A Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur Faydaları Nelerdir?
23 Aralık 2012 Pazar
A vitamininin sağlığımız açısından önemi çok büyüktür. A vitamini sayesinde; vücudumuzdaki dokular sağlıklı olarak gelişir, cildimiz sağlıklı ve canlı olur. A vitaminin en önemli özelliklerinden biri de bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmesi, bağışıklık sistemimizin kuvvetlenmesi birçok hastalığa karşı koruma sağlar. Kemiklerin sağlıklı olması açısından da A vitaminin önemi büyüktür.
A vitamininin antioksidan özelliği de vardır, bu sayede vücudumuzu kansere ve diğer pek çok hastalığa karşı korur.
A vitamini yaşlanma etkilerini yavaşlatır ve cildinizin sağlıklı olmasını sağlar. Ayrıca A vitamini vücut içerisinde yağ depo edilmesine de yardımcı olur.
Vücudumuzdaki proteinleri kullanırken A vitaminine gerek vardır, A vitamini olmadan vücutta protein kullanımı gerçekleşmez.
Özellikle hamilelik dönemi içindeki anne adaylarının, yeterli seviyede Avitamini alması gerekir. Eğer anne adayı, hamilelik döneminde yeterince A vitamini almaz ise anne karnındaki bebeğin gelişimi olumsuz yönde etkilenir.
A vitamini hangi besinler içerisinde vardır?
A vitamininin en çok bulunduğu yer, hayvansal besinlerdir. Balık yağı, karaciğer, böbrek, süt ve yumurta sarısında bolca A vitamini vardır.
Ayrıca havuç, buğday, baklagiller, mantar, fıstık, ceviz ve domateste de A vitamini bulunur. Bu besinleri tüketerek Vücudunuzun A vitamini ihtitacını sağlayabilirsiniz.
Yeterli ve sağlıklı beslenemeyen kişilerde A vitamini eksikliği görülebilir. A vitamini eksikliği sonucunda; bağışıklık sisteminin zayıflaması ile sık sık hastalığa yakalanma, ağızda yara çıkması, cildinizin kuruması, gece körlüğü, saçlarda kepek oluşumu, diş eti proplemleri, kilo alamama, çocuklarda boyun uzamaması gibi rahatsızlıklara sebep olur.
RSS Feed
Twitter
0 yorum:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.