GOOGLE REKLAMLARI

İhracat rakamları belli oldu

30 Kasım 2012 Cuma
GOOGLE REKLAMLARI


İhracat rakamları belli oldu.İhracat 2012 yılının Ekim ayında, 2011 yılının aynı ayına göre yüzde 11.6 artarak 13 milyar 292 milyon dolara yükselirken, ithalat yüzde 5.6 azalarak 18 milyar 803 milyon dolara geriledi.
Aynı dönemde dış ticaret açığı yüzde 31.2 azalarak 8 milyar 12 milyon dolardan 5 milyar 511 milyon dolara geriledi.
Takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre; 2012 yılı Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre ihracat yüzde 19.3 artarken, ithalat yüzde 1.7 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre ise; 2012 Ekim ayında bir önceki aya göre ihracat yüzde 0.7 artarken, ithalat yüzde 4.1 azaldı. 2011 Ekim ayında yüzde 59.8 olan ihracatın ithalatı karşılama oranı, 2012 Ekim ayında yüzde 70.7’ye yükseldi.
İhracat 2012 yılının Ocak-Ekim döneminde, 2011 yılının aynı dönemine göre yüzde 13.4 artarak 126 milyar 277 milyon dolara yükselirken, ithalat yüzde 2.9 azalarak 195 milyar 783 milyon dolara geriledi. Aynı dönemde dış ticaret açığı yüzde 23 azalarak 90 milyar 248 milyon dolardan 69 milyar 505 milyon dolara düştü. 2011 yılının Ocak-Ekim döneminde yüzde 55.2 olan ihracatın ithalatı karşılama oranı, 2012 Ekim ayında yüzde 64.5’e yükseldi.

30 Kasım Galatasaray - Gaziantepspor Karşılaşması

GOOGLE REKLAMLARI


30 Kasım Galatasaray - Gaziantepspor Karşılaşması hangi tv kanalında saat kaçta,maç sonucu kaç kaç bitti ? Lider Galatasaray kritik Braga maçının provasını Gaziantepspor karşısında yapıyor.
Sırasıyla Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda çıktığı son 3 maçı da kazanarak, 3 kulvarda birden yoluna emin adımlarla devam eden Galatasaray, bu kez gözüne Gaziantepspor’u kestirdi.
Ligde liderliğini koruyarak Braga deplasmanına gitmek isteyen Sarı-Kırmızılı ekipte önemli bir eksik yok.
Ancak ciddi bir handikap var; karşılaşmanın cuma günü olması. Zira Galatasaray, bu sezon cuma günü çıktığı 4 lig maçında sadece 1 kez kazanabildi. Orduspor’a deplasmanda 2-0, Karabük’e de kendi evinde 3-1 yenilen Cim Bom, Gençlerbirliği ve İstanbul Belediye deplasmanlarında da sahadan beraberlikle ayrıldı. Böylece cuma günleri 8 puan yitiren Aslan, bu şanssızlığı Gaziantep karşısında sona erdirmeyi hedefliyor.
Galatasaray kadrosunda Tomas Ujfalusi dışında sakat oyuncu bulunmuyor. Elazığspor deplasmanında kırmızı kart gören Muslera da, cezasını Türkiye Kupası’nda oynanan Balıkesir karşılaşmasında çekti ve bugün Gaziantepspor’a karşı forma giyebilecek. Teknik direktör Fatih Terim, bu kez tüm as kadrosunu sahaya sürmeyi planlıyor.
Konuk ekip Gaziantepspor’da cezalı futbolcu bulunmuyor. Kırmızı-Siyahlı ekipte Muhammet ve Yasin sakatlıkları nedeniyle Galatasaray’a karşı forma giyemeyecek. Hikmet Karaman ise Cim Bom’un Şampiyonlar Ligi maçı öncesi motivasyon kaybı yaşayabileceğini göz önünde bulundurarak galibiyet hedefiyle takımını sahaya sürecek.
GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Dany, Riera, Hamit, Melo, Selçuk, Amrabat, Umut, Burak
 GAZİANTEPSPOR: Mahmut, Serdar Kurtuluş, Kecojevic, Binya, Ekrem, Orhan Gülle, Medunjanin, Yasin, Ibricic, Serdar Özbayraktar, Cenk

30 Kasım Maç Programı Listesi

GOOGLE REKLAMLARI


FUTBOL
Hoverla Uzhhorod - Dynamo Kiev
Krasnodar - Kuban
Spartak Moskova - Zenit
Aalen - 1860 Münih
Regensburg - Dynamo Dresden
Jagellonia - Belchatow
Kryvbas - Shakhtar Donetsk
Austria Lustenau - Kapfenberg
Blau-Weiss Linz - Hartberg
St Polten - First Vienna
Sv Horn - Altach
Horsens - Sonderjyske
Angers - Nimes
Arles - Le Mans
Chateauroux - Auxerre
Gfco Ajaccio - Clermont
Le Havre - Tours
Lens - Laval
Monaco - Sedan
Nantes - Chamois Niortais
Unterhaching - Darmstadt
Concordia Chiajna - Steaua Bükreş
Galatasaray - Gaziantepspor
Zwolle - Vvv Venlo
Almere City - Excelsior
Cambuur - Telstar
Fort. Sittard - Fc Eindhoven
Go Ahead Eagles - Emmen
Helmond Sport - Maastricht
Veendam - Den Bosch
Grodig - Lustenau
Fortuna Dusseldorf - Eintracht Frankfurt
Bradford - Brentford
Birmingham - Middlesbrough
Ajaccio - St Etienne
Catania - Ac Milan
Lech Poznan - Slask Wroclaw
Osasuna - Vallecano
Braga - Porto
Murcia - Real Madrid B
BASKETBOL
Beşiktaş - Barcelona
Real Madrid - Fenerbahçe

Antibiyotik kullanmak zararlı mı zararları ne ?

29 Kasım 2012 Perşembe
GOOGLE REKLAMLARI

Bilinçsizce kullanılan ilaç türlerinin başında yer alan antibiyotiklerin sonraki tedavi aşamasında süreci aksattığını açıklandı.

Birlik, son 1 yılda antibiyotik kullanımının yüzde 3,21 artarak 8 milyon kutuya ulaştığını belirtti.

Avrupa Birliği'ne üye ve aday ülkelerle birlikte 18 Kasım tarihini “Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü'' olarak ilan etmesi üzerine Türkiye Eczacılar Birliği, ilaç kullanımıyla ilgili açıklama yaptı. Antibiyotiklerin etki alanı, hastanın yaşı, cinsiyeti, kullandığı diğer ilaçlarla gireceği etkileşimlere göre farklılaşabildiğinin kaydedildiği açıklamada, tüm ilaç kullanımların mutlaka eczacı ve hekim kontrolünde olması gerektiği uyarısı yapıldı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün antibiyotik kullanımıyla ilgili geçen yıl yayınladığı bildirinin önemine değinilen açıklamada, “Bilinçsiz kullanılan ilaçların başında ne yazık ki antibiyotikler geliyor. 2011 yılında sadece 1 yıl içerisinde antibiyotik kullanımı 8 milyon kutu, yüzde 3,21 oranında arttı.

Bilinçsizce ve çok fazla oranda kullanılan antibiyotikler, direnç oluşmasına ve bir sonraki tedavi aşamasında olumsuz sonuç alınmasına neden olabilmektedir. Geçtiğimiz yıl Dünya Sağlık Örgütü, antibiyotik direncinin artık küresel bir tehdit oluşturduğunu ilan etmiş. Antibiyotiklerin aşırı ve yanlış kullanımına bağlı gelişen bakteri direncinin enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde güçlükler yarattığını belirtmişti.” denildi.

Avrupa, dang humması salgınıyla başı dertte

GOOGLE REKLAMLARI


Avrupa Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi ECDC, dang hummasının Avrupa kapılarına dayandığını bildirdi. Hastalık sivrisinekler vasıtasıyla yayılıyor.
İngiltere'de 6 kişide dang humması görüldü. Bunlara Atlas Okyanusu'ndaki Madeira adasında tatil yaparken hastalık bulaştığı kaydedildi. Avrupa'nın diğer bölgelerinde de 19 vaka tespit edildi.

Madeira'da ekim ayından bu yana 1.357 dang humması vakası belirlendi. 89 kişi hastanedetedavi altına alınırken henüz dang hummasından ölüm yok. Dang hummasında hafif grip benzeri belirtilerden kemiklerde ağrı gibi ciddi problemlere kadar değişen belirtiler görülüyor. Madeira sağlık yetkilileri hastalığın yayılmaması için yoğun kampanyalar yapıyor, halkı bilinçlendirmeye çalışıyorlar.

ECDC sözcüsü, "Son 20-30 senede dang hummasının dünyadaki yayılmasını ve Madeira'nın da turistler tarafından sokça ziyaret edilen bir mekân olması dikkate alındığında salgın halk sağlığı için büyük bir tehlikedir" dedi. ECDC, yakınlardaki Kanarya Adaları'nda da salgına karşı teyakkuza geçilmesi tavsiyesinde bulundu.

Kurtlar Vadisi Pusu 172. Bölüm 29 kasım, Polatın Esir Düşüşü

GOOGLE REKLAMLARI


Kurtlar Vadisi Pusu 172. bölümü 29 Kasım Perşembe günü izleyenlerinin karşısında olacak. Kurtlar Vadisi 172. Bölümde neler yaşanacak? Kurtlar Vadisi 172. Yeni bölümde neler olacak? Kurtlar Vadisi Pusu 172. bölüm fragmanı yayımlandı. Kurtlar Vadisi Pusu 172. bölümde Polat Alemdar Suriye’de neler yaşayacak? İşte Kurtlar Vadisi Pusu 172. bölüm fragmanı ve özeti… Kurtlar Vadisi 172. Bölüm 29 Kasım 2012 Perşembe akşamı yayınlanacak.

 Kurtlar Vadisi Pusu'nun heyecan dolu 172.bölüm fragmanı Vadi sevenler için yayımlandı. Kurtlar Vadisi Pusu 172. Bölümünde Polat'ın Suriye macerası başlıyor. Kurtlar Vadisi Pusu 171.bölümde Suriye'ye giden Polat Alemdar'ın başına neler geleceği merak konusu.

Geçtiğimiz hafta sevdikleriyle vedalaşan ve İhtiyarlar Heyeti tarafından şerefli bir şekilde ölmesi için Suriye'ye gönderilen Polat'ı zor günler bekliyor.

Ömer Baba'nın sözleri eşliğinde yayınlanan fragmanda Polat esir düşüyor.

Kurtlar Vadisi Pusu, izleyicileriyle 10. yılda yine atv ekranlarında buluşuyor. Sezon finalinde Memati Baş'ın düğün gecesinde vurulmasıyla yıkılan Polat Alemdar tetiği çektirenlerin peşine düşüyor.

Memati'nin vurulmasının ardında kimler var? Polat Alemdar ve ekibi, bir yandan bu sorunun cevabını ararken diğer yandan Türkiye ' de yaşanan iç ve dış kaynaklı karışıklıklarla ilgilenecekler. Suriye'de yaşananlar Türkiye'yi nasıl etkileyecek?

 İhtiyarlar başkanının uzun süredir üzerinde çalıştığı projeyi öğrenen Polat Alemdar bu projeyi hayata geçirebilecek mi?

 Projenin hayata geçirilmesi için Polat Alemdar ve ekibi neler yapacak, nasıl engellerle karşılaşacak? Tüm bu soruların cevapları ve çok daha fazlası bu sezon atv ekranlarında yayınlanacak Kurtlar Vadisi Pusu'da olacak...


 Kurtlar Vadisi'nin 171.bölümünde Polat Alemdar'ın duygusal vedası geceye damgasını vurdu.

Türkiye'nin en çok izlenen dizilerinden Kurtlar Vadisi Pusu'da 171.bölümde, Polat Alemdar ölümcül bir görev için Suriye'ye gitti.
Aksaçlı'yı kaçırıp sorgulayan Alemdar, onun hain olmadığını öğrenince büyük bir hata yaptığının farkına vardı.
Aksaçlı'yı hastaneye yetiştiren Polat Alemdar, cezasına razı olduğunu belirterek İhtiyarlar Heyeti'ne teslim oldu.

Trabzonspor Şanlıurfaspor Ziraat Türkiye Kupası

GOOGLE REKLAMLARI


Ligde istediği sonuçları alamayan Karadeniz Fırtınası Türkiye Kupası'nda oynayacağı maçta moral arıyor.Trabzonspor Şanlıurfaspor maçı bu akşam saat 20:30'da
Ziraat Türkiye Kupası 4'üncü tur maçında Trabzonspor, sahasında PTT 1. Lig takımlarından Şanlıurfaspor'u konuk ediyor.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Çağatay Şahan yönetirken, Şahan'ın yardımcılıklarını Cumhur Altay ve Şenol Ersoy yapıyor.

Ligde son maçlarda başarısız sonuçlar alan Karadeni ekibi geride bıraktığımız hafta sonunda oynanılan maçta sahasında Eskişehirspor'u konuk eden Trabzon 90 dakika boyunca etkisiz bir oyun ortaya koydu ve rakibine tarihinde ilk defa Avni Aker'de yenildi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in bu maçta ligde fazla oynayamayan oyuncualara forma şansı vermesi bekleniyor. Bordo-mavili ekipte kalede Tolga'nın oynaması beklenirken. Hücum hattında Vittek ve Emre oynayacak.

Bu kupada daha önce 13 kez final oynayan Trabzon ekibi 8 kez kupada zafer yaşamayı başardı.

Karadeniz ekibi 2009 yılında Şanlıurfa'da oynanılan final maçında Fenerbahçe'yi yenip Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürmüştü.

Şenol Güneş bu kupayı daha önce iki kez kaldırmayı başardı.

Saat 20:30'da başlayacak karşılaşmayı Çağatay Şahan yönetecek.

Trabzonspor ve Şanlıurfaspor 2009 yılında 164 saylı kararla kardeş takım oldu.

Bordo-Mavili takım, son yılların en sancılı süreçlerinden birini yaşıyor. Bu sezon alınan istikrarsız sonuçların ardından takım ve yönetim birçok kez eleştiri oklarının hedefi olmuştu.  Ancak Eskişehirspor karşısında, Hüseyin Avni Aker’de gelen 3-0’lık mağlubiyet bardağı tam anlamıyla taşırdı. Tribünler, futbolcuları yuhaladı. Sadri Şener, protokol tribününde ve İstanbul’a dönüş yolunda uçakta taraftarlarla gerginlik yaşadı. Bu olayların ardından daha önce sıradan bir kupa maçı olarak görülen Şanlıurfaspor karşılaşmasının önemi de fazlasıyla arttı. Şenol Güneş, bu mücadelede kadroda önemli bir rotasyon yapıp, asları dinlendirmeyi planlıyordu. Ancak bu fikrinden vazgeçti ve daha küçük çaplı bir rotasyona gitme kararı aldı. Bugünkü mücadelede Onur, Giray, Emerson, Zokora, Colman ve Yasin gibi isimlerin ilk 11’de görev yapmaları bekleniyor.

Muhtemel 11'ler

Trabzonspor: Onur, Zeki, Mustafa, Giray, Emerson, Zokora, Colman, Yasin, Alanzinho, Vittek, Emre

Şanlıurfaspor: Atacan, İzzet, Yiğitcan, Ramazan, Özgür, Tisdell, Sankoh, Mehmet, Serdar, Gökhan, Tunç Murat

Saat: 20.30

Hakem: Çağatay Şahan

29 kasım mac Program listesi

GOOGLE REKLAMLARI

 Jihlava - Sparta Prague Saat 18:00                        
Sivasspor - Manisaspor Saat 18:00                  
Hradec Kralove - Viktoria Plzen Saat 18:30          
Randers - Midtjylland Saat 20:00         
Rapid Bükreş - Astra Ploiesti Saat 20:30 
Celta - Almeria Saat 20:30 
Granada - Zaragoza Saat 20:30 
Trabzonspor - Ş.Urfaspor Saat 20:30 
Hertha - Köln Saat 21:15
Genk - Standard Liege Saat 21:45
Rennes - Troyes Saat 21:55       
Mallorca - Deportivo La Coruna Saat 22:30

Trabzonspor - Ş.Urfaspor Saat 20:30   


Ligde istediği sonuçları alamayan Karadeniz Fırtınası Türkiye Kupası'nda oynayacağı maçta moral arıyor.Trabzonspor Şanlıurfaspor maçı bu akşam saat 20:30'da
Ziraat Türkiye Kupası 4'üncü tur maçında Trabzonspor, sahasında PTT 1. Lig takımlarından Şanlıurfaspor'u konuk ediyor.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Çağatay Şahan yönetirken, Şahan'ın yardımcılıklarını Cumhur Altay ve Şenol Ersoy yapıyor.

Ligde son maçlarda başarısız sonuçlar alan Karadeni ekibi geride bıraktığımız hafta sonunda oynanılan maçta sahasında Eskişehirspor'u konuk eden Trabzon 90 dakika boyunca etkisiz bir oyun ortaya koydu ve rakibine tarihinde ilk defa Avni Aker'de yenildi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in bu maçta ligde fazla oynayamayan oyuncualara forma şansı vermesi bekleniyor. Bordo-mavili ekipte kalede Tolga'nın oynaması beklenirken. Hücum hattında Vittek ve Emre oynayacak.

Bu kupada daha önce 13 kez final oynayan Trabzon ekibi 8 kez kupada zafer yaşamayı başardı.

Karadeniz ekibi 2009 yılında Şanlıurfa'da oynanılan final maçında Fenerbahçe'yi yenip Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürmüştü.

Şenol Güneş bu kupayı daha önce iki kez kaldırmayı başardı.

Saat 20:30'da başlayacak karşılaşmayı Çağatay Şahan yönetecek.

Trabzonspor ve Şanlıurfaspor 2009 yılında 164 saylı kararla kardeş takım oldu.

Bordo-Mavili takım, son yılların en sancılı süreçlerinden birini yaşıyor. Bu sezon alınan istikrarsız sonuçların ardından takım ve yönetim birçok kez eleştiri oklarının hedefi olmuştu.  Ancak Eskişehirspor karşısında, Hüseyin Avni Aker’de gelen 3-0’lık mağlubiyet bardağı tam anlamıyla taşırdı. Tribünler, futbolcuları yuhaladı. Sadri Şener, protokol tribününde ve İstanbul’a dönüş yolunda uçakta taraftarlarla gerginlik yaşadı. Bu olayların ardından daha önce sıradan bir kupa maçı olarak görülen Şanlıurfaspor karşılaşmasının önemi de fazlasıyla arttı. Şenol Güneş, bu mücadelede kadroda önemli bir rotasyon yapıp, asları dinlendirmeyi planlıyordu. Ancak bu fikrinden vazgeçti ve daha küçük çaplı bir rotasyona gitme kararı aldı. Bugünkü mücadelede Onur, Giray, Emerson, Zokora, Colman ve Yasin gibi isimlerin ilk 11’de görev yapmaları bekleniyor.

Muhtemel 11'ler

Trabzonspor: Onur, Zeki, Mustafa, Giray, Emerson, Zokora, Colman, Yasin, Alanzinho, Vittek, Emre

Şanlıurfaspor: Atacan, İzzet, Yiğitcan, Ramazan, Özgür, Tisdell, Sankoh, Mehmet, Serdar, Gökhan, Tunç Murat

Saat: 20.30

Hakem: Çağatay Şahan


                                                              

Fenerbahçe - Pendikspor maçı Ziraat Türkiye kupası

28 Kasım 2012 Çarşamba
GOOGLE REKLAMLARI


Fenerbahçe Pendikspor Ziraat Türkiye Kupası maçı ne zaman hangi kanalda yayınlanacak?27 Kasım 2012 Şükrü Saraçoğlu'nda oynanacak olan mücadele 20:30 da başlayacak.

Geçen sezon Türkiye Kupası'nı kazanarak, 29 yıllık kupa hasretine son veren Fenerbahçe, 1999-2000 sezonunda kupada elendiği Pendikspor'dan rövanşı almak için maça çıkacak.
       
KUPADA FARKLI BİR 11 BEKLENİYOR
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, bu akşamki Ziraat Türkiye Kupası maçında UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süper Lig'deki kadrodan farklı bir ilk 11'i sahaya sürmesi bekleniyor.
       
Kocaman'ın Pendikspor karşısında, Avrupa kupası ve lig maçlarında az süre alan ve fazla forma şansı bulamayan oyunculara görev vereceği öğrenildi.
       
Sarı-lacivertlilerde, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) 2 maç ceza verdiği Caner Erkin, ligdeki Gençlerbirliği maçının ardından Pendikspor maçında da forma giymeyerek cezasını tamamlayacak.

PENDİKSPOR 'İNTİKAM' SÖYLEMİNDEN RAHATSIZ
Pendikspor Kulüp Başkanı Sami Bayram, yerel ve ulusal basında 13 yıl önce Fenerbahçe'yi kupadan elemelerine vurgu yapılarak, "13 yıllık intikam" gibi ifadeler kullanıldığını belirterek, sporun barış ve dostluk olduğu yerde "intikam" ifadelerinin doğru olmadığını, kazanırsa Fenerbahçe'yi tebrik edeceklerini kaydetti.

"FUTBOLCULARIMIZ KENDİNİ GÖSTERMEK İSTEYECEKTİR"
Sami Bayram, böyle maçların futbolcularına kendilerini gösterme şansı verdiğini belirterek, "Fenerbahçe gibi bir takımla oynamak, her futbolcunun, her hocanın istediği bir şeydir. Futbolcular için bir pazardır. Bu pazarda herkes kendini göstermek isteyecek, hocamız en iyi kadroyu çıkaracaktır. Takımımıza güveniyoruz. Pendikspor olarak amacımız PTT 1. Lig'e çıkmak. Ancak Türkiye Kupası'nda da elde edilecek başarılarla gurur duyarız" ifadelerini kullandı.

"YEDEKLER DE ÇIKSA ADI FENERBAHÇE"
Sami Bayram, Fenerbahçe'nin bu akşamki maça her zamanki ilk 11'inden farklı bir kadroyla çıkmasının beklendiğinin belirtilmesi üzerine, "Rakibimizin yedekleri de çıksa ne olursa olsun adı Fenerbahçe. Aykut Kocaman'ın kendi düşüncesidir, saygı duyuyoruz. Maçımızın dostluk içinde geçmesini diliyoruz. Kimse farklı olaylar çıkarmasın" dedi.
Fenerbahçe'nin bu akşamki maç öncesi kampa girmemesiyle ilgili olarak da Bayram, herkesin kendine göre bir hazırlanma şekli olduğunu, Fenerbahçe gibi kendini kanıtlayan, dünyaya mal olan bir takımın nasıl hazırlanacağı konusunda yorum yapamayacaklarını söyledi.

Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 4 - 1 yenen Fenerbahçe, çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu'nda Pendikspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Dün akşam Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği engelini 4 - 1 ile geçen sarı-lacivertli takım, öğle saatlerinde Pendikspor maçının ilk antrenmanını gerçekleştirdi.

Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman yönetiminde yapılan çalışmada Gençlerbirliği maçında ilk 11'de forma giyen oyuncular rejenerasyon idmanıyla günü tamamladı. Diğer oyuncular, ısınma hareketlerinin ardından pas organizasyonu ardından da çift kale maç yaptı.

Öte yandan Gençlerbirliği maçı sonrasında ağrı şikayeti bulunan Moussa Sow'un MR'nın çekildiği golcü oyuncunun, sol bacak alt arka adelesinde "Solues" kasında kanama ve ödem tespit edildiği açıklandı.

Fenerbahçe, yarın sabah yapacağı idmanla Pendikspor maçı hazırlıklarını tamamlayacak.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe evinde Pendikspor'u konuk ediyor.

13 yıl sonra yeniden karşılaşacak olan iki takımın tarihi karşılaşmasına saatler kala maç sosyal medya konuşulmaya başladı.

Twitter'da günün en çok konuşulan konularına listesine giren konu Pendikspor hashtag'i ile ülke gündemini zorluyor.

İşte o tweet'lerden bazıları:

Bilgin Olsun ‏@BilginOlsun
Fenerbahce ile Pendikspor 13 yıl sonra bir kez daha karşı karşıya. Fenerbahçe Pendikspor'u 4746 gundur yenemiyor.

мєнмєт уαѕiη ‏@eastanpooL
Arena Boş Değil WC Dolu diyen kuşlara duyurulur. Fenerbahçe - Pendikspor derbisine 7 saatten az bir süre kaldı :)

Bence Bu İyi ‏@EnesOzdemir_
Pendikspor teknik direktörü: "FB tarihinde bizi hiç yenememiş olabilir yine de rakibi küçümsemiyoruz. Elimizden geleni yapacağız"

Sadece GALATASARAY ♥ ‏@MirayOzblk1905
Ne Süper Final, Ne de El Clasico... Hiç biri bunun kadar Heyecan yaratmamıştı ! Büyük Derbiye Hazır Olun; Welcome To Hell Pendikspor...

Mine Yılmaz ‏@8mnylmz
Renkdaşımızın Ashley Young'a yaptığı şakayı duyan fenevliler,Pendikspor'lu futbolcularn telefon numaralarını bulmak için harekete geçmiş :((

Berçem 'uA' #9 ‏@MyHeroElmander
Fenerbahce, Pendikspor maci icin Koreografi çalışmalarına basladı! :)) pic.twitter.com/9ZIdiOFx"

Taner Aydoğan ‏@AydoganGS_52
Son Dakika! Pendikspor Fenevbahçe'nin son zamanlarda yaşadıkları psikolojik travmalar sonucunda yedek kadro ile geleceklerini açıkladı!! :D

musa kaLaman ‏@musakalaman
Fenerbahçeli taraftarlar Pendikspor u karşılamak için Atatürk Havalimanına gitmişler ama kafile stada Pendik-Kadıköy dolmuşuyla gelmiş..

TARİHİ KARŞILAŞMA
1999-2000 sezonunda Türkiye Kupası'nda yine 3. turda Fenerbahçe ile eşleşen Pendikspor, sarı-lacivertli güçlü rakibini sahasında 2-1 yenerek tur atlamayı başarmıştı.

Fenerbahçe bu karşılaşmada Metin Diyadin'in golüyle öne geçmesine rağmen, Pendikspor, karşılaşmayı penaltıdan Seçkin Boylu ve Mustafa Ateş'in golleriyle 2-1 kazanarak tur atlamıştı.



Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren, kupanın son şampiyonu Fenerbahçe ile Spor Toto 2. Lig'de yer alan Pendikspor, 1999-2000 sezonundaki hafızalardan silinmeyen maçın ardından 13 yıl sonra rövanşta kozlarını paylaşacak. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak.


Pendikspor'a 1999-2000 sezonundaki eşleşmede 2-1 yenilerek elenen Fenerbahçe, yaklaşık 13 yıl sonra rakibi karşısında bu kez kazanan taraf olmak istiyor. Pendik Stadı'nda 14 Aralık 1999'da yapılan 3. tur maçında, ilk yarıyı 33. dakikada Metin Diyadin'in golüyle 1-0 önde tamamlayan Fenerbahçe, ikinci yarıda 49. dakikada penaltıdan Seçkin Boylu ve 57. dakikada Mustafa Ateş'in attığı gollere engel olamamış, Pendikspor tarihi bir galibiyete imza atmıştı.

Fenerbahçe'nin kupada aldığı bu sürpriz yenilginin ardından ardından taraftarıyla yaşadığı olaylar, kaleci Rüştü'nün arabasının içinde darp edilmesi hafızalara kazınmıştı.

PENDİK İDDALI
Pendikspor Teknik Direktörü Mehmet Erdal Alpaslan, tarihin tekerrür edebileceğini söyledi, "Fenerbahçe'nin isminin yanında Pendikspor'un isminin yazılması bizim için onur vericidir. Cesaretliyiz, yürekliyiz, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda elimizden geleni yapacağız" dedi. Alpaslan, "Bize Fenerbahçe'nin çıkması bence futbolun cilvesi. Biz haddimizi bilen takımız. Oynayacağımız oyunla kendimizi göstermek istiyoruz" diye konuştu.

FENERBAHÇE
VOLKAN DEMİREL
EGEMEN KORKMAZ
HASAN ALİ KALDIRIM
BEKİR İRTEGÜN
GÖKHAN GÖNÜL
MEHMET TOPAL  
MIROSLAV STOCH  
DIRK KUIJT  
RAUL MEIRELES  
CRISTIAN BARONI  
SEMİH ŞENTÜRK  

PENDİKSPOR
HALUK TANRISEVEN  
EVREN KİLARCİ  
UMUT ESKİKÖY  
ARİF ÇOBAN  
OSMAN ALPTEKİN  
SALİH AYGEN  
CANER ERDOĞAN  
ESER AKBAŞ  
ABDULLAH YILMAZ  
CEMAL İŞLEYEN  
OĞUZ YILMAZ  
FENERBAHÇE’Yİ 13 YIL ÖNCE YENEN FUTBOLCULAR O GÜNLERİ ANLATTI
Türkiye Kupası'nda 1999 yılında Fenerbahçe'yi eleyen Pendiksporlu futbolcular Murat Çıplak ve Rahmi Tiryaki o günleri anlattı.
Ulusal kupa formatının tek maçlı eleminasyon sistemiyle oynandığı zamanlar karşılaşmanın sonucu her zaman sürpirze açıktır. Alt liglerden bir takımın, üst liglerden bir takımla eşleştiği maçlarda alınan sonuçlar futbol tarihinin zenginlikleridir. Avrupa futbolunda en önemli örneklerden biri 2009/10 sezonunda Fransa Kupası'nda yarı-finale kadar çıkan amatör küme takımı Quevilly'dir. Türkiye'de ise kendi tarihinde süper lig tecrübesi yaşamamış olmasına karşın 14 Aralık 1999'da Pendikspor'un Fenerbahçe'yi Türkiye Kupası'ndan 2-1'lik sonuçla elediği mücadele hiç bir zaman unutulmaz. 28 Kasım'da bu iki takım, son yıllardaki lig usulu formatın da değişmesiyle birlikte, tekrar karşılaşma fırsatı buldu.

O günkü mücadeleyi, öncesi ve sonrasıyla maçta forma giyen Murat Çıplak (soyadını Erensoy olarak değiştirmiş olmasına karşın biz onu bu röportajda böyle anıyoruz) ve bitiş düdüğünün çalmasına 30 dakika kala oyuna giren Rahmi Tiryaki'den dinledik.

Takım olarak Fenerbahçe ile eşleşildiğinde olarak turu geçeceklerini düşünmediklerini ancak haberi antrenmanda aldıklarında aralarında "Yenelim de Zeman'ı gönderelim" diye konuştuklarını hatıraltıyorlar. O zamanki takımın en önemli özelliğini, kadrodaki 13-14 kişinin Fenerbahçeli olması olarak aktaran ikilinin maça gidiş hikayesi ise bir hayli ilginç.

Fenerbahçe'yi 1999-2000 sezonunda kupadan eleyen Pendikspor takımının 2 oyuncusu Rahmi Tiryaki ve Murat Çıplak (Erensoy) karşılaşmanın oynanacağı stada minibüsle gittiklerini anlatıyorlar: "Sabah buluştuk Gebze-Harem minibüsüyle maça gidiyoruz. İçeride maça gitmek için konuşan bir kaç arkadaş daha var. 'Birbirlerine acaba gitsek mi Fenerbahçe Pendik'le oynuyormuş.' diye soruyorlar. Ben de araya girdim. Maça gideceğiz biz. Bizim bir kaç arkadaş oynuyor da onlar ayarladı bize. Pendiksporlu oyuncularız desek kim inanır ki? Fener taraftarlarıyla aynı minibüsteydik."

1999 yılındaki maç öncesi soyunma odasında neler oldu?
Murat Çıplak: Maçtan önce Belediye başkanı Erol Kaya ve mütehaahit arkadaşı Mahmut Yılmaz geldi. Kazanırsanız size prim olarak ev vereceğiz dediler. Nasılsa kazanamayacağımızı düşünüyorlardı. Şov yapmaya geldiler. Hep beraber maç öncesi elimizden geleni yapalım da fark yemeyelim diye konuşuyorduk.

Maç içinde neler yaşadınız?
M.Ç.: İki golde de benim payım var. Biri penaltı pozisyonunda kaptan Mustafa Ateş'e ben pas atmıştım. Bir de diğer golün asisti de benden çıktı. 2-1 önde olmamıza karşın ne olursa "Fenerbahçe'dir yenerler " diye düşünürken sonralarda daha fazla inanmaya başladık. Panik yapmaya başladılar. Biz çok rahatladık, top çeviriyoruz. Sahanın kötülüğünden bahsediyorlar ancak kötü değildi de sahamız. Saha kötüyse bize de kötü.
Rahmi Tiryaki: 65'te oyuna girdim. O dakikada kazanacağımıza inanmaya başladık. 2-1 öne geçtiğimizde girmiş olduğumdan farklı bir ruh haliyle sahadaydım. Kamil Hoca beni sol önde oynamam için soktu. Soldan Erkan ve Mosheu'yi kapatmam için görevlendirdi. 3-4 defa kayarak müdahale ettim topu. Sonra anlattılar Kamil Erdem hoca benim için, "Ya bu gerçekten bizim Rahmi mi?" diye sormuş.

Maç sonrası hayatınız nasıl değişti?
M.Ç.: Maç sonrası hayatımız tabi bir hayli ilginçleşti. Mahallede bir süre yürüyemez olduk. Herkes geliyor tebrik ediyor. Maç sonrası benim babamla ilginç bir anım var. Fenerbahçe'yle eşleştğimizde biz hasta fenerli bir aile olarak babamla konuşuyorduk ne olur maç diye. Babam size 6 atarız demişti. Sonra ben çıktım maçta 2 asist yaptım, çok iyi oynadım. O sıra hastanede yatan babamı maçın ertesi günü ziyarete gittim babam konuşmadı benimle.
R.T.: Değişti tabi, arayanla, soranlar çoğaldı. Çarkıfeleğe çıktık falan.  Ama en çok maç sonrası Rüştü Reçber'in yaşadıkları bizi bir hayli üzdü.

Tebrik telefonları geldi mi?
M.Ç.: Maç bitti Trabzonspor'dan arkadaşlar arıyor yendiniz tebrikler napıyosun diyolar. Minibüsteyim ne minibüsü ya dalga mı geçiyorsun diyorlar. E napyim eve gidiyorum işte.
Sonrasında da Pendikspor küme düştü. Nasıl düştünüz?
R.T: O sezon klasman gruplarında çok büyük çekişme vardı. 3 puanla küme düştük. Onda da 3-0 yendiğimiz Çorlu maçında sarı kart cezalısı oyuncu oynatmışız. Hükmen mağlup sayıldık. Çorlu 53 puanla klasman 1.'si oldu. Biz 49 puanla düştük.

Pendikspor bu maçta Fenerbahçe'yi bir daha yener mi?
M.Ç.: Şu anda tesis olarak da imkan olarak da bizden daha iyiler ama bence yenemezler. Çünkü biz o zaman birbiriyle yıllarca oynamış bir birbirini iyi tanıyan bir takımdık.

28 kasım mac Program listesi

GOOGLE REKLAMLARI

Montpellier - Nice Saat 18:00
Bologna - Livorno Saat 18:00
Adanaspor - 1461 Trabzon Saat 18:00
Braunschweig - St Pauli Saat 18:30
Duisburg - Union Berlin Saat 18:30
Ingolstadt - Aue Saat 18:30
Sandhausen - Cottbus Saat 18:30
Beşiktaş - Ankaragücü  Saat 18:30
Bastia - Lille Saat 19:45
Hapoel Ironi Kiryat - Athletic Bilbao Saat 20:00
Siena - Torino Saat 20:00
Cfr Cluj - Dinamo Bükreş Saat 20:30
Getafe - Ponferradina Saat 20:30
Fenerbahçe - Pendikspor Saat 20:30
Gent - Lokeren Saat 21:00
Kortrijk - Mons Saat 21:00
Zulte Waregem - Charleroi Saat 21:00
Freiburg - Bayern Münih Saat 21:00
M. Gladbach - Wolfsburg Saat 21:00
Stuttgart - Augsburg Saat 21:00
Werder Bremen - Leverkusen Saat 21:00
Young Boys - Luzern Saat 21:15
Brondby - Fc Copenhagen Saat 21:30
Hearts - Celtic Saat 21:30
Club Brugge - Cercle Brugge Saat 21:45
Chelsea - Fulham Saat 21:45
Everton - Arsenal Saat 21:45
Southampton - Norwich Saat 21:45
Stoke - Newcastle Saat 21:45
Swansea - West Brom Saat 21:45
Tottenham - Liverpool Saat 21:45
Nürnberg - Hoffenheim Saat 21:45
St Johnstone - Hibernian Saat 21:45
Manchester Utd - West Ham Saat 22:00
Wigan - Manchester City Saat 22:00
Marsilya - Lyon Saat 22:00
Fiorentina - Juve Stabia Saat 22:00
 Barcelona - Alaves Saat 22:30
Espanyol - Sevilla Saat 22:30                                                                                                                                                   

İşte Kalorisi Düşük Tatlı: Aşure

27 Kasım 2012 Salı
GOOGLE REKLAMLARI


Aşure günü geldi çattı. Birbirinden farklı bir sürü lezzetin bir araya gelerek muhteşem bir tat oluşturduğu aşurenin aynı zamanda ne kadar yararlı olduğunu biliyoruz.

Elif Karacanoğlu

Beslenme ve Diyet Uzmanı

 Aşurenin İçerisinde Yer Alan Besinler ve Yararları

İçeriği oldukça yoğun olduğu için diyet yapanların kaçtığı aşure, aslında diğer tatlıların kalori değerleri göz önünde bulundurulduğunda çok masumdur. Ayrıca glisemik indeksi düşük; besleyiciliği ve yararı çok yüksek bir tatlıdır. Aşurenin içerisinde yer alan besinler ve özellikleri:

 Baklagiller (buğday, nohut, kuru fasulye, pirinç): Buğday ve baklagillerin tanelerinin dış kısımları, yüksek miktarda kalp damar sağlığını koruyan, kolesterol düşüren ve özellikle kan şekerini düzenleyen posa içerir. Özellikle kalp damar sağlığı problemi yaşayanların ve diyabet hastalarının sofralarından eksik etmemesi gereken bir besin. Baklagillerin iç kısımları nişasta içerdiği halde dış kısımlarının posalı olması nişastanın kana karışmasını yavaşlatarak sağlıklı beslenmeye yardımcı olur. Şekeri düşük tutar. Baklagiller doymamış yağ asitleri içerir. En çok protein, kalsiyum, çinko, magnezyum, demir mineralleri içeren tahıllar kuru fasulye ve nohuttur. Ama dış kabuğu sindirilemeyen posalar (fitat ve tanenler) içerdiği için kalsiyum ve demir emilimi düşüktür. Doğru pişirilirse, yeterli miktarda ıslatılırsa fitat ve tanenlerin etkisi kaybolur. Demir ve kalsiyumu engelleyici etkisini kaybeder. B ve E vitaminlerinden çok zengin olmasına rağmen; B 12 için ciddi bir kaynak değildir.

 Kuru kayısı, kuru üzüm gibi kuru meyveler: Baklagillerle ve proteinlerle birleştiği takdirde içerdiği şeker kana çok yavaş karıştığı için verdiği lezzet sağlığınızı olumsuz yönde etkilemez. Glisemik indeksi düşüktür.

 Fındık, susam, ceviz gibi kuruyemişler: Fındık, susam, ceviz, yağlı tohumlardır. B grubu vitaminler, mineral, yağ ve protein içeriği çok yüksektir. Doymamış yağ, e vitamini, magnezyum, flavonoit (antioksidan)  içerir. Kalp hastalıkları ve kanserden korunmak için düzenli tüketilmesi gereken bir gruptur.

 Tarçın: Kan şekerini dengeler.

Kış Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalı? Neler yapılmalı

GOOGLE REKLAMLARI


Güzelliğin ve bakımın göstergesi olan saçlarınıza ne kadar önem gösteriyorsunuz? Özellikle yaz boyunca deniz, havuz ve güneş nedeniyle yıpranan, pürüzlenen, kırılan saçlarınızı hava koşullarının daha da ağırlaştığı kışa hazırladınız mı?

Dr. Funda Ataman

Dermatoloji Uzmanı


Saçlarım Sağlıkla Parlasın Diyorsanız…

Saçınızı seyrek yıkayın. Fazla yıkamak saçı kurutur, kırılarak yıpranmasına neden olur. 3 günde bir yıkamak büyük şehir yaşamanın kirli havasında zorunludur. Temiz bir çevrede yaşama olanağınız varsa bunu 5 günde bire çıkarabilirsiniz.
Ergenlik çağındaysanız ya da yağlı ve kepekli bir saçınız varsa saçınızı 2 günde bir yıkamanız gerekir.
Saç dipleri ve saç üzerinde yer alan asit ve koruyucu lipit tabakayı erittiği için saçınızı çok sıcak suyla yıkamayın. Ilık suyu tercih edin.
Saç kurutma makinesini yüksek sıcaklıkta çalıştırmayın. Yüksek sıcaklık, fön çekmek ve aşırı sıcak maşalarla saçı şekillendirmek zararlıdır.
Saçınızı çok gergin bağlayan ağır toka ve taçlar kullanmayın. Bu şekilde kullandığınız toka ve taçlar saçlarınızın köklerinden çekilmesine ve kopmasına neden olur.
Saçınızı sabunla yıkamayın. Sabun alkali içerdiği için cildi kurutarak mantar ve bakteri üretimine neden olur.
Saç ve deri tipinize (normal, kuru, yağlı) göre şampuan seçin.
Saçınızda sedef, egzema gibi özel bir hastalığınız varsa ya da dökülme gibi bir problem yaşıyorsanız dermatoloğunuzun önereceği kükürt ve katran içeren; mantar ve bakterilere karşı koruyucu özelliği olan ilaçlı şampuanları kullanın.
İkisi bir arada şampuanları kullanmayın. İkisi bir arada şampuanların kullanımında saç kremi saçta kalması gerektiğinden daha az süre kaldığı için nemlendirme etkisi yeterince olmaz.
Saçınız çok kuruysa 10 günde bir maske uygulayın.
Saç dökülmeniz yoğunsa saçınızı beslemek için dermatoloji uzmanınızın önerdiği biotin, çinko, selenyum, metionin, E, B, D vitaminlerini içeren destek ilaçları kullanın.

27 Kasım mac Program listesi

GOOGLE REKLAMLARI

1860 Münih - Paderborn Saat 18:30    
Bochum - Fsv Frankfurt Saat 18:30
Kaiserslautern - Regensburg Saat 18:30
Galatasaray - Balıkesirspor Saat 19:00
Karşıyaka - Tofaş Saat 20:00
Betis - Valladolid Saat 20:30
Osasuna - Sporting Gijon Saat 20:30
Sociedad - Cordoba Saat 20:30
Vallecano - Las Palmas Saat 20:30
Anderlecht - Mechelen Saat 21:00
Dortmund - Fortuna Dusseldorf Saat 21:00
Eintracht Frankfurt - Mainz Saat 21:00
Hamburg - Schalke Saat 21:00
Hannover - Greuther Furth Saat 21:00         
Sunderland - Qpr Saat 21:45
Lazio - Udinese Saat 21:45
Palermo - Verona Saat 21:45
Aberdeen - Inverness Ct Saat 21:45
Dundee Utd - Motherwell Saat 21:45
Ross County - St Mirren Saat 21:45
St Etienne - Paris St Germain Saat 21:55
Aston Villa - Reading  Saat 22:00    
Pacos Ferreira - Maritimo Saat 22:15
Real Madrid - Alcoyano  Saat 22:30               

Galatasaray Balıkesirspor 27 kasım Ziraat Türkiye Kupası

GOOGLE REKLAMLARI


Galatasaray zorlu maç trafiğinin ardından kupada 2. lig ekiplerinden Balıkesirspor'u ile nispeten kolay bir maç oynayacak. Balıkesirspor, kendi liginde ikinci sırada ve PTT 1. Lig hayallleri var. Galatasaray karşısında mucize peşindeler. Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim, Balıkesirspor maçında lig ve Avrupa'da daha az süre alan isimler forma verecek. Yedek kalan isimler de Terim'in gözüne girebilmek için ellerinden gelenin fazlasını yapacaktır. Karşılaşma için fazla söylenecek bir şeye gerek yok. Galatasaray'a verilen 2 handikap var ve sarı-kırmızılıların 3 farklı kazanması gerekiyor. Bana göre 3 farklı galibiyeti rahat bir şekilde alacaklardır. Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda 27 Kasım Salı günü Balıkesirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bu sabah yaptığı antrenmanla başladı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde teknik direktör Fatih Terim yönetiminde gerçekleşen antrenmanda, Sanica Boru Elazığspor'a karşı forma giyen oyuncular, rejenerasyon çalışması yaptı. Diğer oyuncular ise 5'e 2 top kapma çalışmasının ardından dar alanda yapılan çift kale maç ile antrenmanı tamamladı. Sarı - kırmızılılar, Balıkesirspor karşılaşmasının hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanın ardından tesislerde kampa girecek.

Hastalanmamak için burnunuzdan nefes almalıyız

25 Kasım 2012 Pazar
GOOGLE REKLAMLARI



Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr.Dr. Cevdet İzmirli, burundan alınan nefesin yüzde 80, ağızdan alınan nefesin ise sadece yüzde 40’nın kana karıştığını söyledi. Cevdet İzmirli, “Vücuda ne kadar çok oksijen girerse, hastalıklara karşı direnç o kadar artar. Bu sebeple burnumuzdan nefes almaya ve burnumuzun tıkanmamasına özen göstermeliyiz.” dedi

Sakarya Adatıp Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Cevdet İzmirli, soğuk günlerin kendini iyice hissettirdiği bu günlerde üst solunum yolu hastalıklarına yakalanmamak için doğru nefes almanın, dengeli beslenmenin ve mevsimine göre giyinmenin büyük önem arzettiğini ifade ediyor.

Doğru nefes almanın vücudun bağışıklık direncinin arttırdığını, hastalıklardan koruduğunu vurgulayan İzmirli şu bilgileri veriyor: “Doğru nefes, burundan alınan nefestir. Çünkü nitrik asit sadece burunda salgılanıyor. Bu asit, burundan nefes alındığında oksijeni akciğer alveollerine kolaylıkla nüfuzunu sağlıyor. Kana daha çok oksijen karışıyor. Ayrıca yine nitrik asit yanıcı özelliği olan oksijeni bir nevi nemlendirerek vücuda gönderiyor. Bu şekilde burun ve boğaz kısmında tahrişleri engelliyor. Ağızdan alınan nefes ise, ağızda nitrik asit salgılanmaması sebebiyle akciğer alveolleri oksijeni büyük çoğunlukla geri tepiyor. Burundan alınan nefesle kana karışan oksijen miktarı yüzde 80 iken, ağızdan alınan nefeste ise kana karışan oksijen miktarı yüzde 40’a düşüyor. “

“BİLİM HALEN BURUN ÖZELLİĞİNDE KLİMA YAPAMIYOR”

Vücut direncinin zayıflamasını ve hasta olmayı istemiyorsak mutlaka burundan nefes alınması ve burnun tıkalı olmamasına özen gösterilmesini vurgulayan İzmirli şu tavsiyelerde bulunuyor: “Bilim adamları burun özelliğinde çalışabilen bir klima yapmak için uğraşıyor. Çünkü klimanın havayı kurutması gibi insan sağlığına zarar veren yönü halen giderilemiyor. Ancak hala başaramadılar. Burnun açık olması, burundan nefes almak çok önemli. Burnumuz tıkanmışsa hemen tedavisini yaptırmalıyız. Üst solunum hastalıklarının ilk belirtisi burun tıkanıklığıdır. Eğer burun tıkanıklığını önemsemez, ciddiye almaz isek, üst solunum ve alt solunum hastalıkları peşinden gelecektir. Burun tıkanıklığının tedavisi çok kolayken, solunum yolu hastalıkların tedavisi daha da güçtür. “

“LAHANA GİBİ GİYİNMELİYİZ”

İzmirli, burnun tıkanmaması ve hasta olmamak için mevsime göre giyinilmesi ve mevsim sebze ve meyvelerinin tüketilmesini önerdi. Kalın giysilerin, hareket etmek gibi fiziksel aktiviteleri zorlaştırma yanında terlemeye sebep olduğunu, bunun da soğuk günlerde soğuk algınlığı ve gribal hastalıklara davetiye çıkardığını dile getiren İzmirli, “Soğuk günlerde iç çamaşırı üzerine kalınca bir kazak türü giysi, bunun üzerine kışlık bir kaban şeklinde bir giyinme şeklinde giyinmeyi tavsiye etmiyoruz. Tek parçadan oluşan kalın giysilerin giyilmesi durumunda, kişinin dışarıda ve iç mekânlarda terleyeceğini hissettiği zaman yapabileceği bir şey olmaz. Ancak ince ve üst üste lahana gibi giyinilmesi durumunda bir iki parçanın çıkarılarak terlemenin önüne geçilebilir. Örneğin iç çamaşırından sonra pamuklu bir gömlek, onun üzerine yine pamuklu ve kalın olmayan bir kazak veya süveter, dışarı çıkarken de ceket ve yine çok kalın olmayan bir mont ya da kaban tercih edilebilir. Havanın ve ortamın durumuna göre bir iki parçayı çıkarma şansımız olur. Mevsimine göre sebze ve meyve ağırlıklı doğru beslendiğimiz taktirde de hastalıklardan korunuruz ” diye konuşuyor.

Uyku apnesi kadınların da sorunu oluyor

GOOGLE REKLAMLARI


Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neşe Dursunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''uyku apnesi'' hastalığın genel olarak, nefes durmasına neden olarak uyku bölünmeleri ve horlama şeklinde görüldüğünü ancak yaptıkları laboratuvar çalışmalarında, hastalığın kadınlarda farklı belirtilerle de kendini gösterebildiğini tespit ettiklerini kaydetti.

Dursunoğlu, bu hastalıkla ilgili çalışmalar dünyada hep erkekler üzerinde yapıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: ''Oysa bu rahatsızlık, kadınlarda da görülüyor. Ancak kadınların hayatlarında, uykularının bölündüğü birçok dönem var. Kadınlarda adet görmeyle birlikte başlayan çok farklı uyku bozuklukları olabilir. Yine 9 ay gebelikte yaşanan çok farklı uyku dönemleri var. Emzirme döneminde en az 24 ay uykusuzluk ve uyku bölünmeleriyle başlayan uyku bozuklukları dönemi var. Kadının hormonal seyri dalgalanmalarla seyrettiği için uyku seyri de dalgalanmalarla seyrediyor ve uyku apnesi fark edilemeyebiliyor''

Uyku apnesinin, kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkilediği gibi kazalara da yol açmasıyla tehlikeli durumlara neden olabildiğine işaret eden Dursunoğlu, ''Uyku apne sendromunun kadınlarda da olabileceğini unutmamalıyız. Kadınlarda fark edilemeyen uyku apne sendromu, birçok iş ve ev kazasına davetiye çıkarıyor. Bu sorunu yaşayan kadınlar bazen gündüz iş yaparken uyku hali geldiğini için ocakta yemek unutup yangınlara sebep olabilir, elini kesebilir, sigara içiyorsa elinde sigarayla uyuyup kalabilir'' diye konuştu.

Fenerbahçe - Gençlerbirliği 25 kasım karşılaşması

GOOGLE REKLAMLARI



Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdüren Gençlerbirliği'nde antrenman sonrası açıklamada bulunan Teknik Direktör Fuat Çapa, önemli olanın maç sonrası futbol konuşulması olduğunu kaydetti. Ligin ilk yarısında son beş haftasına girdiklerini ifade eden Çapa, şunları söyledi:

''Puan durumuna bakıldığında bizim adımıza rekabet edebileceğimiz takımlar arasından görünüyor Fenerbahçe. Bu açıdan onlar kadar bizim içinde önemli bir karşılaşma olacak. Fenerbahçe’nin artılarını eksilerinin biliyoruz. Kendilerini yeteri kadar izleme fırsatımız oldu. Hem Fenerbahçe’nin hem de rakiplerinin etkili olduğu maçlarda rakibimizi analiz etme imkanımız oldu. Bizim için önemli olan 90 dakika boyunca organizasyonumuzu ve koordinasyonumuzu sağlayabilmek. Bu sağladığımız takdirde maçın sonucunu detaylar belirleyecektir. Umarım bu detaylar Gençlerbirliği lehine olur.''

Son haftalarda 11 veya 10’a yakın aynı futbolcuyla oynadıklarını ve bunun da saha içerisinde oyunculardan beklentilerine daha iyi cevap aldıklarını vurgulayan Çapa, kağıt üzerinde Fenerbahçe her ne kadar favori görünse de Gençlerbirliği'nin de takım olarak iyi işler yaptığını alacakları galibiyetin kamuoyu adına sürpriz olsa da kendileri için normal olacağını belirtti.

Fenerbahçe’nin geçen hafta hakem ile yaşadığı sorunun kendilerini farklı bir düşünceye sokmadığının altını çizen genç teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hakemlerin Avrupa kupalarında neler yapabildiğini çok iyi gördük. Bizim ülkemizde baskı çok olduğu için hakemlerin hata yapma oranı artıyor. Geçen haftaki olumsuz hava karşılaşmaya yansır mı? yansımaz mı? bilmiyorum. Ama biz her zaman olduğu gibi hakemin adaletli olmasını bekliyoruz. Umarım Pazar günü maçtan sonra sadece futbol konuşulur."

Öte yandan Fenerbahçe maçı hazırlıklarına devam eden kırmızı şimşekler günü tek çalışma ile tamamladı. İlhan Cavcav Tesisleri'nde Fuat Çapa nezaretinde yapılan antrenman bir saat sürüdü.

Koşu ile antrenmana başlayan kırmızı-siyahlı oyuncular 5'e 2 top kapma oyunun ardından Fuat Çapa tarafından serbest bırakıldı. Bazı futbolcular koşu yapmakla yetinirken, diğer bir gurup ise şut çalışması yaptı. Antrenmana sakatlıkları bulunan Petroviç, Serkan Kurtuluş ve Ekingho katılmadı. Kırmızı-Siyahlılar yarın sabah yapacakları antrenmanın ardından havayolu ile İstanbul'a giderek burada maç saatini bekleyecek.


İstikrarsız görüntüsünden son haftalarda kurtulan ve hem ligde hem Avrupa’da başarılı sonuçlar imza atan Fenerbahçe , lige döndü. Perşembe günü Avrupa Ligi 5. maçında Marsilya’yı deplasmanda devirerek, tur biletini son maçlar oynanmadan alan Kanarya, bu zaferin ardından taraftarının önüne Gençlerbirliği mücadelesiyle çıkıyor. Sarı-Lacivertliler’in hedefi, Başkent ekibini devirip, hem ligdeki çıkışı sürdürmek hem de Marsilya zaferini taraftarına bir galibiyet daha armağan ederek kutlamak. UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Marsilya'yı 1-0 yenerek, gruptan lider olarak çıkmayı garantileyen Sarı-lacivertliler, ligde de Gençlerbirliği'ni kendi saha ve seyircisi önünde mağlup edip, zirve yarışında puan kaybı yaşamak istemiyor. Ligde Kadıköy'deki maçta başarılı sonuçlar elde eden Fenerbahçe, bu sezon evinde yaptığı 6 maçta 4 galibiyet, birer mağlubiyet ve beraberlik aldı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'a verdiği 1 maçlık cezayı Tahkim Kurulu, para cezasına çevirirken, Caner Erkin'in 2 maçlık cezasını da onadı. Fenerbahçe'nin geçen hafta Eskişehirspor ile oynadığı maçta kırmızı kart gören Caner Erkin, Disiplin Kurulu tarafından 2 maçla cezalandırılmıştı. Teknik Direktör Aykut Kocaman da 1 maç hak mahrumiyeti cezası almıştı. Tahkim Kurulu bugün Fenerbahçe Kulübü'nün yaptığı itirazları görüştü. Yaklaşık 3,5 saat süren toplantıda Caner Erkin'in 2 maçlık cezası onandı. Teknik Direktör Aykut Kocaman'a verilen 1 maçlık ceza ise 50 bin lira para cezasına çevrildi.

Muhtemel 11'ler:

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bekir, Yobo, Hasan Ali, Kuyt, Meireles, M.Topal, Baroni, Stoch, Sow.

Gençlerbirliği: Ramazan, Cem, Mehmet, Aykut, Tosiç, Hurşut, Özgür, Jimmy, Azofeifa, Zec, Lekiç

25 kasım Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI

 Espanyol - Getafe Saat 13:00
Barcelona Atletic - Santander Saat 13:00
1461 Trabzon - Tavşanlı Linyitspor Saat 13:00
Ş.Urfaspor - Boluspor Saat 13:00
Roda - Ajax Saat 13:30
Bari - Modena Saat 13:30
Kuban - Krylya Sovietov Saat 14:00                     
Manisaspor - Rizespor  Saat 14:00      
Aue - Hertha Saat 14:30
Ingolstadt - Sandhausen Saat 14:30
St Pauli - Duisburg Saat 14:30
Lausanne - Young Boys Saat 14:45
St Gallen - Luzern Saat 14:45
Esbjerg - Nordsjaelland Saat 15:00
Montpellier - Bordeaux Saat 15:00
Kerkyra - Veria Saat 15:00   
Fenerbahçe - Türk Telekom Saat 15:00 
Swansea - Liverpool Saat 15:30
Alkmaar - Feyenoord Saat 15:30
Psv Eindhoven - Vitesse Saat 15:30
Sparta Rotterdam - Dordrecht Saat 15:30  
Atalanta - Genoa Saat 16:00
Chievo - Siena Saat 16:00
Pescara - Roma Saat 16:00
Sampdoria - Bologna Saat 16:00
Torino - Fiorentina Saat 16:00
 Gaziantepspor - Büyükşehir Bld.Spor Saat 16:00
Freiburg - Stuttgart Saat 16:30           
Southampton - Newcastle Saat 17:00
Thun - Basel Saat 17:00       
Twente - Zwolle Saat 17:30       
Sonderjyske - Fc Copenhagen Saat 18:00
Chelsea - Manchester City Saat 18:00
Tottenham - West Ham Saat 18:00
Toulouse - Lyon Saat 18:00
Athletic Bilbao - Deportivo La Coruna Saat 18:00
Augsburg - M. Gladbach Saat 18:30
Hoffenheim - Leverkusen Saat 18:30 
Club Brugge - Charleroi Saat 19:00
Fenerbahçe - Gençlerbirliği Saat 19:00
Sivasspor - Kayserispor Saat 19:00
Adanaspor - Konyaspor Saat 19:00
Atl. Madrid - Sevilla Saat 20:00 
Brondby - Horsens Saat 20:15
Bahia - Nautico Saat 21:00
Botafogo - Atletico Mg Saat 21:00
Cruzeiro - Coritiba Saat 21:00
Figueirense - Gremio Saat 21:00
Internacional - Portuguesa Saat 21:00
Palmeiras - Atletico Goianiense Saat 21:00
Ponte Preta - Sao Paulo Saat 21:00
Recife - Fluminense Saat 21:00
Genk - Oh Leuven Saat 21:30     
Ac Milan - Juventus Saat 21:45
Marsilya - Lille Saat 22:00
Levante - Barcelona Saat 22:00
Braga - Porto Saat 22:15
                                                                                                                                                            

300 bin öğrenciye ücretsiz internet geliyor

23 Kasım 2012 Cuma
GOOGLE REKLAMLARI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortak yürttüğü çalışma ile yurtlarda kalan 308 bin üniversite öğrencisine ücretsiz internet imkanı sağlanacak.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan üniversite öğrencilerini sevindirecek bir haber geldi. Yıldırım, yurtlarda kalan 308 bin yüksek öğrenim öğrencisine bedava internet hizmeti sağlanacağını açıkladı. Katip Çelebi Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yılı açılış töreninde konuşma yapan bakan Yıldırım, üniversite sayısındaki artışa değindi. AK Parti iktidarı öncesinde 76 olan üniversite sayısının 102'si devlet üniversitesi olmak üzere 168'e çıktığını vurgulayan Bakan Yıldırım, üniversitelerin yatırım bütçesinin de 250 milyon liradan 3 milyar liraya çıktığına dikkati çekti.

Bakanlık olarak okullara geniş bant interneti sağladıklarını dile getiren Yıldırım, ''Şimdi yeni bir karar aldık. Yurtlarda kalan 308 bin yüksek öğrenim öğrencisine bedava internet kullandıracağız. Bunu Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber yapıyoruz'' diye konuştu.

Sıcaklar Geri geliyor

GOOGLE REKLAMLARI


Hafta sonunda ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek hava sıcaklıklarının, hafta başından itibaren batı bölgelerden başlayarak hissedilir derecede artması bekleniyor.
Güncelleme:23 Kasım 2012 16:00

AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden aldığı bilgiye göre, yarın Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu (hafif olmak üzere İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale ve Balıkesir’in kuzey çevreleri), Doğu Akdeniz (Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş), İç Anadolu’nun doğusu (Kırşehir, Sivas, Yozgat, Kayseri), Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve batısının yağışlı, diğer yerlerin parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Erzincan, Tunceli, Yozgat ve Sivas’ın yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Ege ve İç Anadolu’da yer yer sis görülecek. Rüzgar, Marmara’da kuzeydoğu, Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.

Ülkede yarın kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı çok bulutlu, Kocaeli ve Sakarya’nın kıyı kesimleri, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney, iç ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Erzincan, Tunceli, Gümüşhane, Bayburt, Artvin ve Sivas’ın yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Ege ve İç Anadolu’da yer yer sis hadisesi bekleniyor. Rüzgar, Marmara’da kuzeydoğu, Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.

-Haftaya gündüz sıcaklıkları artacak-

Gelecek haftanın ilk günü, Türkiye’nin doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Ağrı, Gümüşhane, Bayburt, Hakkari ve Artvin’in yüksekleriyle Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve batı bölgelerde yer yer sis görülecek.

Salı günü, ülkenin doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in doğusuyla Doğu Anadolu’nun doğusunun yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kars, Ardahan, Ağrı ve Hakkari’nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve batı bölgelerde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Çarşamba günü ise ülke genelinde yağış beklenmiyor. Türkiye’nin doğu kesimleri ile zamanla batı kıyılarının parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği, iç ve batı bölgelerde yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

Perşembe günü de Türkiye’nin batı kesimleri parçalı zamanla çok bulutlu, Kıyı Ege, Edirne ve Çanakkale çevreleriyle akşam saatlerinden itibaren Antalya kıyılarının sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı, iç ve doğu bölgelerin sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor. Lodosun batı kıyılarda zamanla kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Cuma günü, ülkenin batı kesimleri parçalı zamanla çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz’in sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı, doğu bölgelerin sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor. Lodosun batı bölgelerde kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında ise hafta sonunda önemli bir değişiklik görülmeyecek. Sıcaklık, ülke genelinde mevsim normalleri civarında, iç bölgelerde yer yer altında seyredecek. Hafta başında ise gündüz sıcaklıklarının batı bölgelerden başlayarak hissedilir derecede artması bekleniyor.

24 kasım mac program listesi

GOOGLE REKLAMLARI

Terek - Alaniya Saat 12:00
 Galatasaray (B) - Beşiktaş (B) Saat 13:30
Ankaragücü - Samsunspor Saat 14:00
Kartalspor - Erciyesspor Saat 14:00
Lokomotiv Moskova - Krasnodar Saat 14:30
Sunderland - West Brom  Saat 14:45
Motherwell - Hearts Saat 14:45
Ted Kolejliler - Antalya Bşb Saat 15:00
Auxerre - Nantes Saat 15:00
Galatasaray - Mersin Bşb Saat 16:00
Kasımpaşa - Orduspor Saat 16:00
Gaziantep Bld.Spor - Adana Demirspor Saat 16:00
Bayern Münih - Hannover Saat 16:30
Greuther Furth - Nürnberg Saat 16:30
Mainz - Dortmund Saat 16:30 
Schalke - Eintracht Frankfurt Saat 16:30
Wolfsburg - Werder Bremen  Saat 16:30
Tofaş - Gaziantep Bşb Saat 17:00 
Everton - Norwich Saat 17:00 
Manchester Utd - Qpr  Saat 17:00 
Stoke - Fulham  Saat 17:00 
Wigan - Reading Saat 17:00 
Celtic - Inverness Ct Saat 17:00
Hibernian - Aberdeen Saat 17:00
Kilmarnock - St Johnstone Saat 17:00 
Ross County - Dundee Utd Saat 17:00
St Mirren - Dundee Saat 17:00 
Vallecano - Mallorca Saat 17:00
Erdemir - Aliağa Petkim Saat 17:30
Karşıyaka - Banvit Saat 18:00  
Silkeborg - Odense Saat 18:00
Paris St Germain - Troyes  Saat 18:00
Beerschot - Anderlecht Saat 19:00 
Valladolid - Granada  Saat 19:00 
Bursaspor - Antalyaspor Saat 19:00  
Elazığspor - Galatasaray Saat 19:00 
Bucaspor - Göztepe Saat 19:00 
Aston Villa - Arsenal  Saat 19:30 
Nijmegen - Utrecht  Saat 19:45
Vvv Venlo - Heerenveen Saat 20:45
Waalwijk - Gröningen Saat 20:45
Sion - Grasshoppers Saat 20:45
Zurich - Servette Saat 20:45
Gent - Zulte Waregem Saat 21:00
Kortrijk - Cercle Brugge Saat 21:00
Mechelen - Waasland-Beveren Saat 21:00
Mons - Lokeren Saat 21:00
Bastia - Lorient  Saat 21:00
Nancy - Ajaccio Saat 21:00
Reims - Brest Saat 21:00
Rennes - Evian Tg Saat 21:00
Sochaux - Nice Saat 21:00
Malaga - Valencia Saat 21:00
Willem - Heracles  Saat 21:45
Palermo - Catania Saat 21:45
Betis - Real Madrid  Saat 23:00

Elazığspor - Galatasaray maçı 24 kasım

GOOGLE REKLAMLARI

Sanica Boru Elazığspor, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında kendi sahasında Galatasaray ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Galatasaray karşısında 3 puan almak için elinden geleni yapacaklarını belirterek, "Bu hafta yine bizim için önemli bir hafta, ligin 1. sırasındaki takımla karşılaşıyoruz. Bizde 18. sırayız. İki takımın da üç puan ihtiyacı var. Galatasaray'ın Avrupa kupalarındaki başarısı oyunun popülaritesini artırdı. Galatasaray bizim için diğer takımlar gibi bir takım. Biz puan cetvelindeki yerimize bakarak kim olursa olsun kazanmak için oynayacağız. Bu hafta sakatlıklarımız ve cezalılarımız var. Bilica ve Tum bu akşam gelip çalışmaları başlayacaklar. Galatasaray'ı iyi analiz ettik. Üç puan adına elimizden geleni yapacağız" dedi.

Sanica Boru Elazığsporlu futbolcu Sinan Kaloğlu ise, hafta sonu oynanacak karşılaşmada hedeflerinin üç puan olduğunu söyledi. Karşılaşmanın zor geçeceğini vurgulayan Kaloğlu, rakibin moralli geleceğini, ancak maçı lehlerine çevirebileceklerini ifade etti.

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, cumartesi günü evlerinde ağırlayacakları Galatasaray maçını kazanmak için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyledi.

Sanica Boruspor Elazığspor, cumartesi akşama evinde ağırlayacağı Galatasaray maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Yılmaz Vural, Sedat ve Adem'in kart cezası nedeniye bu maçta yer alamayacaklarını Bilica ile Tum'un da ülkelerinden henüz dönmediğini belirterek, her şeye rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kendileri için her haftanın önemli olduğunu belirten Vural, şöyle dedi:
"Bu haftanın önemi Türkiye liginin averajla da olsa biricisiyle oynuyoruz. İki takım da üç puan için oynayan biri şampiyonluğa birisi de ligde kalmaya oynuyor. Bir de Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı maçı kazanarak uzun senelerden sonra gruplardan çıkacak bir takım olacak. Böyle de bir morallenmiş, hedefine varmış, nitekim daha da bir ara lige de dönelim bakalım biz diyen bir takım ile oynayacak olmamız, oyunun popülaritesini artırmak gözleri Elazığ'a çevirmesine neden oldu. Şimdi bizim puan cetvelindeki yerimiz sebebiyle, bu kim olursa olsun üç puanı kazanmak için oynamak durumundayız. O açıdan rakibin futbolu boyutunu, futbolsuz boyutunu çok iyi değerlendirip ne yapacağımızın çalışmasını yapıyoruz. Bu hafta gereksiz tersliklerle karşı karşıyayız, 2 oyuncumuz kart cezalısı olması, Bülent'in sakatlanması, Bilica ve Tum'un hala çalışmalara katılamaması, ama her şeye rağmen takımın 27 oyuncusuyla bu müsabakaya diğerlerine nasıl hazırlanıyorsa eksik değil mantığıyla hazırlandığı gerçeği de ortada."

Vural, çevre illerden ve Elazığ'dan gelecek taraftarların desteğine ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Bizim her şeyin ötesinde bir de taraftar desteğimiz olacak. Çevre illerden ve Elazığ'daki taraftarlarımız gelip bize maçın sonuna kadar destek verecekleri avantajımızın olduğunu da biliyorum. Galatasaray takımını iyi analiz ettik, yarın da çocuklara bu analizleri anlatacağız, nasıl oynamamız gerektiğini anlatacağız ve üç puan alma adına elimizden ne geliyorsa yapacağız.Kazanma adına kendi adımıza gereken her şeyi yapacağız" dedi.

Hakemlerle ilgili sorulan soruya Yılmaz Vural, "Bu konuda hiçbir görüşüm yok. Beni ilgilendiren bir şey yok ben teknik direktörüm takımım var. Hakemlerimizin de iyi yürekli olduklarını biliyorum. Bir tek dertleri onlarında iyi eğitim almaları lazım. Biz nasıl antrenörler iyi eğitilemiyorsak böyle bir sorunumuz varsa hakemlerin de aynı sorunu var, oyuncuların da aynı sorunu var. Türkiye'de eğitim diye bir sorun var. İşte bu sorunun başımıza açtığı felaketlerden bir tanesi de çok kötü maç yöneten hakemlerimiz var. Yani bu sırf hakemlerimizin sorunu değil topyekun Türkiye'nin sorunu. Böyle bakarsak daha vicdanlı oluruz. Biz ne kadar doğru yapıyoruz ki o kadar doğru yapsın" dedi.
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Sanica Boru Elazığspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde ısınma ve açma-germe hareketleriyle başlayan antrenmanda daha sonra üç gruba ayrılan futbolcular, 5'e 2 top kapma çalışması yaptı. Antrenman, performans uzmanı Scott Piri yönetimindeki soğuma hareketlerinin ardından tamamlandı. Selçuk İnan, takımdan ayrı salonda ve sahada çalıştı.

Sarı Kırmızılı takım yarınki maç için bu akşam saatlerinde özel bir uçuşla Elazığ'a hareket edecek.

23 Kasım 2012 Cuma Tv Yayın Akışı

22 Kasım 2012 Perşembe
GOOGLE REKLAMLARI

ATV 23 Kasım Tv Yayın Akışı
CNBCE 23 Kasım Tv Yayın Akışı
CNNTURK 23 Kasım Tv Yayın Akışı
Flash TV 23 Kasım Tv Yayın Akışı
FOX TV 23 Kasım Tv Yayın Akışı
HABERTURK 23 Kasım Tv Yayın Akışı
KANAL 7 23 Kasım Tv Yayın Akışı
KANAL D 23 Kasım Tv Yayın Akışı
KANALTURK 23 Kasım Tv Yayın Akışı
NTV 23 Kasım Tv Yayın Akışı
SHOW TV 23 Kasım Tv Yayın Akışı
SKY Türk 23 Kasım Tv Yayın Akışı
STV 23 Kasım Tv Yayın Akışı
STAR TV 23 Kasım Tv Yayın Akışı
TRT 1 23 Kasım Tv Yayın Akışı
TV 8 23 Kasım Tv Yayın Akışı

Polatın Vedası Kurtlar Vadisi Pusu 22 kasım Haberi

GOOGLE REKLAMLARI

Kurtlar vadisi 171. Bölüm fragmanı yayınlandı. Kurtlar Vadisi 171. Bölüm fragmanında Polat veda ediyor. Polat hatasının cezasını çekmeye hazır. 22 Kasım Perşembe akşamı yayınlanacak Kurtlar Vadisi Pusu 171. Bölüm nefesleri kesecek. Kurtlar Vadisi 171. Bölümde neler yaşanacak? Kurtlar vadisi 171. Bölüm özeti. Kurtlar Vadisi Pusu yeni bölüm 22 Kasım Perşembe akşamı izleyicisiyle buluşacak. Kurtlar Vadisi 171. bölüm fragmanı yayınlandı. Ekranların fenomen dizisi Kurtlar Vadisi Pusu 171. Bölümü yine nefesleri kesecek. Kurtlar Vadisi Pusu 171. Bölümde Polat veda ediyor. Polat, Kurtlar Vadisi 171. Bölümde Aksaçlı’yı yanlış yere suçlamanın azabını yaşıyor. Kurtlar Vadisi 171. Bölüm fragmanı yayınlandı. İşte Kurtlar Vadisi Pusu’nun 171. bölümünde yaşanacaklar: Mete’nin İhtiyarlar Başkanı’nı öldüreceğini düşünen Polat, hastaneye zamanında yetişebilecek mi? İhtiyarlar Başkanı, kurtulacak mı? Başkanın kaçırılması üzerine olağanüstü toplanan İhtiyarlar Heyeti’nin Polat Alemdar ve adamları hakkında aldığı şok edici karar ne olacak? Dostları ve düşmanları, Polat Alemdar’ın içinde bulunduğu bu duruma nasıl tepki verecekler? Kendisi ve adamları hakkında alınan kararı kabul eden ve ailesiyle vedalaşan Polat Alemdar’ı ne bekliyor? Tüm bu soruların cevapları ve çok daha fazlası, 22 Kasım Perşembe akşamı atv ekranlarında yayınlanacak Kurtlar Vadisi Pusu'nun 171. bölümünde olacak. Kurtlar Vadisi 171. bölüm bir diğer özeti: Kurtlar Vadisi Pusu 171. bölümde Polat Alemdar'ın vedası izleyenleri gözyaşlarına boğacak. Büyük bir hata yapan Polat hatasının cezasını çekmeye razı oluyor. İhtiyarlar heyetinin Polat'a vereceği ceza ise büyük bir merak konusu. Kurtlar Vadisi Pusu 22 Kasım Perşembe akşamı yeni bölümü ile atv ekranlarında olacak.. ATV ekranlarında haftanın her Perşembe akşamı izleyicileri ile buluşan ve her yeni bölümü büyük heyecana sahne olan Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin 171. bölüm fragmanı yayınlandı. Dizinin yeni yayınlanan fragmanına Polat Alemdar'ın vedası damga vuruyor. Kurtlar Vadisi Pusu 171. bölümü fragmanında Polat Alemdar'ın yaptığı bu büyük hata sonras kendisi ile hesaplaşması ve ihyiyarlar heyeti tarafından kendisi hakkında verilecek kararı nasıl karşılayacagı anlatılıyor. Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin yayınlanan son bölümünde Polat Alemdar, Memati'nin ölüm emrini verdiğinden şüphelendiği ihtiyarlar heyeti başkanı Aksaçlı'yı kaçırıp sorgulamıştı. Ancak Polat bu sorgulama sonunda Aksaçlı'nın masum olduğunu öğrenmiş ve büyük bir hata yaptığını anlamıştı. Ayrıca Aksaçlı'nın teşkilat içinde görünen yapılanmanın dışında farklı bir yapılanmaya giderek devletin işlerini aksatmadan yürüttüğünün farkına varmıştı. Polat Alemdar Kurtlar Vadisi Pusu yeni bölüm fragmanında " Büyük bir hata yaptım. Onunda bedeli ölmek. Bu sefer gidişin dönüşü yok. Ölmekten hiç korkmuyorum. Ama sevdiklerimi üzmekten hep korktum. Madem adımı Polat, soyadımı Alemdar koydular. Ben hakkımdaki hükme razıyım. Bu da ismimin şanı olsun." sözlerini söyledikten sonra başta Ömer Baba olmak üzere tüm sevdikeri ile tek tek vedalaşıyor... Kurtlar Vadisi Pusu'da İhtiyarlar Heyeti Polat Alemdar hakkında nasıl bir karar verecek? Heyetin verdiği bu karara Polat'ın bir cevabı olacak mı? Memati'nin katili İhtiyarlar Heyeti başkanı değilse kim? Tüm bu sorular cevaplarını 22 Kasım Perşembe akşamı ATV ekranlarında yayınlanacak Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin yeni bölümünde bulacak.

Marsilya - Fenerbahçe maçı 22 kasım

GOOGLE REKLAMLARI

Karşılaşmanın oynanacağı Velodrome Stadı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında ilk olarak söz alan Gökhan Gönül, Marsilya maçında galip gelerek turu garantilemek istediklerini belirterek, şunları söyledi "Grubumuzda ikinci veya üçüncü sıradaki takımlara 5'er puan fark atmamıza rağmen hala kazanılmış bir şey yok. Bunun farkındayız. Üst tura çıkmak için elimizde bir fırsat var, bunu değerlendirmek istiyoruz. Galibiyet alarak turu garantilemek istiyoruz. Maçlarda sık sık ileri çıkması konusunda ise Gökhan, "Dünya futbolu bunu gerektiriyor. Beklerin çıkması gerekiyor. Hocam da bundan memnun olacak ki, bu yönümü tercih ediyor ki, beni oynatıyor" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve milli futbolcu Gökhan Gönül, Olympique Marsilya ile yapacakları UEFA Avrupa Ligi C Grubu 5. hafta maçı öncesinde basın toplantısı düzenlediler


Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Marsilya maçı öncesinde yaptığı açıklamada Eskişehirspor karşılaşmasında 10 kişi kaldıktan sonra maçı kazanmak için ekstra enerji harcadıklarını belirtti.

22 Kasım Uefa Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI

Anzhi Makhachkala - Udinese Saat 19:00
 Neftchi Baku - Partizan Belgrade Saat 19:00
Rubin Kazan - İnter Saat 19:00
Fenerbahçe - Olympija Ljubliana Saat 20:00
Basel - Sporting Lisbon Saat 20:00
Hannover - Twente Saat 20:00
 Helsingborg - Levante Saat 20:00
Lazio - Tottenham Saat 20:00
Metalist Kharkiv - Leverkusen Saat 20:00
Panathinaikos - Maribor Saat 20:00
Rosenborg - Rapid Vienna Saat 20:00
Sparta Prague - Lyon Saat 20:00
Videoton - Genk Saat 20:00
Olympiakos - Anadolu Efes Saat 21:45
Academica - Viktoria Plzen Saat 22:05
Aik Stockholm - Napoli Saat 22:05
Atl. Madrid - Hapoel Tel Aviv Saat 22:05
Club Brugge - Bordeaux Saat 22:05
M. Gladbach - Ae Limassol Saat 22:05
Liverpool - Young Boys Saat 22:05
Marsilya - Fenerbahçe Saat 22:05
Molde - Fc Copenhagen Saat 22:05
Newcastle - Maritimo Saat 22:05
Psv Eindhoven - Dnjepr Saat 22:05
Steaua Bükreş - Stuttgart Saat 22:05

SBS kalkıyormu Haberi

21 Kasım 2012 Çarşamba
GOOGLE REKLAMLARI


SBS kalkıyormu Haberi.Bu yıl 8'inci sınıflar son kez SBS'ye girecek, ardından sonuçları liselere yerleştirmede kullanılan bu sınava son verilecek. 2014'ten itibaren Anadolu ve meslek liselerinde okuyacak öğrenciler, bu okullara öğretmen kanaati, ders başarısı ve veli tercihleriyle yönlendirilecek. 2013'ün sonunda tüm liselerin, Anadolu ve meslek lisesine dönüştürülmesi tamamlanacak. O zaman da bu okullar için tıpkı şu anda genel liselerde, ilk ve ortaokullarda olduğu gibi sınavsız adrese dayalı kayıt yapılabilecek.
Anadolu liselerinde ortak ve zorunlu derslerle birlikte, seçmeli dersler olacak. Eğer öğrenci fen bilimleri ağırlıklı tercih yaparsa, fen liselerinde okutulan bir müfredatı seçebilecek. Şayet edebiyat ya da sosyal bilimler ağırlıklı tercih yaparsa, sosyal bilimler lisesinde okutulan müfredatı alabilecek. Bu müfredatlar her Anadolu lisesinde okutulacağı için, 2014'ten itibaren SBS'ye ihtiyaç kalmayabilecek. Meslek lisesinde eğitim alan öğrenci, başarılı olursa Anadolu lisesine, burada eğitimi sürenler ise isterse, meslek lisesine geçme olanağına sahip olacak. Çünkü 9'uncu sınıfta ortak ders görecekler.
Yeni sistemle kalitenin artacağı, mesleki-teknik öğretime daha fazla öğrencinin yöneleceği düşünülüyor. Bu sistemin sağlıklı gelişebilmesi için, öğretmen kanaati ve not başarısı yeterli olmayabilir. Özellikle her öğrencinin ilgi, istek ve yeteneği bilimsel metotlarla ölçülmeli. Biliyorsunuz, ilköğretim diplomasına göre öğrenci alan süper liselerde istenmeyen bir not faciası yaşanmıştı. Korkarım ki bu durum suiistimal edilebilir.
Kaliteli ve köklü eğitim almak için yarışılan Galatasaray, İstanbul liseleri gibi okullar, fen ve sosyal bilimler liseleri gibi ayrı bir kategoriye alınacak. Bu okullara yerleştirmeler yine ayrı bir sınavla gerçekleştirilecek. Seçilen bu okulların tümü için ya özel sınav yapılacak ya da 1975'e kadar olduğu gibi bu okullara kendi sınavlarını yapma hakkı verilecek. Ancak bu liseler kendisi sınav yaparsa yalnızca bulunduğu şehirdeki öğrenciler girer, bu da eşitlik ilkesine aykırı. Çünkü bu okullar ülkemizin tüm çocuklarına açık olmalı. Sonuçta getirilecek sistem eşitlik ve adalet ilkelerine ters düşmemeli.
Sayın Başbakan, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili bir yıl hedefini koydu. MEB de bu konu üzerinde çalışıyor. Hazırlayacağı programı kamuoyuyla paylaşacak. Ancak burada, dershanelerde eğitimin yanı sıra hukuksal ve ekonomik boyutları da göz ardı edilmemeli. Olaya sadece bir kurumun kapanması ya da açılması gibi bakılıyor. Bence, bu çok eksik bir bakış açısı.

Real Madrid Manchester City 21 kasım Şampiyonlar Ligi

GOOGLE REKLAMLARI


UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'da 18 Eylül Salı akşamı saat 21.45'te oynanacak dev karşılaşma, iki şampiyonun mücadelesine sahne olacak.
İspanya La Liga'da geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan Real Madrid, Santiago Bernabeu Stadı'nda İngiltere Premier Lig şampiyonu Manchester City'yi ağırlıyor. Karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonu'ndan Damir Skomina yönetecek. Yardımcıları ise, Primoz Arhar ve Matej Zunic.

AGUERO SAHA OLACAK
Manchester City'de dizinde bulunan sakatlık nedeniyle takımdan 1 aydır uzak olan Arjantinli golcü Sergio Aguero'nun oynaması bekleniyor. Ayrıca, geçtiğimiz Premier Lig'de Stoke City maçında sonradan oyuna giren Gareth Barry'nin de kadroda yer alacağı tahmin ediliyor. Takımdaki tek eksik, bileğinden sakat olan sağ bek Micah Richard olarak görünüyor.

REAL MADRID LİGDE SIKINTILI
Jose Mourinho'nun öğrencileri ise La Liga'da geçtiğimiz sezonun aksine kötü bir başlangıç yaparken, ilk 4 hafta sonunda Real Madrid 4 puanla lider Barcelona'nın 8 puan gerisinde bulunuyor. Buna rağmen Şampiyonlar Ligi'nde daha önceki 34 açılış karşılaşmasını kazanmayı bilen ve eski Avrupa Kupası dahil Şampiyonlar Ligi'nde 42'de 40 kazanma istatistiğine sahip olan Real Madrid, yine iddialı bir başlangıç yapmanın peşinde.

İdman TV Canlı izle - Online internet canlı yayın için tıklayınız

REAL 12 YILDIR KUPAYA HASRET
Son olarak 2001/02 sezonunda Şampiyonlar Ligi kupasına uzanan Real Madrid, toplamda 9 kez bu başarıyı elde ederken, Manchester City Şampiyonlar Ligi kupasını henüz kaldıramadı. Manchester City geçen sene gruplardan çıkmayı başaramamış ve UEFA Avrupa Kupası'nda yoluna devam etmişti. Real Madrid ise yarı finalde Bayer Münih'e elenerek kupaya veda etmişti.

MUHTEMEL 11'LER

REAL MADRID
Casillas
Arbeloa
Sergio Ramos
Pepe
Marcelo
Alonso
Khedira
Mesur Özil
Luka Modric
Cristiano Ronaldo
Karim Benzema

MANCHESTER CITY
Hart
Maicon
Vincent Kompany
Lescott
Clichy
Yaya Toure
Gareth Barry
Silva
Samir Nasri
Carlos Tevez
Sergio Aguero

21 Kasım Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI

Zenit - Malaga Saat 19:00
Banvit - Azovmash Mariupol Saat 19:00
Ajax - Dortmund Saat 21:45
Anderlecht - Ac Milan Saat 21:45
Arsenal - Montpellier Saat 21:45
Dynamo Kiev - Paris St Germain Saat 21:45
Manchester City - Real Madrid Saat 21:45
Porto - Dinamo Zagreb Saat 21:45
Schalke - Olympiakos Saat 21:45                                

Galatasaray - Manchester Utd 20 kasım En Önemli maçı

20 Kasım 2012 Salı
GOOGLE REKLAMLARI

Galatasaray, Manchester United İle Oynadığı 5 Maçta da Galibiyet Alamadı. Galatasaray Avrupa kupalarında Manchester United ile 5 kez karşılaştı. Oynanan 5 maçta 3 beraberlik alan Galatasaray 2 kez kaybetti. 1993-94 sezonunda Old Trafford'ta 3-3 berabere kalan Galatasaray sahasında rakibiyle 0-0 berabere kalıp büyük bir başarıya imza atarak Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmıştı. Bir sezon sonra bu kez gruplarda eşleşen iki takımdan İstanbul'da oynanan maç 0-0 bitmiş Old Trafford'ta ise Manchester United 4-0 galip gelmişti. Bu sezonda Old Trafford stadında oynanan maçı Manchester United 1-0 galip bitirdi.

Burak Yılmaz Son 9 Sezonda Şampiyonlar Ligi Gruplarında Türk Takımları Adına En Çok Gol Atan Oyuncu Oldu.
Galatasaray'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi H grubunda attığı 4 golü de Burak Yılmaz kaydetti. Burak Yılmaz böylece son 9 sezonda Şampiyonlar Ligi gruplarından Türk takımları adına en çok gol atan oyuncu oldu. Şampiyonlar Ligi gruplarında en son 2004-05 sezonunda Tuncay Şanlı 6 maçta 5 gol atmıştı.

Manchester United Bu Sezon Şampiyonlar Ligi Gruplarında 4 Maçını da Kazanan Tek Takım.
Galatasaray'ın yer aldığı Şampiyonlar Ligi H grubunda Manchester United oynadığı 4 maçı da kazandı. Galatasaray'ı 1-0, Cluj'u 2-1, Braga'yı 3-2 ve 3-1 yenen Manchester United 12 puanla gruptan çıkmayı garantiledi. Manchester United, Şampiyonlar Ligi gruplarında hiç 6 maçta 6 galibiyet almadı. Manchester United gruplarda en yüksek puan rekorunu 2007-08 sezonunda 6 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik ile 16 puan toplayarak elde etmişti.


Manchester United Avrupa Kupalarında Türk Takımlarıyla 13 Kez Karşılaştı.
Manchester United, temsilcilerimiz ile Avrupa kupalarında daha önce 13 kez karşılaştı. Manchester United yaptığı bu 13 maçta 7 kez kazanırken 3 kez berabere kaldı 3 kez yenildi. Manchester United Türkiye'de oynadığı 6 maçta ise 3 galibiyet 2 beraberlik 1 yenilgi aldı. Türk takımlarına karşı deplasmanda tek yenilgisini 2004-05 sezonunda Fenerbahçe karşısında 3-0'lık skorla almıştı.

Ryan Giggs 18 Yıl Önce Ali Sami Yen Stadında Galatasaray'a Karşı Şampiyonlar Ligi Maçı Oynamıştı.
Manchester United'ın 38 yaşındaki efsanevi oyuncusu Ryan Giggs, 1994-95 sezonunda Galatasaray'a karşı Ali Sami Yen stadında Şampiyonlar Ligi maçına çıkmıştı. Bu maç Ryan Giggs'in Şampiyonlar Ligindeki ilk deplasman maçı tecrübesi olmuştu. Karşılaşma 0-0 berabere biterken günümüzde kadroda bulunan Paul Scholes yedek kulübesinde oturmuştu.

Türk Takımları Adına Şampiyonlar Ligi'nde (Grup ve Sonraki turlar) İç Sahada Son Galibiyeti 2008 Yılında Chelsea Karşısında Fenerbahçe Aldı.
Türk takımları son 5 sezonda sahasında Şampiyonlar Ligi grup maçı kazanamadı. 2008-09 sezonunda Fenerbahçe 3 grup maçında 1 beraberlik 2 yenilgi, 2009-10 sezonunda Beşiktaş 3 grup maçında 3 yenilgi, 2010-11 sezonunda Bursaspor 3 grup maçında 1 beraberlik 2 yenilgi, 2011-12 sezonunda Trabzonspor 3 grup maçında 3 beraberlik ve bu sezon Galatasaray 2 grup maçında 1 beraberlik 1 yenilgi aldı. Şampiyonlar Ligi'nde grup ve sonraki turlar baz alından Türk takımları adına son iç saha galibiyetini Fenerbahçe almıştı. Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında Chelsea'yi evinde 02.04.2008 tarihinde 2-1 yenen Fenerbahçe'nin ardından Türk takımları iç sahada oynanan 14 maçta 6 beraberlik 8 yenilgi aldı. 14 iç saha maçında sadece 6 puan toplayan temsilcilerimiz 8 gol atıp kalesinde 26 gol gördü.

Galatasaray Sahasında Oynadığı Son 5 Avrupa Kupası Maçını Kazanamadı.
Galatasaray Avrupa kupalarında sahasında oynadığı son 5 maçta galibiyet alamamıştı. Geçen sezon Avrupa kupalarında mücadele edemeyen Galatasaray 2010-11 sezonunda sahasında OFK Belgrad ve Karpaty Lviv takımlarıyla 2-2 berabere kalmıştı. Galatasaray 2009-10 sezonu Uefa Avrupa Ligi 2.tur maçında sahasında Atletico Madrid'e 2-1 yenilmişti. Galatasaray bu sezon sahasında Braga ile oynadığı maçı ise 2-0 mağlup bitirirken Cluj ile 1-1 berabere kaldı. Galatasaray sahasında son Avrupa kupası galibiyetini 03.12.2009 tarihinde Panathinaikos'u 1-0 yenerek elde etmişti. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi gruplarında sahasında son galibiyetini ise 2006-07 sezonunda yine bir başka İngiliz ekibi Liverpool karşısında 3-2'lik skorla almıştı.

kaynak:samanyoluhaber 

Spartak Moskova - Barcelona 20 kasım Şampiyonlar Ligi

GOOGLE REKLAMLARI

Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Barcelona, Rusya'da Spartak Moskova ile karşılaşacak. Barcelona, Celtic karşısnda aldığı mağlubiyetin ardından gruptaki liderliğini matematiksel olarak zora soktu. Ligde fırtına gibi esen ancak futbol olarak hala istenen ritmi yakalayamayan Katalan temsilcisinde Messi'ni insanüstü performansı dikkat çeken en temel nokta. Moskova maçı öncesinde Barcelona'da kritik bir eksik bulunmuyor ve Vilanova'non Celtic mağlubiyetinden aldığı dersle Spartak karşısına rotasyon yapmadan çıkması bekleniyor. Barca'nın muhtemel 11'nin şu şekilde olması bekleniyor; Valdes, Alves, Puyol, Pique, Alba, Fabregas, İniesta, Xavi, Messi, Pedro, David Villa. Spartak'ta ise sakatlık sürecini atlatan Emenike bu karşılaşmada ilk 11'de olacak.
Yoğun talep üzerine yetkililer Spartak Moskova – Barcelona maçı için ek biletleri satışa sundu. Yüz binden fazla futbolsever maç bileti için başvuruda bulundu. UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Spartak Moskova ile Barcelona'nın eşleşmesinin ardından 100 binden fazla Rus taraftar 20 Kasım'da Moskova'da oynanacak maç bileti için başvuruda bulunmuştu. Karşılaşma, 84 bin kişilik kapasiteye sahip Lujniki Stadyumu'nda oynanacak. Yoğun talep üzerine yetkililer, güvenlik nedeniyle boş bırakılan bazı tribünlerin açılmasına karar verdi. Satışa sunulan biletler sadece Spartak'ın resmi mağazalarından almak mümkün olacak. Yeni açılan tribünlerle beraber karşılaşmaya en az 80 bin kişinin izleyeceği tahmin ediliyor. G Grubu'nda 9 puanı bulunan Barcelona ilk sırada, 7 puanla Celtic ikinci, 4 puanla Benfica üçüncü sırada yer alırken, 3 puanı olan Spartak Moskova son sırada bulunuyor.

20 Kasım şampiyonlar Ligi Mac program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI

Bate Borisov - Lille Saat 19:00
Spartak Moskova - Barcelona  Saat 19:00
Benfica - Celtic  Saat 21:45
Cfr Cluj - Braga Saat 21:45
Galatasaray - Manchester Utd  Saat 21:45
Juventus - Chelsea Saat 21:45
Nordsjaelland - Shakhtar Donetsk  Saat 21:45
Valencia - Bayern Münih Saat 21:45

Atla terapi yapılabilirmi

18 Kasım 2012 Pazar
GOOGLE REKLAMLARI


Dr. Eser Alptekin Gelin, bu terapi şekline yakından bakalım Tedavi amacıyla atların kullanılabileceğini M.Ö. 400’lü yıllarda Hipokrat, ‘Doğal Egzersizler’ başlığı altındaki yazısında öne sürdü. Fransız Tissot’ysa 1780’de yazdığı ‘Medikal ve Cerrahi Jimnastik’ adlı eserinde at binmenin en faydalı yürüyüş şekli olduğunu yazdı. İngiltere, bu yüzyılın başlarında atların faydalarını keşfetti, engellilerde ve II. Dünya Savaşı’nda yaralanan askerlerde atla terapi yöntemini uyguladı. 1952’deyse Helsinki Olimpiyatları’nda Liz Hartel, atlı sporlarda gümüş madalya kazandı. Çocuk felci geçiren bu sporcu, at binmenin hastalığa faydalarını kanıtladı. 1960’lı yıllardan itibaren ABD, Kanada ve pek çok Avrupa ülkesinde atla rekreasyonel terapilerin uygulanacağı merkezler açıldı, bu alanda federasyonlar kuruldu ve kongreler düzenlenip bilimsel yayınlar yapıldı. Rekreasyon terapisi; psikolojik, fiziksel, sosyal engellilerin ve hastalıkların tedavilerini çeşitli aktivitelerle desteklemek olarak tanımlanır. Mevcut durumdan iyiye doğru gitme ve bu amaç için çeşitli aktivitelere bunu desteklemeyi benimser. Bu alanda at yardımıyla yapılan tedavi uygulamalarına yani hippoterapiye başlandı. Tedavi edici hareketler Hippos, Yunanca at kelimesinden gelir. Hippoterapi, lisanslı bir sağlık personeli tarafından (fizyoterapist, iş-uğraşı terapisti, konuşma patologları, ergoterapistler) yürütülmeli ve denetlenmeli. Terapist, atın hareketlerini tedavi edici bir girişim olarak kullanır. Hippoterapide fonksiyonel kısıtlılıklar, katılım sorunları değerlendirilir ve kasların fonksiyonları iyileştirilerek yürüme kapasitesinde, postür, denge ve mobilite gibi kaba motor fonksiyon parametrelerinde düzelme hedeflenir. Murphy ve arkadaşları, nöromotor (sinir ve kaslarla ilgili) iyileşmeleri denge, güç, koordinasyon, eklem hareket açıklığı, postür ve yürüme parametrelerinde düzelme, spastisitede azalma olarak tanımladı. Psikomotor (hareket ve becerilerle ilgili) etkileriyse özgüven, özsaygı, motivasyon, dikkat süresi, uzaysal algı, konsantrasyon, öğrenme yeteneği ve de konuşma yeteneğindeki iyileşmeler olarak tespit etti. Dengeyi sağlıyor Atın hareket paterni ve de vücut sıcaklığı, derin propriosepsiyon (kişinin kendi vücudunu algılaması) üzerinden tonus (bir uyarıya cevap olarak kasların kasılma yeteneği) azalmasına yol açar. Atın ağırlık merkezinin yürüme sırasında üç boyutlu yer değiştirmesi insan leğen kemiğine benzerlik gösterir. Atın hareketleri denge ve koordinasyona yardımcı olur. Bu denge reaksiyonlarının kolaylaştırılması, normal hareket ve fonksiyonel becerilerin kazanılmasını sağlar. Bizde de çalışmalar var Ülkemizde bu konuda birçok çalışma yapıldı. Özellikle Türkiye Binicilik Federasyonu, İstanbul Üniversitesi, çeşitli spor kulüpleri ve sivil toplum örgütlerinin ortak yürüttükleri ‘Atım Kanadım’ projesi, ciddi bir açılım sağladı. Gelecek haftaki yazımda atla terapinin özelliklerine ve hangi hastalarda uygulanabilir olduğuna değineceğim.

Ağız sağlığı için 10 öneri

GOOGLE REKLAMLARI

100 yılın üzerindeki geçmişi ile dünyada ve Türkiye’de en çok tercih edilen ağız bakım ürünü Listerine’den ağız sağlığınızı iyileştirmek için 10 öneri: Günde sadece 5 dakikanızı ağız bakımına ayırın. Komple ağız bakımınızı 3 adımda tamamlayın. Sadece fırçalamak ve diş ipi kullanmak komple ağız bakımı için yetmez, beraberinde bakteri plağına karşı etkili bir sıvı ağız bakım ürünü ile ağzınızı çalkalayın. • Dişlere faydalı yiyecekleri tüketin. Elma, armut, kereviz, havuç, karnabahar, çilek gibi meyve ve sebzelerin içeriklerindeki doğal liflerin tükürükle birleşmesi sonucunda diş temizliğine yardımcı olur. • Ağzınızdaki bakterilerden 24 saat korunun. Bakterilere karşı etkisi klinik çalışmalarla kanıtlanmış olan ağız bakım ürününü, günde 2 kez 30 saniyelik kullanmak bakteri plağı oluşumuna ve diş eti problemlerine karşı 24 saat koruma sağlar. • Asitli ve şekerli gıdalar dişlerin çürüme sürecini başlatır. Bu gıdaları tükettikten sonra etkin bir ağız temizliği sağlayın. • Sık sıvı alımı, bol su tüketimi ağzınızı nemli tutar. Özellikle sigara içenlerin, sigaranın tükürük akışını azaltması ve ağız kuruluğuna sebep olması nedeniyle kötü ağız kokusuna sebebiyet vermemesi için bol sıvı alması gerekir. • Gece yatmadan önce ağız bakımını ihmal etmeyin. Ağızda kalan bakteriler gece boyunca hızla üremeye devam eder. Bu nedenle yatmadan önce sağlıklı ağız bakımı için önerilen 3 adımı uygulayın. • Doğru fırçayı seçin. Dişleri fırçalamayı bilmek kadar fırça seçimi de önemlidir. Diş hekimlerinin çoğu düz küçük başlı ve yumuşak diş fırçalarının, plakları temizlediği için en iyi seçim olduğu konusunda hem fikir. Belli aralıklarla diş fırçanızı değiştirin. • Her 6 ayda bir diş hekiminize kontrole gidin. • Dişleriniz kanıyorsa, fırçalamaya ara vermeyin. Dişeti hastalığının ilk aşaması olabilir ve doğru ağız bakımı ile diş eti hastalığını önleyebilirsiniz. Dişetleriniz iki haftadan uzun süredir kanıyorsa,mutlaka bir diş hekimine görünün. • Unutmayın sadece diş fırçalama ve diş ipi komple ağız bakımını tamamlamaz. Ne kadar iyi fırçalarsanız fırçalayın fırça ve diş ipi ile ulaşamadığınız yerlerde kalan bakteriler ağıza yeniden yayılır. Bakteri plağına karşı etkili sıvı ağız bakım ürünü ile ağzınızı çalkalayarak bakterilerin hızla yayılmasını engelleyin ve ağız sağlığınız için 3 adımı tamamlayın.

Kalsiyum eksikliği kilo alımana sebep olabillir

GOOGLE REKLAMLARI

Kalsiyum vücudumuz için gerekli en önemli mineral, bu nedenle beslenmemizde illaki önem vermemiz gerekiyor. Eksikliğinde birçok hastalık oluşabilir hatta ölümle dahi sonuçlanabilir.

Kalsiyum neden çok önemli?
*Vücudumuzda en çok depo edilen mineral kalsiyumdur ve bunun %99’u kemiklerde, dişlerde ve kanımızda bulunur.

*Kas yapısı için de önemli olan kalsiyum kasların kasılmasında gereklidir ayrıca hormon ve enzim sentezinde rol alır.

*Kemik sağlığını koruması nedeniyle en başta osteoporoz oluşum riskini minimuma indirir, ayrıca hipertansiyon ve kolon kanserinden dahi koruyucu etkisi bulunmaktadır.

Ne kadar kalsiyuma ihtiyacımız var?
Kalsiyum ihtiyacı cinsiyete, yaşa, bazı hastalıklara ve özel durumlara göre değişebilmektedir.

Kadınlarda;
19-50 yaş 1000mg
51 yaş ve üzeri 1200mg

Erkeklerde;
19-70 yaş 1000mg
71 yaş ve üzeri 1200mg

Çocuklarda;
0-6 ay 200mg
1-3 yaş 700mg
4-8 yaş 1000mg
9-18 yaş 1300mg

Kalsiyum tek başına yeterli olmayabilir
*Kalsiyumu en başta süt ve süt ürünlerinden temin ederiz ama bu besinlerin yanı sıra yeşil yapraklı sebzeler, kuruyemişler, portakal, mandalina, kivi de kalsiyum içermekteler.

*Tek başına kalsiyum almanız yeterli olmayabilir, kalsiyumun emilimi ve depolanması için vücudunuzun D vitaminine de ihtiyacı vardır. D vitaminini ise başta güneşten, besinlerden ise yağlı balıklardan, karaciğer, yumurtadan alabilmekteyiz.Diyetisyen Özlem Sert Aydın

*Kalsiyumu yeteri kadar almadığınızda ise osteoporoz, yüksek kan basıncı, kilo artışı, kolon kanseri, inme dahi oluşabilmektedir.

Diyetisyen Özlem Sert Aydın
www.ozlemsert.com

 
Bloggerized by Blogger Template