GOOGLE REKLAMLARI

Yüksek topuklu ayakkabı giyenlere kötü haber

28 Ocak 2013 Pazartesi
GOOGLE REKLAMLARI


Ayak Sağlığı Uzmanı (podiatrist) İsmail Tuncel, ''Bir kadının 1 saat yüksek topuklu ayakkabı ile yürümesi, 12 saat dar bir ayakkabı ile yürümesine eşdeğerdir'' dedi.Bursa'da sahibi olduğu Ayak Sağlığı Merkezi'nde hizmet veren Tuncel, ayaklarda açığa çıkabilecek sorunlara karşı vatandaşın yeterince bilgi sahibi olmadığını söyledi. Tuncel, her şeyin başının sağlık, sağlığın da başının ''ayak'' olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de sınırlı sayıda podiatrist olduğunu öne süren Tuncel, ''Bu konuda eğitim almamış kişilerce yapılan bakımlarda yöntem farklılıklarından dolayı hastaların çoğu, gereksiz yere acı çekiyor. Tırnak batığı ve nasır alma gibi operasyonlar, steril ortamlarda yapılmadığı takdirde bulaşıcı hastalıklara yol açmaktadır'' dedi.
BATIK TIRNAĞA 20 DAKİKALIK TEDAVİ

Ayak sağlığı üzerine 2006'da Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitimini tamamladığını dile getiren Tuncel, şunları söyledi:

''Bu tarihten itibaren, ayaklarında sıkıntı olan binlerce kişiyi iyileştirdim. Şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşmadım. Batık tırnak gibi durumlarda 20 dakika süren bir tedavi yöntemimiz var. Kişinin ilk önce ayak yapısını çözüyor, ardından elle tedavi yöntemine başlıyoruz. Sinir uçlarını bloke ediyoruz ve hasta ayağa kalktığında bale yapacak veya futbol oynayacak kadar iyileşiyor.''
TOPUKLU GİYEN KADINLAR DİKKAT

Tuncel, topuklu ayakkabı giyen kadınların çok dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Bir kadının, 1 saat yüksek topuklu ayakkabı ile yürümesi, 12 saat dar bir ayakkabı ile yürümesine eşdeğerdir. Bir bayanı ele alalım, özel günlerde 10-15 santimetre yüksekliğinde topuklu ayakkabı giyiyor. Bu bayanının 12 saat dar bir ayakkabı giymesi, 1 saat topuklu giymesi ile aynıdır. Bu süre zarfında vücudunun görebileceği zarar, 12 kat daha fazladır. Bu kişide tırnak batığı, mantar, parmakta deforme, ayakta duramama ve yürüyüş bozukluğu sorunları başlar. Bir kadının baldır yapısı 2 duble bardak görünümündedir, ama topuklu giyen kadınların baldırının yapısı tek duble görünümüne dönüşür. Baldır kasları küçüldüğü için kasları süzülmeye başlar. Ayakta şekil bozuklukları çıkar, vücutta kamburluk oluşabilir, bel ve varis sorunu arkasından gelir.''
BAŞ AĞRISININ EN BÜYÜK NEDENİ BATIK TIRNAK

Türkiye'de çalıştığı işe göre 6, 12, 24 saat ayakkabısını hiç çıkarmayan kişiler olduğuna dikkat çeken Tuncel, şöyle devam etti:

''Bazıları da 'Ayakları ayakkabının içinde görünmüyor' diye bu konuyu hiç ciddiye almaz. Hastanelerdeki operasyonların ardından hasta 3 gün uyuyamıyor, 20 gün ayakkabı giyemiyor. Bunu bilen kişiler de bu sıkıntıları çekmemek uğruna tedavi olmuyor. Bize geliyorlar ve bunların büyük çoğunluğu başının ağrıdığı söylüyor. Ayak filmini çekiyoruz ve kesinlikle görüyoruz ki; bu baş ağrılarının en büyük sebeplerinden biri batık tırnaklar. 6 çeşit batık tırnak şekli vardır. Biz bu incelemeleri yaptıktan sonra tedavi yöntemine geçiyoruz. Batık tırnak yanlış ayakkabı ve çorap kullanımı, ağızdan alınan tablet ve hatalı tırnak kesimi gibi işlemlerin ardından yavaş yavaş oluşur. Devamında çok şiddetli baş ağrıları başlar. Hastalarımızın tamamı batık tırnak tedavisinin ardından bağ ağrısı şikayeti geçtiği için binlerce teşekkür ediyor.''

Podiatrist Tuncel, Türkiye'de ayakkabı giyme kültürünün gelişmediğini belirterek, ''Bazı kişiler arkadaşlarından gördüğü ayakkabıyı hemen satın alıp giyiyor. Bu çok yanlış. Herkes hayatında bir kere de olsa podiatriste gitmeli ve kendisine uygun ayakkabı seçimini yapmalıdır. Kişilerin ayaklarına biz, Mısırlı, Romalı, Yunanlı, Türk ayağı gibi isimler koyarız. Hastalarımızın ayaklarının taraklı, taraksız olmasına göre ayakkabı seçiminde yardımcı oluruz. Ayak filmini çekeriz ve ayağından aldığımız ip uçları ile o kişiyi belki de çok iddialı olacak ama kendisinden daha iyi tanırız'' diye konuştu.

Kaynak:Sabah

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Bloggerized by Blogger Template