GOOGLE REKLAMLARI

Muşmula Meğer şifa kaynağıymış

11 Ocak 2013 Cuma
GOOGLE REKLAMLARI


Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi muşmulanın başta bağırsak, mide ve böbrek hastalıkları olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği bildirildi.Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, buruk bir tadı olan muşmulanın genellikle 5 çekirdekli ve yumuşayınca yeme olgunluğuna gelen bir meyve olduğunu söyledi. Muşmulanın sağlık açısından düşünüldüğünde adeta bir şifa kaynağı olduğunu ifade eden Karadeniz, şöyle konuştu:

''Muşmulada çeşitli şekerler, organik asitler, pektin maddeleri, C vitamini ve karoten bulunmaktadır. Bu özellikleri sebebiyle, muşmula bağırsak hastalıklarında iyi bir kabız düzenleyicisidir. Bağırsakların iyi çalışmasını sağlamakta ve bağırsak iltihaplarına iyi gelmektedir. Meyveleri suda pişirilip demlendikten sonra şekerle içilecek olursa, ishal ve dizanteri hastalıklarına iyi gelmektedir. Muşmulanın meyveleri rahim iltihaplarına, böbrek hastalıklarına, bağırsak iltihaplarına şifalı gelmekte, gaz giderici olarak faydalı olmaktadır. Muşmula mideyi kuvvetlendirir, kan dolaşımını düzenler, sinirleri güçlendirir. Muşmula ana karnındaki ceninin düşmesini önlemekte, bel ağrısını gidermektedir. Ayrıca fazla kırmızı et ve alkol tüketen kişilerde görülen damla hastalığına da şifalı gelmektedir. O yüzden vatandaşlarımız hazır mevsimindeyken bol bol bu meyveyi tüketsin.''
YAPRAKLARI VE ÇEKİRDEKLERİ TAŞ DÜŞÜRÜYOR

Muşmulanın meyvelerinin yanı sıra yaprakları ve çekirdeklerinin de tıbbi faydalarının olduğunu aktaran Karadeniz, ''İdrar artırıcı özelliği bulunan muşmula çekirdeği, böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesinde faydalı olmaktadır. Muşmula yaprağı kaynatılıp içilirse şeker hastalığına iyi gelmektedir'' diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Bloggerized by Blogger Template