GOOGLE REKLAMLARI

2012 - 2013 Milli Piyango Yılbaşı Çekilişi Sonuçları

31 Aralık 2012 Pazartesi
GOOGLE REKLAMLARI


Milli piyango yılbaşı özel çekilişi 31 aralık 2012 de çekilecektir mpi idaresi nin bu sene ki çekilişi trt ekranlarından bir ilk olarak yayınlanmayabilir yılbaşı özel çekilişi her zamanki gibi milyonlar dağıtmaya devam ediyor.
Bu sene yılbaşı büyük ikramiyesi hangi ilimize gidecek merakla beklenmekte 1 ocak 2013 sabahı hangi şanslı veya şanslılar yeni yıla milyoner olarak girecek
Milli piyango idaresinin yurt genelinde satışa sunduğu biletlerin vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmekte yılbaşı özel çekilişi saat 20 ila 22 arası çekiliş yapılacaktır büyük ikramiye ise saat 22 ila 24 arası çekilecektir.
Yılbaşı özel çekilişi 1 ocak 2013 sabahı çekiliş sonuçları tam sıralı şekilde kamudanhaber sitemizde yer alacaktır
Milli piyango bu yıl ki bilet fiyatları ise şu şekildedir tam bilet 40 tl , yarım bilet 20 tl, çeyrek bilet ise 10 tl den satışa sunulmuştur. Her zaman ki gibi nimet abla bilet bayii önünde bilet kuyrukları oluşmuştur. Büyük ikramiye 45 milyon olunca hayallerde milyonluk oluyor. 31 aralık 2012 tarihi çekilecek olan milli piyango yılbaşı özel çekilişi büyük ikramiye ve amorti sonuçlarına kadar ve hangi illerimize ikramiyelerin gittiği sitemizde yer alacaktır. Mutlu seneler bol şanslar

2013 Milli piyango sonuçları için milyonlarca kişi heyecanla bekliyor.Milli Piyango idaresince noter huzurunda çekilişi yapılacak olan Yılbaşı Milli Piyango 2013 Özel çekilişi biletler satışa sunuldu... 2013 Yılbaşı Bilet Fiyatları Ne Kadar? Yılbaşı Büyük ikramiyesi ne kadar bilgisi web sayfamızda. Yılbaşı Milli Piyango 2013 Çekilişi Sonuçları sıralı tam liste eş zamanlı bu sayda bulabilirsiniz.

Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürü Recep Biçer, 31 Aralık 2012'de yapılacak yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye olarak 1 adet 45 milyon lira verileceğini açıkladı. Piyangonun 2010'daki büyük ikramiyesinin 35 milyon lira, 2011'de 40 milyon lira olduğunu hatırlatan Biçer, "Bu yıl da büyük ikramiyede 5 milyon liralık bir artışa gittik ve 45 milyon lira olarak belirledik" dedi. Biçer, çekilişle ilgili ayrıntıları ise şöyle açıkladı:
ARALIK ÇEKİLİŞSİZ "
Yılbaşı özel çekiliş biletleri, 29 Kasım Perşembe günü satışa sunulacak. 9 ve 19 Aralık çekilişleri kaldırılacak ve Milli Piyango'nun 31 Aralık'a kadar başka piyango çekilişi olmayacak. Geçen yıl yüzde 99'luk bir satış rakamımız olmuştu. Bu yıl da satışlarda aynı başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum. Yılbaşı biletleri bayilere partiler halinde gönderilecek ve 1 aylık bir kampanya dönemimiz olacak. Büyük ikramiye 45 milyon lira olacak. Bunun dışında bir adet 5 milyon lira, 1 adet 2 milyon lira ve 1 adet de 1 milyon lira dağıtılacak." Biçer, yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyeye paralel bilet fiyatlarının da artacağını ifade etti. Geçen yılbaşı özel çekilişinde 36 liradan satılan tam biletin bu yıl 40 lira olacağını bildiren Biçer, bu çerçevede yarım biletim 20 liradan, çeyrek biletin de 10 liradan satılacağını söyledi..
GÜNDE 8.8 BİN
Milli Piyangonun yılbaşı büyük ikramiyesi, bugünkü kurlarla döviz bazında yaklaşık 25 milyon dolara ulaşıyor. Bu rakam son 20 yılın döviz bazında da en yüksek ikramiyesi olacak. 45 milyon liralık yılbaşı özel çekilişi, talihlileri faiziyle bile zengin edecek. İkramiyenin yüzde 8,50 faiz üzerinden yıllık net getirisi 3 milyon 242 bin 366 lira. Bunun günlük faizi de 8 bin 883 lirayı bulacak.1 aylık mevduata yatırılması durumunda da (yüzde 8,50 faiz üzerinden) 284 bin 262 lira aylık net faiz elde edilecek. Talihli yaklaşık 66 bin 176 adet tam altın da alabilecek.

Milli Piyango İdaresi"nin yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesini 45 milyon lira olarak belirlemesinin ardından 29 Kasım 2012 tarihinde satışa sunulan yılbaşı biletleri herkesin hayalini süslemeye başladı.
Milli Piyango idaresince yılbaşı gecesi çekilişi yapılacak olan Yılbaşı Özel çekilişi bilet fiyatları Milli Piyango İdaresi tarafından açıklandı.
2013 Yılbaşı Milli Piyango Çekiliş Detayları Detayları İçin Tıklayınız!

1 Ocak Milli Piyango Büyük İkramiyesi Ne Kadar Detaylı Bigi İçin Tıklayın!

2013 Milli Piyango Yılbaşı Bilet Fiyatları ne kadar? Detaylı Bilgi İçin Tıklayın!
Milli Piyango İdaresi tarafından her yılbaşında geleneksel olarak gerçekleştirilen Yılbaşı Özel Çekilişi, bu yıl 31 Aralık Pazartesi akşamı yapılacak. Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi Ankara stüdyolarında gerçekleştirilecek olup TRT 1 ekranlarında da canlı olarak yayımlanacak.


Milli Piyango 31 Aralık 2012 Pazartesi tarihli 2013 Yılbaşı Özel Çekilişi Çekilişi Hakkında :
Mili piyango idaresi tarafından düzenlenen 2013 Yılbaşı özel çekilişi her insanın hayallerini süslüyor.

Bu yıl 2013 Yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye 45 milyon TL olarak belirlendi.

Milli piyango idaresinin 31 Aralık 2012 (2013 Yılbaşı) Özel Çekilişi, Ankara Beşevler'de bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleştirilecektir.

1 Milyon, 2 Milyon ve 5 Milyon TL'lik ikramiyeler saat 22:00 - 22:30 sıralarında, amortiler ile 45 Milyon TL. tutarındaki büyük ikramiye'nin çekilişi ise saat 23:30 - 24:00 arasında yapılacaktır.

Bebeklerde Doğumsal kalça çıkığı

29 Aralık 2012 Cumartesi
GOOGLE REKLAMLARI


Doğumsal kalça çıkığı her 250 doğumda bir görülen, ancak ihmal edilen önemli bir sakatlıktır. Zamanında teşhis ve koruyucu tedavi yaptırmakta gecikildiğinde ciddi sakatlıklar oluşturabilir. Bu nedenle yenidoğan her bebek doğumsal kalça çıkığı açısından muayene edilmelidir. Bebek yürümeden uygulanacak tedbir ve tedaviler yüz güldürücüdür.

Kalça çıkığı kolayca önlenebilir ciddi bir rahatsızlık olarak tanımlanıyor. Kolayca önlemenin tek şartı ise erken teşhis olarak gösteriliyor. Kalça eklemi, anne karnında 3üncü ve 4üncü aylarda biçimlenmeye başlıyor, doğumdan sonraki aylarda da gelişmeye devam ediyor. Bu durumda doğuştan kalça çıkığı konusunda anne-babalara yapacakları çok önemli şeyler düşüyor: Dikkat etmek ve farketmek gibi.

Uyluk kemiği başının kalça eklemindeki yuvasından çıkmasına kalça çıkığı denir. Yetişkinlerde çok ciddi zedelenmeler ile görülebilen kalça çıkığının en genel şekli doğumsal kalça çıkığıdır. Doğumsal kalça çıkığı 250-300 canlı doğumda bir görülür ve kızlarda erkeklerden 8-10 misli daha sıktır. Zamanında teşhis ve koruyucu tedavi yaptırmakta gecikildiğinde ciddi sakatlıklar oluşturabilir. Bu nedenle yenidoğan her bebek doğumsal kalça çıkığı açısından doktor tarafından muayene edilmelidir. Doğumsal kalça çıkığı erken tanınırsa basit önlemlerle kolayca tedavi edilebilir. Bebek yürümeden uygulanacak tedbir ve tedaviler genellikle yüz güldürücüdür.

Başlıca Sebepleri

Doğuştan kalça çıkığının başlıca sebepleri;

# Anne hormonlarının çocuk kalça ekleminde gevşeklik yapması,

# Genetik faktörler ve

# Anne karnındaki kötü duruşlardır.

Erken Teşhis ve Tedavinin Önemi

Kalça gelişimi anne karnında 3üncü ve 4üncü aylarda başlayıp doğumdan sonra gelişimini devam ettirir. Bu gelişim doğumdan sonraki aylarda daha hızlı olduğundan gelişmeye bağlı kalça çıkığını veya gelişme geriliğini erken zamanda tanımak ve tedaviye başlamak önemlidir.

Teşhis için, fizik muayene ve görüntüleme yöntemleri kullanılır. Yeni doğan döneminde fizik muayene normal olsa bile kalçalarda gelişim geriliği olabilir.

En İyi Erken Görüntüleme Yöntemi: Ultrasonografi

Yeni doğan döneminde kalça çıkığı ve gelişme geriliğini gösteren en iyi erken dönem görüntüleme yöntemi ultrasonografidir. Bu nedenle ultrasonografi doğumsal kalça çıkığının erken tanısı ve izlenmesinde giderek daha fazla kullanılmaktadır.

Kalça ultrasonografi uygulaması;

# Güvenilir bir yöntemdir.

# Uygulaması kolaydır.

# Herhangi bir rahatsızlık ve zarar vermez.

# Röntgen filminde görülemeyen büyüme kıkırdaklarını gösterir.

Radyografi Ne Zaman Devreye Girer

Dördüncü aydan itibaren ultrasonografinin tanı değeri azalır. Bu dönemden itibaren radyografiden röntgen filminden yararlanılır. Fizik muayene ve ultrasonografik değerlendirme hatalarını ve yanılgılarını asgariye indirmek, ve gelişme geriliğini tespit ve takip etmek için bu muayenelerin belirli olarak düzenli aralıklarla yapılması özellikle gereklidir.

Hayrunnisa Hastanesinde Kalça Gelişimi Takip Ünitesinde, doğumdan itibaren aşağıdaki muayene tablosuna göre bebekler takip ediliyor.

1. hafta 1-7 gün fizik muayene + ultrasonografi

1. ay 30 gün fizik muayene + ultrasonografi

3. ay 90 gün fizik muayene + ultrasonografi

6. ay 180 gün fizik muayene + röntgen film

Bebekleri emzirmek zekasini gelistiriyor

GOOGLE REKLAMLARI



Kanada daki McGill Üniversitesi tarafından
yapılan yeni bir araştırma, emzirme ile artan zeka arasında güçlü
bağlantı buldu.
Araştırmacılar, emzirme konusunda bugüne kadar yapılan bu en büyük
araştırmanın sonuçlarına göre, emzirme çocukların zekasını artırıyor ve
akademik başarılarını geliştiriyor.
Genel Psikiyatri Arşivlerinin yeni sayısında yayımlanan Emzirme ve Çocuk
Bilişsel Gelişimi başlıklı makalede doktor Michael Kramer, araştırma
sonuçlarının, 6,5 yıldır incelenen 14 bin çocuktan elde edildiğini
belirtiyor. Kramer, çalışmalarının, emzirmenin çocukları daha zeki
yaptığına dair bugüne kadar en güçlü kanıtı sağladığına da dikkat
çekiyor.
Kramer ve meslektaşları, Belarus taki 31 hastane ve klinikte çocuklar
üzerinde yaptıkları araştırmada denek annelerin yarısından bebekleri
yalnızca emzirmelerini istedi. Bu, araştırmacılara, çocuğun bilişsel
gelişiminde emzirmenin etkisini ölçme imkanı tanıdı. Bu araştırma
esnasında annelerin zeka seviyeleri ya da bebekle olan bağları gibi
faktörler dikkate alınmadı.
Daha sonra bu çocukların bilişsel kabiliyetleri, çocukların doktorları
ve öğretmenleri tarafından yapılan zeka testleriyle ölçüldü. Testler
sonucunda yalnızca emzirilen çocuklardaki ölçümler önemli derecede
yüksek çıktı.
Emzirmenin beyin gelişiminde ve zeka üzerindeki etkisinin, çok sık
tartışılan bir konu olduğunu hatırlatan doktor Kramer, birçok
araştırmanın bir gruba dayandırılırken, bu araştırmanın rastgele bir
şekilde yapılmasından dolayı emzirme ile zeka arasında bir sonuç ortaya
çıkardığını ifade etti.
BBC ye göre Kramer ayrıca, emzirmenin gözlemlenmiş bilişsel
faydalarının, anne sütündeki bazı maddelere mi, yoksa emzirme
sırasındaki fiziksel ve sosyal etkileşime mi bağlı olduğuna henüz
açıklık getirilmediğine dikkat çekti.

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir

GOOGLE REKLAMLARI


Belirtiler nelerdir? Kalp krizi geçirildiğini nasıl anlarız ve ne yapmalıyız..

Kalp krizi belirtileri çok çeşitlidir ancak en çok rastlanılanı ise göğüs ağrısıdır. Kalbi besleyen damarlarda meydana gelen darlıkla birlikte tıkanıklığın meydana getirdiği göğüs ağrısına ise angina pektoris adı verilir.

Bir bölgeye yeterli kan gitmediğinde, o bölgenin sinir ucları yeterli oksijen alamaması ağrıya sebep olur.

Kroner damar hastalığında, daralan ve tıkanan damarın oksijen ilettiği yere yeterince kan gitmemesi sebebiyle sinir uçlarının uyarılmasına bağlı ağrılar oluşur. Aynı zamanda, şeker hastalarınında ilereyen durumlarda sinir uçlarında bozulma gerçekleşebilir. Bu nedenle hastalar ağrı hissetmeyebilir. Şeker hastası yani diyabet olan hastalar bu konuya dikkat etmesi gerekir.

Kalp hücrelerinin yaşaması için, gerekli olan kan sağlanmazsa, bu kansızlığa hiç bitmeyen şiddetli göğüs ağrılarıda eşlik eder. Bu olayın sonunda kalp hücreleri ölür ve tıp dilinde bu olaya ENFARKTÜS adı verilir. Enfarktüs alanında canlı hücre kalmadığında ağrı ortadan yok olur çünkü his kalmaz. Kısacası yeterli kan gitmeyen bölgede canlı hücre varsa eğer ağrı söz konusudur.

Kaynak:kalpkrizi.gen.tr

30 Aralık Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI

Reggina - Empoli Saat 13:30
 Banvit - Galatasaray Saat 14:00 
Everton - Chelsea Saat 15:30
Beşiktaş - Erdemir Saat 16:00 
Hacettepe Univer - Türk Telekom Saat 16:00                 
Ascoli - Varese Saat 16:00 
Brescia - Crotone Saat 16:00  
Cittadella - Bari Saat 16:00 
Livorno - Juve Stabia Saat 16:00 
Novara - Grosseto Saat 16:00 
Sassuolo - Cesena Saat 16:00 
Ternana - Pro Vercelli Saat 16:00 
Vicenza - Spezia Saat 16:00 
Virtus Lanciano - Padova Saat 16:00 
Setubal - Nacional Madeira Saat 17:00     
Dundee Utd - St Mirren  Saat 17:00   
Qpr - Liverpool Saat 18:00 
Academica - Olhanense Saat 18:00  
Beira Mar - Guimaraes Saat 18:00 
Moreirense - Benfica Saat 18:00 
Pacos Ferreira - Maritimo Saat 18:00       
Verona - Modena Saat 19:00  
Fenerbahçe - Aliağa Petkim Saat 19:00 
Barcelona - Real Madrid Saat 20:00        
Estoril - Porto Saat 20:15                                   
                  

29 Aralık Mac Program Listesi

28 Aralık 2012 Cuma
GOOGLE REKLAMLARI

Huddersfield - Sheffield Wed Saat 14:30                  
Hull - Leeds Saat 14:30
Hereford - Newport County Saat 14:30
Sunderland - Tottenham Saat 14:45
 Gaziantep Bşb. - Antalya Bşb Saat 16:00

Aston Villa - Wigan Saat 17:00
Fulham - Swansea Saat 17:00
Manchester Utd - West Brom Saat 17:00
Norwich - Manchester City Saat 17:00
Reading - West Ham Saat 17:00
Stoke - Southampton Saat 17:00
Macclesfield - Barrow Saat 17:00
Barnsley - Blackburn Saat 17:00
Bolton - Birmingham Saat 17:00
Bristol City - Peterborough Saat 17:00
Burnley - Leicester Saat 17:00
Cardiff - Millwall Saat 17:00
Charlton - Derby Saat 17:00
Middlesbrough - Blackpool Saat 17:00
Nottingham F - Crystal Palace Saat 17:00
Wolves - Ipswich Saat 17:00
Dundee - Aberdeen Saat 17:00
Hibernian - Celtic Saat 17:00
Motherwell - Kilmarnock Saat 17:00
Ross County - Hearts Saat 17:00
St Johnstone - Inverness Ct Saat 17:00
 Karşıyaka - Edirne Olin Saat 18:00
Arsenal - Newcastle Saat 19:30      
Rio Ave - Sporting Lisbon Saat 21:45                                                                           

Kıyamet Günü (The Impossible) Gösterim Tarihi 28 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI


Yönetmen: Juan Antonio Bayona

Senaryo: Sergio G. Sánchez

Oyuncular: Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland, Samuel Joslin, Oaklee Pendergast, Marta Etura, Sönke Möhring, Geraldine Chaplin, Ploy Jindachote, Jomjaoi Sae-Limh

Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim

Müzik: Fernando Velázquez

Görüntü Yönetmeni: Óscar Faura

Gösterim Tarihi: 28 Aralık 2012 Cuma

Yıl: 2012

Maria, Henry üç oğullarıyla beraber Tayland’a kış tatillerini tropikal bir cennette geçirme isteğiyle giderler. 26 Aralık sabahı, Noel kutlamalarının ertesi günü, ailece havuz başında dinlenirlerken dünyanın merkezinden gelen korkunç bir gürültüyle irkilirler. Maria korkudan donakalmışken, otelin duvarları ardından kara bir su üzerine doğru yükselmektedir.

Medyum (Red Lights) izleyici ile Buluştu

GOOGLE REKLAMLARI


Yönetmen: Rodrigo Cortés

Senaryo: Rodrigo Cortés

Oyuncular: Cillian Murphy, Sigourney Weaver, Robert De Niro, Toby Jones, Joely Richardson, Elizabeth Olsen, Craig Roberts, Leonardo Sbaraglia, Adriane Lenox, Garrick Hagon

Müzik: Víctor Reyes

Görüntü Yönetmeni: Xavi Giménez

Gösterim Tarihi: 28 Aralık 2012 Cuma

Yıl: 2012

Psikolog Dr. Margaret ve asistanı Tom metafizik olaylar üzerine çalışmaktadırlar. Yüzlerce medyumun kirli çamaşırlarını açığa çıkarmışlardır. Tom ünlü medyum Simon’ın 30 yıl sonra tekrar gösteriye çıkacağını öğrenmiştir. Tom, Simon ile tanıştıktan sonra onu saplantı haline getirecek, gerçeği öğrendiğinde çok etkilenecektir ama işin peşini de bırakmayacaktır.

HTR2B - Dönüşüm Gösterim Tarihi 28 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI


Yönetmen: Osman Evre Tolga

Oyuncular: Veda Yurtsever İpek, Ahmet Somers, Serkan Altunorak, Teoman Kumbaracıbaşı

Tür: Korku

Gösterim Tarihi: 28 Aralık 2012 Cuma

Yıl: 2012

Tüm bilimsel araştırmalar insanların iyiliği için mi? Peki ya bazı araştırmalar insanların iyiliği için değil de, insanları yok etmek içinse? Güzel bir Haziran gecesi. Orman içinde huzur dolu bir ev. Aynı ormanın içinde saklı yasa dışı bir klinikten kaçmış kobaylar. Birbirlerini koruma içgüdüsüyle kenetlenmiş bir aile ve karşılarında doğaları değiştirilmiş duygusuz insanlar.

Aşk (Amour) Gösterim Tarihi 28 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI


Yönetmen: Michael Haneke

Senaryo: Michael Haneke

Oyuncular: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert, Alexandre Tharaud, William Shimell, Ramón Agirre, Rita Blanco, Carole Franck, Dinara Drukarova, Laurent Capelluto

Tür: Dram, Romantik

Görüntü Yönetmeni: Darius Khondji

Gösterim Tarihi: 28 Aralık 2012 Cuma

Yıl: 2012

80′lerinde emekli ve eğitimli iki müzik öğretmeni olan Georges ve Anne’ın ,kendileri gibi müsizyen olan fakat uzakta yaşayan bir kızları vardır. Bir gün Anne bir kriz geçirir ve felç olur. Çift kadının felç geçirmesinin ardından bu durumla başa çıkmaya çalışmaktadır. Şimdi onca yıla yayılmış olan evlilikleri yeniden bağlılık testinden geçmektedir.

Anna Karenina Filmi Gösterim Tarihi 28 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI


Yönetmen: Joe Wright

Senaryo: Tom Stoppard, Leo Tolstoy

Oyuncular: Keira Knightley, Jude Law, Aaron Johnson, Matthew Macfadyen, Eric MacLennan, Kelly Macdonald, Theo Morrissey, Cecily Morrissey, Freya Galpin, Octavia Morrissey

Müzik: Dario Marianelli

Görüntü Yönetmeni: Seamus McGarvey

Gösterim Tarihi: 28 Aralık 2012 Cuma

Yıl: 2012

Yüksek bir sosyal konuma sahip Anna Karenina, erkek kardeşi Oblonsky’den evliliğini kurtarmasına yardım etmesine dair aldığı mektup üzerine Moskova’ya hareket eder. Yolculuk sırasında tanıştığı Kontes Vronsky’nin oğlu, subay Vronsky ile karşılaşır, aralarında bir çekim oluşur. Anna, St. Petersburg’a döndüğünde Vronsky de peşinden gelir. Başlayan tutkulu aşk, halk arasında skandal yaratır.

Pi’nin Yaşamı Life of Pi (3D) Gösterimde

GOOGLE REKLAMLARI

Yönetmen: Ang Lee

Senaryo: David Magee, Yann Martel

Oyuncular: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain, Ayush Tandon, Gautam Belur, Tabu, Ayan Khan, Mohd Abbas Khaleeli, Vibish Sivakumar, Rafe Spall

Müzik: Mychael Danna

Görüntü Yönetmeni: Claudio Miranda

Gösterim Tarihi: 28 Aralık 2012 Cuma

Yıl: 2012

Pi Patel’in Hindistan’daki egzotik bir hayvanat bahçesinden Pasifik’e uzanan yolculuğunda yaşadığı gemi kazası sonucu bir sandalda bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan ve üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ile hayatta kalan tek insan olarak yaşadığı akıl almaz hikâyesini sunuyor. Pi, besin zincirine kurban gitmez ve Kaplan ile başbaşa kalır.

27 Aralık mac Program Listesi

27 Aralık 2012 Perşembe
GOOGLE REKLAMLARI

 Alba - Real Madrid Saat 20:00
 Beşiktaş - Khimki Saat 20:00
Anderlecht - Lierse Saat 21:00
 Caja Laboral - Olympiakos Saat 21:30
 Malaga - Bamberg Saat 21:45
 Siena - Maccabi Tel Aviv Saat 21:45

                       

Muhteşem Yüzyıl ve Kanunî Sultan Süleyman

26 Aralık 2012 Çarşamba
GOOGLE REKLAMLARI


Kanunî Sultan Süleyman kimdir?
I. Süleyman, Sultan Süleyman-ı evvel, 6 Kasım 1494, Trabzon - 7 Eylül 1566, Zigetvar), Osmanlı İmparatorluğu’nun onuncu padişahı ve 89. İslam halifesidir. Batıda Muhteşem Süleyman, Doğuda ise adaletli yönetimine atfen Kanunî Sultan Süleyman olarak bilinmektedir. 1520’den 1566’daki ölümüne kadar, yaklaşık 46 yıl boyunca padişahlık yapan ve toplamda 13 sefere çıkan Süleymanın padişahlığının yaklaşık 8.5 yılını seferlerde geçirdiği ifade edilmektedir. Osmanlının hem en uzun süre görev yapan hem de en çok sefere çıkan padişahıdır.

I. Süleyman 1520 yılında, babası I. Selim’in vefatının ardından tahta çıktı. Batıda Belgrad, Rodos, Boğdan ve Macaristan’ın büyük kısmını imparatorluk topraklarına kattı. 1529 yılında Viyana’yı kuşatsa da çeşitli sebeplerden ötürü bu kuşatma başarısızlıkla sonuçlandı. Doğuda, Safevîlerle yapılan savaşlar sonrasında Orta Doğu’nun büyük kısmını ele geçirdi. Afrika’da imparatorluğun sınırları Cezayir’e kadar uzanırken; Osmanlı Donanması ise Akdeniz’den Kızıldeniz’e kadar olan sularda hakimiyet kurmuştu. I. Selim’den 6.557.000 km2 olarak devraldığı Osmanlı İmparatorluğu’nu,[5] padişahlığı döneminde 14.893.000 km2’ye ulaştırdı. Zigetvar Muharebesi’nin sonlanmasından yaklaşık bir gün önce, 6 Eylül 1566 tarihinde hayatını kaybetti ve yerine oğlu II. Selim geçti.



Muhteşem Yüzyıl'da yayınlanan son bölüm izleyicilere şok üstüne şok yaşattı. Mustafa ve Pargalı adım adım sona yaklaşıyor. Hürrem zaferine ulaşıyor. Hürrem fitil gibi doldurduğu Sultan Süleyman'ı Pargalı'nın üzerine salar. Pargalı ise Hürrem'den az kalmaz. Kendine yapılan oyunun farkına varan Pargalı Sultan Süleyman'ın karşısına çıkar ve Mustafa ile görüştüğünü anlatır. Sultan Süleyman artırk aklında hep bir soru işareti ile yaklaşacak Pargalı'ya. Her ne kadar inanmak istesede Pargalı'ya hiç bir şey -+eskisi gib olmayacak. Sultan Süleyman'ın gördüğü rüya Mustafa'nın ve Pargalı'nın adım adım sona yaklaştığını gösteriyor. Mustafa ise Pargalı'nın etkisiyle Helena'ya yolu gösterdi. Helena ise büyük hayal kırıklığı yaşar. Eski hayatına geri dönüş yapar. Mustafa bu kararı alırken büyük zorluk yaşar içi kan ağlasa da mecbur ayrılmak zorunda kalır Helena'dan..

HÜRREM KIZINA BİLE ACIMADI
Hürrem sarayı karıştırırken Mihriman'ın aşkına da şahit oldu. Taşrıcalı ile Mihriman'ın arasında yaşananlardan rahatsız olan Hürrem hemen el koyar bu duruma. Taşrıcalı'nın hayatını bağışlayarak kızından uzak durmasını sağlar. Mihrimah'ı da korkutarak tehlikeli işlerden uzak durmasını söyler. Mihrim ise ilk kez yaşadığı bu büyük aşkın bitmesiyle ağır bir depresyon geçirir. Yataklara düşer ama Hürrem'in kulağı bile duymaz bunu..

NİGAR KIZI İLE ÇARESİZLİK İÇİNDE
Nigar Kalfa kızını alıp kaçar. Tek derdi bir an önce kızıyla birlikte uzaklaşmak ama bu hiçde kolay olmayacak. Pargalı'dan kurtulmak mümkün olmayacak.

HATİCE SULTAN VE HÜRREM'İN SAVAŞI KIZIŞIYOR
Hürrem Firuze'yi gönderdi bunun zaferini doya doya yaşıyor. Şimdi tek derdi önce Pargalı'nın işine son vermek sonra oğlunu tahta çıkarmak. Firuze'nin gitmesi Hatice Sultan'ın bu savaşta yenildiğinin göstergesiydi. Hürrem'in bir an önce gitmesi gerekir ama bunu başarmak çok zor. Hürrem'e göre O'nun gitmesi ancak Sultan Süleyman'ın ölmesiyle olur başka yolu yoktur.

Fenerbahçe - Galatasaray Bayanlar Basketbol Mücadelesi

GOOGLE REKLAMLARI


Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 11.haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena’da karşılaşacak. 26 Aralık Çarşamba günü oynanacak müsabaka, saat 20.30’da başlayacak ve Fenerbahçe Televizyonu’ndan canlı olarak yayınlanacak.

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, sezon öncesinde Galatasaray ile oynadığı 20.Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında, rakibini 62-45 yenerek, Kupayı müzemize getirdi. Potanın Kraliçeleri, bu sonuçla Cumhurbaşkanlığı Kupasını 8. kez kazanmış oldu.

TKBL’nin 10 haftalık bölümü ise geride kalırken, topladığı 20 puan ve namaglûp unvanıyla liderliğini sürdüren Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız; 9 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 19 puanla 2.sırada yer alan rakibi Galatasaray’ı mağlup ederek, namaglûp unvanını sürdürmek istiyor.

Bilet satışı sürüyor
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 11. haftasında, Fenerbahçemiz ile Galatasaray arasında, 26 Aralık Çarşamba günü, Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da oynanacak maçın biletleri, tüm Biletix’lerden satışa çıktı. Biletleri 10 liradan satışa sunulan maç, Arena’daki büyük salonda oynanacak. Bu nedenle Arena’da kombine kart sahibi olan taraftarlarımız, maçı kartlarıyla izleyebilecek.


Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Verilen Mücadele
Takımımız sezonun ilk resmi maçına 17 Ekim'de Ankara Spor Salonu'nda Fenerbahçe karşısında çıktı. Lindsay Whalen, Alba Torrens, Sancho Lyttle ve Nevriye Yılmaz'dan yoksun olarak tam kadro olan ezeli rakibi karşısına çıkan Galatasaray maçtan 62-45'lik skorla mağlup ayrıldı. Ekrem Memnun'un ekibi genç oyuncularıyla üçüncü çeyreğin ortasına kadar başa baş götürdüğü mücadelesiyle sezon öncesi olumlu sinyaller verdi. Galatasaray'da Işıl Alben 4/14 saha içi isabetiyle 11 sayı, 4 ribaund, 7 asist üretirken sakatlığı geçmemesine karşın büyük fedakarlık yaparak oynayan Sylvia Fowles 11 sayı, 6 ribaund ile ona eşlik etti. Ann Wauters potadan uzak aldığı topların etkisinden ötürü 3/12 saha içi isabetiyle 8 sayı, 6 ribaund, 2 asistte kalırken Bahar Çağlar da 6 sayı, 4 ribaund ile oynadı. Takımımız ribaunlarda 47-29, asistlerde 14-13 geride kaldı. Fenerbahçe ayrıca 6/16 (% 37,5) ile üç sayı isabeti kaydetti.

Sylvia Fowles Yeniden Sahnede
Sakatlıklardan bir türlü kurtulamayan Sylvia Fowles eski günlerine geri dönüş sinyalleri veriyor. Big Syl bu sezon 10 maçta forma giydi. Avrupa Ligi'nde dört maça çıkan dev pivot 14,3 sayı, 8,3 ribaund ort. yakalarken TKBL'de beş maçta oynayabildi ve 10,6 sayı, 6,4 ribaund ort. tutturdu. Geçtiğimiz sene kazanılan Türkiye Kupası final maçında Fenerbahçe önünde 8/12 saha içi isabetiyle 25 sayı, 16 ribaund üreten Fowles kariyerinin en iyi maçlarından biri çıkarıp zaferde büyük pay sahibi olmuştu. ABD'li oyuncu ligde de Fenerbahçe'ye karşı 23 sayı, 11 ribaund, 19 sayı, 14 ribaund, 24 sayı, 6 ribaund, 20 sayı, 10 ribaund içeren performanslar sunmuştu.

Savunma: Rakipler 7 Kez 50 Sayı ve Altında
Galatasaray bu sezon oynadığı 19 resmi maçın yedisinde rakiplerini 50 sayının altında tutmayı başardı. Novi Zagreb'i 48-79, CCC Polkowice'yi 48-50, Edremit Bld.'sini 42-100, USO Mondeville'i 58-47 ve Beşiktaş'ı 81-43, Novi Zagreb'i 77-50 ve Mersin BŞB.'yi 81-48 mağlup etmişti. Takımımız ayrıca Samsun Basket'i 52-71, ZVVZ USK Prague'ı 58-56 ve 52-66, Adana Botaş'ı 54-67, Canik Belediye'yi 71-56 yenip 60 sayının altında tutmuştu. Galatasaray TKBL'de dokuzuncu hafta sonunda potasında gördüğü 549 sayıyla ligin en sayı yiyen takımı olmayı başardı ve Ekrem Memnun'un sezon başından bu yana vurguladığı takım savunması hususunda önemli yol kat etti. Maç başına 54,9 sayıya izin veren takımımız, Avrupa Ligi'nde de 55,6 sayı ile en az sayı yiyen takım ünvanını taşıyor. Galatasaray ligdeki son maçında Homend Antakya Bld.'yi 72-70'lik skorla yenebilmiş ve 10. maçında 9. galibiyetini almıştı.

Nevriye Yılmaz & Ann Wauters Yılın Kadın Basketbolcusu Ödülüne Aday
Galatasaray Kadın Basketbol Takımı oyuncuları Ann Wauters ve Nevriye Yılmaz FIBA Avrupa tarafından düzenlenen 2012 Yılın Kadın Basketbolcusu ödülüne aday gösterildi. Avrupa Ligi'nin tüm zamanlar sayı sıralamasında ilk sırada yer alan Belçikalı pivot Ann Wauters geçtiğimiz sezon Ros Casares Valencia ile bu organizasyonda şampiyonluğa uzanmıştı. 2011-12 sezonunda Wauters Avrupa Ligi'nde 14,6 sayı ve 7,5 ribaund ort. yakalamıştı. Bu yaz tarihinde ilk kez olimpiyatlara katılan Türkiye'nin kadrosunda yer alan ve Londra'da çeyrek finale kadar çıkılmasında pay sahibi olan Nevriye Yılmaz geçtiğimiz sezon Fenerbahçe formasıyla da ligde şampiyonluk yaşamıştı. Oyuncularımızın bu dalda yarışacağı adaylar arasında Fenerbahçe'den Anastasiya Verameyenka, Sparta&K M.R. Vidnoje'den Becky Hammon ve Isabelle Yacoubou, Bourges Basket'ten Celine Dumerc ve Frida Eldebrink, ZVVZ USK Prague'dan Eva Viteckova, Nadezhda'dan Iva Perovanovic ve Novi Zagreb'den Sandra Mandir yer aldı. Adaylar arasından seçilecek ilk üç oyuncu, FIBA'nın internet sitesinden 31 Ocak 2013'e kadar sürecek olan oylama sonucu belli olacak. Kazanan isimler Şubat ayının başlarında açıklanacak. 2011'de bu ödülü bir diğer oyuncumuz Alba Torrens kazanmıştı.

Nevriye Yılmaz: Fenerbahçe'den Galatasaray'a
2005-06 sezonundan itibaren yedi sezon Fenerbahçe forması giyen ve burada yedi lig, dört Türkiye Kupası, iki Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanılmasında pay sahibi olan Nevriye Yılmaz sezon başında Galatasaray ile iki senelik sözleşme imzalamıştı. 1999-2001 sezonlarında Galatasaray'da oynayan Nevriye Yılmaz bir lig şampiyonluğu yaşamıştı. Yurtdışı ve WNBA deneyimi de olan yıldız oyuncu 2012 Londra Olimpiyatları'nda 11,2 sayı, 7,2 ribaund içeren bir performans sergilemişti. Sezon öncesinde yaşadığı bir sakatlık sonucu takımdan uzun süre ayrı kalan Nevriye Yılmaz'ın yakın zamanda sahalara dönmesi bekleniyor.

İstatistik Karşılaştırma:

Sayı ve Şut Yüzdesi
Fenerbahçe - 79,6 sayı, % 48,7 iki sayı isabeti, % 42,2 üç sayı isabeti, % 75,0 serbest atış
Galatasaray - 74,2 sayı, % 49,6 iki sayı isabeti, % 32,4 üç sayı isabeti, % 64,2 serbest atış

Diğer Kategoriler
Fenerbahçe - 36,8 ribaund, 21,0 asist, 8,4 top çalma, 11,3 top kaybı
Galatasaray - 37,3 ribaund, 17,6 asist, 9,2 top çalma, 11,3 top kaybı

Fenerbahçe
Geçtiğimiz sezon ezeli rakibimizi ligde şampiyonluğa taşıyan Yunan George Dikeoulakos'ın yerine baş antrenörlüğe Ros Casares'ten Roberto Iniguez getirilmişti.

TKBL'de 10 maçta 10 galibiyet ile lider konumda bulunan Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde ise sekizinci hafta sonunda beş galibiyet ve iki yenilgi ile grubunda dördüncü sırada yer alıyor. Ligin en çok sayı atan takımı olan ezeli rakibimizde Angel McCoughtry 17,0 sayı, 6,3 ribaund, 2,1 asist ve 2,5 top çalma ile üst düzey bir performans sergilerken Ivana Matovic de 13,7 sayı, 4,7 ribaund, 2,6 asist ile ona eşlik etti. Cappie Pondexter 12,6 sayı, 4,0 asist, pivot Anastasiya Verameyenka  8,6 sayı, 6,2 ribaund, 2,2 blok, Agnieszka Bibrzycka 12,0 sayı , Birsel Vardarlı 8,5 sayı, 4,5 ribaund, 5,5 asist, Esmeral Tunçluer 6,8 sayı ile oynuyor.

26 Aralık Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI

Antakya Bld (B) - Beşiktaş Saat 18:00
Club Brugge - Kortrijk Saat 19:00
Aston Villa - Tottenham Saat 19:30
Fenerbahçe (B) - Galatasaray Saat 20:30
Dundee - Celtic Saat 21:30     
Stoke - Liverpool Saat 21:45
                                                                    

Beni Affet Dizisi Konusu oyuncuları karakterler

24 Aralık 2012 Pazartesi
GOOGLE REKLAMLARI


Osman KOZAN, yıllar önce Kayseri’den gelmiş ve Ankara’nın sayılı zenginleri arasına girmiş bir iş adamıdır. Siteler’de bir atölye ile başlayan mobilya üretimini, şimdi bir mağazalar zincirine, şirketini de Ortadoğu’ya ihracat yapan büyük bir Holding’e dönüştürmüştür. Katı bir adamdır Osman. Disipline her şeyden çok değer verir. Şirketi ve ailesini adeta ‘demir yumruk’la yönetir. Ancak işte çok iyi işleyen bu yöntem, ailede maalesef işlemez.Çocuklarının ayrı ayrı mutsuzluğuna sebep olur Osman. Tabii Karısı Zühre’nin de.

Ailenin büyük kızı Yıldız, babasının ortaklık kurduğu Doğulu bir ailenin oğlu Ferman ile adeta iş antlaşmasının bir uzantısı olarak evlenir. Her ne kadar kocası kendisine son derece saygılı olsa da, kaynana Sultan ile arası hep biraz mesafeli olur.

Hele bir de çocuk sahibi olamayınca, Sultan hayatını zindana çevirir Yıldız’ın. Ama Yıldız arada babası varken boşanmayı asla göze alamaz. Sürekli doktorlara taşınır durur. Sultanınsa niyeti, oğluna evlat verecek yeni bir gelin bulmaktır.

Yıldız gözlerinin önünde oynanan bu oyunu sadece seyredebilir.

Büyük oğul Cüneyt ailenin bel kemiğidir aslında. Üniversite’yi bitirir bitirmez babasının yanında işe başlamıştır. Babasının bütün sertliklerine uysallıkla karşılık vererek şirketi yönetmektedir. Birkaç yıl önce başından tatsız bir ilişki geçen Cüneyt kadınlara karşı güvensizdir. Ancak eve gelen annesinin uzak akrabası Feride ile her şey değişir.

Cüneyt Feride’de aradığı saflığı ve samimiyeti bulur. Feride de sever onu. Ancak Osman bu ilişkiye asla onay vermez. Feride aileye karşı minnet doludur. Bu yüzden baba ile oğulun arasının bozulmasını istemez ve uzaklaşır Cüneyt’ten.

Tam o sırada da Cüneyt’in hayatına Eylül girer. Osman için ideal gelin adayıdır Eylül. Hırslı, zengin ve alımlı. Oğlunun Eylül’le evlenmesi için her şeyi yapar Osman. Oysa bunun ailesinin felaketini hazırladığından haberdar değildir.Eylül, yıllar önce Osman’ın öldürttüğü ustabaşı’nın kızıdır. Babaları öldüğünde Eylül beş yaşındadır. Kız kardeşi ise iki. Eylül ve kardeşi bir yetimhaneye verilir. Kısa süre sonra Eylül, kardeşinin izini kaybeder. Yıllarca onu arasa da bulamaz. Şimdi tek hedefi kalmıştır: Osman’dan intikam almak ve bu aileyi yok etmek. Bunu isteyen biri daha vardır: Kuzen Tunç.

Tunç’un da yıllar öncesine dayanan bir hesabı vardır dayısı ile. Ve iki gözü dönmüş karakter işbirliği ederek içten yıkmaya başlarlar Kozan ailesini. En önce de Feride’ye ağır bir iftira atarak Cüneyt ile Feride’yi ayırırlar. Feride evden gider, ancak Eylül’ün Feride ile işi bitmez. Cüneyt’in hala onu sevdiğini bildiği için, her gittiği yerde karşısına çıkar, Feride’nin hayatını tam bir cehenneme çevirir.

Eylül Feride’ye son darbeyi indirmeye hazırlanırken, öğrendiği gerçekle şok olur…

Bu arada Cüneyt Eylül’ün geçmişine dair yeni bilgilere ulaşmıştır. Artık onu sevmediğini fark eder. O da gerçek aşkı Feride’nin peşine düşer. Üçlünün karşılaşmaları büyük patlamalara gebedir artık…

Mehmet Kemal ise ailenin en başına buyruk ferdidir.

Babasının katı kurallarına hep karşı çıkmıştır. Avrupa’da tahsilini tamamlayarak eve dönmüştür. Osman artık oğlunun Handan ile evlenmesini beklemektedir. Handan Mehmet Kemal’in hem çocukluk arkadaşı, hem de uzatmalı sözlüsüdür. O da Ankara’nın sayılı zenginlerinden olan bir ailenin kızıdır.

Mehmet Kemal aşık olmasa da sever Handan’ı. Bahar’la karşılaşmasa belki evlenir de. Ama Bahar alt üst eder onun hayatını. Başka bir dünyadan, bambaşka bir kızdır Bahar. Mehmet Kemal, evin emektarlarından Nazire’nin oğlu Berat ile de çocukluk arkadaşıdır. Ve onun çalıştığı minibüs durağına takılmayı çok sever. Yine böyle bir günde karşılaşır Bahar ile. Ve aşık olur. Bahar da sever onu. Ama zengin Mehmet Kemal olarak değil, minibüs şoförü Mehmet Kemal olarak. Ve Mehmet Kemal bir türlü bu gerçeği söyleyemez kıza. Onun yalana karşı ne kadar hassas olduğunu bildiğinden hep erteler gerçekleri söylemeyi. Oysa Osman bir gün takip eder oğlunu.
Ve Bahar’ın karşısına çıkarak tüm gerçeği anlatır. Onun Mehmet Kemal için sadece bir eğlence olduğunu söyler. Gönül rahatlığı ile döner eve Osman. Artık bu hikayeye bitmiş gözüyle bakar.

Oysa onun bilmediği, gönül işlerinin ferman ile çözülemeyeceği, çocuklarının birer çalışanı olmadığı gerçeğidir.

Geçen zamanla bu gerçeği çok acı bir şekilde öğrenecektir Osman

Karadayı Dizisi Konusu oyuncuları Karakterler

GOOGLE REKLAMLARI


Atv'nin iddialı dizisi Karadayı, önceki gün yayınlanan bölümüyle AB Sosyal Statü'de en çok izlenen yapım oldu. Nefes kesen sahneleriyle milyonları ekrana kilitleyen dizi sosyal medyayı salladı

Kara ailesi, uzun süredir kabus gibi geçen hayatlarında ilk kez mutlu bir an yaşadı. Torununun hastalandığı haberine dayanamayan Nazif Baba’nın hapishaneden firar ederek bir gecelik de olsa ailesinin yanına eve gelmesi duygu yüklü anlara sebep oldu. Ancak bu mutluluk uzun sürmedi. Turgut, Nazif Kara’nın firar ettiğini polise ihbar ederek eve baskın yaptırttı. Ancak Nazif Baba polisleri atlatarak tam zamanında tekrar koğuşuna geri dönmeyi başarabildi.
Dizinin final sahnesinde ise Savcı Turgut’un adamı, Feride’nin evine girerek gizli dosyaları çaldı ve Mahir’e ait yüzüğü odanın görünür bir yerine bırakarak suçu onun üstüne yıktı…

Başarılı yapımlarıyla bu sezona damga vuran atv'de Karadayı fırtınası esiyor. Sevilen dizi kısa sürede pazartesi akşamlarının vazgeçilmezi olmayı başardı. Başrollerini Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzar Korel ve Çetin Tekindor'un paylaştığı dizisi önceki gün yayınlanan heyecan dolu 9. bölümünde, hain planlar kuran Savcı Turgut, Nazif Kara'yı hapishanede öldürme görevini tetikçisi Necdet'e verdi. NECDET de zaten Nazif'in hasmı olan Faruk'u bu iş için tutmuştu. Özgürlüğü karşılığında Nazif ölecekti!... Nazif için kurulan hain plan dün gece milyonları ekran başına kilitledi. Dizinin final sahnesinde eve gelenin kim olduğu merak konusu olurken sanal alemde de birçok yorum yapıldı. Nazif Kara'nın ölüp ölmeyeceği ve Mahir'in babasını kurtarmak için yaptığı sürpriz planlar önümüzdeki hafta da merakla bekleniyor.

ZİRVENİN SAHİBİ OLDU
Yönetmenliğini Cem Karcı'nın üstlendiği dizi, AB Sosyal Statü'de 11.01 izlenme oranı ve 25.9 izlenme payına ulaşarak en çok izlenen 100 program arasında birinci oldu.

TWİTTER NOTLARI
KARADAYI beni mahvetti. Nasıl heyecanlı bir dizi. Kalp atışım tavan yaptı.
BU dizi hergün olsun her gün bıkmadan izlerim.
KARADAYI'NIN çok heyecanlı bir bölümü daha izlendi. Yok böyle senaryo yok böyle oyunculuk.
NASIL bir bölümdü böyle. Sanki sezon finali gibi.
BENCE evin kapısına gelen Nazif Kara. Eski kabadayı öyle kolay lokma olmaz.
KARADAYI beni benden aldı. Müzik ve senaryo süper.
ŞİMDİ diziyi bir hafta nasıl bekleyeceğiz. Çatlamazsak iyidir yani.

20lik Diş Ağrısı Gidermek İçin Şifalı Bitkiler nelerdir ?

23 Aralık 2012 Pazar
GOOGLE REKLAMLARI


20lik Diş Ağrısı Gidermek İçin Şifalı Bitkiler ,Değerleri
Diş ağrısı, tüm ağrıların yanında en fazla sinir bozan ağrı çeşitidir. Özellikle 20lik dişler hem çıkarken hem çürüdüğünde çok feci ağrı yaparlar. Yirmilik dişler insanlarda yirmili yaşlarda çıkarlar, ağızda en arkadadırlar. Bazı insanlarda yirmilik dişler çıkarken, çenede boş yer olmamasından dolayı yan, eğri şekilde damak içinde büyürler. Bu durum hiç iç açıcı değildir cünkü 2o lik diş büyüdükçe ön dişler katlanır ve kötü bir görüntü oluşturur .Bu ağrılı bir süreç yaşatır. Uzman hekim, bu dişi damak içerisinden ameliyatla alır ve ağrı sonlanır ancak bu en kötü senaryodur. Bu her insanda böyle olmaz, dişler ağız içinde damak üzerinde dizili şekilde dururlarken milimetrik hareketler yapabilirlez, zaman içerisinde dişlerde aralanma, sıkılaşma olmasının nedeni budur. 20lik diş çıkarken dişler sıkılaşır, 2olik dişe yer açarlar, bu sırada diş çıkmaya çalışırken ateş, baş ağrısı yapar. Özellikle gece geç saatlerde sancısı çok faza hissedilir, uykudan uyandırabilir.www.saglikcini.com

Yirmilik dişlerin çürümesi de ayrı bir derttir. Çürüdüğü çok zor anlaşılır genellikle ağrının nedeni olarak baş ağrısı, migren gibi nedenler zannedilir ancak yirmilik diş, feci bri baş ağrısı verir, başın yarısı çene dahil ağırabilir. Hatta yirmilik diş çürüdüğünde sanki başka dişler ağırıyormuş gibi  çeneye dağılan bir ağrısı vardır.

Diş çürükleri kalp rahatsızlıklarına neden olabildiği için dişçiye gitmeyi ihmal etmemek gerekir. Diş doktorunuz çürüyen yirmilik dişi dolgu, kanal tedavisi gibi işlemlerden geçirmeyi tercih etmeyecektir. Çekilecektir dişiniz. Ancak diş çekme operasyonu zannedildiği gibi ağrılı değildir.

Dişin varolan ağrısını dahi sonlandıracak anestezi yapılır, dişçinizin profesyonelliğine bağlı olarak otuz saniye ile  bir  dakika arasında dişinizden kurtulabilirsiniz.

Diş ağrılarının genelinde geçici müdehale için önerilebilinecek bitki, karanfil yağıdır. Aktarlardan alınabilinecek karanfil yağı, pamuk yardımıyla ağrıyan dişin üzerine koyulabilinir, kısa sürede ağrıyı keseceği görülecektir. Ancak geçici bir çözümdür, doktorunuza gitmeyi geciktirmeyin, çünkü diş ağrıları kulak ağrısından kalb sorunlarına kadar pek çok ağrı ve hastalığın tetikçisidir.

Ayrıca sağlıklı bir ağız mutlu bir ruh hali demektir. Ağız sağlığı ve ruh sağlığı arasındaki doğrudan bağlantıyı olumlu yönde kullanmanız açısından, ağız sağlığınıza dikkat etmenizi, böylece depresyondan uzak bir ruh haline sahip olabilirsiniz.

A Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur Faydaları Nelerdir?

GOOGLE REKLAMLARI



A vitamininin sağlığımız açısından önemi çok büyüktür. A vitamini sayesinde; vücudumuzdaki dokular sağlıklı olarak gelişir, cildimiz sağlıklı ve canlı olur. A vitaminin en önemli özelliklerinden biri de bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmesi, bağışıklık sistemimizin kuvvetlenmesi birçok hastalığa karşı koruma sağlar. Kemiklerin sağlıklı olması açısından da A vitaminin önemi büyüktür.

A vitamininin antioksidan özelliği de vardır, bu sayede vücudumuzu kansere ve diğer pek çok hastalığa karşı korur.

A vitamini yaşlanma etkilerini yavaşlatır ve cildinizin sağlıklı olmasını sağlar. Ayrıca A vitamini vücut içerisinde yağ depo edilmesine de yardımcı olur.

Vücudumuzdaki proteinleri kullanırken A vitaminine gerek vardır, A vitamini olmadan vücutta protein kullanımı gerçekleşmez.

Özellikle hamilelik dönemi içindeki anne adaylarının, yeterli seviyede Avitamini alması gerekir. Eğer anne adayı, hamilelik döneminde yeterince A vitamini almaz ise anne karnındaki bebeğin gelişimi olumsuz yönde etkilenir.

A vitamini hangi besinler içerisinde vardır?
A vitamininin en çok bulunduğu yer, hayvansal besinlerdir. Balık yağı, karaciğer, böbrek, süt ve yumurta sarısında bolca A vitamini vardır.
Ayrıca havuç, buğday, baklagiller, mantar, fıstık, ceviz ve domateste de A vitamini bulunur. Bu besinleri tüketerek Vücudunuzun A vitamini ihtitacını sağlayabilirsiniz.

Yeterli ve sağlıklı beslenemeyen kişilerde A vitamini eksikliği görülebilir. A vitamini eksikliği sonucunda; bağışıklık sisteminin zayıflaması ile sık sık hastalığa yakalanma, ağızda yara çıkması, cildinizin kuruması, gece körlüğü, saçlarda kepek oluşumu, diş eti proplemleri, kilo alamama, çocuklarda boyun uzamaması gibi rahatsızlıklara sebep olur.

Fazla Vitamin Almak Hastalıklara Karşı Korurmu ve A Vitaminin Önemi

GOOGLE REKLAMLARI


Fazla vitamin almanın hastalıklara karşı direnci arttırdığını gösteren kanıtlar yoktur. Örneğin yüksek dozlarda C vitamini almak yararsızdır. Çünkü vücut gereksinim fazlası vitaminleri dışarı atar. Fazla vitaminlere vücutta yer yoktur.
Yenilen besinlerle yeterli miktarda vitamin alındığı sürece, vitamin hapı kullanmanın da hiç bir yararı yoktur.
Vitaminin eksikliği bir sorundur ancak fazla vitamin almanın vücut için zararlıdır mümkün olduğunca çok çeşit yiyin ama azar azar bunun comk faydasını göreceksiniz vücut da bunu istiyor nasılki hergün pilav yediğinizde bayıyorsa bır elmada yersenız oda bayar bunun için vücudun ihtiyacı olan her şeyden yemeli ve vitaminini almalısınız.
A vitaminin önemi çok büyüktür vücut için en temel vitaminlerden biridir olmazsa olmazlardandır.
a vitaminin bulunduğu başlıca yiyecekler
portakal ,greyfurt ,yumurta sarısı ,karaciğer,süt, ıspanak ,yeşil biber, havuç ,kayısı ,yeşil sebzeler,domates vs
hormonsuz meyve sebzelere dikkat ediniz her sebzeyi meyveyi mevsiminte düketiniz sağlıklı yaşamlar dileriz.

Trabzonspor Galatasaray Derbi Müsabakası 23 aralık

GOOGLE REKLAMLARI


Trabzonspor Galatasaray Derbi Karşılaşması 23 aralık
Florya Metin Oktay Tesisleri’nde, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma ve koşunun ardından yapılan top kapma çalışmasıyla başladı. Antrenmanın ana bölümünde 3 gruba ayrılan futbolcular, dar alanda çift kale maç oynadı.

Sakatlığı bulunan kaleci Fernando Muslera’nın katılmadığı ve salonda çalıştığı, hafif sakatlığı bulunan Felipe Melo ile 1461 Trabzon ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında kasığından sakatlanan Sercan Yıldırım’ın ise takımdan ayrı salon ve saha çalışması yaptığı antrenmanda futbolcuların neşeli halleri dikkati çekti.

Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube’nin hayata geçirdiği ”Güvenli hayat ve güvenli gelecek için çocuk ve gençler sosyal koruma ve destek programı” kapsamında Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan liselerden 80 öğrenci antrenmanı izledi.

Antrenman boyunca oyunculara destek veren öğrenciler, çalışma sonunda Fatih Terim ve oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sarı-kırmızılı takım, Trabzonspor maçının hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla devam edecek.
Spor Toto Süper Lig'de 17. hafta programı dün akşam açıklandı. Son haftadaki Trabzonspor, Galatasaray maçı 23 Aralık pazar günü 19.00'da oynanacak. Beşiktaş-Kayserispor mücadelesi 21 Aralık saat 20.00'de, Fenerbahçe- Kardemir Karabük karşılaşması ise 22 Aralık cumartesi saat 19.00'da start alacak ve takımlar devre arası tatiline girecek.
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, 23 Aralık Pazar günü Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak Trabzonspor-Galatasaray maçında Yunus Yıldırım düdük çalacak.

Süper Lig'de ilk yarının son haftasında görev yapacak hakemler şunlar:

21 Aralık Cuma:
20.00 Akhisar Belediyespor-Orduspor: Hüseyin Göçek
20.00 Beşiktaş-Kayserispor: Halis Özkahya

22 Aralık Cumartesi:
15.00 Kasımpaşa-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Volkan Bayarslan
19.00 Fenerbahçe-Kardemir Karabükspor: Bülent Yıldırım

23 Aralık Pazar:
13.00 Sivasspor-Sanica Boru Elazığspor: Fırat Aydınus
16.00 Bursaspor-Gençlerbirliği: Tolga Özkalfa
16.00 Gaziantepspor-Mersin İdmanyurdu: Mustafa Öğretmenoğlu
19.00 Medical Park Antalyaspor-Eskişehirspor: Cüneyt Çakır
19.00 Trabzonspor-Galatasaray: Yunus Yıldırım


Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta 8 puan kaybeden Trabzonspor bir fırsat haftasını daha değerlendiremezken, ligin ilk yarısında ise hedeflediği puanın altında kaldı.

Spor Toto Süper Ligi'nin 16. haftasında deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 mağlup olan Trabzonspor kayıplarda. Galatasaray-Fenerbahçe derbi haftasının yanı sıra, üst sıralardaki diğer rakiplerinin de yaşadığı puan kayıplarını değerlendirmek isteyen bordo-mavili takım, rakibine yenilince bir fırsat haftasını daha elinin tersiyle iterek değerlendiremedi. Karadeniz ekibi son 4 haftalık bölümde deplasmanda sadece Gençlerbirliğini 4-0 mağlup ederken, sahasında Eskişehirspor'a 3-0 mağlup olurken, Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı. Bordo Mavililer, son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 2-1 yenilerek son 4 haftada 8 puan kaybederek zirve yarışında büyük bir yara aldı ve düşüşünü sürdürdü.



KAYBETTİĞİ PUANLAR KAZANDIĞINDAN DAHA ÇOK

Trabzonspor, 16 hafta sonunda 23 puan toplarken, ligin ilk yarısının bitimine 1. hafta kala puan kaybı 25 oldu. Bordo-mavililerin kaybettiği puanlar kazandığından çok olurken, zirvede yer alma şansını iyi kullanamayarak camiasında hayal kırıklığı yaşadı.

Karadeniz ekibi iç sahada oynadığı maçlarda 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederken, attığı 9 gole karşılık kalesinde 7 gol görerek 14 puan topladı. Avni Aker'de 10 puan kaybeden, Bordo-mavili takım iç saha sıralamasında ise 6. sırada yer aldı.

Bordo-mavili takım dış sahada ise oynadığı 8 maçta 2 galibiyet, 3'er beraberlik ve mağlubiyet alırken, attığı 10 gole karşılık kalesinde 8 gol gördü ve 10 puan topladı. Dış sahada 15 puan kaybeden Trabzonspor deplasmanda sıralamasında ise 7. sırada yer aldı.



HEDEF TUTMADI

Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor, bu sezonun ilk yarısında hedeflediği puanını tutturamadı. Sezon başlarında Avrupa’da mücadele etmeyen bir takımın ligdeki puan durumuna bakıldığında teknik direktör Şenol Güneş'in en az 35 puan ve üzerine planlarken, ilk yarıda son 3 haftaya girildiğinde de puan hedefi tutmadı. İlk yarının bitimine son 3 hafta kala Kayesirspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Galatasaray maçlarından 9 puan hedefleyen Trabzonspor, son iki maçta ise sadece 1 puan hanesine yazdırabildi.



SAVUNMAYA NAZAR DEĞDİ.

Trabzonspor savunması son haftalarda yediği hatalı gollerle dikkat çekiyor. Karadeniz ekibi Kayserispor, Ziraat Türkye Kupası'nda Kasımpaşaspor ve son olarak İstanbul Büyükşehir Beylediyespor maçlarında yediği hataları gollerle ön plana çıkmayı başladı. Spor Toto Süper Lig'in 15 golle en az golünü yiyen bordo-mavili takımın son haftalarda yediği hatalı goller başta teknik direktör Şenol Güneş'in canını sıkmaya başladı. Duran topların bordo-mavili takımın savunmasında etkili olması ligin en az golünü yiyen takım üzerinde olumsuz etki yapıyor. Karadeniz ekibi son 4 haftada kalesinde 6 gol gördü.



FIRSAT HAFTALARINI DEĞERLENDİREMEDİ

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de yakaladığı fırsat haftalarını iyi değerlendiremedi. Takımların birbirine yakın puanlar elde ettiği ligde bordo-mavili takım zirveyi yakalama şansını iyi kullanamayarak lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 9'a çıkardı. 3. hafta deplasmanda Gaziantepspor 1-0 mağlup olan bordo-mavililer söz konusu haftada kazansaydı puanı 7 olacaktı ve Galatasaray ile aynı puanları paylaşarak 2. sırada yer alacaktı. Söz konusu haftada 10. sırada yer aldı. 6. haftada Mersin İdman Yurdu ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada eline geçen fırsatı yine kullanamadı. 8. haftada ise Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Karadeniz ekibi yine Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftayı iyi kullanamadı ve sarı-kırmızılı takım ile puanlarını eşitleyecek fırsatı yakaladığı haftada 13 puan ile 8. sırada yer aldı. Bordo-mavili takım 9. haftada ise evinde ağırladığı Bursaspor'a 1-0 mağlup olarak zirvede kendisine yer bulma şansını yitirerek 9. sırada yer aldı. 13. Haftada evinde Eskişehirspor'a 3-0 mağlup olan Trabzonspor söz konusu maçı kazansaydı 19 olan puanın 22 yapacaktı ve 4. sıraya yerleşecekti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 mağlup olan bordo-mavili takım rakibini yenmiş olsaydı puanını 26 yapacaktı ve üst sıralardaki takımlarla puan farkını kapatıp zirve ile arasındaki puan farkı koruyacaktı.

23 Aralık Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI

Utrecht - Ajax Saat 13:30                    
Waalwijk - Willem Saat 13:30     
Cesena - Bari Saat 13:30
Edirne Olin - Beşiktaş Saat 13:30    
Adana Demirspor - Samsunspor Saat 14:00      
Kilmarnock - Hibernian Saat 14:45
Valenciennes - Evian Tg Saat 15:00  
Sedan - Nantes Saat 15:15
Anadolu Efes - Karşıyaka Saat 15:30
Standard Liege - Club Brugge Saat 15:30
Swansea - Manchester Utd Saat 15:30
Feyenoord - Gröningen Saat 15:30
Den Bosch - Oss Saat 15:30
Aliağa Petkim - Tofaş Saat 16:00
Bursaspor - Gençlerbirliği Saat 16:00
Gaziantepspor - Mersin İdman Yurdu Saat 16:00
Erdemir - Mersin Bşb Saat 17:30
Vvv Venlo - Roda Saat 17:30   
Chelsea - Aston Villa Saat 18:00
Toulouse - Sochaux Saat 18:00
Hearts - Dundee Utd Saat 18:30         
Genk - Anderlecht Saat 19:00
Novara - Pro Vercelli Saat 19:00
Antalyaspor - Eskişehirspor Saat 19:00
Trabzonspor - Galatasaray Saat 19:00
Karşıyaka - Kartalspor Saat 19:00
Marsilya - St Etienne Saat 22:00                                                                                           
                                                                                                                

Fenerbahçe - Karabükspor Karşılaşması 22 aralık

22 Aralık 2012 Cumartesi
GOOGLE REKLAMLARI


EGEMEN KORKMAZ TABURCU EDİLDİ
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında 22 Aralık Cumartesi günü kendi evinde Kardemir Karabükspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına, bugün öğle saatlerinde gerçekleştirdiği antrenman ile başladı.
Ligde haftayı G.Saray yenilgisi ile kapatan F.Bahçe, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'ndaki ilk maçında bugün Sivas' ağırlayacak. Şükra Saracoğlu Stadı'nda oynanacak ve 20.30'da başlayacak mücadeleyi ATV naklen yayınlayacak. Aykut Kocaman'ın, cezalı Meireles, sakat Kuyt'ın forma giyemeyeceği maçta kaleci Volkan, Bekir ve Mehmet Topal'ı da dinlendirmesi bekleniyor.
Can Bartu Tesisleri'nde sportif direktör ve teknik sorumlu Aykut Kocaman yönetiminde, yoğun kar yağışı altında gerçekleşen antrenmanda, dünkü Sivasspor maçının on birinden başlayan oyuncular, rejenerasyon çalışmalarıyla antrenmanı tamamladı. Diğer oyuncular ise koşu ve ısınma hareketleriyle başladıkları antrenmanı, 2 grup halinde yaptıkları 5'e 2 top kapma ve pas çalışmalarıyla sürdürdü. Antrenman, dar alanda yapılan çift kale maçla noktalandı.
Sivasspor maçında, rakibiyle girdiği bir ikili mücadele sonrası kafa travmasına bağlı kısa süreli hafıza kaybı yaşayan, ardından kaldırıldığı Göztepe Medical Park Hastanesi'nde çekilen beyin tomografisinde ciddi bir bulguya rastlanmayan, ancak tedbir amaçlı olarak geceyi hastanede geçiren Egemen Korkmaz, bugün taburcu edildi. Bir süre dinlendirilecek olan Egemen ile tedavisine devam edilen Dirk Kuyt antrenmanda yer almadı.
Fenerbahçe, Karabükspor maçı hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla tamamlayacak.
Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında, Fenerbahçe ile Kardemir D. Ç Karabükspor arasında 22 Aralık Cumartesi günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak maçın biletleri satışa çıktı.

Bu satışa çıkan ve sadece kongre üyelerinin satın alabileceği biletler, 20 Aralık Perşembe günü kongre üyeleri ile birlikte Fenerbahçe Taraftar Kart sahipleri ve faturalı Fenercell kullanıcıları için de satışa sunulacak. Biletlerin genel satışına, 21 Aralık Cuma gününden itibaren başlanacak.

Kongre üyeleri 5, Platinium Taraftar Kart ve Premium Kart sahipleri 3, Gold Kart sahipleri 2, Fenercell faturalı hat aboneleri ve Classic Kart sahipleri ise 1 bilet alabilecek.

Bilet fiyatları ise şöyle:

Migros Tribünü: 33,00.-TL
Fenerium Üst Nissan H - I Blok: 77,00.- TL
Fenerium Üst Nissan C - D - F - G Blok: 99,00.-TL
Fenerium Alt G Blok: 125,00.- TL
Fenerium Alt B - F Blok: 175,00.- TL
Fenerium Alt C - E Blok: 215,00.- TL
Fenerium Alt D Blok: 225

22 Aralık Mac program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI

Kasımpaşa - Büyükşehir Bld.Spor  Saat 15:00    
Le Mans - Monaco Saat 15:00     
Hacettepe Univer - Banvit Saat 15:45
Northampton - Aldershot Saat 16:00
Atalanta - Udinese Saat 16:00
Bologna - Parma Saat 16:00
Palermo - Fiorentina Saat 16:00
Sampdoria - Lazio Saat 16:00
Siena - Napoli Saat 16:00
Torino - Chievo Saat 16:00
Bucaspor - Denizlispor Saat 16:00
Galatasaray - Gaziantep Bşb Saat 17:00
Manchester City - Reading Saat 17:00
Newcastle - Qpr Saat 17:00
Southampton - Sunderland Saat 17:00
Tottenham - Stoke Saat 17:00
West Brom - Norwich Saat 17:00
West Ham - Everton Saat 17:00
Aberdeen - St Johnstone Saat 17:00
Celtic - Ross County Saat 17:00
Inverness Ct - Dundee Saat 17:00
Betis - Mallorca Saat 17:00
Barcelona Atletic - Girona Saat 17:00
Cordoba - Huelva Saat 17:00
Türk Telekom - Ted Kolejliler Saat 18:00 
Lille - Montpellier Saat 18:00 
Valladolid - Barcelona Saat 19:00 
Dep. Guadalajara - Santander Saat 19:00 
Hercules - Numancia Saat 19:00 
Las Palmas - Mirandes Saat 19:00 
Ponferradina - Murcia Saat 19:00 
Sabadell - Lugo Saat 19:00 
Sporting Gijon - Huesca Saat 19:00 
Fenerbahçe - Karabükspor Saat 19:00 
Manisaspor - Adanaspor Saat 19:00 
Crystal Palace - Huddersfield Saat 19:20       
Liverpool - Fulham Saat 19:30   
Heerenveen - Vitesse Saat 19:45
Go Ahead Eagles - Almere City Saat 20:00     
Den Haag - Nijmegen Saat 20:45
Heracles - Zwolle Saat 20:45
Beerschot - Mechelen Saat 21:00   
Cercle Brugge - Waasland-Beveren Saat 21:00 
Gent - Charleroi Saat 21:00 
Mons - Zulte Waregem Saat 21:00 
Oh Leuven - Lierse Saat 21:00 
Ajaccio - Rennes Saat 21:00 
 Bastia - Nancy Saat 21:00 
Bordeaux - Troyes Saat 21:00 
Lorient - Reims Saat 21:00 
Lyon - Nice Saat 21:00 
Malaga - Real Madrid Saat 21:00 
Osasuna - Granada Saat 21:00 
Breda - Psv Eindhoven Saat 21:45
Roma - Ac Milan Saat 21:45 
Athletic Bilbao - Zaragoza Saat 23:00                                                                                                                                         
                                                                             

Beşiktaş Kayserispor Müsabakası 21 aralık

21 Aralık 2012 Cuma
GOOGLE REKLAMLARI


BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan antrenmana tedavilerine devam edilen Manuel Fernandes ve İsmail Köybaşı'nın yanı sıra, soğuk algınlığı olan Hugo Almeida ile kaslarında sertleşme olan İbrahim Toraman katılmadı.
Siyah-beyazlılar, basına kapalı olarak yapılan ve 1.5 saat süren antrenmanda kondisyon ve taktik çalışması yaptı.

İdmana ısınma koşuları ile başlayan Beşiktaş, 5-2 çalışması ve yarım sahada çift kale maç ile antrenmanı sürdürdü. Aybaba’nın öğrencileri, serbest koşular yaparak antrenmanı tamamladı.

Ayrıca, milli takımlarda olan Hasan Türk ve Kadir Arı da çalışmada yer almazken, Mustafa Pektemek ile Mehmet Akgün ise takımdan ayrı saha çalışmalarına başladı.

Beşiktaş, hazırlıklarını yarın saat 11.00'da basına kapalı olarak yapacağı antrenmanla sürdürecek.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında 21 Aralık Cuma günü kendi evinde Kayserispor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde teknik direktör Samet Aybaba yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma koşularıyla başladı. Daha sonra istasyondan oluşan pas ve şut çalışması yapan oyuncular, yapılan çift kale maç ile antrenmanı tamamladı. Çift kale maçta 2 - 1 galip gelen kırmızı takımda yer alan futbolcular sevinç fotoğrafı çektirdi.

Çalışmaya tedavilerine devam edilen; Fernandes, İsmail, ve milli takıma davet edilen Hasan Türk ile Kadir Arı katılmadı. Holosko ve Sivok ise takımdan ayrı koşu çalışması yaparken; Mustafa Pektemek ile Mehmet Akgün takımdan ayrı saha çalışması yaptılar. Almeida ise takımla birlikte çalıştı.

Beşiktaş, Kayserispor maçı hazırlıklarını yarın akşam yapacağı antrenmanla tamamlayıp kampa girecek.

Ayrıca, siyah - beyazlı oyuncular antrenmanı izleyen taraftarlar ile idman sonrası hatıra fotoğrafı çektirdi.
İlk olarak BJK Bonus Card sahibi taraftarlar için satışa çıkarılan biletlerin genel satışına bugün saat 12.00'den itibaren başlandığı açıklandı.

Siyah - beyazlı taraftarlar biletlerini www.biletix.com sitesinin yanı sıra, 0216 556 98 00 numaralı Biletix Çağrı Merkezi'nden ve Biletix standlarından alabilecekler.

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında 21 Aralık Cuma günü saat 20.00'de BJK İnönü Stadyumu'nda oynanacak Beşiktaş - Kayserispor maçının bilet fiyatları şöyle:

Vip Üst D: 385 TL
Vip Üst B & E: 250 TL
Vip Üst A & F: 195 TL
Vip Alt C & D: 195 TL
Vip Alt B & E: 180
Vip Alt A & F: 140 TL
Numaralı Orta: 140 TL
Numaralı Kenar: 125 TL
Kapalı Üst: 125 TL
Kapalı Alt: 110 TL
Yeni Açık: 35 TL
Eski Açık: 30 TL
Rakip Takım (Eski açık): 30 TL

21 Aralık mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI

Pescara - Catania Saat 19:00
Arles - Dijon Saat 19:45
Caen - Chateauroux Saat 19:45
Clermont - Auxerre Saat 19:45
Guingamp - Gfco Ajaccio Saat 19:45
Istres - Lens Saat 19:45
Laval - Le Havre Saat 19:45
Nimes - Chamois Niortais Saat 19:45
Tours - Angers Saat 19:45       
Akhisar Bld.Spor - Orduspor Saat 20:00
Beşiktaş - Kayserispor Saat 20:00
Alkmaar - Twente Saat 21:00
Valencia - Getafe Saat 21:00
Agovv - Fort. Sittard Saat 21:00
Cambuur - Volendam Saat 21:00
Dordrecht - Emmen Saat 21:00
Excelsior - De Graafschap Saat 21:00
Helmond Sport - Telstar Saat 21:00
Maastricht - Fc Eindhoven Saat 21:00
Veendam - Sparta Rotterdam Saat 21:00
Real Madrid B - Elche Saat 21:00
Kortrijk - Lokeren Saat 21:30 
Brest - Paris St Germain Saat 21:45
St Mirren - Motherwell Saat 21:45
Blackpool - Wolves Saat 21:45
Derby - Hull Saat 21:45
Cagliari - Juventus Saat 21:45
Atl. Madrid - Celta Saat 23:00
Almeria - Alcorcon Saat 23:00                                                                                   

Kurtlar Vadisi Pusu 175-176 Bölüm Polat Diziden Ayrılıyor mu ?

GOOGLE REKLAMLARI


Kurtlar Vadisi Pusu 175 Bölüm 20 Aralık Polat Diziden Ayrılıyor mu ? Kurtlar vadisi pusu 174.bölümü ile ekranlara fenomenlerini yine kilitledi.174.Bölümde Polat ve Ekibi Suriye çıkmazında gömülmüş durumda Zülfikar Ağa'yı Esad güçlerinden kurtarmak için planlar yapmakta ve örgütün gerçek lideri olan Kamburu öldürmenin hesabını yapmaktadır.

Polat Alemdar'ın kendisini oyuna getiren lideri ele geçirmek için yeni planı ne olacak? İhtiyarların hükmü üzere Suriye'de ölmeyi göze alan Polat, kendi hükmünün arkasında duracak mı?

Savcı Leyla, akıl hastanesinden çıkmayı başarabilecek mi? Polat'ın yaşadığına dair umudunu kaybetmeyen Leyla, şimdi ne yapacak?

Polat, Zülfikar Ağa'nın esir düştüğünü öğrenebilecek mi? Zülfikar Ağa'nın infaz emrini kim verecek?

Polat Alemdar'ı vuran kurşunu kim ateşleyecek? Kendilerini bir anda pusunun içinde bulan ve Polat'ın vurulduğunu gören Abdülhey ve Cahit'i bekleyen büyük şok ne olacak?

10. Yıl - 175. Bölüm
Yapım: Pana Film
Yapımcı: Raci Şaşmaz
Senaryo: Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener, Cüneyt Aysan
Yönetmen: Alican Gebeş
Oyuncular: Necati Şaşmaz, Kenan Çoban, Ayşe Çiğdem Batur, Erhan Ufak, Emin Olcay, Serpil Tamur, Hakan Boyav, Cahit Kayaoğlu, Recep Cinisli, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, İbrahim Gündoğan, İzzet Çivril, Sema Şimşek, Görkem Sevindik, Pınar Tuncegil, Adnan Erdoğan, Levent Çiçek, Erdoğan Aydemir, Barbaros Binicioğlu, Ferdi Merter, Buminhan Dedecan, Gülçin Çakır, Cansu Kanlıkaya ve Kuzey Vargın.

20 aralık mac Program Listesi

20 Aralık 2012 Perşembe
GOOGLE REKLAMLARI

Mersin İdman Yurdu - Antalyaspor Saat 18:00
Edirne Olin - Mersin Bşb Saat 18:00
Beşiktaş - Anadolu Efes Saat 20:30   
Trabzonspor - Eskişehirspor Saat 20:30   
Gröningen - Ajax Saat 21:00                           
Vallecano - Levante Saat 21:00 
Xerez - Villarreal Saat 21:00 
Espanyol - Deportivo La Coruna Saat 23:00 
Sociedad - Sevilla Saat 23:00                        

Beşiktaş - Anadolu Efes basketbol Karşılaşması

GOOGLE REKLAMLARI


Beko Basketbol Ligi'nde Beşiktaş ile Anadolu Efes yarın karşı karşıya gelecek.  Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.30'da başlayacak dev maçı Recep Ankaralı, Murat Biricik, Alper Özgök hakem üçlüsü yönetecek.

Ligin son şampiyonu Beşiktaş, bu sezon oynadığı 10 maçtan 6'sını kazandı, 4'ünü yitirdi. Siyah-beyazlılar, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda bu sezon ev sahibi takım sıfatıyla oynadığı 5 maçtan da galip ayrıldı.

Geçen sezonun play-off finalisti Anadolu Efes ise bu sezon geride kalan 10 maçtan 8'ini kazandı, 2'sini kaybetti. Lacivert-beyazlılar, bu sezon rakip sahalarda oynadığı 5 maçtan sadece 1'inde mağlup oldu.

Öte yandan, Beşiktaş Kulübü yönetimi, siyah-beyazlı taraftarlara çağrıda bulunarak, beyaz forma, tişört ve giysileriyle Abdi İpekçi Spor Salonu'na gelmelerini istedi.

Beko Basketbol Ligi'nde yarın oynanacak Beşiktaş-Anadolu Efes maçıyla birlikte iki takım 101. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında geride kalan 100 resmi maçın 73'ünü Anadolu Efes, 27'sini Beşiktaş kazandı. Lacivert-beyazlı ekip, Beşiktaş ile Türkiye Ligi'nde oynadığı 94 karşılaşmanın 69'unu galibiyetle tamamlarken, 25'inden ise siyah-beyazlılar üstün ayrıldı.

Beşiktaş ile Anadolu Efes, Beko Basketbol Ligi'nde geçen sezon play-off final serisinde karşılaştı ve rakibine galibiyet sayısında 4-2 üstünlük kuran siyah-beyazlılar, şampiyon oldu.

Bu arada, iki takım arasında Türkiye Kupası'ndaki 5 maçtan 4'ünü Anadolu Efes, 1'ini Beşiktaş kazandı. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ise iki ekip bugüne kadar sadece 1 kez karşılaştı ve bu sezon başında yapılan maçtan Beşiktaş 77-75'lik sonuçla galip ayrılarak, kupayı müzesine götürdü.

Daha ucuz ve sağlıklı beslenmenin yolları

19 Aralık 2012 Çarşamba
GOOGLE REKLAMLARI


Sağlığınız yaşamınızın en önemli parçasıdır. Sağlıklı olmak için zengin olmanız gerekmiyor. Kendinize birkaç dakika zaman ayırın ve neler yediğinizi düşünün. Usta seçimler yaparak az parayla sağlıklı bir şekilde beslenebilirsiniz:

Ehow isimli internet sitesinde yer alan habere göre, işte az parayla sağlıklı beslenmenin yolları:

- Yemeğinizi bir tabak kahverengi pirinç, kuru fasulye ya da sebze yemeği ile sınırlandırın. Bunlar hazır fast-food tarzı yemeklerden daha ucuzdur. Eğer taze sebze yönünden pek sıkıntı yok fakat yine de alamıyorsanız, ıspanak, bezelye gibi dondurulmuş yemekler satın alabilirsiniz. Parlak renkler antioksidanları işaret ediyor ve birçok insan pirinç ile fasulyenin proteinle dolu olduğunu bilmiyor.

- Zamanınız yok veya yemek yapma imkanınız yoksa, fast-food zincirlerinin besin değeri tablolarını inceleyin. Buralarda da ilginç salatalar, meyveler ve tam tahıllı alternatifler bulabilirsiniz. Sağlıklı bir seçenek bulamazsanız, porsiyon miktarınızı küçültün.

- Doyduğunuz anda yemeği bırakın. Az yemek yemeğe alışırsanız, ne yerseniz yiyin yemeğin tadına varırsınız. Genellikle insanlar önlerine konan her şeyi yerler. Bir kez tabağınızdaki yemeğin yarısını yemeyi deneyin. İştahınızın bastırıldığını ve doyduğunuzu fark edeceksiniz.

- Gerçek yemekler tüketin. Yediğiniz yemeğin içindeki malzemeler size tanıdık gelmiyorsa o yemeği yemeyin. Yiyeceklerin etiketlerini okuyun. Mısır cipslerinin içinde mısır, yağ ve tuz vardır. Bunlar sağlıklı değildir, ancak kötünün iyisidir. Tereyağı, şeker ve aromalar içeren gerçek dondurmayı seçin.

- Yediğiniz yiyeceklere bakarak kendinizi eğitin. Renkli bir beslenme şekli seçin. Parlak renkli yiyecekler daha fazla antioksidan içerdiğinden bunlar daha iyi seçeneklerdir.

Ballı El kremi tarifi kullanımı

GOOGLE REKLAMLARI


Evde kolaylıkla hazıarlayacağınız ballı el kremi sayesinde, ellerinizdeki yumuşaklığa ve güzelliğe, siz de inanamayacaksınız. Ballı el Kremi için
GEREKLİ MALZEMELER ;
* 1 çay kaşığı beyaz balmumu
* 2 çay kaşığı tatlı badem yağ
* 120 gr süzme bal
* Birkaç damla esans (sevdiğiniz herhangi bir esans)
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Balmumunu bir cam kâseye alıp benmari usulü eritin. Badem yağı ve balı ek-leyip krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Soğuduktan sonra esansı ekleyip ellerinize sürün. 10 dakika bekletip ellerinizi yıkayın

Ağız Kokusu Artık Son buluyor

GOOGLE REKLAMLARI


Ağız kokusu; yaşamı iğrençleştiren, kendine güven duygusunu bitiren, suskunluğa yiten ve çeşitli psikolojik sorunlar yaratan bir rahatsızlıktır. Evlilik de dahil olmak üzere; bütün insan ilişkilerini tehlikeye düşürebilecek olan ağız kokusu çeşitli sebeplerden kaynaklanıyor olabilir. Bu yazımızda aşız kokusu ve nedenlerine deyiniyoruz…

Patolojik ağız kokusu: Gerçek halitosis diye adlandırılabilir. Patolojik durumlar arasında ağız mukozası iltihabı, bademcik iltihabı, diş çürüğü, diş eti iltihabı, ülserleşmiş tümörler gibi ağız hastalıkları, yemek borusu ya da mide ile ilgili rahatsızlıklar, bazı akciğer hastalıkları, şeker hastalığı ve karaciğer yetmezliği gibi metabolizma hastalıkları yer alır. Böyle bir rahatsızlığı olan hastalar diş hekimine ağız kokusundan rahatsız oldukları için başvurmazlar ki genelde farkında bile değildirler. Bu durumun bir şekilde üstesinden gelmişler ve ya kabullenmişlerdir.
Patolojik ağız kokusu kendi arasında 3’e ayrılır.
a- Hasta kendisi ağzının koktuğunun farkına varır ve kokuyu kabullenir. Fakat Halitosisten farklı bir şikayetle doktora başvurur. Bu tip Hastaların %24.1’i diş hekimine müracaat eder ve tedavi olurlar.
b- Kokuyu hastanın kendisi değil yakınları tespit eder. Bu tip hastaların %50’si diş hekimine gider.
c- Ağız kokusu, hastanın kendisinin ve ya yakınlarının tespiti değil şüphesidir. Bu tip kokularda hastada aralıklı yakınmalar olur ve büyük bir kısmı diş hekimine gider.
Fizyolojik ağız kokusu: Her sağlıklı bireyde sabah uykudan uyandığında sindirim kanalında biriken gaz veya dil sırında üreyen bakteriler yüzünden ağız kokusu görülebilir. Sürekli olmamak şartıyla çinko içeren ağız gargaraları yapmak, sakız çiğnemek ve dilin yüzeyini fırçalamak kokuya çözüm olabilir. Beslenme sonrasında nefeste görülen kokuda fizyolojik ağız kokusudur.
Psikosomatik ağız kokusu: Bu tip hastalar kokudan şikayet etmelerine rağmen aslında gerçek bir halitosis (ağız kokusu) yoktur. Böyle hastaları patolojik halitosisten ayırmak güçtür. Diş hekimi ve psikiatr iş birliğiyle tedavi edilmeleri gerekir. Bu tip hastaların bir kısmında koku değil koku korkusu (Halitofobi) vardır. Bunlar genellikle narin, duygulu, disiplinli ve içe dönük kişilik taşırlar.
Ağız Kokusunun Sebepleri:
Özellikle sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlarda,
Böbrek yetmezliği (balık kokusu gibidir),
Şeker hastalığı (aseton kokusu gibidir),
Metabolizma bozuklukları (teşhisi zor olabilir, zaman zaman ortaya çıkan kötü bir balık kokusu),
Karaciğer yetmezliği,
Açlık, diyet, ağız kuruması, oruçlu olmak (Sıvı gıda eksikliklerinde vücuttaki yağ ve protein çözünmeye başlar, bu metabolizmanın yan ürünleri bize ağız kokusu olarak geri döner.)
Ağız Kokusunu engellemek ve ya aza indirmek için kendinizce bazı önlemler alabilirsiniz. Öncelikle dişlerinizi ve dişetlerinizi koruyun, ağızda var olan protez ve köprüleri kontrol ettirin, diş ipini hayatınıza sokun, sakız çiğneyin. İçeceklerinizde ve uygun yiyeceklerinizde tarçın kullanabilirsiniz. Tarçın ağız içi bakterilerle mücadelede önemli bir silahtır, daha fazla su için, asla burnunuz tıkalı uyumayın, bu durum ağzı ve boğazı kurutacağından, bakterilerin üremesi için ideal bir ortam meydana getirir. Azalan tükürük salgısı duruma eşlik edince ağız kokusu kaçınılmaz olur. Bu nedenle kesinlikle burnunuz tıkalı uyumamalısınız, lokmaları iyi çiğneyin, sigaradan uzak durun.

Muhteşem Yüzyıl Kanunî Sultan Süleyman

GOOGLE REKLAMLARI


Muhteşem Yüzyıl 78. bölüm yine heyecan dolu, Muhteşem Yüzyıl 78. bölümde Sultan Süleyman zehirleniyor, Muhteşem Yüzyıl 78. bölümde Sultan Süleyman ölecek mi? Muhteşem Yüzyıl yeni bölümde fırtınlar kopacak, Muhteşem Yüzyıl yeni bölüm bu akşam sizlerle, Muhteşem Yüzyıl yeni bölüm bu akşam saat 20:00 de Star Tv ekranlarında sizlerle.

Hadiseyi duyan Hürrem Sultan için hayat kabusa dönüyor. Süleyman’ın canına kast edenin kim olduğu bilinmiyor. Bu yüzden Hürrem, İbrahim Paşa’yı ve Şehzade Mustafa’yı suçluyor. Manisa sarayına bir pusula geliyor. Mahidevran Sultan, bu pusulada yazanları okuyunca dehşete düşüyor. Hürrem ve İbrahim arasındaki savaş gittikçe büyüyor. Hürrem, İbrahim’e büyük bir tuzak kuruyor.

Şehzade Mehmet’in sancağa çıkacağını öğrenen Hürrem, soluğu Süleyman’ın yanında alır. Ancak Hürrem, Has odaya vardığında Süleyman’ı baygın bir halde yerde yatarken bulur. Hemen hekimlerin müdahale etmesini sağlar. Süleyman’ın zehirlendiği ortaya çıkınca herkes dehşete düşer.
Süleyman’ın iyileşmesi için dualar eden Hürrem, bir yandan da evlatlarını korumaya mecburdur. Ona göre bu hadisenin arkasında İbrahim ve Mustafa vardır. Ağır bir töhmet altında kalan İbrahim, hadiseyi aydınlatmak için canını dişine takar.
Öte yandan; Manisa sarayı, ele geçen bir pusula ile çalkalanmaktadır. Mahidevran, sarayda bir casus olduğunu anlar. Mustafa’nın hayatı tehlikededir… Taşlıcalı Yahya derhal olayı araştırmaya başlar. Kim olduğu bilinmeyen bu gizemli casus, sarayda uykuları kaçırır.
İbrahim, Süleyman’ı kimin zehirlediğini araştırırken, Firuze’nin Acem diyarına kaçırıldığını öğrenir.  Hürrem’in ise tek hedefi vardır. Can düşmanı İbrahim’den kurtulmak. Öyle bir tuzak kurar ki İbrahim neye uğradığını şaşırır.

Süleyman iyileşebilecek mi? Onu zehirleyenin kim olduğu ortaya çıkacak mı? Mahidevran’ın uykularını kaçıran casus kim? İbrahim, kendisini temize çıkarabilecek mi? Hürrem’in İbrahim’e kurduğu tuzak ne? Başarabilecek mi?


Kanunî Sultan Süleyman kimdir?
I. Süleyman, Sultan Süleyman-ı evvel, 6 Kasım 1494, Trabzon - 7 Eylül 1566, Zigetvar), Osmanlı İmparatorluğu’nun onuncu padişahı ve 89. İslam halifesidir. Batıda Muhteşem Süleyman, Doğuda ise adaletli yönetimine atfen Kanunî Sultan Süleyman olarak bilinmektedir. 1520’den 1566’daki ölümüne kadar, yaklaşık 46 yıl boyunca padişahlık yapan ve toplamda 13 sefere çıkan Süleymanın padişahlığının yaklaşık 8.5 yılını seferlerde geçirdiği ifade edilmektedir. Osmanlının hem en uzun süre görev yapan hem de en çok sefere çıkan padişahıdır.

I. Süleyman 1520 yılında, babası I. Selim’in vefatının ardından tahta çıktı. Batıda Belgrad, Rodos, Boğdan ve Macaristan’ın büyük kısmını imparatorluk topraklarına kattı. 1529 yılında Viyana’yı kuşatsa da çeşitli sebeplerden ötürü bu kuşatma başarısızlıkla sonuçlandı. Doğuda, Safevîlerle yapılan savaşlar sonrasında Orta Doğu’nun büyük kısmını ele geçirdi. Afrika’da imparatorluğun sınırları Cezayir’e kadar uzanırken; Osmanlı Donanması ise Akdeniz’den Kızıldeniz’e kadar olan sularda hakimiyet kurmuştu. I. Selim’den 6.557.000 km2 olarak devraldığı Osmanlı İmparatorluğu’nu,[5] padişahlığı döneminde 14.893.000 km2’ye ulaştırdı. Zigetvar Muharebesi’nin sonlanmasından yaklaşık bir gün önce, 6 Eylül 1566 tarihinde hayatını kaybetti ve yerine oğlu II. Selim geçti.



Muhteşem Yüzyıl'da yayınlanan son bölüm izleyicilere şok üstüne şok yaşattı. Mustafa ve Pargalı adım adım sona yaklaşıyor. Hürrem zaferine ulaşıyor. Hürrem fitil gibi doldurduğu Sultan Süleyman'ı Pargalı'nın üzerine salar. Pargalı ise Hürrem'den az kalmaz. Kendine yapılan oyunun farkına varan Pargalı Sultan Süleyman'ın karşısına çıkar ve Mustafa ile görüştüğünü anlatır. Sultan Süleyman artırk aklında hep bir soru işareti ile yaklaşacak Pargalı'ya. Her ne kadar inanmak istesede Pargalı'ya hiç bir şey -+eskisi gib olmayacak. Sultan Süleyman'ın gördüğü rüya Mustafa'nın ve Pargalı'nın adım adım sona yaklaştığını gösteriyor. Mustafa ise Pargalı'nın etkisiyle Helena'ya yolu gösterdi. Helena ise büyük hayal kırıklığı yaşar. Eski hayatına geri dönüş yapar. Mustafa bu kararı alırken büyük zorluk yaşar içi kan ağlasa da mecbur ayrılmak zorunda kalır Helena'dan..

HÜRREM KIZINA BİLE ACIMADI
Hürrem sarayı karıştırırken Mihriman'ın aşkına da şahit oldu. Taşrıcalı ile Mihriman'ın arasında yaşananlardan rahatsız olan Hürrem hemen el koyar bu duruma. Taşrıcalı'nın hayatını bağışlayarak kızından uzak durmasını sağlar. Mihrimah'ı da korkutarak tehlikeli işlerden uzak durmasını söyler. Mihrim ise ilk kez yaşadığı bu büyük aşkın bitmesiyle ağır bir depresyon geçirir. Yataklara düşer ama Hürrem'in kulağı bile duymaz bunu..

NİGAR KIZI İLE ÇARESİZLİK İÇİNDE
Nigar Kalfa kızını alıp kaçar. Tek derdi bir an önce kızıyla birlikte uzaklaşmak ama bu hiçde kolay olmayacak. Pargalı'dan kurtulmak mümkün olmayacak.

HATİCE SULTAN VE HÜRREM'İN SAVAŞI KIZIŞIYOR
Hürrem Firuze'yi gönderdi bunun zaferini doya doya yaşıyor. Şimdi tek derdi önce Pargalı'nın işine son vermek sonra oğlunu tahta çıkarmak. Firuze'nin gitmesi Hatice Sultan'ın bu savaşta yenildiğinin göstergesiydi. Hürrem'in bir an önce gitmesi gerekir ama bunu başarmak çok zor. Hürrem'e göre O'nun gitmesi ancak Sultan Süleyman'ın ölmesiyle olur başka yolu yoktur.

Fenerbahce - Galatasaray Basketbol Karşılaşması

GOOGLE REKLAMLARI


Galatasaray Medical Park, Beko Basketbol Ligi 11. haftasında Fenerbahçe Ülker ile karşı karşıya gelecek. Ülker Sports Arena'daki mücadele 19 Aralık Çarşamba günü saat 20.30'da başlayacak.

Maç:  Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Medical Park
Salon: Ülker Sports Arena, İstanbul
Tarih: 19.12.2012 Saat: 20.30

187. Kez Karşı Karşıya (94 > 90)
Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe Ülker 113 Türkiye Ligi, 7 Türkiye Kupası, 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 17 Türkiye Şampiyonası, 35 İstanbul Ligi, 7 Teşvik Turnuvası, 2 TSYD Kupası, 1 İstanbul Kupası ve 1 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü Kupası maçı olmak üzere toplam 186 resmi maçta karşı karşıya geldi. Takımımızın bu maçlardan 94'ünü, Fenerbahçe Ülker ise 90'ını kazandı ve 2 maç da berabere bitti.

İzmir'de Sezonun İlk Fenerbahçe Galibiyeti: 74-69
Spor Toto Türkiye Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında 4 Ekim'de İzmir Halkalı Spor Salonu'nda Fnerbahçe Ülker önünde sezonun ilk derbisine çıkan takımımız karşılaşmadan 74-69'luk skorla üstün ayrılmıştı. Galatasaray Medical Park'ta David Hawkins 11/21 saha içi isabetiyle 30 sayı, 6 ribaund, 5 asist ile yıldızlaşırken Engin Atsür 12 sayı, Milan Macvan 11 sayı, 6 ribaund ile oynadı. Boniface Ndong 7 sayı, 7 ribaund, 3 blok içeren bir katkı sağlarken Ersin Dağlı da 5 sayı, 10 ribaund ile pota altında Senegalli oyuncuya destek verdi. Fenerbahçe Ülker'de Oğuz Savaş 21 sayı bulurken Bo McCalebb de 18 sayı üretti. Takımımız ribaundlarda 42-29 üstünlük sağlarken asistlerde 10-17 geride kaldı. Takımımız 7/17 (% 41) ile üç sayı isabeti bulurken rakibini yayın gerisinden 1/12 (% 8,3) ile şut atmaya zorladı.

David Hawkins: Bir Kaptandan Daha Öte
Amerikalı yıldız David Hawkins bu sezon takımımız her alanda ve organizasyonda sırtlamaya devam ediyor. Tofaş önünde Beko Basketbol Ligi'ndeki 50. maçına çıkan ve geçtiğimiz sezon Beşiktaş formasıyla lig ve kupa şampiyonluğu yaşayan Hawkins 40 karşılaşmada oynayıp 13,2 sayı, 3,9 ribaund, 3,5 asist ort. yakalamıştı. Bu sezon takımımızla ligde 10 maça çıkan Hawkins 14,3 sayı, 2,8 ribaund, 3,4 asist ort. ile oynadı. Eurocup'ta altı maça çıkan Hawkins 13,2 sayı, 2,8 ribaund, 3,2 asist üretirken Türkiye Kupası'nda üç maçta 17,0 sayı, 5,0 ribaund, 4,3 asist ile üç galibiyette başrol oynamıştı. Fenerbahçe Ülker potasına 30 sayı bırakan Hawkins, Beşiktaş'a da 26 sayı atmıştı. Tecrübeli isim geçtiğimiz sezon playoff çeyrek finalindeki Fenerbahçe Ülker serisinde 22,5 sayı, 8,5 ribaund, 4 asist ile oynamıştı.

Cenk Akyol Kariyer Sezonunda
Ergin Ataman yönetiminde Cenk Akyol kariyerinin en iyi sezonuna imza atıyor. Eurocup'ta 10,2 sayı ort. yakalayan Milli forvet altı maç sonunda % 63,2 üç sayı yüzdesiyle (12/19) bu kategoride dördüncü sırada yer alıyor. TED Kolejliler önünde 23 sayıyla kariyer rekorunu kıran Akyol 8,4 sayı ort. ile bu kategoride en iyi sezonunu geçiriyor.

Ergin Ataman vs Simone Pianigiani
Kariyerini Avrupa'da sürdürmeyi seçen Ergin Ataman İtalya'nın Montepaschi Siena takımının başına geçti ve burada iki sezon kaldı. 2002'de finalde Pamesa Valencia'yı geçen Ataman'ın ekibi Saporta Kupası'na uzandı ve o güne kadar ki tarihinin en önemli başarısını elde etti. Bir sonraki sezon (2002-2003) Ataman'ın Siena'sı Euroleague'de Final Four oynama başarısı gösterdi ve CSKA Moskova'yı geçip Avrupa üçüncüsü oldu. Ergin Ataman döneminde yardımcı antrenör olan Simone Pianigiani 2006'da takımın başına geçip yeni başarılar kazanmasını bilmişti.

Ergin Ataman ile Simone Pianigiani antrenör olarak dört kez karşı karşıya geldi ve her iki teknik adam da ikişer galibiyet aldı. İtalyan koç Siena'nın başındayken Ataman ile ligde bir kez ve Euroleague'de iki kez karşı karşıya gelmişti. Son olarak Türkiye Kupası'nda karşılaşan baş antrenörlerin mücadelesinden zaferle ayrılan Ataman olmuştu.

27.01.2007 Serie A, Climamio Bologna 81 - Montepaschi Siena 85
03.02.2010 Euroleague Top 16, Efes Pilsen 88 - Montepaschi Siena 78
11.03.2010 Euroleague Top 16, Montepaschi Siena 93 - Efes Pilsen 87
04.10.2012 Türkiye Kupası, Galatasaray Medical Park 74 - Fenerbahçe Ülker 69

Ligin En Az Sayı Yiyeni vs Ligin En Çok Sayı Atanı
Galatasaray Medical Park maç başına 65,3 sayıyla ligin potasında en az sayı gören ekibi olurken Fenerbahçe Ülker 82,9 sayıyla Anadolu Efes ile birlikte ligin en çok sayı atana takımı konumunda. Takımımız ezeli rakibine karşı ribaund (33,8 < 36,4) asist (15,8 < 16,8) top çalma (5,0 < 7,9) ve blok (2,1 < 2,6) istatistiklerinde de üstünlük kurmayı başardı. Ligin en az top kaybeden (9,0) takımlarından biri olan Fenerbahçe Ülker iki sayılık atışlarda % 57,4 ile en iyi isabet yüzdesine sahip ekibi aynı zamanda.

Son Dört Maçta Üç Derbi Zaferi
Galatasaray Medical Park, Fenerbahçe Ülker ile oynadığı son dört maçın üçünü kazandı. Takımımız bu sezon başı oynanan Türkiye Kupası maçında rakibini 74-69 ile geçerken 2011-12 sezonunda Abdi İpekçi'de 84-72'lik skorla galip ayrılmış, deplasmanda ise 80-79'luk skorla kaybetmişti. Galatasaray ayrıca Kayseri'de oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda rakibini iki uzatma sonunda 97-103 yenerek zafere ulaşmıştı.

Fenerbahçe Ülker
Geçtiğimiz sezon ligi 21 galibiyet, 9 yenilgi ile beşinci sırada bitiren ve playoff çeyrek final turunda Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Beşiktaş'a serinin iki maçını da kaybedip elenen Fenerbahçe Ülker'de Neven Spahija ile yollar ayrıldı ve göreve Montepaschi Siena'nın baş antrenörü Simone Pianigiani getirilmişti.

Euroleague normal sezonun son maçında Mapooro Cantu'yu mağlup eden Fenerbahçe Ülker 10 maçta beş galibiyet ile A Grubu'nu dördüncü bitirip Son 16'ya kalmıştı. Ezeli rakibimiz ligde de 10 maç sonunda 9 galibiyet ve bir yenilgi aldı. Pianigiani'nin takımı Pınar Karşıyaka'ya İzmir'de 72-66'lık skorla mağlup olmuştu. BBL'de Bo McCalebb 14,4 sayı, 3,4 asist ile takımını sırtlarken Bojan Bogdanovic 13,6 sayı ile oynadı. Ömer Onan 11,3 sayı üretirken David Andersen 9,5 sayı, 4,1 ribaund kaydetti. Emir Preldzic 8,7 sayı, 4,6 ribaund, 4,1 asist ile katkıda bulunurken Romain Sato 7,2 sayı, pota altında Oğuz Savaş 7,7 sayı, 4,4 ribaund ve İlkan Karaman 7,3 sayı, 5,0 ribaund ile takıma destek verdi.


 Aynı zamanda 2012 yılında son kez karşılaşacak olan ezeli rakiplerin mücadelesi 19 Aralık Çarşamba günü Fenerbahçe Ülker Arena’da oynanacak. Karşılaşma 20.30’da başlayacak.

Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe Ülker’in bu sezonki ortak noktası iki takımın da ilk ve tek yenilgisini Pınar Karşıyaka deplasmanında almaları oldu. Sarı Lacivertliler ligin beşinci haftasında karşılaştığı İzmir ekibine 72-66 yenilirken, Sarı Kırmızılılar da 9. haftada 72-69 mağlup oldu.

Hücum-Savunma Savaşı
Sarı-lacivertli takım geride kalan 10 haftada rakip potalara attığı 829 sayıyla Anadolu Efes ile birlikte ligin en çok sayı atan takımı durumunda. Sarı Kırmızılılar da 10 maç sonunda toplamda 653 sayıyı potasında gördü.

Galatasaray Medical Park 10 haftada 9 galibiyet, 1 mağlubiyet alarak topladığı 19 puanla birinci sırada bulunuyor. Fenerbahçe Ülker de aynı galibiyet ve mağlubiyet sayısına sahipken averajla ikinci sırada yer alıyor.

İstatistiklerle ezeli rekabet
Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Medical Park, Türkiye Deplasmanlı Basketbol Ligi'nin başladığı 1966-67 sezonundan bu yana toplam 123 resmi maçta karşılaştı.

Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe Ülker 62, Galatasaray Medical Park 59 kez rakibine üstünlük sağlarken, 2 maç da berabere bitti. İki takım arasındaki 113 lig randevusundan ise 57'sinı Fenerbahçe Ülker, 54'ünü Galatasaray Medical Park kazandı. 1969-70 ve 1975-76 sezonunun ilk devrelerinde oynanan karşılaşmalar da o dönemki statüye göre mümkün olan beraberlikle sonuçlandı. 1969-70 yılındaki maç 72-72, 1975-76 sezonundaki maç 88-88 sona erdi.

Ezeli rakipler Cumhurbaşkanlığı Kupası için 3 kez karşı karşıya geldi. 1984-85 sezonundaki müsabakayı Galatasaray 85-84, 1989-90 sezonundaki karşılaşmayı ise Fenerbahçe 95-86 kazandı. İki ezeli rakip son olarak ise bu yıl 12 Ekim’de Kayseri’de düzenlenen 27. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda karşı karşıya geldi. Galatasaray Medical Park rakibi Fenerbahçe Ülker’i iki uzatma sonunda 103-97 yenerek 26 yıl sonra bu anlamlı kupayı müzesine götürdü.

İki takım arasında Türkiye Kupası'nda oynanan 6 müsabakanın ise 3'ünde Fenerbahçe, 3’ünde Galatasaray galip geldi. Ezeli rakipler 1987-88 sezonunda da Beden Terbiyesi Spor ve Gençlik Müdürlüğü Kupası için karşı karşıya geldiler. Bu karşılaşmayı Fenerbahçe 78-75 kazandı.

1981-82 sezonunda ise farklı gruplarda mücadele eden iki takım, hiç karşı karşıya gelmedi. Kırmızı Grup'ta mücadele eden Galatasaray grup maçlarını ilk iki sırada tamamlayarak final grubuna yükselirken, gruptan çıkamayan Fenerbahçe ise klasman grubunda mücadele etti.

Bu arada, Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Medical Park, ligde play-off sisteminin başladığı 1982-83 sezonundan bu yana bundan önce, 1 kez finalde, 1 kez yarı finalde, 3 kez çeyrek finalde, 1 kez birinci turda, 1 kez de çeyrek final grubunda karşı karşıya geldi.

Finalde 1984-85 sezonundaki eşleşmenin ilk maçında Galatasaray rakibini 89-83 yendi. İkinci karşılaşmada 90-83 mağlup olan Galatasaray, üçüncü maçı 74-68 kazanarak şampiyonluk kupasını müzesine götürdü.

İki takım arasında play-off'larda oynanan toplam 23 maçın 13'ünü Fenerbahçe, 10'unu Galatasaray kazandı.


Beko Basketbol Ligi'nin 11. haftasında, Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Medical Park arasında 19 Aralık Çarşamba günü Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da oynanacak maçın biletlerinin genel satışı, tüm Biletix'lerden sürüyor. Karşılaşmanın biletleri, 18 Aralık Salı günü Arena'nın gişelerinden de satışa sunulacak.

Bilet fiyatları ise şöyle:

345 (Açık loca): 110 TL yemek dahil
kategori 1 – 60 TL
Kategori 2 – 35 TL
Kategori 3 – 25 TL
Kategori 4– 15 TL


19 Aralık Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI

Moreirense - Academica Saat 18:00
Targoviste (B) - Fenerbahçe Saat 18:00
Banvit - Türk Telekom Saat 18:00
Tofaş - Antalya Bşb Saat 18:00
Karşıyaka - Aliağa Petkim Saat 18:30
Udinese - Fiorentina Saat 18:30
Usk Prague (B) - Galatasaray Saat 19:00
Bursaspor - 1461 Trabzon Saat 19:30        
Breda - Heracles Saat 19:45
Bochum - 1860 Münih Saat 20:00
Wolfsburg - Leverkusen Saat 20:00
Nacional Madeira - Porto Saat 20:00
Fenerbahçe - Sivasspor Saat 20:30
Fenerbahçe - Galatasaray Saat 20:30    
Go Ahead Eagles - Zwolle Saat 20:45
Dortmund - Hannover Saat 21:30
Stuttgart - Köln Saat 21:30
Leeds - Chelsea Saat 21:45
Heerenveen - Feyenoord Saat 21:45
Olhanense - Benfica Saat 21:45
East Stirling - Montrose Saat 21:45
Napoli - Bologna Saat 22:00
Estoril - Setubal Saat 22:00
Guimaraes - Braga Saat 22:00
Rio Ave - Pacos Ferreira Saat 22:00                                                                                                                                                                      

Çocuk Bağışıklık Sisteminin Olmazsa Olmazları bunlar

16 Aralık 2012 Pazar
GOOGLE REKLAMLARI


Kötü beslenme, olumsuz çevre şartları, uykusuzluk, aşırı yorgunluk ve stresle beraber çocuk bağışıklık sistemi zayıflar. Çocuğunuzu enfeksiyonlardan korumak ve bağışıklığını güçlendirmek istiyorsanız bunu başarmak için olmazsa olmazları öğrenmek ister misiniz?

Dr. Fazlı Yılmazer

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

Çocukluk çağında daha sık görülen enfeksiyon hastalıkları zamanla gelişen bağışıklık sistemi sayesinde azalır. Yaşlılık ile birlikte bağışıklık sistemi de yaşlandığından tekrar enfeksiyonlarda artış görülür. Bağışıklık sistemi; kötü beslenme, olumsuz çevre şartları, uykusuzluk, aşırı yorgunluk ve stresle beraber zayıflar.

Bu nedenle çocuğunuzu enfeksiyonlardan korumak ve bağışıklığını güçlendirmek istiyorsanız;

    Yeni doğandan itibaren tüm aşılarını yaptırın.
    Ellerini düzenli ve sık yıkamasını sağlayın. Ellerin sık yıkanması birçok enfeksiyon hastalığından korunmada en önemli koruyucu mekanizmadır. El yıkamasının mümkün olmadığı durumlarda el dezenfektanı kullanın.
    Düzenli ve dengeli beslenmesini sağlayın. Protein, karbonhidrat ve yağ içeriği dengeli ayrıca vitaminden zengin meyve ve sebze tüketimine dikkat edin.
    Bol sıvı tüketmesini sağlayın.
    Yeterli ve düzenli uyumasını sağlayın.
    Sigara dumanından uzak tutun.
    Mecbur kalmadıkça kalabalık mekanlara sokmayın.
    Hasta kişi ve çocuklardan uzak tutun.
    Mevsimine uygun giydirin.
    Yaşına uygun ve düzenli spor yapmasını sağlayın.’ açıklamasında bulundu.

TV Ekranına Bakılan Mesafe Gözü Yoruyor

GOOGLE REKLAMLARI


Günümüzde başımızı nereye çevirsek gözümüz bir ekrana takılıyor. İş yerinde bilgisayar, evde televizyon… Uzmanlar, ekranlara doğru mesafeden bakmamanın göz yorgunluğu ve baş ağrısına neden olabildiği konusunda uyarıyor.

Op. Dr. Levent Akçay

Göz Hastalıkları Uzmanı

Günümüzde pek çok kişi, vaktinin çoğunu ekran karşısında geçiriyor. Yeri geliyor bilgisayar karşısında saatlerce çalışılıyor, yeri geliyor gece boyunca televizyon izleniyor. Ancak ekrana doğru mesafeden bakılmadığında gözlerde odaklama sorunu yaşanabiliyor. Doğru mesafe ayarlanamazsa göz kaslarında yorgunluk, baş ağrısı ve mide bulantısına neden olabilir.

EKRAN MESAFESİ NASIL HESAPLANMALI?

Çok yakın televizyon izleme ya da gereğinden fazla uzaktan izleme görsel açıdan kötü bir netleştirmeye yol açacağından göz kaslarında yorgunluk, baş ağrısı hatta mide bulantısına neden olabilir. Kişide kırma kusuru yani görme bozukluğu da varsa bu şikayetler daha da artacaktır. İdeal televizyon izleme uzaklığı da ekran boyutuna göre ayarlanmalıdır. Hesaplaması oldukça kolaydır. Hesaplama için baktığınız ekranın dikdörtgenin bir köşesiyle çaprazında bulunan köşesi arasında çizilen çizgi anlamına gelen “ekran büyüklüğü” baz alınır. Bu ölçü 2  ya da 2 buçuk ile çarpıldığında ideal uzaklık elde edilir. Örneğin 106 cm ekranda 2 ila 2 buçuk metre uzakta durmak idealdir.

Genelde televizyon uzaklığı iyi ayarlanıyor ancak bilgisayar ekranını ayarlamakta sıkıntı yaşanıyor. Çoğu kişi, bilgisayara çok yakın çalışıyor. Bu nedenle de gün sonunda gözlerde ağrı, yorgunluk, baş ağrısı duyuluyor.

ÇOCUKLAR DAHA YAKINDAN İZLEYEBİLİYOR

Çocuklar kısa kol boyuna sahip olduğundan ve yakın-uzak arasında çok rahat uyum yapabildiklerinden dolayı televizyonu yakından izlerler. Önlerindeki ekrana dokunma isteği nedeniyle televizyona yakın oturmak isterler. Ayrıca, çocukların uzak ve yakın bakışları arasındaki uyum gücü erişkinlere göre  yüksektir. Yani çok yakındaki ve uzaktaki cisimleri erişkine göre daha rahat netleştirirler. Bu durum çocuğunuzun miyopi olduğu anlamına gelmez. Ancak yine de şüpheleniyorsanız, ders yaparken ya da bir şekil çizerken çocuğunuzun durumuna bakın. Eğer çocuk, deftere kapanarak çalışıyorsa miyop ya da astigmat olabilir.

 
Bloggerized by Blogger Template