GOOGLE REKLAMLARI

Varisin en büyük düşmanı: Yaz sıcakları

29 Mart 2013 Cuma
GOOGLE REKLAMLARI


Yazın denize giremeyen, etek dahi giyemeyen bir yandan da amansız bacak ağrılarıyla kıvranan varis hastaları cerrahi müdahaleye gerek kalmadan basit bir tedaviyle sıkıntılarından kurtuluyor.Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cafer Abbasoğlu, varisin ister kılcal damarlarda isterse daha büyük damarlarda olsun her şekilde ciddiye alınması gereken bir hastalık olduğunu, tedavi şekline ise yapılan doppler tetkiki sonucuna göre karar verildiğini ifade ederken tıpkı bir ağaca benzeyen varisin kök, gövde ve dalları için ayrı ayrı tedavi metodları uygulandığını da sözlerine ekledi.

"Erkeklere oranla sıklıkla kadınlarda görülen kırmızı, mavi, mor renkteki varisler yaz aylarında artan sıcakların etkisiyle daha da genişleyerek damar içinde göllenen kanın artmasına neden olur. İşte bu durumda ağrı ve şikayetlerin önemli oranda artar" diyen Dr. Cafer Abbasoğlu varis hastalarının yaz gelmeden, tedavilerini hızlı bir şekilde yaptırmaları gerektiğinin önemini vurguladı.

Özellikle bahar aylarında estetik kaygıların da artması sonucunda 'yazın rahatça etek giymek istiyorum' sözleriyle çok sık karşılaştıklarını belirten Dr. Abbasoğlu, sklerozan denen maddenin damar içine verilmesi demek olan sklerotereapi yöntemiyle işlevini kaybetmiş damarları kapatarak, hastaların isteğine ameliyatsız, hastanede yatmaya gerek kalmadan, yarım saat gibi kısa bir sürede çözüm sağladıklarını söyledi.

Abbasoğlu, varis tedavisini yaz gelmeden yaptırmanın hem sağlık açısından hem de düzgün ve pürüzsüz bacaklara sahip olmak açısından çok önemli olduğunu, ayrıca varis hastalarının fazla sıcağa maruz kalmamak, bacaklara soğuk duş uygulamak, kilolarına dikkat etmek, uzun süre ayakta durmamak ve spor yapmak gibi basit yollarla yaşam kalitelerini yükseltmelerini de tavsiye etti.

Kaynak:sabah

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Bloggerized by Blogger Template