GOOGLE REKLAMLARI

Yetenek Sizsiniz Türkiye 28 Şubat 2013

28 Şubat 2013 Perşembe
GOOGLE REKLAMLARI


Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Sergen Yalçın Türkiye'nin yeteneklerini aramak üzere birçok şehri geziyor. Türkiye'nin yetenekleri ise, Türkiye'nin en yeteneklisi olduklarını kanıtlamak için kıyasıya yarışıyor.
Sahne arkasında ise Alp Kırşan yer alıyor.
 Star Tv ekranlarının sevilen programı Yetenek Sizsiniz Türkiye'de yarışan Atalay Demirci, esprileri ve sempatik tavrıyla seyirci ve jüri üyelerinden tam not aldı.
Yarı finalde göstermiş olduğu performas ile yine herkesin beğenisini kazandı.Gösteri sonunda jüri üyelerine vermiş olduğu hediyelerle jüri üyelerini gülme krizine soktu. Atalay Demirci % 89 oy alarak finale girmeye hak kazandı

27 Şubat Mac Program Listesi

26 Şubat 2013 Salı
GOOGLE REKLAMLARI


Varese - Cesena
Platanias - Asteras Tripolis
Lorient - Brest
Veria - Panthrakikos
Mersin İdman Yurdu - Eskişehirspor
Trabzonspor - Antalyaspor
Gyor - Kispest Honved
Zaglebie - Ruch Chorzow
Zwolle - Psv Eindhoven
Hajduk - Dinamo Zagreb
Stuttgart - Bochum
Pas Giannina - Olympiakos
Fenerbahçe - 1461 Trabzon
Thun - Basel
Anderlecht - Zulte Waregem
Admira Wm - Salzburg
Rapid Vienna - Sturm Graz
Ried - Austria Vienna
Wacker Innsbruck - Wiener Neustadt
Bayern Münih - Dortmund
Lausanne - Sion
Middlesbrough - Chelsea
Ajax - Alkmaar
Bari - Verona
Braga - Benfica
Dundee - St Johnstone
Hibernian - Kilmarnock
Inverness Ct - Dundee Utd
Motherwell - Celtic
St Mirren - Hearts
Paris St Germain - Marsilya
Sevilla - Atl. Madrid

Aşırı alkol tüketimi kanser riskini arttırıyor

25 Şubat 2013 Pazartesi
GOOGLE REKLAMLARI


Aşırı miktarda alkol tüketmek, hücrelerin yapısında değişikliğe neden olarak birçok kanser türüne yakalanma riskini artırıyor. Uzmanlar; alkol alımının haftada 12-15 kadehi geçmemesini öneriyor.Sık alkol tüketiminin; vücut fonksiyonları üzerinde olumsuz etkisi olduğu biliniyor. Alkol alındığı zaman; vücutta kansere neden olabilen birçok molekül, 'asetaldehit' denilen kimyasal bir bileşiğe dönüşür. Bu bileşikler, mutasyona uğradığı için kanser oluşumunu başlatabilir. Ayrıca bu durum; tümör gelişimini teşvik eder. Asetaldehit; kansere yol açan hücrelerin doğal savunma sistemini bozar ve hücrelerin doğal DNA onarım mekanizmasını engelleyerek kanserin genişlemesine neden olur. Alkolün toksik yapısının neden olduğu zararlar; karaciğer, kolon ve meme kanserlerinde önemli rol oynuyor. Amerika'da yapılan araştırmalar; kadınlarda günde üç kadehten fazla alkol tüketenlerde kanser riskinin yüzde 30 arttığını gösteriyor.
AĞIZ İÇİ KANSERLERDE BÜYÜK RİSK
Avrupa Birliği'nin 300 bin kişiyle yaptığı bir çalışmada ise günde bir kadeh şarap tüketen kadınların meme kanserine yakalanma riskinin yüzde 10 arttığı belirlendi. Dil ve ağız tabanı gibi ağız içi kanserleriyle, yemek borusu, mide, kolon, karaciğer kanserlerinde alkolün etkisinin çok daha yüksek olduğu biliniyor. Aşırı dozda sert alkol alanlarda pankreas kanserine daha sık rastlanırken, safra yolu ve mesane kanserlerinde de alkol tüketiminin rolü olduğu saptandı. Ulusal Sağlık Enstitüsü, alkol tüketme sınırını haftada 12-15 kadeh olarak belirlemiştir.
BU MADDELERE DİKKAT!
Alkolle kanser arasındaki ilişki; birçok çalışmada güçlü kanıtlarla ortaya konarken, antioksidanlar alkolün neden olduğu kanser riskini düşürmeye yardımcı olur. İşte o maddeler:
 SELENYUM: Düşük selenyum seviyesi; kolon kanseri riskini artırıyor.
 BENFOTIAMINE: B1 vitamininin bir formu olan bu madde; alkol kullanımından kaynaklanan hücre hasarını önler.
 FOLİK ASİT: Alkolün neden olduğu kanser riskini düşürmede etkilidir.
 KLOROFİLİN: Yeşil bitki pigmentinin bir türüdür. Karaciğer kanseri riskine karşı, tümör oluşumunu engeller.
E VE C VİTAMİNİ TAKVİYESİ TÜMÖR RİSKİNİ AZALTIYOR
Yüksek alkol tüketen kişilerin yeteri kadar antioksidan almaması, kolon kanseri riskini artırır. Antioksidan besinler ve vitaminler; kansere sebep olan etkilere karşı hassas bir DNA koruması sağlar. 2010 yılında Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada; A, C ve E vitaminlerinin kolon kanseri riskini azalttığı tespit edildi. Araştırmada; C vitamini takviyesinin, kanser riskini yüzde 19, E vitamininin ise yüzde 22 oranında düşürdüğü görüldü. Aynı çalışmada multivitamin ve folat desteğinde ise kanser riskinde yüzde 12 azalma olduğu tespit edildi. Benzer etkiler, çeşitli beyin tümörlerine bağlı olarak gelişen birçok kanser türünde de görüldü.
DOĞAL SAVAŞÇILAR: ANTİOKSİDANLAR
 Üzüm çekirdeği özÜ: Güçlü antioksidanlar olarak bilinen özlerdir. Yapılan çalışmalara göre; bu özler, hücrelerdeki hasarı azaltmaya ve DNA'yı korumaya yardımcı olur. Üzüm çekirdeği özleri; alkolün kanser yapıcı etkisi ile mücadelede etkilidir.
 Arpa: Antioksidan bakımından zengin olan bu tahılın, kansere karşı önleyici etkisi olduğu biliniyor. Arpa; tümör oluşumunu önler ve kansere sebep olan değişikliklere karşı DNA'yı korur.
 Mantar: Alkolün neden olduğu karaciğer hasarının onarılmasına yardımcı olur.
 Nar ektresi: Nar ekstresinin; DNA hasarını önlediği ve alkolün vücuttan atılmasına yardımcı olduğunu gösteren birçok çalışma vardır.
 Probiyotik yoğurt: Bu yoğurt; yağsız olarak tüketildiğinde içinde bulunan bakteriler aracılığıyla hücrelerdeki serbest radikalleri bağlar. Bu sayede DNA hasarını engeller.

kaynak:sabah

Bebekler -196 derecede beş yıl saklanıyor

GOOGLE REKLAMLARI


Üreme fonksiyonlarının kaybedilmesi riskine karşılık, embriyolar; dondurularak eksi 196 derecede beş yıl saklanıyor. Ancak çiftlerin; her yıl evliliklerini belgelemesi gerekiyorBahçeci Sağlık Grubu Fulya Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Bahçeci; en yeni anne olma tekniklerini anlattı:
 Ülkemizde yumurta dondurma işlemi yasal mı?
Yakın bir zamana kadar yardımcı üreme teknikleri mevzuatına göre; yumurta dondurulmasına izin verilmiyordu. Ancak 2010 yılında revize edilen yönetmelikle; belirli şartlarda (kanser teşhisi konması sonrasında kişinin üreme hücreleri için zararlı olan radyoterapi ve/veya kemoterapi alacak olması, üreme fonksiyonlarının kaybedilmesine yol açacak ciddi bir cerrahi operasyon geçirilecek olması gibi) yumurta dondurulması yasal olarak yapılabiliyor.
 Embriyo dondurması işlemi nedir ve nasıl uygulanır?
Dondurma işlemi için uygun kalitedeki embriyolar; laboratuvarda 'vitrifikasyon' adı verilen teknikle dondurulur. Dondurulan embriyolar; sıvı nitrojen içeren -196 derecede, özel tanklarda saklanır. Dış ortamdan etkilenmeden tedavi için kullanılacak zamana kadar korunurlar. Son birkaç yıldır bu yöntemle embriyolarda yüzde 90'ın üzerinde canlılık elde edilmektedir.
BOŞANIRLARSA İMHA EDİLİR
Yumurta dondurma nasıl bir işlem peki?
Adetin başlamasıyla birlikte yaklaşık 10 gün süren bir hormon tedavisi sonrasında elde edilen yumurtalar; laboratuvarda yine vitrifikasyon yöntemi kullanılarak donduruluyor, ileri bir tarihte tüp bebek tedavisi için kullanılacağı zamana kadar saklanıyor. Embriyo ve yumurta dondurma işlemi yapılan kişi; her yıl ilgili kuruma yazılı başvuruda bulunarak yumurtalarının saklanmasının devamını sağlamak durumundadır.
 Dondurulmuş embriyolar ne kadar saklanabilir?
Mevzuatta belirtilen mevcut yasal saklama süresi beş yıldır. Bu süre içerisinde çiftler; her yıl embriyolarının saklanmakta olduğu kuruma giderek dilekçe vermek ve evlilik durumlarını belgelemek zorunda. Bu süre içinde; çiftler boşanırsa veya eşlerden biri ölürse, embriyoların imha edilmesi gerekir.
ACİL KANSER TEDAVİSİ ÖNCESİ DOKU KORUNUR
 'Over dokusu dondurma' işlemi ne zaman uygulanır?
Over dokusunun laparoskopik yolla alınıp dondurulması; kanser tedavisi görecek kadının evli olmadığı veya yumurta geliştirme tedavilerinin kanser tipine uygun olmadığı ve acilen kanser tedavisine başlanması gereken durumlarda uygulanır. Ergenlik öncesi kız çocuklarında üremeyi koruma amaçlı olarak uygulanabilecek tek yöntemdir.
YUMURTA DONDURMA MALİYETLİ BİR İŞLEM Mİ?
 Kişiye kazandırdığı olanaklar ile kıyaslandığında; yumurta ve embriyo dondurma işlemleri, maliyetli işlemler değildir. Bununla birlikte dondurulup saklanmaları için özel kitler ve tanklar gerekli olduğundan, bir defalık dondurma ücreti alınıyor.
 Ayrıca embriyo ve yumurtaların zarar görmeden uzun süreli saklanmaları için çok düşük sıcaklıkta ortamlar gerekiyor. Bu ortamın sağlanması için; saklama sistemlerine sürekli sıvı nitrojen takviyesi gerekli ve bu da belli bir maliyet getiriyor. Merkezler bu maliyet için de yıllık bakım ücreti altında bir ücret talep ediyorlar.
YILMAYIP ANNE OLDULAR
SEKİZİNCİ DENEMEDE İKİZLERİNE KAVUŞTULAR
Sezen Sünek; 35 yaşında, 15 yıllık evli bir kadın. Anne olmak, çocuğunu kucağına almak en büyük hayaliydi. Öyle ki; bu hayalini gerçekleştirmek için altı kez aşılama, bir tüp bebek deneyimi geçirdi. Yaşadığı bir düşük, 27 haftalık ve 31 haftalık iki ayrı gebelik sırasında bebeklerinin karnında ölmesi bile onu yıldırmadı. Yedi negatif hamilelikten sonra doktorlar "Ölürsün" dese de; o yine "Bu son" diyerek bir kez daha şansını denedi. Sünek; şimdi Almina ve Damlasu adını verdiği iki aylık ikizleriyle anneliğin tadını doyasıya çıkarıyor.
KIZIMIN DÜNYAYA GELMESİ İÇİN 10 YIL BEKLEDİM
Evlat sahibi olabilmek için 10 yıl bekleyen Çiğdem Uygur; üç kez aşılama, dört laparoskopi, sekiz tüp bebek denemesi geçirdi. Son denemede mucize gerçekleşti ve Bayram- Çiğdem Uygur çifti kızları Tuana'ya kavuştular. Bayram Uygur duygularını şöyle anlattı: "Eşimle evlenebilmek için üç yıl, kızımın dünyaya gelmesi içinse 10 yıl bekledim. Tarifi imkansız bir mutlulukla tanıştım."

kaynak:sabah

Barcelona - Real Madrid Müsabakası 26 şubat

GOOGLE REKLAMLARI


İspanya'da, Kral Kupası'nda Barcelona ile Real Madrid arasında oynanacak El Clasico maçı öncesinde hakem tartışması yaşanıyor.
Karşılaşma öncesi iki takım tarafından yapılan açıklamalarda hakem tartışmaları öne çıktı.
Barcelona'da teknik direktör Tito Vilanova'nın rahatsızlığı nedeniyle geçici olarak takımın başında görev alan yardımcı teknik direktör Jordi Roura, düzenlediği basın toplantısında 2011 yılında oynanan ve Real Madrid'in kazandığı Kral Kupası final maçına atıfta bulunarak, ''Hakem Undiano'nun toleransı halen hafızamızda'' dedi.
Roura, yarınki maçı da yönetecek hakem Undiano Mallenco için ''Bu hakemin kötü veya iyi olduğunu değerlendirecek değiliz, ama istatistiksel olarak bu hakemin yönettiği maçlarda oldukça çok kötü sonucumuz var, yüzdemiz düşük'' diye konuştu.
Barcelona takımı yardımcı teknik direktörü ayrıca ilk maçta alınan 1-1'lik skordan sonra Real Madrid'in turu geçmek için gol atmasının şart olduğunu hatırlatarak, ''Eminiz ki ilk dakikadan itibaren gol arayacaklar. Biz hiçbir zaman sonuca göre oynayan bir takım olmadık, çünkü bunu başaran bir takım değiliz. Stilimiz her zaman ofansif oynamak. Yarın da ne olursa olsun böyle oynayacağız. Turu kimin geçeceğine maçtaki küçük detaylar karar verecek'' değerlendirmesini yaptı.
-MOURİNHO'DAN BARCELONA'YA CEVAP-
Barcelona yardımcı antrenörü Roura'nın hakemle ilgili tartışmalı sözlerine, Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho cevap verdi.
Portekizli teknik adam, düzenlendiği basın toplantısında kendisine yönetilen bir soru üzerine, ''Geçmişte Barcelona'dan aldığımız derslerde durmayı tercih ediyorum. Hakemlerle konuşmayan ve maç boyunca onların etrafında turlayıp, baskı yapmayan, rakibe kırmızı kart gösterilmesine çalışan sahte hareketlerin olmadığı derslerden'' şeklinde alaylı bir cevap verdi.
Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'nın deplasmanda Milan'a 2-0 yenilmesinin yarınki El Clasico'yu etkilemeyeceğini savunan Mourinho, ''Büyük maçlarda başka şeylerin hiçbir anlamı olmaz'' ifadesini kullandı.
Mourinho, arka arkaya iki kez (Kral Kupası ve lig) El Clasico oynayacak olmalarını ve daha sonra Manchester United deplasmanına gidecek olmalarını ise ''Bunlar oynamak istediğimiz maçlar ve hoşumuza gidiyor. Herkes gibi ben de bu düzeyde maçları diğerlerine tercih ediyorum. Bu maçlar için hazırız ve bir an önce oynamak istiyoruz'' ifadesini kullandı.
Mourinho, yarınki El Clasico'da sahaya süreceği ilk 11'i henüz kafasında netleştirmediğini belirterek, Xabi Alonso ve Karim Benzema'nın durumlarının iyi olduğunu kaydetti.
Barcelona ile Real Madrid arasında yapılacak Kral Kupası'nda ilk finalisti belirleyecek maç yarın TSİ:22.00'de başlayacak.

26 Şubat Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI


Sochaux - Troyes
Evian Tg - Le Havre
Mainz - Freiburg
Sedan - Auxerre
Bologna - Fiorentina
Wolfsberger - Mattersburg
Offenbach - Wolfsburg
Aberdeen - Ross County
Everton - Oldham
Burnley - Huddersfield
Leicester - Blackburn
Ascoli - Sassuolo
Brescia - Empoli
Grosseto - Vicenza
Livorno - Crotone
Modena - Virtus Lanciano
Padova - Juve Stabia
Pro Vercelli - Cittadella
Reggina - Spezia
Ternana - Novara
Varese - Cesena
St Etienne - Lille
Bolton - Peterborough
Barcelona - Real Madrid

24 Şubat Mac program Listesi

24 Şubat 2013 Pazar
GOOGLE REKLAMLARI


 Ted Kolejliler - Banvit
Vallecano - Valladolid
 Karşıyaka - Gaziantep Bld.Spor
 Kartalspor - Ankaragücü
 Konyaspor - Göztepe
 Feyenoord - Psv Eindhoven
 Sampdoria - Chievo
 Braunschweig - 1860 Münih
 Cottbus - Regensburg
 Aliağa Petkim - Türk Telekom
 Sandhausen - Paderborn
 Celtic - Dundee
 St Gallen - Luzern
 Thun - Sion
 Lyon - Lorient
 Anadolu Efes - Antalya Bşb
 Denizlispor - Samsunspor
 Ş.Urfaspor - Bucaspor
 Club Brugge - Anderlecht
 Manchester City - Chelsea
 Newcastle - Southampton
 Ajax - Den Haag
 Utrecht - Roda
 Atalanta - Roma
 Cagliari - Torino
 Juventus - Siena
 Parma - Catania
 Kayserispor - Gençlerbirliği
 M. Gladbach - Dortmund
 Salzburg - Rapid Vienna
 Basel - Grasshoppers
 Alkmaar - Breda
 Bordeaux - Brest
 Celta - Granada
 Greuther Furth - Leverkusen
 Standard Liege - Genk
 Fenerbahçe - Kasımpaşa
 Karabükspor - Akhisar Bld.Spor
 Adanaspor - Adana Demirspor
 Atl. Madrid - Espanyol
 İnter - Ac Milan
 Paris St Germain - Marsilya
 Betis - Malaga

Yoğurt vücuttaki hücreleri güçlendiriyor

22 Şubat 2013 Cuma
GOOGLE REKLAMLARI


Sofralardan eksik edilmeyen yoğurdun, hastalık ve enfeksiyonla savaşta rol oynayan T hücrelerini daha güçlü ve aktif hale getirdiği, içindeki dost bakterilerin de mikroplarla savaşarak bağışıklık sistemini güçlendirdiği tespit edildi.Yurt dışındaki çeşitli üniversitelerde yapılan araştırmalarda, yoğurdun insan sağlığı açısından çeşitli faydaları bulunduğu belirlendi. Araştırmalar arasında yer alan ve 14 yıl süren ''Framingham Kalp Sağlığı Çalışması''nda yoğurt tüketimi ve hipertansiyon açısından da yeni sonuçlar elde edildi.
Toplamda 2 bin 197 yetişkin üzerinde yapılan çalışmada, yoğurt tüketimi fazla olan kişilerde hipertansiyon gelişme riskinin düşük çıktığı görüldü.
Yoğurttaki dost bakteriler bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Viyana Üniversitesi tarafından yoğurdun bağışıklık sistemi üzerine etkisi ile ilgili çalışma yapıldı. Çalışmaya göre, gün içinde 3-4 porsiyon yoğurt tüketimi bağışıklık sistemi için önem taşıyor. Yoğurt, hastalık ve enfeksiyonla savaşta rol oynayan T hücrelerini daha güçlü ve aktif hale getiriyor. Yoğurdun içindeki dost bakteriler ise mikroplarla savaşarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Yağ yakımını yüzde 61 artırıyor
Tennessee Üniversitesi'nin araştırmasında ise diyet programlarında yoğurdun etkisi incelendi. Araştırmada, düşük kalorili diyet yapan kişilerin diyetlerine yoğurt ilave edildi ve gün içinde 3 öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların yoğurtsuz diyet uygulayanlara göre yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri görüldü. Ayrıca, bu kişilerin yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi.
Evde mayalanmış yoğurt tercih ediliyor
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü Başdiyetisyeni Zerrin Demir Şahin, yoğurdun çok uzun süreli geçmişi olan ve ilk çağlardan bu yana tüketilen önemli bir besin olduğunu söyledi.
Yoğurdun sindirim açısından vücutla dost olduğunu vurgulayan Şahin, özellikle kalsiyum ve protein değerinin yüksekliğinden söz etti.
Şahin, yoğurt tüketimini her yaş grubu için önerdiklerinin altını çizerek, hem diyet yapanların hem de sağlıklı kişilerin günlük 3 porsiyon yoğurt tüketmesi gerektiğini ifade etti. Bir porsiyonun, yaklaşık bir kase, bir su bardağına denk gelen 200 cc olduğunu dile getiren Şahin, ''Erişkin bir kişi gün içinde yaklaşık yarım kilo yoğurt tükettiğinde ihtiyacı olan kalsiyum ihtiyacını karşılarken, proteinin de büyük bir kısmını almış olur. Çocukların ise sabahları süt içmesi zorunludur'' dedi.
Şahin, yoğurdun bağırsakları rahatlattığını belirterek, ''Kalsiyumun yeterli miktarda alındığında zayıflama diyetlerinde yardımcı olduğu gözlenmiştir. Aynı zamanda yüksek tansiyonu dengelemede de etkilidir. Bu nedenle, özellikle tansiyon hastaların diyetlerinde yoğurt tüketimi mutlaka olmalıdır. Sonuç olarak, obezite, tansiyon, bağışıklık sistemi hastaları, kalp damar hastaları ile zayıflama diyetleri yapanların gün içinde 2-3 porsiyon yoğurt tüketmesi esastır'' diye konuştu.

Öte yandan yoğurdun hazır gıdadan ziyade günlük sütten evde mayalanmış olmasını tercih ettiklerini de vurgulayan Şahin, bunun bakteriler açısından çok daha faydalı olduğunu söyledi. Şahin, ''Çünkü, pastörize sütün işlem görmesi nedeniyle yararlı bakterilerin kayba uğradığı tespit edildi'' dedi.

Kaynak:sabah

Güzelliğin sırrı bu besinlerde

GOOGLE REKLAMLARI


Daha sağlıklı ve genç bir görünüme kavuşmak için doğal besinlerden yardım alabilirsiniz. Ispanakla gözleriniz ışıldayacak, kiviyle cildiniz gençleşecek, taze fasulyeyle ise saçlarınız dolgunlaşacak...KURU CİLDE ÇÖZÜM KETEN TOHUMU
Kuruyan, pul pul dökülen cildin en iyi ilacı, Omega-3 yağıdır. Bunu almanın en kolay yolu; düzenli olarak tükettiğiniz besinler arasına, keten tohumu yağını eklemektir. Cildi besleyen ve nemlendiren bu yağı; her gün, yaklaşık bir çorba kaşığı kadar salatanıza ya da yemeklerinize ekleyebilirsiniz.
SONSUZ GENÇLİĞİN YOLU KİVİDEN GEÇİYOR
Sonsuz gençliğin sırrını bulan kadınlardan biri olmak istiyorsanız, C vitamininden vazgeçmeyin. Tabii, C vitamini deposu olan kivilerden de... Kivi, cildinizin kolajen üretimini artırarak, kırışıksız bir cilde kavuşmanızı sağlayacak.
TIRNAKLARINIZ YUMURTAYLA UZASIN
Uzun ve sivri tırnakların modası geri geliyor. Kendinizi bu akıma hazırlamak ve tırnaklarınızı güçlendirmek için; haftada en az üç-dört kez kahvaltı sofralarında yumurtayla güzel bir buluşma ayarlayın. Böylece bol 'biotin' alabileceksiniz.
ŞİŞKİNLİĞİ TEREYLE YENEBİLİRSİNİZ
Eğer sabahları balon gibi şişen bir yüze sahipseniz, tere otu tüketmeye başlasanız iyi olur. Çok güçlü bir antioksidan olan ve bol miktarda demir içeren tere; yüzdeki şişkinliği alıyor, gözeneklerin küçülmesini sağlıyor ve cilde parlaklık kazandırıyor. Tabii, her gün düzenli olarak tüketildiğinde... (Cosmopolitan dergisi)

23 Şubat Mac program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI


Büyükşehir Bld.Spor - Eskişehirspor
Köln - Union Berlin
Ingolstadt - Dynamo Dresden
Manisaspor - 1461 Trabzon
Fulham - Stoke
Edirne Olin ( h ) - Galatasaray
Mersin Bşb - Gaziantep Bşb
Cesena - Ascoli
Cittadella - Livorno
Crotone - Ternana
Empoli - Padova
Pro Vercelli - Bari(S)
Erdemir - Hacettepe Univer
Karşıyaka - Tofaş
Verona - Varese
Vicenza - Sassuolo
Virtus Lanciano - Reggina
Elazığspor - Antalyaspor
Augsburg - Hoffenheim
Bayern Münih - Werder Bremen
Hannover - Hamburg
Mainz - Wolfsburg
Stuttgart - Nürnberg
Wacker Innsbruck - Mattersburg
Arsenal - Aston Villa
Norwich - Everton
Qpr - Manchester Utd
Reading - Wigan
West Brom - Sunderland
Blackburn - Leeds
Blackpool - Leicester
Hearts - Inverness Ct
Kilmarnock - Aberdeen
Ross County - Motherwell
St Johnstone - St Mirren
Mallorca - Getafe
Paok - Kerkyra
Xanthi - Veria
Rennes - Sochaux
Gent - Cercle Brugge
Modena - Brescia
Zaragoza - Valencia
Alcorcon - Sporting Gijon
Lugo - Huelva
Murcia - Numancia
Mersin İdman Yurdu - Trabzonspor
Sivasspor - Beşiktaş
Rizespor - Boluspor
Heracles - Vitesse
Braga - Guimaraes
Gröningen - Zwolle
Vvv Venlo - Waalwijk
Servette - Lausanne
Zurich - Young Boys
Beerschot - Lierse
Charleroi - Zulte Waregem
Kortrijk - Mons
Mechelen - Oh Leuven
Waasland-Beveren - Lokeren
Ajaccio - Lille
Evian Tg - Montpellier
Nancy - St Etienne
Troyes - Bastia
Valenciennes - Toulouse
Deportivo La Coruna - Real Madrid
Barcelona Atletic - Hercules
Heerenveen - Twente
Palermo - Genoa
Santander - Mirandes
Porto - Rio Ave
Barcelona - Sevilla

Huzur Sokağı 23.Bölüm 22 şubat

GOOGLE REKLAMLARI


Huzur Sokağı 23. bölüm ile bu akşam yine herkesi ekrana kilitliyecek, Huzur Sokağı yeni bölüm ile bu akşam saat 20:00 de ATV ekranlarındasizlerle olacak!...
Feyza, Bilal'in Şükran'a karşı duyguları olduğundan her geçen gün daha çok şüphelenmektedir. Diğer taraftan, Rezzan'ın bir sözü sayesinde yüreği yeniden umutla dolar.
Hacer ise kız kardeşi Şükran'ın Bilal'le olması için elinden geleni yapmaya kararlıdır. Düğün öncesi kına gecesi hazırlıkları sürerken; Saadet bir fırsatını bulup nişanı bozmak istemekte ve bunun için de Bilal'den bir hareket beklemektedir. Kendini, Şükran'ı yanlış evlilik kararından döndürmek zorunda hisseden Bilal, bunu yaparken Feyza'yı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır.
Bu arada yeni bir şirkette çalışmaya başlayan Feyza'yı ilk iş gününde, büyük bir sürpriz beklemektedir.Feyza, Bilal'in Şükran'a karşı duyguları olduğundan her geçen gün daha çok şüphelenmektedir. Diğer taraftan, Rezzan'ın bir sözü sayesinde yüreği yeniden umutla dolar.

Hacer ise kız kardeşi Şükran'ın Bilal'le olması için elinden geleni yapmaya kararlıdır. Düğün öncesi kına gecesi hazırlıkları sürerken; Saadet bir fırsatını bulup nişanı bozmak istemekte ve bunun için de Bilal'den bir hareket beklemektedir.

Kendini, Şükran'ı yanlış evlilik kararından döndürmek zorunda hisseden Bilal, bunu yaparken Feyza'yı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır.

Arka Sokaklar 275.Bölüm 22 şubat

GOOGLE REKLAMLARI


Arka Sokaklar'ın bir önceki bölümünde sigortasız çalıştırıldıkları için isyan eden işçilerin başına gelenler ekrana taşınmıştı. Sigortasız çalıştırıldığı için tüm işçi arkadaşları adına isyan bayrağını sallayan Üzeyir, patron Kamil'in adamları tarafından şantiyeden uzaklaştırılmıştı. Üzeyir'in ortadan kaybedilmesinin ardından Fırat da isyan çıkartmıştı. Yapılan incelemeler sonucunda Kamil'in sözleşmesi iptal edilince Fırat'ın hayatı da tehlikeye girmişti. Müfettişin incelemesi Umut ve Üzeyir'in cinayete kurban gittiği gerçeğini ortaya çıkarmıştı. Ekip, cesetlerin gömüldüğü alana gittiklerinde şantiyede yangın çıkartılmış ve içler acısı bir görüntü ortaya çıkmıştı. Ayla, Rıza babanın Sümbül Hanım'ın lokantasına çok sık gitmeye başlaması karşısında hem kendisinde hem de evde değişiklikler yapmıştı. Melek ve Mesut, promosyon olan masaj için beş yıldızlı bir otele gitmiş ve kısa sürede ekibin diline düşmüştü. 22 Şubat Cuma akşamı Kanal D ekranlarına gelecek olan Arka Sokaklar 275. Bölümde ev sahibi olmak isteyen Sezen ve Tarık çifti, arabalarını internet üzerinden satılığa çıkartacaktır. Feridun isimli bir dolandırıcı aileye ulaşacak ve arabayı görmek için buluşma talep edecektir. Bir otoparkta gerçekleşecek buluşmanın ertesi günü Tarık ölü halde bulunacaktır. Ekip, Tarık'ı öldüren araba dolandırıcılarının peşine düşecektir. Melek'e gönderilecek bir çiçek herkesin dikkatini çekecek ve herkesin gözü Mesut'a çevrilecektir. Diğer yandan Zeynep, birbirlerine vakit ayıramadıklarını söyleyerek Murat'a dert yanacaktır. Bunun üzerine Murat, Zeynep'in gönlünü almak için dışarıda bir organizasyon planlayacaktır. Arka Sokaklar 275. Bölümü ile 22 Şubat Cuma akşamı Kanal D ekranlarında seyirciyle buluşuyor.Cinayetin peşinde...
Tarık ve karısı Sezen’in en büyük hayalleri, oğulları Arda’yla, kira ödemeden kendi evlerinde yaşayabilmektir. Tarık, bütün giderlerinden kısarak biriktirdikleri paraların üzerine arabasını satmaya karar verir. Araba ilanını verdiği internet sitesinden Feridun isminde bir adam arayarak buluşmak ister. Ancak ertesi gün Tarık'ın beline kadar gömülü şekilde cesedi bulunur. Ekip hemen çalışmaya koyulur.

Oyuncular
Zafer Ergin
Şevket Çoruh
Özgür Ozan
Gamze Özçelik
Uğur Pektaş
Zeynep Beşerler

 Yüzyıllara meydan okuyan, büyülü, kocaman bir şehir; İstanbul. Ve bu şehrin her sokağını, herkes için daha güzel, daha ‘yaşanır’ bir yer yapmak uğruna her türlü kötülüğe ve sıkıntıya meydan okuyan yürekli polislerimiz… İstanbul Polis Teşkilatı Asayiş Şube’de görev yapan ‘sivil’ bir ekip, minibüsleriyle bu metropolün sokaklarını arşınlamakta ve karşılarına çıkan her türlü kanunsuzlukla savaşmaktadırlar.Polislerimiz, görevleri sırasında, değişik ve çeşitli insan hikayeleriyle sürekli karşılaşmaktadır. Zaman zaman gülümseten, zaman zaman da iç burkan bu hikayelere; meslek yıllarının tecrübesi ve ‘babalığıyla’ yaklaşan, ekibin diğer genç üyelerine de yol gösteren Başkomiser Rıza Baba olur.

Rıza Baba; genç, enerjik ve yakışıklı komiser Murat’a, ekibe yeni katılan çiçeği burnunda komiser Zeynep’e, hayatla ve kendisiyle yaşadığı problemler yüzünden kimi zaman kontrolden çıkabilen Mesut’a ve kalabalık ailesiyle İstanbul’da geçim derdine düşmüş saf-temiz yürekli Hüsnü’ye; kısacası tüm ekibe, hem mesleğe hem de hayata dair pek çok şeyi öğretecek, unutulanları hatırlatacaktır.

Kısacası, polislerimizin ve ailelerinin hayatları ile İstanbul sokaklarının serüveni iç içe geçecek, kahramanlarımız; sevinçte, kederde, aşkta ve yalnızlıkta her zaman birbirlerinin yanında olacaklar. İçlerinden biri tökezlediğinde hep birlikte ona destek olup ayağa kaldıracaklar.

Yeni HTC One iddialı geliyor

21 Şubat 2013 Perşembe
GOOGLE REKLAMLARI


Yeni HTC One, HTC Sense 5, HTC BlinkFeed, HTC Zoe ve HTC BoomSound gibi inovasyonları bir arada sunuyor.Yeni HTC One konusunda açıklamada bulunan HTC Corporation CEO'su Peter Chou; "Günümüzde insanlar, kesintisiz güncel haber ve bilgi akışının içinde kayboluyorlar. Akıllı telefonlar, insanlar ve bilgilerden haberdar olmamızı sağlayan en önemli kaynak olmalarına rağmen, o geleneksel tasarımlarıyla bu ihtiyacı karşılamada yetersiz kaldı. Kısacası akıllı telefonlara yeni ve heyecan verici bir yaklaşım gerekliydi. Ve biz, yeni HTC One ile bu yeni gerçekliği yansıtmak için mobil iletişim deneyimini yeniden yarattık."


HTC BLİNKFEED: ANA EKRANDA KİŞİSEL CANLI AKIŞ DENEYİMİ

HTC BlinkFeed, yeni HTC One deneyiminin merkezinde yer alıyor. HTC BlinkFeed tercih edilen sosyal medya, eğlence ve popüler içerik güncellemelerini, haber ve fotoğraflarını tek bir ekranda canlı akış ile gösterebilen cesur bir deneyim. HTC BlinkFeed, en güncel ve ilginç kaynaklardan en son içerikleri bir araya getirerek kullanıcıların birden çok uygulama ve web sitesi içinde geçiş yapmasına gerek bırakmadan tek bir yerden, bir bakışta erişimine olanak sağlıyor.

HTC, yaşayan bu yeni içeriğini yerel ve global bazda AOL Medya Grubu, ESPN, MTV, Vice Media, CoolHunting, Reuters gibi en yenilikçi medya şirketlerinden günde 10.000'den fazla yazı ve 1.400'den fazla medya kaynağı ile sunarken Türkiye'de de önde gelen medya ortakları ile kullanıcılara yerel içerik sağlıyor olacak.


HTC ZOE İLE HTC ULTRAPİKSEL KAMERA

Devrim niteliğindeki HTC UltraPiksel Kamera, insanların en değerli anlarını nasıl yakaladığını, yaşadığını ve paylaştığını yeniden tanımlıyor. HTC Zoe yüksek çözünürlüklü ve üç saniyelik hayat bulan fotoğraflar çekmenize imkan tanıyor. Böylece sabit görüntülerden oluşan geleneksel galeri anlayışını, benzersiz hareketli fotoğraf ve videolardan oluşan hatıralara dönüştürüyor. Otomatik olarak profesyonelce tasarlanmış montajlar, geçişler ve efektler sayesinde müzik parçaları ile bir araya gelmiş fotoğraf ve videolarınızdan oluşan filmler yaratabilirsiniz. Bu filmleri yeniden düzenleyebilir veya farklı temalarla ayarlayabilir, sosyal ağlar, e-posta ve diğer hizmetler aracılığıyla kolaylıkla paylaşılabilirsiniz.

HTC, bu yenilikçi kamera deneyimi için geleneksel akıllı telefon sensörlerinden yüzde 300 daha fazla ışık toplayan devrim niteliğinde UltraPiksel sensör içeren özel yapım bir kamera geliştirdi ve sınıfının en iyisi f/2.0 diyafram açıklığına sahip lensi ekledi. Bu yeni teknoloji, aynı zamanda düşük ışıkta inanılmaz bir performans sağlıyor, fotoğraf ve videolarınıza bir dizi farklı iyileştirme getiriyor. Ayrıca 1080p video çekimini destekleyen ultra geniş açılı ön kamera ile mükemmel bir kişisel portre deneyimi yaşayabilir veya bir dokunuşla harika videolar kaydedebilirsiniz. Arka kamerada kullanılan çok eksenli optik görüntü sabitleme ise kareler ister sabit ister hareketli olsun video çekiminin çok daha kaliteli olmasına yardımcı oluyor. HTC UltraPiksel Kamera; yenilenmiş 360 derece panorama, sıralı çekim özelliği ve fotoğraftan nesne kaldırma özelliği gibi birçok başka özellik ve efekti de beraberinde sunuyor.


HTC BOOMSOUND

HTC BoomSound, ilk defa bir cep telefonunda insanların kendilerini sevdikleri müziklere, videolara, oyunlara ve YouTube kliplerine kaptırmasını sağlayan özel amplifikatöre sahip ön stereo hoparlörler ve de inanılmaz bir Full HD ekran sunuyor. İster favori müziğinizi dinliyor, ister bir YouTube videosu seyrediyor, ister bir oyun oynuyor olun Beats Audio entegrasyonu size gerçek ve zengin ses deneyimini sunuyor olacak.

HDR kayıt özelliği, çift mikrofon ve ses işleme teknolojisi ile temiz ve zengin sesler yakalar, böylece yüksek çözünürlüklü videolara yakışır ses kaydı sağlar. HTC Sense Voice™ sayesinde telefon görüşmeleri de HTC One'da kulağa çok daha hoş geliyor. Gürültülü ortamlarda görüşme sesini yükselterek ve ses kalitesini arttırarak konuşmaların daha yüksek sesle ve net duyulmasını sağlar.


TEK PARÇA METAL GÖVDE TASARIMI

Kusursuz, alüminyum tek parça gövde ile sarılmış ve parlak 4,7" Full HD (1080p) ekran ile donatılmış yeni HTC One, birinci sınıf tasarımı ve devrim niteliğinde bir yapı kalitesini aynı potada eriterek inanılmaz derece hızlı gezinme imkânı sunmak üzere en son Android Jelly Bean işletim sisteminesahiptir.

Göz alıcı gümüş ve siyah alternatiflerinde sunulan bu ince, özel yapım alüminyum tek parça gövde ele rahatlıkla sığıyor ve HTC'nin benzersiz anten teknolojisi net sinyaller almasına yardımcı oluyor. Çizilmeye dayanıklı ekranı, inanılmaz bir 468 ppi çözünürlük ve zengin, doğal renkler sunarak parlamayı da azaltıyor.

kaynak:sabah

Google nin Bu gözlüğü fotoğraf çekiyor, yol tarif ediyor

GOOGLE REKLAMLARI


Google'ın ön siparişine başladığı Google Glass'ın şimdiye kadarki en detaylı tanıtım videosunu yayımladı.Videoda, Google'ın ürün geliştirme uzmanlarına dağıtılan gözlükle gerçek hayatta neler yapılabileceği görülüyor.

Sesli komut sistemiyle çalışan gözlük sayesinde, "take a picture" (fotoğraf çek) ya da "record a video" (video çek) komutlarıyla, eş zamanlı olarak o anın görüntüsü ve fotoğrafı çekilebiliyor.

Navigasyon hizmeti de sunan gözlük, adres komutundan sonra görüş ekranının sağ tarafına gidilmek istenen adresin tarifini çıkartıyor.
Google Ar-Ge uzmanları, gözlüğün halen geliştirilme aşamasında olduğunu ve gözlükle ilgili isteklerin, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden "ifihadglass" (gözlüğüm olsaydı) anahtar kelimesiyle paylaşılabileceğini duyurdu.

Yıl sonunda satışa sunulması beklenen gözlüğün fiyatının ön siparişle bin 500 dolar civarında olması bekleniyor.
Hem Wi-Fi hem de bluetooth ile çalışabilen Google Glass'ın Android işletim sistemi kullanacağı kaydedildi.

Fenerbahçe - Bate Borisov Rovanş karşılaşması

GOOGLE REKLAMLARI


Ülkemizi Uefa avrupa liginde temsilden Fenerbahçe rövanş maçına çıkıyor. Fenerbahçe Bate Borisov maçı ne zaman diye merak edenler işte Fenerbahçe Bate Borisov maçına dair bütün bilgiler.
Ülkemizi Uefa avrupa liginde temsilden Fenerbahçe rövanş maçına çıkıyor. Fenerbahçe Bate Borisov maçı ne zaman diye merak edenler işte Fenerbahçe Bate Borisov maçına dair bütün bilgiler.
İlk karşılaşmada henüz maçın 4. dakikasında kırmızı kart gören Meireles'e rağmen çok iyi oynayan Fenerbahçe 90 dakika sonucunda sahadan golsüz berabere ayrılarak bu gece oynanacak olan maç öncesinde büyük avantaj yakalamıştı.
Bu gece saat 22.05'te başlayacak olan Fenerbahçe Bate Borisov maçı Stra TV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.Sarı-lacivertliler, bugüne dek kendi sahasında yaptığı 88 Avrupa kupası maçında, 41 galibiyet, 18 beraberlik ve 29 yenilgi aldı. Kadıköy'de rakip fileleri toplam 130 kez havalandıran sarı-lacivertli takım, kalesinde ise 105 gol gördü. Sarı-lacivertliler, Şükrü Saracoğlu'nda oynadığı Avrupa maçlarındaki tek galibiyetini, 2-0 kazandıkları AEL Limassol maçında elde etti.
Kadıköy'de seyircisiz ilk sınav
Fenerbahçe, cezası nedeniyle Kadıköy'de ilk kez bir Avrupa sınavında boş tribünler önünde mücadele edecek. Türkiye'de seyircisiz oynama cezası aldığı toplam 19 maçın 10'unda taraftarından yoksun kalan, 9 maçta ise kadın ve çocukların doldurduğu tribünler önünde mücadele eden sarı-lacivertliler, karşılaşmaların 13'ünden zaferler çıkarken, dördünde berabere kaldı ve iki kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı.
Aykut Kocaman ile 16. maç
Fenerbahçe, teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde yarın 16. Avrupa kupası maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, Kocaman döneminde Avrupa'da çıktığı 15 maçta 5 galibiyet aldı, 6 kez berabere kaldı ve 4 maçta mağlup oldu. Aykut Kocaman yönetimindeki Avrupa kupası maçları ve alınan sonuçlar şöyle:
2010-2011 sezonu
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu:
Young Boys-Fenerbahçe: 2-2
Fenerbahçe-Young Boys: 0-1

UEFA Avrupa Ligi play-off turu
PAOK-Fenerbahçe: 1-0
Fenerbahçe-PAOK: 1-1

2012-2013 sezonu

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu:
Fenerbahçe-Vaslui: 1-1
Vaslui-Fenerbahçe: 1-4

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu
Spartak Moskova-Fenerbahçe: 2-1
Fenerbahçe-Spartak Moskova: 1-1

UEFA Avrupa Ligi

Fenerbahçe-Olympique Marsilya: 2-2
B.Mönchengladbach-Fenerbahçe: 2-4
AEL Limassol-Fenerbahçe: 0-1
Fenerbahçe-AEL Limassol: 2-0
Olympique Marsilya-Fenerbahçe: 0-1
Fenerbahçe-B.Mönchengladbach: 0-3
BATE Borisov-Fenerbahçe: 0-0

21 Şubat Mac program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI


Cfr Cluj - İnter
Dnjepr - Basel
Genk - Stuttgart
Lazio - M. Gladbach
Lyon - Tottenham
Metalist Kharkiv - Newcastle
Benfica - Leverkusen
Bordeaux - Dynamo Kiev
Chelsea - Sparta Prague
Fenerbahçe - Bate Borisov
Hannover - Anzhi Makhachkala
Liverpool - Zenit
Olympiakos - Levante
Steaua Bükreş - Ajax
Viktoria Plzen - Napoli
Fenerbahçe - Barcelona Bsketbol

Muhteşem Yüzyıl 87.Bölüm 20 Şubat

20 Şubat 2013 Çarşamba
GOOGLE REKLAMLARI


Şah Sultan'ın İbrahim'e yazdığı mektupla deliye dönen Hatice, Şah Sultan'ı sarayından kovuyor. Şah Sultan, Hürrem'in oyunu olduğunu söylese de sırrı ifşa oluyor. İtalya seferindeki Süleyman, İbrahim'in yokluğunu her zamankinden çok hissediyor. Manisa'da ise Mustafa gizemli bir kadınla tanışıyor. Süleyman Hürrem’in başına gelenleri öğrenince, Şah Sultan hesap vermek için Süleyman'ın karşısına çıkıyor. Düşmanlarının oyununu bozduğunu düşünen Hürrem, hiç beklemediği bir tuzağın içine çekiliyor.
Yıllar önce İbrahim'e yazılan bir mektup, iki kardeşi birbirine düşürür. Şah Sultan, mektubu kendisinin yazmadığına ikna etmeye çalışır. Hatice ise ihanete uğradığını düşünmektedir. Tepkisi ağır olur. Şah Sultan, Hürrem’in bu oyununu bozmak için yeni bir plan kurar.
Seferde karşılaşılan zorluklar Süleyman’ı iyice yalnızlaştırır. İbrahim'in yokluğunu her zamankinden çok hisseder. Şehzade Mehmet ise Bali Bey’le çıktıkları keşifte saldırıya uğrar. Mehmet, cesareti ve kuvvetiyle Süleyman’ın takdirini kazanmayı başarır.
Manisa'da ise Mustafa seferden gelen haberlerle üzülür. Bir yandan da yabancı tüccarların giderek artan şikayetlerini dinler. Mustafa bu olaylar sırasında Cenevizli bir kadınla tanışır. Güzelliği ve hırçınlığıyla nam salmış bu kadın, Mustafa'nın da dikkatini çeker.
Süleyman nihayet seferden döner. Hürrem vakit kaybetmeden yokluğunda olan biteni kendince anlatır. Hesap vermek için Süleyman'ın karşısına çıkan Şah Sultan, duydukları karşısında şaşkına döner.
Hürrem’den intikam almakta kararlı olan Hatice ise gözünü karartır. Manisa’dan gelen gizemli bir kadınla birlikte Hürrem’e korkunç bir tuzak kurar. Şah Sultan’ın sırrını öğrenen Hatice ne yapacak? Şah Sultan, Hürrem’in oyununu bozabilecek mi? Hürrem'e kurulan tuzak ne?

Sakarya Fırat 135.Bölüm 20 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI


Poyraz Timi ateş çemberinin içinde...
Teo ve Jiyan'ın ilçede yaptığı eylemin yankıları sürerken, Erkan hastanede yaşam mücadelesi vermektedir. Halil oğlunun başına gelenlerden sorumlu tuttuğu Bakır'dan hesap sormak için harekete geçer. Ama karşısında çok büyük bir engel vardır. Dağda ise Osman ve Poyraz Timi şehirdeki eylemi planlayanların yolunu kesmek için hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Ama Miro onlara tuzak kurmuştur ve Osmanlar bu tuzağa doğru gitmektedir.
Dağda büyük hesaplaşma!
Osman'ı kurtarmak için sınır ötesine geçen, Barut Yüzbaşı, Uğur, Durali ve Halis kararlı bir şekilde hedefe ilerlemektedir. Miro, Osman'ı canlı bomba olması için hazırlamaya devam eder. Ama Miro, kendilerine doğru gelen Barut Yüzbaşı'nın yaptığı planla paniğe kapılır. Dağda büyük bir hesaplaşma başlamıştır.
Diğer taraftan karakolda, Albay Hüsamettin ve Poyraz Timinin gergin bekleyişi sürer. İlçede Nilgün öğretmen evlilik söylentilerini duyar ve Halil'e tepki gösterir. Halil ne yapacağını bilemez. Teo ise Jiyan'la ilgili planlarını harekete geçirir. Jiyan hapishanede şişlenir.Halil oğlunun başına gelenlerden sorumlu tuttuğu Bakır’dan hesap sormak için harekete geçer.Ama karşısında çok büyük bir engel vardır. Dağda ise Osman ve Poyraz Timi şehirdeki eylemi planlayanların yolunu kesmek için hızlı bir şekilde ilerlemektedir.

Pis Yedili 57.Bölüm 20 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI


Modern dans dersi almaya başlayan Esma Sultan, dans sırasında arayan Dizel'e dikiş-nakış kursunda olduğu yalanını söyler fakat Dizel'e yakalanmaktan kurtulamaz.
Songül, Karabiber'in ağzından Mert'e bir ayrılık mektubu yazar. Eve gelen Hasan Paşa, Songül'ün fark etmediği bir anda mektubu görüp, okuyunca aldatıldığını düşünür.Elçin, Furkan'a artık aralarında bir şey olmadığını söyler ve ondan ayrılır. Buna dayanamayan Furkan, Ceyhun'u arar ve buluşup konuşmak ister. Bu konuşma sonrasında ortalık epeyce karışır.
Kahkahası bol Pis Yedili, yeni bölümüyle 20 Şubat Çarşamba akşamı saat 20.00’da Show TV ekranlarında izleyici ile buluşacak.Gülcan, kazandığı burslu özel okul için Tekirdağ’a gitmeye hazırdır, kapıda ailesi onu uğurlarken Trafo da gelmiştir. Trafo ile aralarında geçen konuşma sonrası olaylar, kimsenin tahmin etmediği şekilde gelişir.
Elçin’in soğuk davranışlarından şüphelenen Furkan, onu takibe alır. Elçin’in Bayrampaşalı’nın evine girdiğini görünce deliren Furkan, elinde sopayla Paşa’nın evine baskın yapar.Mahallenin haytaları, zengin ailelerin çocukları ile aynı çatı altında buluşunca çatışma da başlar çünkü okulun 7 yeni öğrencisi tam bir "Pis Yedili" çetesi gibidir. Her birisinin de lakapları vardır. "Bayrampaşalı", "Or. co..", "Kar Beyaz" ve "Trafo" lakaplı erkeklerin yanı sıra sarışınlığı sebebiyle "Cimbom", esmerliği yüzünden "Kara Biber", her işe karışması sebebiyle adı "Salça"ya çıkan kızlar, kısa sürede kolejin altını üzerine getireceklerdir.
55. Bölüm
Furkanlar Bayrampaşalı'yı okuldan attırmak için bir fikir bulmuşlardır. Zeki'nin yaptığı yanlışlık sonucunda Bayrampaşalı yerine Ferit okuldan atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Bu sırada olaya dahil olan Nevriye Hoca Ferit'i kurtarmak için herşeyi üstlenir.
Bayrampaşalı'nın kardeşi Gülcan, özel okulların yaptığı sınava katılarak kazanmıştır. Tekirdağ'da özel bir kolejden gelen burslu okuma teklifi ise, Trafo ile aralarının açılmasına sebep olur.
İzmir'den yatay geçişle İstanbul'da okumak için Bayrampaşalı'nın kuzeni Ceyhun gelir. Yeni gelen kuzen ortalığı oldukça karıştıracaktır.
54. Bölüm
Bayrampaşalı, Can'a yatın batmasıyla ilgili gerçeği itiraf etmiştir. Can olayı normal karşılayıp affetmiştir fakat Furkan'a söylediğinde işler değişir. Furkan bu fırsatı kaçırmaz ve Pis Yedili'yi şikayet etmek için Can'ı da ikna eder.
Gece evlerinden alınan Paşa, Orço ve Salça karakola götürülüp nezarethaneye atılırlar.
Esma Sultan, Dizel'i arkadaşlarıyla tanıştırmak ister ve yemeğe çıkarlar...

Merhamet 2.Bölüm 20 şubat

GOOGLE REKLAMLARI


Kanal D ekranlarının yeni dizisi Merhamet 2. bölümü ile 20 Şubat 2013 çarşamba akşamı Kanal D’de sizlerle olacak.
Başbaşa kaldıkları bir an, Fırat, Narin’e davranışlarının nedenini açıklar. Fırat’ın kendisini hatırladığını anlayan ve tutkulu öpücüğü ile allak bullak olan Narin, Fırat ile Irmak’ın, bir çift olduğu gerçeği ile baş etmeye çalışmaktadır.
Fırat’ın Sermet’e verdiği kredi başına işler açmaya devam ederken, Narin; Fırat, Sermet ve patronu Erol üçgeninde başka oyunlar olduğunu düşünmektedir. Başbaşa kaldıkları bir an Fırat, Narin’e davranışlarının nedenini açıklar.
Küçük Narin, abisi Mehmet’in Yaslıhanspor’a alınmasıyla okuluna tekrar döner. Kolejden kendi okullarına yeni gelen liseli yakışıklı genci gördüğü anda aklı başından gider. Genç Fırat, küçük Narin’in sevimli halleriyle dalga geçer. Lise çağlarına gelen Narin’in yolu abisinin ilk profesyonel maçına çıkacağı gün tekrar Fırat ile kesişir.
Takımın maçına gelen ve artık İstanbullu bir üniversite öğrencisi olan Fırat, Narin’in ne kadar büyüdüğünü ve güzelleştiğini görünce çok etkilenir.Kanal D yayınlanan yepyeni bir dizi ile ekranlara gelen Merhamet Dizisi İlk Bölümü ile çok beğeni kazandı. Merhamet beklenen 2. bölüm Fragmanı sayfamızdan izliyebilirsiniz
Kanal D"nin başrollerinde Özgü Namal, İbrahim Çelikkol, Mustafa Üstündağ, Burçin Terzioğlu ve Yasemin Allen"ın oynadıkları,  yapımını Most Production"ın üstlendiği yeni dizisi “Merhamet”, 13 Şubat Çarşamba günü başlıyor.
Merhamet
Gün gelir sana da gerekir
Hande Altaylı"nın “Kahperengi” adlı eserinden televizyona uyarlanan, küçük bir Ege kasabasından çıkan ve yoksul bir kız çocuğu olan Narin"in, hayata, azim ve inatla tutunuş hikayesini konu alan “Merhamet”in başrollerinde; Özgü Namal, İbrahim Çelikkol, Mustafa Üstündağ, Burçin Terzioğlu ve Yasemin Allen oynuyor.
Dizide, Özgü Namal “Narin”, İbrahim Çelikkol “Fırat”, Mustafa Üstündağ “Sermet Karayel”, Burçin Terzioğlu “Deniz” ve Yasemin Allen da “Irmak” karakterlerini canlandırıyor.
Yönetmenliğini Gül Oğuz ve M. Çağatay Tosun"un yaptıkları, senaryosunu Mahinur Ergun"un kaleme aldığı, yapımını da Most Production üstlendiği “Merhamet”in 1. bölümünün konusu şöyle;
1. Bölümün konusu ;
En yakın arkadaşı çılgın sevimli Deniz"in her zamanki eğlenceli  partilerinden birinde kendi yalnızlığını çeken Narin"in hiç iyileşmeyen yarası, Deniz"in yurtdışından dönen güzel kız kardeşi ile elele kapıdan girer. Irmak bir bankanın genel müdürü yardımcısı olan Fırat ile çıkmaktadır ve niyetleri ciddidir. Aradan geçen onca yıl sonra Fırat,  Narin"i tanımamış  gibidir.
Ancak geçmişten gelen ve Narin"in tırnaklarıyla kazıyarak kurduğu huzurlu, güvenli hayatını altüst edecek olan başka gölgeler de vardır.  1996 sonbaharında  bir kasabada  küçük Narin, sınıf birincisi olduğu ve taptığı okulundan eve geldiğinde babası Moskof Recep"i evin önünde  sandalyede kıpırtısız otururken görünce, büyük bir felaket olduğunu anlar. Recep bunca yıl beklediği miras uğruna evli kaldığı Kara Hatice"yi  kendilerine tek kuruş para kalmadığını öğrenince öldüresiye dövmüştür.  Bundan sonra sefil ailenin tek umudu evin büyük oğlu Mehmet"tir.  Beklenmeyen bir gelişme olmuş ve top delisi Mehmet, Yaslıhanspor"un dikkatini çekmiştir. Fırat ve Narin"in yolları geçmişten gelen başka bir  kara belanın, Sermet Karayel"in batık kredisi nedeni ile  tekrar kesişecektir.

Uyku problemi yaşam kalitenizi azaltmasın

19 Şubat 2013 Salı
GOOGLE REKLAMLARI


Uyku probleminin stres, yoğun iş hayatı, uyku koşullarının uygunsuzluğu gibi nedenleri olabileceği gibi solunumsal faktörlerin de uykuyu etkileyen en büyük sebeplerden olduğu belirtilirken, uzmanlar problemin çözümü için yatak odası koşullarının bireye uygun olması gerektiğini ifade ediyor.Acıbadem Ankara Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Uyku Bozuklukları Uzmanı Doç. Dr. Sadık Ardıç, uykunun insanların hem beden hem de beyin olarak dinlenmiş kalkmasını sağlayan bir süreç olduğunu belirterek, uyku olmadığında ya da düzeni bozulduğunda insanın sağlığının da bozulduğuna dikkat çekti. Uyku probleminde çevresel faktörler olabildiği gibi hastalık faktörlerinin de olduğunu söyleyen Doç. Dr. Ardıç, uykunun bütünlüğünü bozan her türlü faktörün uyku problemi olarak algılanabileceğini dile getirerek, “Çevresel faktörler, bireyin yaşadığı ortamda istenmeyen bir gürültü, ışık azalması- çoğalması, ısı artışı-azalması gibi faktörlerdir. Uykunun sağlıklı olması için uyunulan sürenin kesintisiz olarak sürdürülmesi gerekir. Kesintisiz uyku bireyin hem zihnen hem de beynen zindeleşmesini sağlar” dedi
Uykunun bütünlüğünü bozan her türlü problemin uyku bozukluğu olarak bilindiğini ifade eden Doç. Dr. Ardıç, uyku bozukluğunun farklı etkilerle 84 çeşit olduğunu bildirdi.
UYKU APNESİ PROBLEMİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Solunumsal uyku bozukluklarının oluşturduğu komplikasyonların yaşamı tehdit ettiğini kaydeden Doç. Dr. Ardıç, uykuya ilişkin doğru gözlemin bireyin sağlığını çok etkilemeden tedavi olmayı sağlayacağını belirtti.
Solunumsal uyku problemlerinde öne çıkan en önemli rahatsızlığın 'uyku apnesi' olduğunu söyleyen Doç. Dr. Ardıç, “Bu rahatsızlıkta hasta, gece uykusunda horluyor, nefesini tutuyor, sabah dinlememiş olarak kalkıyor ve gün içerisinde ise uyku isteği artıyor. Bu 4 şikayeti bir araya getirirsek uyku apnesi tanısını koymuş oluruz. Tedavi süreci bilindiği gibi zorlu değildir. Uyku merkezi denilen ortamda bir gece elektriksel kayıtları alınarak, ertesi gün tanısını koyuyoruz. Ertesi gün de tedavi için hazırlıklara başlıyoruz. Erken tanının önemi büyük. İleride oluşabilecek komplikasyonları ya da yaşam kalitesini azaltacak durumları engellemiş oluyoruz” diye konuştu.
Horlama sorununun hastalık değil belirti olduğunu söyleyen Doç. Dr. Ardıç, horlamanın altında yatan hastalığın tedavi edilmesi gerektiğini bildirerek, altta yatan sebebin çözülmesi ile horlamanın sona ereceğini ifade etti.
Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de uyku probleminin olduğunu dile getiren Doç. Dr. Ardıç, bu konuda uluslararası çalışmaların yapıldığını sözlerine ekledi.
UYKU SÜREMİZ KISALDI MI?
Endüstrinin getirdiği çalışma saatlerinin artmasıyla uyku süresinin daha önceki kuşaklara göre kısaldığına dikkat çeken Doç. Dr. Ardıç, endüstriyel yaşam ve metropol yaşamın uyku süresini kısalttığını bildirdi. Diş gıcırdatma rahatsızlığına da değinen Doç. Dr. Ardıç, bu rahatsızlığın iyi huylu olduğunu fakat uyku kalitesini bozduğunu belirterek, “Diş gıcırdatmasının tedavi yöntemleri farklı. Uyku laboratuvarlarında uyuyup saptanabilecek bir hastalık değil. Kişinin yakını da tespit edebilir. Diş gıcırdatma kendi başına bir hastalık olabildiği gibi altta yatan bir nedene de bağlı olabilir. Sık görülen ve yaşamı tehdit eden bir hastalık değil, sadece dişleri tehdit ediyor” şeklinde konuştu.
SAĞLIKLI UYKU İÇİN BUNLARI YAPMALIYIZ
Sağlıklı uyku için yaşamın düzenlenmesi gerektiğini dile getiren Doç. Dr. Ardıç, “Kişinin stresten uzak kalması lazım. Özellikle belli meslek gruplarında bireyin başka işlerini yetiştirememesinden kaynaklı zaman yaratmak amacıyla uykusundan çalması probleme neden oluyor. Uykudan vakit çalınmamalıdır. İyi bir uyku için yatak odasının sadece uyumak amaçlı kullanılması gerekir. Televizyon, kitap ya da bilgisayarın yatak odasında olmaması lazım. Oda ısısının uyumak için uygun olması gerekir. Aydınlatmanın bireye göre ayarlanmış olması gerekir. Çok sıcak ya da soğuk olmamalı. Sessizliğin bireyin beklediği ölçüde olması gerekir. Gündüz yetişmeyen iş geceye sarkıtılmamalı” ifadesini kullandı.
İyi bir uykunun sağlıklı beden için şart olduğunu vurgulayan Ardıç, “Sağlıklı beden ve beyin için de mutlaka iyi bir uykunun uyunmuş olması lazım. Uykuda bir problem varsa onun çözülmesi gelecek yaşam için şarttır” dedi

kaynak:beyazgazete

Uzmanlardan Baş Dönmesi Uyarısı geldi

GOOGLE REKLAMLARI


Uzmanlardan Baş Dönmesi Uyarısı geldi.Baş dönmesinin genellikle denge sistemindeki bir bozulmadan ileri gediğini ve bunun hastalık olmadığını aktaran Doç. Dr. Uzar, hastalık olmadığı için hafife alınmaması gerektiğini çünkü bu baş dönmelerinin ciddi hastalıkların önemli bir belirtisi olduğunu kaydetti.
Uzar, "Sıklıkla hastaların ifade ettiği sersemlik, dengesizlik veya bulantı hissi tıbbi olarak gerçek bir baş dönmesi değildir. Kişinin kendisinin veya etrafının döndüğünü hissetmesinin ise gerçek bir baş dönmesidir. Baş dönmesi; iç kulak hastalıkları, sinir sistemi hastalıkları, psikojen ve sistemik nedenler olmak üzere değişik sebepleri vardır. En sık baş dönmesi sebebi ise Pozisyonel Vertigo olup, bunu denge sinirinin iltihabı ve meniere hastalığı takip eder. Bunların dışında beyin damar hastalıkları, beyin sapındaki ve beyincikteki iltihabi hastalıklar, MS, tümörler, migren atakları ve sara nöbetleri baş dönmesine neden olabilir" dedi.
Baş dönmesine eşlik eden uyuşmaya ve ağrıya dikkat edilmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Uzar, tekrarlayan baş dönmelerine eşlik eden başka bir bulgunun olmaması durumunda kişinin ya meniere ya da pozisyonel vertigo hastası olduğunu ifade etti.
Doç. Dr. Uzar, "Her iki durumun ayırımı muayene ve işitme testleri ile yapılmaktadır. meniere için kulak içi basıncını azaltan koruyucu tedaviler, pozisyonel vertigo içinde manevra dışında iç kulaktaki denge organını duyarsızlaştıran denge egzersizleri uygulanır. Eğer baş dönmesi dışında başka bir yakınman da oluyorsa bu durumda hasta, mutlaka nöroloji uzmanı tarafından detaylı bir şekilde incelenmeli ve nedene yönelik tedavi verilmelidir" diye konuştu.
Baş dönmesinin tedavisinin nedenine göre değiştiğini ifade eden Doç. Dr. Uzar, baş dönmesinin nedenine yönelik tedavinin esas olduğunu dile getirdi. Doç. Dr. Uzar, "En sık baş dönmesi nedeni olan pozisyonel vertigo’nun tedavisinde bir sedye üzerinde hastanın başının belli pozisyonlara çevrildiği epley veya semont manevrası ismi verilen bir tedavi uygulanmaktadır. Bu manevralar baş dönmesine neden olan, yerinden oynamış iç kulak kristallerinin tekrar yerine gelmesini sağlar.
Bu tedavi sonrasında hastalardan 24 saat boyunca öne ya da arkaya çok eğilmemeleri ve başın yüksek pozisyonda tutulduğu bir şekilde yatmaları gerekir. Bunu etkin şekilde yapamayacak olan hastalara boyunluk kullanımı da önerilebilir. Bazı hastalarda vertigonun nüksetmesi ihtimali üzerine evde yapılabilecekleri baş dönmesi egzersizlerinin önerilmesi yararlı olacaktır. Baş dönmesi, beyin kanaması gibi hastalıkların tek bulgusu olabileceğinden beyin damar hastalıkları, MS gibi beyni etkileyen diğer hastalıkların teşhisi ve tedavisi hayati önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

kaynak:beyazgazete

Galatasaray - Schalke 04 Şampiyonlar Ligi 20 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI


Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanacak ve saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İskoçya Futbol Federasyonu'ndan William Collum yönetecek. Collum'un yardımcılıklarını Martin Cryans ve William Conquer yapacak. Alan Mulvanny'nin dördüncü hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri ise Robert Madden ve John Beaton.
TANIDIK HAKEM
 William Collum daha önce Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda deplasmanda Romanya ekibi CFR Cluj ile oynadığı karşılaşmayı da yönetmişti. Galatasaray deplasmandaki bu zorlu karşılaşmayı, Burak Yılmaz'ın 18, 61 ve 74. dakikadaki golleriyle 1-3 kazanarak çok önemli bir üç puan kazanmıştı.
Galatasaray'ın Akhisar Belediyespor maçında Drogba'ya 30 dakika şans veren teknik direktör Fatih Terim, yıldız golcüyü, performansı sonrasında Schalke maçında ilk onbirde başlatacak. Terim, Drogba ve Burak Yılmaz'ı bir arada oynatarak, Schalke'nın hata yapmaya müsait olan savunmasına baskı uygulamayı planlıyor. Sneijder'i bu ikilinin arkasında sahaya sürecek olan tecrübeli teknik adam, uzun süredir ligde cezası nedeniyle forma giymeyen Melo'yu da orta göbeğe çekerek savunmasını sağlama alacak.Daha sonra sözü alan teknik direktör Fatih Terim, "Geçenlerde güzel bir şey okudum: "Başarı tamamıyla şans işidir, inanmazsanız başarısızlara sorun." diyerek Hamit Altıntop'a gelen "şans" sorusunu yorumladı.
Terim sözlerine medyada Schalke 04'ün güçsüz gösterilmesini eleştirerek devam ederken, "Avrupa'daki maçlarımıza yeniden başlıyoruz, umarım çok güzel bir maç olur. Kurayı çektiğimiz günden bu yana gerek Alman gerekse Türk basınında iki takımı da tartan bazı analizler vardı. Bugün özellikle Galatasaray taraftarına sesleniyorum, Schalke grubununda yenilmemiş bir takım. Schalke bu değil, Schalke'yi öyle bir hale getirdik ki... Bu bize yapılan bir iyilik değilik, kötülük.
Biz, Schalke'yi izliyoruz ancak bir türlü bu 7-8 eksiği bulamıyoruz. Biz de o zaman şöyle yapmamız lazım; Baros'u kaybettik, Ujfalusi sakat, Elmander de öyle, Eboue Afrika Kupası'ndan geldi. Eksik saymaya bakarsak, bizde de çok eksik var. Taraftarlarımızdan en büyük ricam, bizim yanımızda her zamankinden çok daha fazla olsun. Schalke ile çok zor bir maç oynayacağız hatta bu maç son dönemdeki en zor maçımız. Taraftarlarımız son ana kadar sabırlı hareket etmeli." dedi.
Deneyimli çalıştırıcı medya eleştirisine, "Bugün artık resmi bir basın toplantısı olduğu için bazı hatırlatmalarda bulunmak istedim. Schalke'ye sorarsınız, onlar için de bizimle eşleşmek büyük bir mutluluk veriyor. Onların oynamak istedikleri bir rakibimiz biz de. Bizim, Schalke karşısında gol yemeden alacağımız her sonuç iyi bir sonuçtur. Umarım basında yazıldığı gibi kolay galibiyet alırız." sözleriyle devam etti.Galatasaray Başkan Vekili Ali Dürüst maç sonrası TRT SPOR'da yayınlanan Futbol Gecesi programına yaptığı canlı bağlantıda Galatasaray taraftarlarına mesajlar verdi.
Galatasaray Başkan Vekili Ali Dürüst maç sonrası TRT SPOR'da yayınlanan Futbol Gecesi programına yaptığı canlı bağlantıda Galatasaray taraftarlarına mesajlar verdi.
' DROGBA BÜYÜK OYUNCU '
Galatasaray ' ın 2-1 kazandığı Akhisar Belediyespor maçıyla ilgili olarak, “Cuma sendromu diye bir şey yok. Her maç final. İlk yarıda pozisyonlar bulsak da gol atamadık. Sonra oyuna başka bir oyuncumuz girdi. Zaten onu bunun için aldık. Bir attı bir attırdı. Sonra gol yedik, bunaldık. Maç bitince rahatladık. Drogba büyük bir oyuncu. Tecrübesini arkadaşlarımızla paylaşsın diye transfer edildi. Kabul etmek gerekir ki, o oyuna girdikten sonra maça güzellik geldi. Mühim olan her maçta bunu yapmak. Her maç final. Akhisar iyi bir takım. Ligdeki yeri Akhisar ' ın futbol kalitesini doğrulamıyor. Taraftarımızın da tribünleri doldurmasıyla güzel bir şenlik oldu ' dedi.
Dürüst, Schalke 04 müsabakasıyla ilgili olarak, “Şampiyonlar Ligi ' nde ilk 16 ' ya kaldık. Şimdi evimizde ilk maçımız var. İlk maçta seyircilerimiz yanımızda olacak. Onların da vereceği destekle galibiyet alarak Almanya ' ya gideceğiz” diyerek iddialı konuşurken, Arena ' da oynanan maçlardaki bilet sıkıntısıyla ilgili olarak, “45 bine yakın kombine bilet sattık. Geriye kalan biletler kısa sürede tükeniyor. Sıkıntı ondan kaynaklanıyor. Bu maçta tribünlerimizi 52 bin kişi doldurmuş olacak ' açıklamasını yaptı.

Leyla ile Mecnun 86.Bölüm 18 şubat

18 Şubat 2013 Pazartesi
GOOGLE REKLAMLARI



Mahallede cinayet var!
Melül ölmüştür. Olay mahali Erdal Bakkal 2'nin önüdür. Melül otopsi için hastaneye götürülür. Katilin kim olduğu belli değildir. Ancak herkes Kaan'dan şüphelenmektedir. Kaan ise ortada yoktur.
Bu sırada Niğde'den dönmüş olan Leyla, Mecnun'a karşı güvensizlik yaşamaktadır. Leyla kendisine inanmadığı için Mecnun da zamanla çevresindeki herkesin kötü olduğundan şüphelenmeye başlar.
 Melül ölmüştür. Olay mahali Erdal Bakkal 2'nin önüdür. Melül otopsi için hastaneye götürülmüştür. Katilin kim olduğu belli değildir. Ancak herkes Kaan'dan şüphelenmektedir. Kaan ise ortada yoktur. Mecnun, Yavuz ve İsmail, Melül'ün gerçek katilini bulmayı kafalarına koyarlar. Erdal da her yerde Kaan'ı aramaktadır . Çünkü Çiçekçi, oğlunun katilini bulana ödül para verecektir. Bu sırada Niğde'den dönmüş olan Leyla, Mecnun'a karşı güvensizlik yaşamaktadır. Leyla kendisine inanmadığı için Mecnun da zamanla çevresindeki herkesin kötü olduğundan şüphelenmeye başlar.TRT 1'in güldüren dizisi Leyla ile Mecnun 86. bölüm fragmanı yayınlandı. Leyla ile Mecnun 86. bölüm fragmanı ve Leyla ile Mecnun 86. bölümde neler yaşanacak? İşte tüm soruların cevabı...
Leyla ile Mecnun 86. bölümde neler yaşanacak?
Bir süredir Leyla'ya ulaşamayan Mecnun, Yavuz ve İsmail'le dertleşir. Mecnun Leyla'nın nereye gittiğini kendi kendine bulmaya çalışır önce. Leyla'yı bulamayan Mecnun çareyi Hidayet'e danışmakta bulur. Ancak Hidayet'in söylediklerine inanmaz. Leyla ile Ömer ise Niğde'nin bir köyünde organik tarım yapmaktadırlar. Mecnun Leyla'yı bulmak için çeşitli yollar denedikten sonra, sonunda astral seyahatle gitmeye karar verir. Mahallede çoğu kişinin bir süredir astral seyahat yapmakta olduğu ortaya çıkar. Erdal geceleri bakkalda astral satış yapmaktadır. Bakkaldaki satışları arttırmak için bir de ceo işe alır. Mecnun ise önce astral seyahatle Niğde'ye gider ancak mışıl mışıl uyumakta olan Leyla'yı uyandıramadan geri döner. Mecnun en sonunda gerçekten Niğde'ye Leyla'nın yanına gitmeye karar verir

18 Şubat Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI


 Mersin Bşb - Fenerbahçe
Ofi - Platanias
 Kasımpaşa - Sivasspor
 Adana Demirspor - Erciyesspor
 Cambuur - Fc Eindhoven
 Dordrecht - Den Bosch
 Emmen - Fort. Sittard
 Go Ahead Eagles - Oss
 Helmond Sport - De Graafschap
 Maastricht - Veendam
 St Pauli - Köln
 Dijon - Monaco
 Coleraine - Shamrock
 Crawley - Doncaster
 Cliftonville - Cork City Foras
 Glentoran - St Patricks
 Portadown - Drogheda
 Siena - Lazio
 Manchester Utd - Reading
 Rio Ave - Braga

Sahte parfümler insan sağlığını ciddi biçimde bozuyor

17 Şubat 2013 Pazar
GOOGLE REKLAMLARI


Uzmanlar, hediye olarak aldığınız sahte parfümlerle sevdiklerinizde kalıcı yara ve izler oluşmasına sebep olabileceğinize dikkat çekiyor.Balıkesir Özel Sevgi Hastanesi'nde görevli cildiye uzmanı Dr. Arzu Kaynak, yapılan araştırmalara göre parfümlerin yapımında 250 çeşit kimyevi madde kullanıldığını söyledi. Sahte parfümlerin insan sağlığını olumsuz etkilediğini ifade eden Dr. Kaynak, "Parfümlerde 250 çeşit kimyasal madde var. Bunlardan bizim için en zararlı olanı benzaldehit içerenler. Sahte parfüm kullanıldığında yanma, hassasiyet, ciltte kızarıklık, kaşıntı gibi ani alerjik durumlar gözlemleyebiliyoruz. Bu şikayetler tedavi edilmezse uzun dönemde kalıcı hasara sebep olabiliyor. Bu kimyasallara uzun süre maruz kalınınca kalıcı değişiklikler başlıyor. Özellikle boyun bölgesine temas eden parfümlerin güneş ışığı ile temas etmesi sonrasında kahverengi renk değişimi başlıyor. Bu renk değişimleri, uzun döneme yayıldığında artık onarılamaz, tedavi edilemez bir hal alıyor" dedi.

Sahte parfümlerin ciltte farklı tepkimelere yol açtığını anlatan Kaynak, "Bunun dışında sahte parfümlerle birtakım kırmızı deri reaksiyonları da ortaya çıkabiliyor. Uzun dönemde kılcal damarlarda artış, boyunda kızarıklık ve onarılmaz bir damar hasarı oluşmaya başlıyor. Bunların bazılarını lazerle tedavi edebiliyoruz ama bazılarında başarılı olamıyoruz. Halkımızın bu sahte ürünler konusunda çok dikkatli olması gerekiyor. Kontrolü yapılmış ürünlerde hangi kimyasalın ne kadar kullanıldığı belli ancak sahte üretimlerde benzaldehit içeren ürünler kullanıldığı için ve ne miktarda kullanıldığı belli olmadığından çok daha fazla deri reaksiyonları gözlemleyebiliyoruz.

Özellikle ağız bölgesine sıkılan kimyasallarda solunum yollarında, bronşlarda hassasiyet ve astımı tetikleme gibi reaksiyonlar oluşabiliyor. Özellikle boyun bölgesinde çok fazla deri reaksiyonu olmuş hasta görüyoruz. Bunların bir kısmı da sahte parfüm kullananlar olabilir. Hasta erken dönemde bize geldiğinde tedavisi mümkün olabiliyor ancak bu kimyasallara uzun dönem maruz kalındığında kalıcı deri reaksiyonları görülüyor" dedi.

Balıkesir Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Sadık Aşık ise, sahte parfümün ortaya çıkış mantığının ucuzluk olduğunu söyledi. Başkan Aşık, sahte parfümlerin akciğerlere de zarar verebileceğini vurgulayarak, "Sahte parfümler, sahte kolonya ile birlikte başladı. Kolonyayı nasıl ucuza mal ederiz diyenler, aynı şekilde parfümde de sahteciliğe gitti. Merdiven altında yapılan bu parfümler sağlığa çok zararlıdır. Sahte parfümler kimyasal olarak oluşturulurken temel olarak alkol, aldehit, keton ve eter gibi kimyasal maddeler kullanılır.

Yurt dışında esansların yüzde yüz saflıkları olmasına rağmen, ülkemizde henüz bu saflık derecesi elde edilemedi. Parfümde en zararlı madde benzaldehit maddesidir. Parfümlerde 250'ye yakın kimyasal madde kullanılmaktadır. Benzaldehidin yan etkileri ağız, boğaz ve gözlerde tahriş ve mide bulantısıdır. Kimyasal maddelerin hepsi sağlığa zararlıdır. Amaç en az kimyasalı kullanarak en kaliteli maddeyi yapmaktır. Eter maddesinin fazla kullanılması baygınlık durumu yapar. Bu da akciğerlerde hasara sebebiyet verir" dedi.

Kaynak:Sabah

Çocuklarda diş çürüklerine dikkat!

GOOGLE REKLAMLARI


Diş Hekimi İsmail Özen, çocuklarda sık rastlanan diş çürüklerine karşı diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması uyarısında bulundu.Çocukların çok erken yaşlarda diş çürükleri ile karşılaşabildiğini ifade eden Diş Hekimi İsmail Özen, neredeyse çocukların dişleri sürdükten 1-2 sene sonra çürümeye başladığını söyledi. Bu durumda ebeveynlere büyük görev düştüğünü ifade eden Özen, çocuklara diş fırçalama alışkanlıklarını kazandırması gerektiğinin altını çizerek, 'Hatta daha diş fırçasını bile kullanmayı öğrenmeden büyüklerin tülbent veya yumuşak uçlu diş fırçası ile çocukların dişlerini fırçalamaları gerekiyor. Büyükler bu konuda dikkatli davranırsa çocukların dişlerinde çürük gözükme ihtimali azalıyor' dedi.

Özen, daimi dişleri sürmeye başladığı karışık dişlenme dönemi (6-12 yaş) arasında çocuklarda diş fırçalama alışkanlığının kazanılmaması ve şekerli gıdalar yemesi nedeni ile dişlerde çürükler oluştuğuna dikkat çekti. Bu çürüklerin daimi dişlerde olduğu için çocuğun ilerleyen dönemlerde bütün hayatını etkileyecek duruma geldiğini ifade eden Özen, 'Önerimiz, çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren diş fırçalama hassasiyetini kazandırması. Bireylerin kendisinin de dişlerini fırçalaması gerekiyor. Çünkü çocuklar onu rol model olarak alıyor. Anne ve babalar dişlerine çok dikkat ediyorsa çocuklarda çoğu zaman dişlerini fırçalıyor oluyor' diye konuştu.

Daimi dişlerin çürümeye karşı direnci artırmak için film tabakası şeklinde koruyucu dolgu yapıldığını ifade eden Özen, bunu daha çok 6-11 yaş arasındaki çocuklarda uyguladıklarını söyledi. Süt dişleri çürüyen çocuklarda uygulanacak tedavinin alttaki dişin sürme dönemine göre değiştiğini ifade eden Özen, konuşmasına şöyle devam etti: 'Daimi dişin çıkmasına 2 seneden fazla varsa o zaman süt dişte olsa çekmiyoruz ve üzerine dolgu yapıyoruz. O süreyi atlatmaya çalışıyoruz. Eğer çekersek alttaki daimi diş sürme zamanından daha geç sürüyor. Dişlerin ağızdaki düzeni bozulduğundan dişlerde kayma olabiliyor. Bu da ilerde düşlerin sürmemesine ya da ağızda çapraşık diş oluşmasına neden olan durum meydana getirebiliyor. Bu anlamda çocukların 6 ayda veya sene 1 defa diş hekimince kontrol edilmesinde fayda var.'

kaynak:Sabah

Trabzonspor - Fenerbahçe derbisi 17 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI


Ligde 2013 yılında deplasmanda oynadığı 2 maçı da kazanan Fenerbahçe , Trabzon karşılaşmasından da 3 puanla dönmeyi hedefliyor. Deplasmanda en son 16. haftada Galatasaray'a 2-1 mağlup olan Fenerbahçe, ligin ikinci yarısında dış sahada 19. haftada Gaziantepspor'u 2-1, 21. haftada da  Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yenerek son iki deplasmanda 6 puan kazandı.      
UEFA Avrupa Ligi'nde BATE Borisov maçında 4. dakikada kırmızı kart  görerek takımını 10 kişi bırakan Raul Meireles, ligde de sarı kart cezalısı  olduğu için Trabzonspor maçında forma giyemeyecek.
Mersin İdmanyurdu maçında 4. sarı kartını görerek cezalı duruma düşen  Portekizli futbolcu, BATE Borisov maçının ardından İstanbul'a döndü.    
Bu arada, ligde 3'er sarı kartları bulunan Gökhan Gönül, Cristian ve  Semih Şentürk, Trabzonspor maçında sarı kart görürlerse cezalı duruma düşecek.      
-Emre'nin ilk 11'de oynaması bekleniyor-    
UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon Atletico Madrid takımıyla oynadığı için  statü gereği BATE Borisov maçında Fenerbahçe forması giyemeyen Emre Belözoğlu'nun  Trabzonspor maçında ilk 11'de oynaması bekleniyor.
Nijerya Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası'nda yaşadığı şampiyonluğun  ardından henüz takıma katılmayan Joseph Yobo, tedavileri süren Mehmet Topuz ve  Sezer Öztürk, 21 kişilik Trabzonspor maçının kadrosuna alınmayan Krasic, Orhan  Şam ve genç Beykan Şimşek de yarın forma giyemeyecek.      
Bu arada, BATE Borisov maçında sağ üst adalesine aldığı darbeye bağlı  ağrıları oluşan Gökhan Gönül, dünkü antrenmanda tedbir amaçlı çıkmadı.    
Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak  Trabzonspor-Fenerbahçe maçını hakem Bülent Yıldırım yönetecek.Bu sezon deplasmanda oynadığı ligin 5'inci haftasındaki Fenerbahçe maçından golsüz beraberlikle ayrılan, ligin 8'inci haftasında Beşiktaş deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönen ve ilk yarının son haftasında sahasında Galatasaray ile golsüz berabere kalan bordo-mavililer, derbi maçlarda galip gelemedi.
Bordo-mavililer, Fenerbahçe'yi mağlup ederek bu kez derbilerdeki ilk galibiyetini almayı hedefliyor.
Kafkas'ın ilk büyük maçı
Trabzonspor 'da teknik direktör Şenol Güneş'in takımdan ayrılmasının ardından göreve gelen Tolunay Kafkas, bordo-mavili takımın başında ilk büyük maçına çıkacak.
Bordo-mavili takımı, Kafkas yönetiminde ligin 20. haftasındaki Gaziantepspor maçında 4-1 galip gelmiş, geçen hafta da Sivasspor'a deplasmanda 2-0 mağlup olmuştu.
Zokora, cezalı
Trabzonspor'da Fildişi Sahilli oyuncu Didier Zokora, Sivasspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle takımdaki yerini alamayacak.
Fenerbahçe
Ligde 2013 yılında deplasmanda oynadığı 2 maçı da kazanan sarı-lacivertliler, Trabzon karşılaşmasından da 3 puanla dönmeyi hedefliyor.
Deplasmanda en son 16. haftada Galatasaray'a 2-1 mağlup olan Fenerbahçe, ligin ikinci yarısında dış sahada 19. haftada Gaziantepspor'u 2-1, 21. haftada da Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yenerek son iki deplasmanda 6 puan kazandı.
Meireles cezalı
UEFA Avrupa Ligi'nde BATE Borisov maçında 4. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Raul Meireles, ligde de sarı kart cezalısı olduğu için Trabzonspor maçında forma giyemeyecek.
Mersin İdman Yurdu maçında 4. sarı kartını görerek cezalı duruma düşen Portekizli futbolcu, BATE Borisov maçının ardından İstanbul'a döndü.
Bu arada, ligde 3'er sarı kartları bulunan Gökhan Gönül, Cristian ve Semih Şentürk, Trabzonspor maçında sarı kart görürlerse cezalı duruma düşecek.
UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon Atletico Madrid takımıyla oynadığı için statü gereği BATE Borisov maçında Fenerbahçe forması giyemeyen Emre Belözoğlu'nun Trabzonspor maçında ilk 11'de oynaması bekleniyor.
Nijerya Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası'nda yaşadığı şampiyonluğun ardından henüz takıma katılmayan Joseph Yobo, tedavileri süren Mehmet Topuz ve Sezer Öztürk, 21 kişilik Trabzonspor maçının kadrosuna alınmayan Krasic, Orhan Şam ve genç Beykan Şimşek de forma giyemeyecek.
Muhtemeler 11'ler:
Trabzonspor: Onur, Celustka, Giray, Mustafa, Cech, Serkan, Colman, Adrian, Alanzinho, Olcan, Henrique.
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bekir, Egemen, Ziegler, Kuyt, Mehmet Topal, Baroni, Emre, Sow, Webo.

17 Şubat Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI


Vitesse - Gröningen
 Novara - Verona
 Gençlerbirliği - Mersin İdman Yurdu
 Chelsea - Brentford
 Duisburg - Kaiserslautern
 Tofaş - Beşiktaş
 Dynamo Dresden - Sandhausen
 Fsv Frankfurt - Cottbus
 Lausanne - Basel
 Luzern - Zurich
Banvit - Erdemir
 Bordeaux - Lyon
 Levadiakos - Atromitos
 Orduspor - Büyükşehir Bld.Spor
 Boluspor - Kartalspor
Galatasaray - Anadolu Efes
 Lokeren - Club Brugge
 Den Haag - Heerenveen
 Zwolle - Feyenoord
 Manchester City - Leeds
 Catania - Bologna
 Genoa - Udinese
 Napoli - Sampdoria
 Pescara - Cagliari
 Torino - Atalanta
 Bursaspor - Elazığspor
 Nürnberg - Hannover
 Rapid Vienna - Austria Vienna
 Liverpool - Swansea
 Thun - Servette
 Veria - Asteras Tripolis
 Xanthi - Olympiakos
 Waalwijk - Ajax
 Huddersfield - Wigan
 Reims - St Etienne
 Valencia - Mallorca
 Hoffenheim - Stuttgart
 Genk - Kortrijk
 Trabzonspor - Fenerbahçe
 Bucaspor - Manisaspor
 Guimaraes - Moreirense
 Valladolid - Atl. Madrid
 Corinthians - Palmeiras
 Fiorentina - İnter
 Sochaux - Paris St Germain
 Espanyol - Betis
 Real Madrid - Vallecano
 Benfica - Academica

16 Şubat Beşiktaş - Gaziantepspor Müsabakası

16 Şubat 2013 Cumartesi
GOOGLE REKLAMLARI


Spor Toto Süper ligin 22. haftasında Beşiktaş Gaziantepspor'u konuk  edecek. Düşme hattına çok yakın bir sırada olan Gaziantepspor Beşiktaş karşısından puan kaybetmek istemiyor. Galatasaray'ın ardından 2. sırada olan Beşiktaş ise aradaki 5 puanlık farkı kapatmak istiyor. Her iki takımda maça tamamen galibiyet için çıkacak .İlk olarak Beşiktaş Bonus Card sahibi taraftar için satışa sunulan Beşiktaş-Gaziantepspor maçı biletleri bugün saat 11.00’den itibaren genel satışa çıktı. Taraftarlar biletlerini ‘www.biletix.com’ sitesinin yanı sıra, 0216 556 98 00 numaralı Biletix Çağrı Merkezi'nden ve Biletix standlarından alabilecek.
Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında 16 Şubat Cumartesi günü saat 19.00’da Beşiktaş İnönü Stadyumu’nda oynanacak Beşiktaş-Gaziantepspor maçının bilet fiyatları ise şöyle:
“VIP Üst D 385 TL, VIP Üst B-E 250 TL, VIP Üst A-F 195 TL, VIP Alt C-D 195 TL, VIP Alt B-E 180 TL, VIP Alt A-F 140 TL, numaralı orta 140 TL, numaralı kenar 125 TL, Kapalı Üst 125 TL, Kapalı Alt 110 TL, Yeni Açık 35 TL, Eski Açık 30 TL, Rakip Takım (E.Açık) 30 TL.”
Beşiktaş, Gaziantepspor ile 16 Şubat Cumartesi günü oynayacağı Spor Toto Süper Lig 22. hafta maçının hazırlıklarını basına kapalı yaptığı antrenmanla sürdürdü.
Teknik direktör Samet Aybaba yönetiminde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda siyah-beyazlı futbolcuların kondisyon ve taktik çalışmalar yaptıkları bildirildi.
Antrenmana, tedavilerine devam edilen İsmail Köybaşı, Uğur Boral, Almeida ve Dentinho'nun katılmadığı, Necip Uysal ve Mustafa Pektemek'in ise özel çalışma programına devam ettiği kaydedildi.
Siyah-beyazlılar, bu akşam yapacakları antrenmanla Gaziantepspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.
-Uğur Boral'ın tedavisi sürüyor-
Beşiktaş'ta geçen ay ön çapraz bağı ameliyatı olan Uğur Boral'ın tedavisi devam ediyor.
Uğur Boral'ın, sezon başı kampına hazır gidebilmek ve gelecek sezon lige tam kapasiteyle başlayabilmek için ameliyatın ardından fizik tedavi ve güçlendirme çalışmalarını Acıbadem Fulya Hastanesi Sporcu Sağlığı Merkezi'nde sürdürdüğü bildirildi.

Soğuk havalarda kalp krizi riski artıyor

15 Şubat 2013 Cuma
GOOGLE REKLAMLARI


Uzmanlar, kalp ve damar hastalığı olanların soğuk havalardan korunması konusunda uyarılarda bulundu.Özel Avrupa Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Muzaffer Yılmaz, kalp ve damar hastalığı olanların soğuk havalardan korunması konusunda uyarılarda bulundu. Kronik akciğer ve kronik bronşit hastalığı olanların bu mevsimlerde risk altında olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Kronik akciğer ve bronşit hastalığı olanlar risk altındalar. Bu tür hastaların aşırı soğuklarda dışarı çıkmamalarını, çıkarlarsa da çok sıkı giyinmelerini ve göğüslerini iyi kapamalarını öneriyoruz" dedi.

Kış aylarında soğuk ve kirli havayla birlikte kalp hastalıklarının görülme riskinin arttığını belirten Yılmaz, "Kronik akciğer hastalığı olan hastalarda üst solunum yolu enfeksiyonları sık gelişir. Bu tür hastalarda kalp hastalıklarının görülme riski hava kirliliği ve soğuk hava birlikte had safhada olduğu zaman sorunlar daha da artmaktadır. Bu tür hastalarda kalbi besleyen damarlarda spazmlar, kalpte daralma ve tıkanmalar görülmüşse dışarı çıkmamalarını öneriyoruz. Kalp damarlarında kasılmalar ve büzülmelerden dolayı kalbi besleyen damarlarda kan akışı azalmakta ve anjinal ağrı dediğimiz kalp ağrıları bu mevsimde daha sık görülmektedir.

Bunlarda kalp krizi nedeni olabilir. Yaşlı hastalar daha çok risk altındadır. Daha önce kalp rahatsızlığı geçiren hastalarda kışın soğuk havalarda göğüs ağrıları artmaktadır bu da kalp krizine neden olabilmektedir. Bu tür hastaların en kısa sürede bir kardiyoloji uzmanına müracaat etmeleri gerekmektedir çünkü kalp krizi geçirdiği zaman anjiyo, balon, stent gibi operasyonlara kadar giden sıkıntılar meydana gelebilir" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, "Kalp hastalığı olan hastalar ve bilhassa anjiyografik olarak kalp ve damar hastalığı tespit edilen hastaların aşırı soğuklarda sıkı giyinmeleri ve mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları uygun olur" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Sabah

İşte iPhone'larda şoke eden hata

GOOGLE REKLAMLARI


Mevcut iOS işletim sistemindeki sorunları düzeltmek ve iyileştirmeler yapmak için belirli aralıklarla yapılan güncellemeler zaman zaman can sıkıcı gelişmelere yol açıyor. Son olarak Apple'ın yayınladığı iOS 6.1 güncellemesinde şaşırtan bir açık bulundu. Kilit ekranını ilgilendiren hatada üçüncü kişiler şifre girmeden de telefona girmeyi başarabiliyor.
iPhone'un şifreli kilit ekranını normal şartlarda şifreyi bilmeyen açamazken, güncelleme sonrası şifreyi bilmeyenler de kilidi birkaç saniye gibi kısa bir sürede açabiliyor. Bunun için ise şu yöntem takip ediliyor: Telefonu kapatmaya çalışıp, ardından vazgeçiyorsunuz. Acil arama başlatıp, iptal edip güç kapatıp açma düğmesine birkaç kez basıyorsunuz. Bu işlem güvenlik kodunu geçmenizi ve telefonu tam olarak kullanabilmenizi sağlıyor.
Apple tespit edilen açık sonrası herhangi bir açıklama yapmasa da, aslında bu ilk kez keşfedilen bir hata değil. Benzer bir sorun iOS 4.1 güncellemesinde de meydana gelmiş ve kullanıcıların şikayetleri üzerine Apple yeni bir yama yayınlamıştı.

Huzur Sokağı 22.Bölüm 15 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI


Şahmaran Ailesi, Huzur Sokağı'ndaki yaşamlarına alışmaya çalışmaktadır. Mahalle sakinlerinin yardımlarına rağmen, onları bekleyen büyük zorluklar vardır. Hacer, yıllar sonra bulduğu kardeşi Şükran'ın mutluluğu için her şeyi yapmaya hazırdır. Bilal'in Şükran'la yakından ilgilenmesi, Feyza'yı iyice rahatsız etmeye başlar. Bilal, Şükran'ı Emre'yle evlenmemesi için ikna etmeye çalışır. Saadet de Emre'nin gerçek yüzünü görmüştür, ancak onun aklından başka planlar geçmektedir. Emin adımlarla evliliğe gittiğini düşünen Emre'yi büyük bir sürpriz beklemektedir. Huzur Sokağı'nda yeni bir hayat!
Şahmaran Ailesi, Huzur Sokağı’ndaki yaşamlarına alışmaya çalışmaktadır. Mahalle sakinlerinin yardımlarına rağmen, onları bekleyen büyük zorluklar vardır. Hacer, yıllar sonra bulduğu kardeşi Şükran’ın mutluluğu için her şeyi yapmaya hazırdır. Bilal’in Şükran’la yakından ilgilenmesi, Feyza’yı iyice rahatsız etmeye başlar. Bilal, Şükran’ı Emre’yle evlenmemesi için ikna etmeye çalışır. Saadet de Emre’nin gerçek yüzünü görmüştür ancak onun aklından başka planlar geçmektedir. Emin adımlarla evliliğe gittiğini düşünen Emre’yi büyük bir sürpriz beklemektedir.Şahmaran Ailesi, Huzur Sokağı'ndaki yaşamlarına alışmaya çalışmaktadır. Mahalle sakinlerinin yardımlarına rağmen, onları bekleyen büyük zorluklar vardır. Hacer, yıllar sonra bulduğu kardeşi Şükran'ın mutluluğu için her şeyi yapmaya hazırdır. Bilal'in Şükran'la yakından ilgilenmesi, Feyza'yı iyice rahatsız etmeye başlar. Bilal, Şükran'ı Emre'yle evlenmemesi için ikna etmeye çalışır. Saadet de Emre'nin gerçek yüzünü görmüştür, ancak onun aklından başka planlar geçmektedir. Emin adımlarla evliliğe gittiğini düşünen Emre'yi büyük bir sürpriz beklemektedir.
HUZUR SOKAĞI 21. Bölümde 'Geçen Hafta' Neler Olmuştu?
Feyza ve ailesi zor günler geçirmektedir. Evlerinden taşınmanın üzüntüsünü yaşarken Bilal'in Huzur Sokağı'nda bulduğu ev sayesinde yeniden hayata tutunmayı başarırlar.
Selim ve Kerim'in kardeş olduklarını öğrenen Bilal, bu konuda Feyza'yı uyarır. Öte yandan Emre'yi başka bir kızla birlikte gören ve büyük şaşkınlık yaşayan Saadet, Şükran'ın evlilik konusunda acele davranmamasını ister.
Emre Şükran'ı etkileyebilmek için elinden geleni yapacaktır. Okula geri dönen Bilal için ise eğitim hayatında yeni bir sayfa açılmaktadır.

Akhisar Belediyespor Galatasaray Müsabakası 15 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI


Lig lideri Galatasaray, Schalke maçı öncesinde Akhisar Belediyespor ' a konuk oluyor. Manisa ' da oynanacak karşılaşmanın canlı anlatımını bugün 20.00 ' den itibaren BeyazGazete.com'dan takip edebilirsiniz.
Attığı her adımla dünya çapında manşet olan Didier Drogba, Sarı-Kırmızılı formayı ilk kez bugün giyecek. İzmir'deki müthiş karşılamayla coşan golcü futbolcu, maça ikinci yarıda dahil olacak.
Sarı-Kırmızılı ekibin dünya çapındaki transferi, yeni formasıyla ilk kez bugün sahne alacak. Teknik direktör Fatih Terim, Antalyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, lisansının yetişmesi halinde Drogba ' yı Akhisar ' da oynatmayı düşündüğünü söylemişti. Hafta içinde beklenen müjde FIFA ' dan gelince zorlu deplasmanın kadrosuna alınan Fildişi Sahilli futbolcu, mücadeleye yedek kulübesinde başlayacak. Galatasaray Akhisar Belediyespor maçını BeyazGazete.com'dan canlı takip edebilirsiniz..
DROGBA DA MANİSA'YA GÖTÜRÜLDÜ
Çin'in Shangay Shenhua takımıyla yaşadığı mali sorunların ardından yollarını ayıran ve Galatasaray'a transfer olan Drogba'nın, FIFA'dan geçici lisansı çıkmıştı. Teknik direktör Fatih Terim, Schalke maçı öncesi performansını görmek istediği yıldız futbolcuyu da Akhisar deplasmanına götürdü. Drogba'nın karşılaşmanın son yarım saatinde forma giymesi bekleniyor.

Akhisar galibiyetiyle Schalke maçı öncesi moral bulmak isteyen Galatasaray'da ''cuma sendromu''nun tekrarından korkuluyor. Sarı-kırmızılı ekip, bu sezon ligde cuma günleri oynadığı 6 lig maçının 5'inde puan kaybı yaşadı ve aldığı 3 yenilginin tamamını da yine bu gündetattı.
Sarı-kırmızılılar cuma günü oynadığı karşılaşmalarda rakip filelere 9 gol atarken kalesinde 12 gol gördü.
Drogbalı Sneijder li Galatasaray Akhisar Belediyespor karşısına çıkacak. Ligde lider durumda bulunan Galatasaray puan kaybetmek istemiyor. Fatih Terim'in Drogbayı ilk 18'e alması taraftarı heyecanlandırdı. Galatasaray Akhisar Belediyespor maçı bu akşam Manisada oynanacak. Maça büyük ilgi var.
Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında yarın Akhisar Belediyespor'a konuk olacak lider Galatasaray, rakibini yenerek ligde 3 maç sonra deplasman galibiyeti almayı hedefliyor. Ligin zirvesinde en yakın rakibi Beşiktaş'ın 5 puan önünde 40 puanla liderliğini sürdüren sarı-kırmızılı ekip, 19 puanla son sırada yer alan Akhisar Belediyespor karşısında da galip gelerek, hem rakiplerinin kendisine yaklaşmasına fırsat vermemek hem de UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Schalke 04 maçı öncesi moral kazanmak istiyor.
Manisa 19 Mayıs Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Halis Özkahya yönetecek.Sarı-kırmızılı ekipte Akhisar Belediyespor maçı öncesi, tedavisi süren Tomas Ujfalusi'nin dışında, Johan Elmander ve Aykut Erçetin'in hafif sakatlıkları bulunuyor.Öte yandan, Galatasaray'ın Faslı oyuncusu Nordin Amrabat, ligde son yapılan Medical Park Antalyaspor maçında sarı kart görerek ceza sınırına geldi. Toplamda 3 sarı karta ulaşan oyuncu, Akhisar Belediyespor maçında da sarı kart görmesi halinde, 23. haftadaki Orduspor maçında takımdaki yerini alamayacak.
Akhisar Belediyespor ise, 19 puanla ligin en alt sırasında bulunmasına karşın, sezonun ikinci yarısında ortaya koyduğu dirençli futbol ve yeni transferi Yunan oyuncu Gekas'ın performansıyla dikkatleri çekiyor.Ege temsilcisi, geride kalan haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u deplasmanda 2-0 yenmeyi başardı.
Gözler Drogba'da
Transferiyle Galatasaray taraftarlarına büyük heyecan yaşatan Fildişi Sahilli yıldız oyuncu Didier Drogba, Akhisar Belediyespor karşısında takımıyla ilk maçına çıkabilecek.Çin'in Shangay Shenhua takımıyla yaşadığı mali sorunların ardından yollarını ayıran ve Galatasaray kadrosuna dahil olan Drogba'nın, FIFA'dan geçici oynama lisansının da çıkmasıyla önünde hiçbir engel kalmamış oldu.
Daha önce yaptığı açıklamada, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Schalke 04 karşılaşması öncesi Drogba'nın ligde de performansını görmek istediğini kaydeden teknik direktör Fatih Terim'in, yıldız isme Akhisar Belediyespor maçında süre vermesi bekleniyor.
Deplasmanda 3 maçtır kazanamıyor
Galatasaray, deplasmanda yaptığı son 3 lig karşılaşmasında galibiyet alamadı.Ligdeki son deplasman galibiyetini 15. haftada 3-1'lik skorla Sivasspor'a karşı alan 'Cim Bom', ardından sırasıyla Trabzonspor (0-0), Kasımpaşa (1-2) ve Bursaspor (1-1) deplasmanlarında galip gelemedi. Bu sezon rakip sahalarda 11 maça çıkan sarı-kırmızılılar, 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

Kurtlar Vadisi Pusu 182.Bölüm 14 Şubat

14 Şubat 2013 Perşembe
GOOGLE REKLAMLARI


Kurtlar Vadisi Pusu ' nun 182. bölümünde merak edilen sorular...

Savcı Leyla ' nın yaşam savaşı nasıl noktalanacak? Hastaneden çıkmaya karar veren Polat Alemdar, KGT ekibinin elinden kurtulabilecek mi? Abdülhey ve Cahit Polat Alemdar ' ı kurtarmak için nasıl bir plan yapacaklar? Eşref Bey ve Abdülhey Sencer ' in elinden kurtulabilecek mi? Sencer ' i ortadan kaldırmak isteyen kim? Hoca ' nın hayatını kurtarmaya çalışan Akif hangi gerçekle yüzleşecek? Sencer Polat ' ın karşılığında İsraillilerden ne isteyecek? İsrailli Jacob Polat ' ı ele geçirebilecek mi?

Tüm bu soruların cevapları ve çok daha fazlası, bu akşamı ATV ekranlarında yayınlanacak

Kurtlar Vadisi Pusu'da Geçen Hafta Yaşananlar...

ATV ekranlarında bu sezon rating rekorları kıran Kurtlar Vadisi Pusu 181. bölümüyle izleyicisiyle buluştu.

Kurtlar Vadisi Pusu'da ikinci kurban kim?

Reyting rekorları kıran dizi Kurtlar Vadisi Pusu yeni bölümü ile geceye damgasını vurdu. Adil Bey'in ardından dış politikada strateji değişikliğine giden Sencer, 'Hoca' lakaplı Bakn'ı öldürme kararı aldı.

Kurtlar Vadisi Pusu'nun 180. bölümünde, Lale Zara'yı iç politika değişikliği için kurban eden Sencer, 181. bölümde, dış politika için 'Hoca' lakaplı Bakan'ı kurban olarak seçti. Adil beye yaptığı darbenin ardından İhtiyarlar Heyeti'nin başına geçen Sencer, müzakerelerin durdurulması için Lale Zara'yı öldürterek provakasyon hedeflemişti.
Hoca'yla önce yüzyüze görüşüp, politika değişikliği isteyen Sencer, Hoca'nın kararlı tavrını görünce onu ortadan kaldırma yolunu seçti.
Kurtlar Vadisi Pusu Zirvenin Sahibi
Kurtlar Vadisi Pusu nostaljik görüntüleriyle ekran başına kilitledi, tüm kategorilerde en çok izlenen yapım oldu. Tüm kişilerde 14.81 izlenme oranı ve 35.04 izlenme payı, AB Sosyal Statü ' de yüzde 11.38 izlenme oranı ve 29.67 izlenme payına ulaşarak en çok izlenen 100 program arasında birinci oldu.
YİNE HEM REYTİNG, HEM DE SOSYAL MEDYA ŞAMPİYONU
Kurtlar Vadisi Pusu'nun etiketi #kurtlarvadisipusu Twitter Türkiye TT listesine her hafta olduğu gibi bu hafta da girmeyi başardı. Ayrıca ' Polat Alemdar ' başlığı da uzun bir süre TT listesinde yer aldı. Polat ameliyata giriyor. Bu hayati tehlikesi bulunan ameliyat başarılı olacak mı? Polat eski yüzüne kavuşabilecek mi?
KGT Lideri Akif, Polat ve Ak Saçlı'nın yerini buluyor! Akif ve Aynura Aksaçlı'yı Sencer'e teslim edecek mi?
Eşref, Polat'ın kendisine yaptığı suikast girişiminin sırrını çözemeye çalışıyor... Eşref gerçek haini bulabilecek mi?
Sakat olmadığı ortaya çıkan Sencer, Hoca'nın infazını hazırlayacak mı?
Savcı Leyla vuruluyor, Leyla'yı kim, neden vuracak? Leyla kurtulabilecek mi?
Tüm bu soruların cevapları ve çok daha fazlası, bu akşam 20.00'de atv ekranlarında yayınlanacak Kurtlar Vadisi Pusu'nun 181. bölümünde olacak...

Sakarya Fırat 134. bölüm 13 şubat

13 Şubat 2013 Çarşamba
GOOGLE REKLAMLARI


Nefeslerin tutulacağı bir bölümle ekrana gelecek olan “Sakarya Fırat”ta, Barut Yüzbaşı ve askerlerinin Miro'nun elindeki Osman Kanat'ı kurtarmak için verecekleri mücadeleye tanıklık edeceğiz. Osman’ı kurtarmak için sınır ötesine geçen Barut Yüzbaşı, Uğur, Durali ve Halis kararlı bir şekilde hedefe ilerlerken; Miro Osman’ı canlı bomba olması için hazırlamaya devam eder. Ama Miro, kendilerine doğru gelen Barut Yüzbaşı’nın yaptığı planla paniğe kapılır. Dağda büyük bir hesaplaşma başlamıştır. Diğer taraftan karakolda, Albay Hüsamettin ve Poyraz Timi’nin gergin bekleyişi sürmektedir. Diğer taraftan, Nilgün Öğretmen evlilik söylentilerini duyar ve Halil’e çok büyük tepki gösterir. Halil ne yapacağını bilemez. Teo ise Jiyan’la ilgili planlarını harekete geçirir. Jiyan hapishanede şişlenir.
Sakarya Fırat 134.bölüm 1-2.fragmanı izle, Sakarya Fırat bu akşamki bölümünde Osman'ı Kurtaran Yüzbaşı Kurtulacak mı? Sakarya Fırat 13 Şubat Çarşamba 134. son bölüm özeti, Sakarya Fırat 134.bölümde bu akşam neler olacak? Sakarya Fırat 134.bölümde yine heyecan dolu, Sakarya Fırat 134. yeni bölümüyle bu akşam 20.00'de TRT 1 ekranlarında naklen yayında olacak.
Sakarya Fırat 134.bölüm özeti
Dağda Osman’ı kurtarmak için kendini feda eden Barut Yüzbaşı, ölümü beklerken karakolda da büyük bir hüzün vardır.
Hiç kimse Osman’ın sağ salim gelmesine tam olarak sevinememiştir. Hastanede tedavisi süren Osman’ın bile aklı, dağda kalan Barut Yüzbaşı’dadır. Herkes bir mucize beklemektedir. Diğer taraftan Jiyan’ı kaçıran Teo ilçeden dağa çıkabilmek için hazırlık yapar. Ama dağa çıkışlarında beklemedikleri bir engelle karşılaşırlar.
Halil ise Nilgün’den özür dilemenin yollarını ararken; ilçeye birlikte geldiği Erkan büyük bir eylemin tam ortasında kalır ve kurşunlara hedef olur. Sakarya Fırat 134. yeni bölümüyle TRT 1 ekranlarında sizlerle olacak.
Sakarya Fırat 133.bölümde neler olmuştu (Özet)
Osman’ı kurtarmak için sınır ötesine geçen, Barut Yüzbaşı, Uğur, Durali ve Halis kararlı bir şekilde hedefe ilerlerken; Miro Osman’ı canlı bomba olması için hazırlamaya devam ediyor! Ama Miro, kendilerine doğru gelen Barut Yüzbaşı’nın yaptığı planla paniğe kapılır.
Dağda büyük bir hesaplaşma başlamıştır. Diğer taraftan karakolda! Albay Hüsamettin ve Poyraz Timinin gergin bekleyişi sürer.İlçede Nilgün öğretmen evlilik söylentilerini duyar ve Halil’e çok büyük tepki gösteriyor... Halil ne yapacağını bilemez. Teo ise Jiyan’la ilgili planlarını harekete geçiririyor... Jiyan hapishanede şişleniyor.
13 Şubat Çarşamba akşamı TRT 1 ekranlarına gelecek olan Sakarya Fırat 134. Bölümde Barut Yüzbaşı ve ekip Osman'ı kurtarmak için sınır ötesine geçecektir.
Dağda büyük hesaplaşma!
Osman'ı kurtarmak için sınır ötesine geçen, Barut Yüzbaşı, Uğur, Durali ve Halis kararlı bir şekilde hedefe ilerlemektedir. Miro, Osman'ı canlı bomba olması için hazırlamaya devam eder. Ama Miro, kendilerine doğru gelen Barut Yüzbaşı'nın yaptığı planla paniğe kapılır. Dağda büyük bir hesaplaşma başlamıştır.
Diğer taraftan karakolda, Albay Hüsamettin ve Poyraz Timinin gergin bekleyişi sürer. İlçede Nilgün öğretmen evlilik söylentilerini duyar ve Halil'e tepki gösterir. Halil ne yapacağını bilemez. Teo ise Jiyan'la ilgili planlarını harekete geçirir. Jiyan hapishanede şişlenir.

Yer Gök Aşk 107. bölüm 11 şubat

11 Şubat 2013 Pazartesi
GOOGLE REKLAMLARI


Ali Ömer, Sevda'sına kavuşabilecek mi?
Linda hamile değildir. Onu zaten hayatında istemeyen Ali Ömer, Linda’yı Kanada’ya göndermeye karar verir.
Sevda, Hamiyet’in Mümtaz’la iş birliği yaptığını öğrenmiştir. Hamiyet, Sevda’nın bunu kimseye söylememesi için hemen planını yapar. Sultan ve Reşit ise huzura ermişlerdir. Ne var ki Ali Ömer’in evine gelecek davetsiz bir misafir, tekrar huzurlarını kaçıracaktır.
Ali Ömer’in artık tek istediği bir an evvel Sevda’ya kavuşmaktır. Ne var ki Sevda’nın inadını kırmak mümkün değildir; Elif’ten yardım istemeye karar verir. Yer Gök Aşk'ın bir önceki bölümünde Sevda'nın hayatını kurtaran Ali Ömer, Mümtaz'ı ise elinden kaçırmıştı. Yiğit'le evlenen Münevver, düğün hediyesi karşısında şok olmuştu. Bade'yle birlikte yeni evleri için hazırlık yapan Mehmet'i iş yerinde kötü bir sürpriz karşılamıştı. Sevda, Linda ile nikah tarihi yaklaşan Ali Ömer'den ümidi kesmişti. Münevver'in yokluğu Hamiyet'e zor gelmiş ve onun evliliğini bitirmek için yeni planlar yapmıştı. Mümtaz, polisin elinden kurtulup Hamiyet'in peşine düşmüştü. Nikah öncesi yaralanan Linda'yı hastaneye yetiştiren Ali Ömer, şok eden bir gerçekle yüzleşmişti.
11 Şubat Pazartesi akşamı FOX TV ekranlarına gelecek olan Yer Gök Aşk 107. Bölümde Linda'nın hamile olmadığı gerçeğini öğrenecek olan Ali Ömer, onu Kanda'ya göndermeye karar verecektir. Hamiyet'in Mümtaz'la iş birliği yaptığını öğrenecek olan Sevda, Hamiyet'in paniğe kapılmasına yol açacaktır. Ali Ömer'in evine gelecek olan davetsiz misafir Sultan ve Reşit'in yeni kavuştukları huzurlarını kaçıracaktır. Sevda'ya yeniden kavuşmak isteyen Ali Ömer, onun inadını kıramayınca Elif'ten yardım isteyecektir. Celal ve Hamiyet, çok mutlu olan Bade ve Mehmet çiftini ayırmak için hain planlarını devreye sokacaktır. Hamiyet, Ali Ömer ve Sevda'nın da bir araya gelmesine engel olmaya çalışacaktır. Ancak Sevda, Ali Ömer'in kendisine hazırlayacağı büyük sürprizle çok mutlu olacaktır.
Yer Gök Aşk, heyecan dolu 107. Bölümü ile 11 Şubat Pazartesi akşamı FOX TV'de!

 
Bloggerized by Blogger Template