GOOGLE REKLAMLARI

Beşiktaş - Fenerbahçe Dev Derbi 3 Mart karşılaşması

2 Mart 2013 Cumartesi
GOOGLE REKLAMLARI


Nefesleri kesecek derbi mücadelesi’ni Fenerbahçe Beşiktaş’a karşı deplasmanda oynayacak.  Her iki takım’da hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.
Maça 2 gün olmasına rağmen disiplini elden bırakmayan teknik adamlar öğrencilerini uyardı. Dev Derbi bakalım nelere sahne olacak. Beşiktaş Fenerbahçe derbisi ile ilgili maç öncesi ve maç sonrası tüm ayrıntıları Spot Haber’den takip edebilirsiniz.
Beşiktaş Fenerbahçe Derbi maçı 3 Mart 2013 Pazar günü oynanacak ve karşılaşma saat 19:00′da başlayacak.Fatih Terim’in ceza alması ve Galatasaray Spor Kulübü Başkanı’nın TFF Başkanı ile yemek yemesi konusunda bir yorum yapmayacaklarını söyleyen ve böyle konularda açıklama yapmanın Fenerbahçe’nin genlerinde olmadığını belirten Aytöre, "Fenerbahçe taraftarı olarak Fatih Terim’in başında olduğu bir Galatasaray’la yarışmak isterim. Fatih Terim başında olmasını, Fenerbahçe böyle kazansın diyemem" dedikten sonra, ancak aynı durumda Fenerbahçe hakkında yorumda bulunanların şimdi bir özür ve açıklama yapmak zorunda olduklarını da sözlerine ekledi.
Genel Sekreter Talat Yılmaz ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Asbaşkan Deniz Tolga Aytöre, UEFA tarafından cezaya çarptırılmamıza neden olan olaylar ve son günlerdeki gelişmeler hakkında FB TV’de katıldıkları ’Gündem Özel’ programında açıklamalarda bulundular.
D.Tolga Aytöre: "Taraftar değil, organize eylemler"
Cezaya neden olanlara taraftar denemeyeceğini belirten Deniz Tolga Aytöre: "Öncelikle, Fenerbahçe’nin ceza almasına bilerek neden olan 50-60 kişilik kar maskeli grubu taraftar diye isimlendirmemiz yanlış olur; bu Stadımızı dolduran 50-60 bin cefakar taraftara haksızlık olur, onları yok saymış olursunuz. Açık bir şekilde ifade etmek gerekirse bunlar örgütlü, organize eylemlerdir. Bunları taraftar eylemi olarak geçiştiremeyiz. Bu cezanın nedeni çok açık. Avrupa’da oynadığımız son 13 müsabakanın 12’sinde saha ve seyirci olayları nedeniyle ceza almışız. 13 maçın 12’sinde siz bu eylemleri bile bile, üstelik tüm uyarılara rağmen, takımı, yönetimi başkanınızı provoke etmek amacıyla yapıyorsanız siz bunlara taraftar eylemleri deyip geçiştiremezsiniz. Biz de öyle yapacağız" dedi.
D.Tolga Aytöre: "Arap Baharı diyen Esat benzetmesi yapanların da suçu var"
Bu eylemler hakkında taraftara çok uyarıda bulunduklarını, bunlardan Fenerbahçe’nin ve Fenerbahçe üzerinden Türk Sporu ve Türkiye’nin zarar göreceğini yinelediklerini belirten Aytöre, bu konuda medyayı da uyardıklarını bu eylemleri normal hayatın akışındaymış gibi, usulüne uygun protestolar gibi sunulmamasını istediklerini belirterek, "Bu konuda devleti de uyardık ve güvenlik güçlerini açık bir şekilde göreve çağırdık. 6222 Sayılı Yasa ve ’Bunlar tipik mala zarar vermeyle geçiştirilecek şeyler değil, tipik organize suçlar’ dedik. Bu minvalde gerekli işlemler yapın dedik. Ama gelinen noktayı görüyorsunuz. Saha kapatma olaylarının haricinde bu 12 maçta ödediğimiz toplam para cezası 388 bin Euro. Burada kullanılan bazı taraftarlar var. Sorumluluk sadece bunlarda değil, Arap Baharı, Saddam, Esat benzetmelerini yapanlarda da sorumluluk var. Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman ve yönetimin istifasını Fenerbahçe’nin gerçeğiymiş gibi göstermek isteyen basının da ve bunlar hakkında takipsizlik isteyen mahkemelerin de bunda payı var." dedi.Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş Fenerbahçe arasında oynanacak derbi karşılaşması 3 Mart 2013 Pazar günü saat: 19.00'da BJK İnönü Stadı'nda oynanacak.
Aykut Kocaman'ın yerinde olsanız, Beşiktaş maçına nasıl bir onbirle çıkardınız?
Yoluna üç kulvarda birden devam eden Fenerbahçe içi bu hafta sonu oynanacak olan Beşiktaş derbisi lig yarışını oldukça yakından ilgilendirecek. Alınacak bir beraberlik şampiyonluk yarışından biraz daha uzaklaşma anlamı taşıyabilir. Yenilgi durumunda ise Şampiyonlar Ligi potasından da uzaklaşılabilir. Bu yüzden sarı lacivertliler için Beşiktaş maçı sezonun kırılma maçlarından biri olacak.
Aykut Kocaman'ın bu karşılaşmada kaleyi her zaman olduğu gibi Volkan Demirel'e emanet etmesi bekleniyor. Milli eldivenin önünde Yobo-Egemen ikilisi görev yapabilir. Sağ bekte ise Gökhan Gönül'ün yeri kesin gibi. Zaten sezonun ilk yarısında oynanan maçta başarılı oyuncu maçın yıldızlarından biri olmayı başarmıştı. Sol bekte ise Kocaman'ın iki alternatifi bulunuyor. Yabancı sınırlamasına takılınacak olunursa Ziegler yerine Hasan Ali Kaldırım forma giyebilir.
Orta sahada ise Cristian, Meireles, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu dörtlüsünden üçü forma giyecek. İleri üçlüde ise Kocaman'ın son haftalarda olduğu gibi Sow, Kuyt ve Webo'ya görev vermesi muhtemel. Ancak genç çalıştırıcının elinde Stoch, Mehmet Topuz, Krasic gibi alternatiflerde bulunuyor.
Volkan, Gökhan, Yobo, Egemen, Ziegler, Emre, Meireles, Mehmet Topal, Kuyt, Sow, Webo
Samet Aybaba'nın yerinde olsanız, Fenerbahçe maçına nasıl bir onbirle çıkardınız?
Şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen Fenerbahçe ve Beşiktaş kozlarını İnönü Stadı'na paylaşacak. Lider Galatasaray ile aradaki puan farkı nedeniyle olası bir mağlubiyetin kötü etkilerini ortadan kaldırmak ve şampiyonluk iddiasını sürdürmek iki takım için de imkansız olabilir. Bu nedenle sonucu şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren bir derbi izleyeceğiz.
Sezonun genelinde sakatlıklar nedeniyle büyük sorunlar yaşayan Beşiktaş'ta derbi öncesi bu kötü durumda önemli bir değişiklik yok. Siyah-beyazlı ekip sezonun ilk derbi galibiyetini yaşamak istediği kritik maç öncesinde önemli oyuncularından yoksun.
Kulüp doktoru İsmail Başöz dün yaptığı açıklamayla sağlık durumları merak edilen Oğuzhan Özyakup, Necip Uysal ve Dentinho'nun derbide görev almasının zor olduğunu belirtti. Oğuzhan'ın yokluğu Beşiktaş'ın hücum hattındaki üretkenliğini ciddi anlamda etkiliyor. Necip'in eksikliği ise son dönemde İbrahim Toraman ile giderilmeye çalışılıyor.
Bu üç isim dışında Hugo Almeida ve Veli Kavlak da son antrenmanda takımdan ayrı çalıştı. Veli'nin derbide büyük ihtimalle oynaması bekleniyor ancak Almeida'nın durumu çok iç açıcı değil. Soğuk algınlığı nedeniyle son çalışmaya katılmayan Roberto Hilbert sıra dışı bir durum olmaması halinde Fenerbahçe karşısında takımdaki yerini alacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Bloggerized by Blogger Template