 yendiğimiz Çorlu maçında sarı kart cezalısı oyuncu oynatmışız. Hükmen mağlup sayıldık. Çorlu 53 puanla klasman 1.'si oldu. Biz 49 puanla düştük.

Pendikspor bu maçta Fenerbahçe'yi bir daha yener mi?
M.Ç.: Şu anda tesis olarak da imkan olarak da bizden daha iyiler ama bence yenemezler. Çünkü biz o zaman birbiriyle yıllarca oynamış bir birbirini iyi tanıyan bir takımdık.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Bloggerized by Blogger Template