GOOGLE REKLAMLARI

Uykusuzluk ve kalp yetmezliği bağlantılı

8 Mart 2013 Cuma
GOOGLE REKLAMLARI


Uykusuz kalan kişilerde kalp yetmezliği riskinin daha fazla olabileceği belirlendi.Norveçli Dr Lars Laugsand ve ekibi, 20-89 yaşındaki 54 bin 279 kişinin sağlık bilgilerini 11 yıl inceledi. Bilimadamları, uykusuzluk belirtilerinin üçüne sahip kişilerde kalp yetmezliğinin üç kat arttığını gördü.
Uykuya dalmakta zorlanma, uykunun bölünmesi ve sabah zinde uyanamama ile kalp yetmezliği sorunu arasında bağlantı bulduklarını belirten Laugsand, bu üç belirtiye sahip kişilerde riskin, hiç belirtiye sahip olmayan ya da belirtilerin bir ya da ikisine sahip kişilerde daha fazla olduğunu vurguladı.
Ancak Laugsand, uykusuzluğun kalp yetmezliğine yol açıp açmadığının bilinmediğini, böyle bir durum söz konusuysa uykusuzluğun uyku alışkanlıklarına ilişkin basit öneriler gibi stratejiler izlenerek tedavi edilebileceğine dikkati çekti.
Uyku sorunlarının değerlendirilmesinin kalp yetmezliğinin önlenmesine ışık tutabileceğini belirten Laugsand, uykusuzluğun kalp yetmezliği riskiyle bağlantısının henüz bilinmediğini ifade etti.
Riske biyolojik nedenlerin yol açtığına ilişkin bulguların olduğunu, uykusuzluğun stresi tetikleyerek kalbin işleyişini olumsuz etkiliyor olabileceğini de vurgulayan bilimadamı, konuyla ilgili daha ayrıntılı araştırmaların gerekli olduğunu belirtti.
Araştırma, ''European Heart Journal'' dergisinde yayımlandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Bloggerized by Blogger Template