GOOGLE REKLAMLARI

Galatasaray - Fenerbahçe 2012 Son Derbi karşılaşması

16 Aralık 2012 Pazar
GOOGLE REKLAMLARI


GALATASARAY CEPHESİ

Kaleyi Fernando Muslera'ya emanet edecek olan Terim, savunmanın ortasında Semih Kaya ve Dany Nounkeu'yu oynatacak. Sol bekte İspanyol Albert Riera, sağ bekte ise Emmanuel Eboue görev alacak.Orta sahanın ortasında Selçuk İnan ve Felipe Melo'dan vazgeçmeyen başarılı çalıştırıcı, sol kanatta Nordin Amrabat'ı düşünüyor. Oyuncuların formsuzluğu nedeniyle bu bölgede büyük sıkıntı yaşayan Terim'in sağ kanatta oynatmayı planladığı isim ise Hamit Altıntop.

FATİH TERİM'İN PERFORMANSI

Sarı-kırmızılı kulüpte 3 ayrı dönemde 8. sezonunu geçiren 59 yaşındaki deneyimli teknik adam, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile toplam 32 lig derbisinde takımını yönetti. Galatasaray , Terim döneminde ligde rakipleriyle oynadığı 32 derbi maçın 9'unu kazandı, 13'ünde berabere kaldı, 10'unu ise yitirdi.
''Cim Bom'', Terim dönemindeki lig derbilerinde rakiplerine toplam 44 gol attı, kalesinde ise 49 gol gördü.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Aykut Kocaman'ın en güvendiği bölge olan kalede tercihi Volkan Demirel olacak. Savunmanın iki kanadından sağ tarafı Gökhan Gönül'e sol tarafı ise Hasan Ali Kaldırım'a emanet edecek olan Kocaman'ın tandemin de ise formda iki isim Bekir İrtegün ile Joseph Yobo olacak.Maçın kilit bölgesi olan orta alanda Kocaman'ın iki merkez orta saha Mehmet Topal ve Raul Meireles'i kullanması bekleniyor. Kanatlara Caner Erkin ile Dirk Kuyt'ı yerleştirecek olan teknik adamın kilit oyuncusu ise; Cristian Baroni.Takımın gol yollarındaki yükünü çeken Moussa Sow yine en ileri uçtaki isim olacak. Sow'u Kuyt ve Caner ile destekleyecek Kocaman'ın yedek kulübesinde de önemli silahları bulunacak.

AYKUT KOCAMAN'IN PERFORMANSI

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 16 Aralık Pazar günü yapılacak ve Aykut Kocaman sarı-lacivertli takımın başında 16. derbisine çıkacak.Fenerbahçe'nin başında üçüncü sezonunu geçiren Kocaman, takımını saha kenarından yönettiği 15 derbide sadece 3 kez yenilgi yaşadı.Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe, Galatasaray ile 8, Beşiktaş ile 7 olmak üzere toplam 15 derbide karşılaştı. 13'ü lig, 1'i TFF Süper Kupa, 1'i de özelolmak üzere bu maçlarda 7 kez kazananFenerbahçe, 5 kez berabere kaldı, 3 maçta da yenildi.Kocaman'lı dönemde derbilerde toplam 24 gol atan sarı-lacivertliler, 17 gol yedi.Aykut Kocaman döneminde Beşiktaş ile tamamı Süper Lig'de 7 kez karşılaşan Fenerbahçe, 4 kez kazandı, 1 kez kaybetti, 2 kez berabere kaldı. Toplam 14 gol atıp, 7 gol yedi.Galatasaray ile de 6'sı lig, 1'i TFF Süper Kupa, 1'i de özel olmak üzere 8 kez karşılaşan Kocaman'lı Fenerbahçe, 3 kez galip geldi, 3 kez berabere kaldı, 2 kez yenildi. 10 gol atıp, aynı sayıda gol yedi.

FENERBAHÇE'NİN DERBİ KOZU

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile karşılaşacak Fenerbahçe'nin rakibine karşı en büyük kozları bu sezon resmi maçlarda toplam 21 gol atan Dirk Kuyt ve Moussa Sow olacak.Sezonun geride kalan bölümünde resmi maçlarda toplam 11 gol atan Kuyt ile 10 golü bulunan Sow, Türk Telekom Arena'da 16 Aralık Pazar günü oynanacak derbide sarı-lacivertli ekibin en önemli iki oyuncusu olarak ön plana çıkıyor.Fenerbahçe 11'inin değişmez ikilisinin derbilerde Galatasaray'a karşı birer golü bulunuyor.

DERBİDE GÖZLER GOLCÜLERDE

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasındaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe'yi ağırlayacak lider Galatasaray'da gözler golcülerin üzerinde olacak.
Galatasaray'ın bu sezon ligde attığı toplam 32 golün 20'sine imza atan Burak Yılmaz (9) ve Umut Bulut (11 gol), Fenerbahçe derbisinde de teknik direktör Fatih Terim'in en güvendiği isimlerin başında geliyor.Türk Telekom Arena'da ligde çıktığı son 6 maçta gol bularak rakip fileleri 7 kez havlandıran Burak'ın aksine, Umut ise özellikle deplasman maçlarında etkili olarak rakip sahalarda 7 gole ulaştı.Burak Yılmaz, Hakan Şükür'den rekoru alma peşinde.

Ligde üst üste çıktığı son 6 iç saha maçında gol bulan Burak Yılmaz, Fenerbahçe derbisinde de skor üretmesi halinde Hakan Şükür'ün rekorunu kıracak.Türk Telekom Arena'da son yapılan Gaziantepspor karşılaşmasında da gol atarak, Hakan Şükür'le birlikte 34 haftalık maç programına geçilen 1994-1995 sezonundan bugüne kadar, iç saha maçlarında üst üste en fazla gol atan iki isimden biri olan Burak, Fenerbahçe'ye karşı gol atması halinde rekorun yeni sahibi olacak.Burak Yılmaz, bu sezon ligin 3. haftasındaki Bursaspor (1), 5. haftasındaki Akhisar Belediyespor (2), 7. haftasındaki Eskişehirspor (1), 9. haftasındaki Kayserispor (1), 12. haftasındaki Kardemir Karabükspor (1) ve 14. haftasındaki Gaziantepspor (1) maçlarında skor üreterek, son 6 iç saha maçını boş geçmedi.

Umut Bulut, ''Gol Krallığı'' yarışının zirvesinde

Galatasaray'ın sezon başında Fransa temsilcisi Toulouse takımından kiraladığı milli futbolcu Umut Bulut, geride kalan 15 haftada sarı-kırmızılı ekibe büyük katkı sağladı ve ''Gol Krallığı'' yarışının zirvesine oturdu.İlk 15 haftada 11 gole ulaşarak Spor Toto Süper Lig'in en golcü ismi konumuna gelen Umut Bulut'tan Fenerbahçe karşısında da beklentiler yüksek.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY
Muslera
Eboue
Semih Kaya
Dany
Albert Riera
Selçuk İnan
Felipe Melo
Nordin Amrabat
Hamit Altıntop
Umut Bulut
Burak Yılmaz

FENERBAHÇE
Volkan Demirel
Gökhan Gönül
Joseph Yobo
Bekir İrtegün
Hasan Ali Kaldırım
Mehmet Topal
Raul Meireles
Cristian Baroni
Caner Erkin
Dirk Kuyt
Moussa Sow

STAD: TÜRK TELEKOM ARENA
SAAT: 20:00


Türk futbolunun kalbi yarın derbi maçla atacak. Süper Lig'de lider Galatasaray ile en yakın takipçisi Fenerbahçe , 2012'nin son derbisinde karşı karşıya gelecek.

373'üncü kez karşı karşıya geliyorlar

Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları, Süper Lig'de yarın yapacakları 2012'nin son derbisiyle birlikte tarihlerinde 373'üncü kez karşı karşıya gelecek.

Şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu ''Papazın Çayırı'' olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 103 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 372 maçtan 141'ini kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 118 kez galip geldi. İki takım 113 maçta ise eşitliği bozamadı.


Türk Telekom Arena'da saat 20.00'de başlayacak dev maçı hakem Halis Özkahya yönetecek. Kariyerinde ikinci derbisine çıkacak Özkahya'nın yardımcılıklarını Ekrem Kan ile Volkan Narinç yapacak. Derbinin dördüncü hakemi ise Tolga Özkalfa olacak.



9. RANDEVU

Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak 2012'nin son derbisi iki takımın teknik direktörlerini resmi maçlarda 9'uncu kez saha kenarında birbirleriyle karşı karşıya getirecek.

Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı İstanbulspor ve Fenerbahçe'ye karşı 8 resmi maçtan 4'ünü kazandı, 2 kez kaybetti, 2 kez de eşitliği bozamadı.

Terimli Galatasaray, Kocamanlı İstanbulspor'a karşı Süper Lig'de 3 maçta 2 galibiyet, 1 yenilgi aldı.

İki teknik adam, şimdiki takımlarının başında ise toplam 5 resmi maça çıktı. Fatih Terim yönetimindeki 'Cim Bom'', Aykut Kocaman yönetimindeki ''Sarı Kanarya''ya, 4'ü Süper Lig, 1 de TFF Süper Kupa olmak üzere 5 resmi maçta galibiyet sayısında 2-1 üstünlük kurdu, 2 maç ise berabere sonuçlandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Bloggerized by Blogger Template