GOOGLE REKLAMLARI

Böbrek taşına ''sırt üstü'' tekniği uygulanıyor

16 Mart 2013 Cumartesi
GOOGLE REKLAMLARI


Doğum ağrısına eş olarak gösterilen şiddetli Ağrı kaynağı böbrek taşı, kapalı cerrahide yeni uygulanan ''sırt üstü'' ameliyat tekniğiyle ortadan kaldırılıyor.
...
Ankara - Yeşim Sert Karaaslan
Dünyada birkaç merkezde henüz sınırlı sayıda uygulanan yöntem, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulanmaya başlandı.
Böbrek taşının tedavisinde uygulanan ve hastada genel anestezi süresini uzatan, operasyon sonrasında kalan taşların temizlenmesi için taş kırma ya da 2. ameliyat gerektirebilen ''yüz üstü'' pozisyon yerine ''sırt üstü'' teknik, hasta ve hekim açısından operasyon başarısını artıran avantajlar sağlıyor.
Sırt üstü teknikte, kalbin attığı kan miktarındaki düşme, pıhtı atma ve akciğerlerin zor havalanması, hastanın ameliyat için pozisyon için çevrilmesi gibi dezavantajlar görülmüyor. Hekime de büyük konfor sağlayan teknik sayesinde cerrah hastanın arkasında değil yanında, hatta oturarak çalışabildiği için kırılan taşlar daha kolay toplanabiliyor.
-Dünyada sayılı merkezde uygulanıyor-
Operasyonu gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Koray Ağras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada sayılı merkezde uygulanan süpin (sırt üstü) tüpsüz perkutan nefrolitotomi (PNL) ameliyatının (Kapalı böbrek taşı ameliyatı) başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.
PNL-Kapalı böbrek taşı ameliyatının günümüzde iki santimetreden büyük böbrek taşlarında uygulanan standart bir tedavi yöntemi olduğunu ve yaklaşık 30 yıldır yapıldığını belirten Ağras, ameliyat sonrası taşsızlık oranın 76-91 olduğunu ifade etti.

A.A

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Bloggerized by Blogger Template