GOOGLE REKLAMLARI

Bel Fıtığı Nasıl Oluşur Ve Kalıtsalmıdır ?

2 Ocak 2013 Çarşamba
GOOGLE REKLAMLARI


Bel Fıtığı Nasıl Oluşur Ve Kalıtsalmıdır?Bel Fıtığı Nasıl Oluşur? Bel fıtığının Oluşmasını Etkileyen Etkenler Nelerdir? Bel Fıtığı Genetikmidir? Bel Fıtığının Oluşmasında Kişiye Ait Faktörler Başta Gelmektedir. Ağır bir yükü kaldırmak veya ters bir hareket yapmak gibi birçok dış faktörün yanında kişiye ait faktörlerde bel fıtığının oluşmasında önemli rol oynarlar. Çünkü herkesin bünyesi farklıdır. Kimi insan vardır 100 kğ kaldırır hiçbirşey olmaz kimisi vardır 5 kğ kaldırır bel fıtığı olur.

Kişiye ait faktörlerin başında omur kemikleri arasında bulunan disk adı verilen kıkırdaklardaki dejenerasyon  gelir. belirli maddeler diskin belirli yerlerinde geçmektedir ancak yaş ilerledikçe diski besleyen damarlarda azalır ve yaklaşık 8 yaşından sonra bu  hiç görülmez. Bu disk giderek azalan bir fonksiyon gösterdiğinden disk zamanla elastikiyetini yitirir, böylece artık kuvvet aktarma taşıma gücü zayıflar ve yanlış bir hareket yapıldığında bel fıtığı oluşur.

Bazı ailelerin tüm fertlerinde belli bir yaştan sonra bel fıtığı ortaya çıkar.Bu kıkırdak yapısından kaynaklanır. Günlük olarak yaptığımız bazı bilinçsiz hareketlerde bel fıtığını ortaya çıkarır. Bu gibi durumların ortaya çıkmaması ve bel fıtığı gibi ciddi bir hastalıktan uzak durmak için bilinçli hareket etmeli ve erken tanı için rutin kontrollerden geçilmelidir.
Kaynak:(haberfx.net)

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Bloggerized by Blogger Template