GOOGLE REKLAMLARI

Günde 4 fincan kahve her tür hastalığa deva oluyor

29 Mart 2013 Cuma
GOOGLE REKLAMLARI


Düzenli kahve tüketimi; meme kanseri riskini yüzde 57, diyabet riskini ise yüzde 67 oranında azaltıyor, kalp-damar hastalıklarından ve Parkinson'dan koruyor.Çoğumuz her sabah bir fincan kahve tüketiriz. Kahve tiryakisi bir Amerikalı ise günde üç bardak kahve içer. Kahve çekirdeklerinin içinde binden fazla antioksidan bulunur. Yapılan çalışmalarda, günde dört bardaktan fazla kahve içmenin; kalp hastalıkları, kanser, diyabet gibi hastalıkları önlemede yardımcı olabileceği ortaya çıkmıştır. Hastalığı önlemenin oranı; meme kanserinde yüzde 57, diyabette ise yüzde 67 olarak belirlenmiştir. 2011'de yapılan bir araştırma ise; kahvenin DNA ve kanser ile ilgili etkisini doğrulamıştır. Kahve tiryakilerinin kanser riskinin yüzde 13 oranında azaldığı da görülmüştür.

PROSTAT RİSKİ AZALIYOR
Amerikalı erkekler arasında prostat kanseri, kanser ölümlerinde akciğer kanserinden sonra gelen ikinci nedendir. İki yıl önce Journal of the National Cancer Institude'da yayınlanan araştırmada; günde altı bardak kahve içen erkeklerde, prostat kanseri riskinin yüzde 18 oranında daha düşük olduğu gösterilmiştir. Amerikalı kadınlar arasında ise akciğer kanserinden sonra kanser ölümlerinde ikinci sırada meme kanseri gelir. Yapılan bir çalışma; kahve tüketiminin bu hastalığı önlemeye de yardımcı olduğunu ortaya koymuştur.

MENOPOZ SONRASI DESTEK
Breast Cancer Research dergisinde yayınlanan sonuçlara göre; günde ortalama beş bardak kahve tüketen menopoz sonrası kadınlarda, ERnegatif (hormona duyarlı olmayan) meme kanseri riskinin, yüzde 57 oranında düştüğü görülmüştür.

KALPTEN ÖLÜM RİSKİNİ AZALTIYOR
29 bin kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre; günde bir-üç fincan kafeinli kahve tüketenler, Parkinson hastalığından korunuyor. 15 yıl süreyle 41 bin kadın üzerinde yapılan başka bir çalışma ise günde bir-üç bardak kahve içenlerin; kalp ve damar hastalıklarından ölüm riskinin yüzde 24 oranında düştüğünü ortaya çıkardı.

KARACİĞERİ KORUYOR
Son yıllarda, Amerikalılar arasında karaciğer kanserinde hızlı bir artış yaşanıyor. Karaciğer kanseri, dünya çapında kanser ölümlerindeki yüksek oranıyla en önemli kanserlerin başında geliyor. Ancak yapılan araştırmalar, bu hastalığın önemli ölçüde azaltılabileceğini gösteriyor. Örneğin düzenli olarak kahve içenler bu kansere karşı daha az risk altındadır. 2005'te yapılan bir çalışmada; günde bir bardak kahve tüketmenin, karaciğer kanseri riskini yüzde 42 oranında düşürdüğü izlenmiştir. Öte yandan kahve; kabızlığı önler, ağrı kesicilerin etkisini de yüzde 40 oranında artırır.

DEPRESYON VE DİŞ ÇÜRÜKLERİNİ ÖNLÜYOR
2011'de yapılan bir çalışmada, günde dört bardak kahve içen kadınlar ile içmeyenler karşılaştırıldı; kahvenin depresyon riskini yüzde 20 oranında düşürdüğü görüldü.

DERİ KANSERİNE KARŞI
Ekim 2011'de yayınlanan bir çalışmada ise kahve tüketiminin; erkek ve kadınlarda görülen bazal hücreli karsinomaya (bir tür deri kanseri) karşı yüzde 18 oranında daha düşük bir risk oluşturduğu görüldü. Kahvede bulunan antibakteriyellerin ağızda plak oluşumunu baskıladığı ve diş çürümelerini önlediği ortaya çıktı. Düzenli olarak kahve içmek; gelişen diyabet, kanser, karaciğer hastalığı, bilişsel gerileme ve DNA hasarını önemli ölçüde azaltıyor. Kahve, kadınlarda böbrek taşı riskini de yüzde 9-10 oranında düşürüyor.

kaynak:sabah

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Bloggerized by Blogger Template