GOOGLE REKLAMLARI

Viktoria Plzen - Fenerbahçe Uefa İlk karşılaşması 7 mart

7 Mart 2013 Perşembe
GOOGLE REKLAMLARI


V.Plzen, 2010-11 Sezonunda Beşiktaş’a Elenmişti.
Çek temsilcisi Viktoria Plzen daha önce Türk takımları ile Avrupa kupalarında 1 kez eşleşmişti. 2010-11 sezonunda Beşiktaş ile eşleşen Viktoria Plzen takımı sahasında 1-1 berabere kalmış İstanbul’da ise 3-0 kaybedip elenen taraf olmuştu.
Fenerbahçe Avrupa Kupalarında Çek Takımlarıyla 8 Kez Karşılaştı.
Fenerbahçe Avrupa kupalarında Çek Cumhuriyeti temsilcileri ile 8 kez karşılaştı. Oynanan 8 maçta Fenerbahçe 3 kez kazanırken 5 maçı ise rakip takımlar galip geldi beraberlik sonucu çıkmadı. 2004-05 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında Sparta Prag takımını hem sahasında hem deplasmanda 1-0 yenen Fenerbahçe 1992-93 sezonunda Uefa kupasında Sigma Olomouc takımını sahasında 1-0 yenmiş ancak deplasmanda 7-1 kaybedip elenmişti. Fenerbahçe 1989-90 sezonunda Sparta Prag takımına 3-1 ve 2-1’lik skorlarla, 1983-84 sezonunda Bohemians takımına 1-0 ve 4-0’lık sonuçlarla kaybederek elenmişti.
V.Plzen Bu Sezon Sahasında Oynadığı 7 Avrupa Kupası Maçını da Kazandı. ( 18 Gol Attı 1 Gol Yedi)
Viktoria Plzen takımı bu sezon 2.Ön eleme turundan Uefa Avrupa Lig’ine katıldı. Viktoria Plzen geride kalan dönemde sahasında oynadığı 7 Avrupa kupası maçını da kazandı. Viktoria Plzen 7 maçta 18 gol atarken rakiplerine sadece 1 gol atma izni verdi. Toplamda ise bu sezon 14 Avrupa kupası maçı oynayan V.Plzen 11 galibiyet 1 beraberlik 2 yenilgi aldı. V.Plzen, Avrupa kupalarında sahasında oynadığı son 9 maçı kaybetmedi, en son Barcelona karşısında mağlup olmuştu.
V.Plzen Son 16’ya Kalan Takımlar İçinde En Çok Gol Atan İki Takımdan Biri. (Grup Maçlarından İtibaren)
Fenerbahçe’nin rakibi Viktoria Plzen takımı Uefa Avrupa Ligi’nde son 16’ya kalan takımlar içinde en golcü iki takımdan biri oldu. Viktoria Plzen grup maçlarından itibaren 8 maçta 16 gol attı ve Inter ile birlikte en golcü takım oldu.  Viktoria Plzen aynı zamanda grup ve sonraki turlarda en az gol yiyen iki takımdan biri oldu. Viktoria Plzen ve Rubin Kazan 8 maçta 4’er gol yedi.
Fenerbahçe Avrupa Kupalarında Son 4 Deplasman Maçında Yenilmedi.
Fenerbahçe Avrupa kupalarında deplasmanda oynadığı son 4 maçta yenilmedi. Grupta oynanan 3 maçı da kazanan Fenerbahçe 2.tur maçında Bate Borisov ile deplasmanda 0-0 berabere kalmıştı. Bu sezon deplasmanda 6 Avrupa kupası maçı yapan Fenerbahçe sadece Spartak Moskova karşısında kaybetti.
V.Plzen Avrupa Kupalarında 32 Maç Yaptı.
Viktoria Plzen takımı Avrupa kupalarında geride kalan dönemde 32 maç yaptı. Oynadığı 32 maçta 18 galibiyet 5 beraberlik 9 yenilgi alan Çek takımı ülkesinde 1 kez (2010-11 sezonu) lig şampiyonu oldu. 2012-13 sezonunda 18 maç sonunda 38 puanla lider konumda bulunan V.Plzen takımının 37 yaşındaki kaptanı Pavel Horvath 2001-02 sezonunda Galatasaray forması giymişti.
Gianluca Rocchi Daha Önce Galatasaray-Atletico Madrid Maçını Yönetmişti, Caner Erkin’e Kırmızı Kart Göstermişti.
Fenerbahçe’nin Viktoria Plzen ile oynayacağı Uefa Avrupa Ligi 3.tur ilk maçını İtalyan hakem Gianluca Rocchi yönetecek. Rocchi daha önce Türk takımlarının 2 kez maçını yönetti. Rocchi 2009-10 sezonu Uefa Avrupa Ligi 2.tur rövanş maçında Galatasaray’ın sahasında 2-1 kaybettiği Atletico Madrid mücadelesini ve 2010-11 sezonunda Bursaspor’un deplasmanda Manchester United’a 1-0 kaybettiği karşılaşmayı yönetmişti. Rocchi özellikle Galatasaray’ın 2-1 kaybettiği Atletico Madrid maçında yaşanan penaltı pozisyonu ve Caner Erkin’e gösterdiği kırmızı kart ile çok tartışılmıştı.
Büyük prestij ve para kaybı demek olan bu durumu yaşamak istemeyen yöneticiler, Plzen ile oynanacak maç öncesi, mücadeleyi izleyecek taraftarlarını el ilanıyla uyaracak. UEFA tarafından yüksek riskli maç kategorisinde değerlendirilen ve UEFA delegesi dışında bir de güvenlik temsilcisinin atandığı karşılaşma öncesi dağıtılacak ilanlarda kulübün karşı karşıya olduğu durum bir kez daha hatırlatılıp, yapılan uyarı ve çağrılara uyulması istenecek.
Bu arada BATE Borisov maçı sırasında dışarıdan attıkları havai fişekle kulübün bir maç seyircisiz oynama cezası almasına neden olanlar hakkında kulüp tarafından tazminat davası açılacağı belirtildi. Genel sekreter Talat Yılmaz, kombine ve loca sahiplerinin de uğradıkları zararların tazmini için bu kişilere dava açacağını söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Bloggerized by Blogger Template