GOOGLE REKLAMLARI

5,5 ayda 30 kilo zayıflayarak çocuğuna şifa oldu

30 Ekim 2012 Salı
GOOGLE REKLAMLARI

Karaciğer yetmezliği yaşayan 1,5 yaşındaki kızına kilolu olması nedeniyle organ bağışında bulunamayan anne, 5,5 ayda 30 kilo zayıflayarak çocuğuna şifa oldu.
Anne Hatice Gezer, 2009’da dünyaya gelen oğlunu, karaciğer yetmezliğinden dolayı 19 aylıkken kaybettiğini, 1,5 yaşındaki kızı Perihan Merve’nin de aynı rahatsızlığa yakalandığını anlattı.
Bunun üzerine Gaziantep, Ankara, İstanbul ve İzmir’de çeşitli hastanelere gittiklerini, çocuklarına karaciğer nakli yapılması gerektiğinin kendilerine söylendiğini belirten Gezer, bağışçı olmak istemesine karşın 103 kilo olduğu için bunun gerçekleştirilemediğini ifade etti.
'MERVE DİYETİ' İLE ZAYIFLADI
Kızına bağış yapmak için kilo verme kararı aldığı ve 5,5 ay içerisinde 30 kilo zayıfladığını dile getiren Hatice Gezer, şöyle konuştu: "Oğlum Sedat’ı 19 aylıkken teşhiste geç kalındığı için karaciğer yetmezliğinden kaybettik. Kızım Perihan Merve’nin de aynı rahatsızlığa yakalanması üzerine hastanelerde şifa aradık. Organ bağışı için gönüllü oldum ancak kilomdan dolayı bu yapılamadı. Ben de "Merve diyeti" dediğim programı uyguladım. Tatlıyı, pilavı, makarnayı kesip kepekli ekmek, salata, meyve ağırlıklı beslendim. 5,5 ay içerisinde 73 kiloya düştüm.
Gaziantep’te kızımın durumu kötüleşince sağolsunlar hemen devreye Sağlık Bakanlığı’na ait uçak ambulans girdi ve bizi İzmir’e getirdi. Kent Hastanesi’nde yapılan operasyonda kızıma karaciğer dokumu verebildim. Kızım sağlığına kavuştuğu için çok mutluyum."
Baba Süleyman Gezer ise kızına kendisinin de karaciğer dokusunu vermek istediğini ancak sigara içtiği için eşinin buna izin vermediğini dile getirdi. Gezer, "Eşim azmetti, kilo verdi ve kızımıza şifa verdi. Allah’a şükürler olsun" dedi.
Kent Hastanesi Karaciğer Nakil Ekibi’nden Doç. Dr. Çiğdem Arıkan ise kilolu olan kişilerin karaciğerinde yağlanma meydana geldiğini ve bunun da organ bağışına engel olduğunu ifade etti. Arıkan, "Hatice hanım, donör olabilmek için zayıfladı. Karaciğeri uygun bulundu ve nakil gerçekleşti. Hem annenin hem de bebeğin sağlık durumu gayet iyi" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Bloggerized by Blogger Template