GOOGLE REKLAMLARI

Antalya Bşb - Galatasaray basketbol 13 ekim

13 Ekim 2012 Cumartesi
GOOGLE REKLAMLARI


Galatasaray Medical Park, Beko Basketbol Ligi birinci haftasında Antalya BŞB. ile karşı karşıya gelecek. Atatürk Spor Salonu'ndaki mücadele, 13 Ekim Cumartesi günü saat 16.00'da başlayacak ve Lig TV 3'den canlı yayınlanacak.
Maç: Antalya BŞB. - Galatasaray Medical Park
Salon: Atatürk Spor Salonu, Antalya
Tarih: 13.10.2012 Saat: 16.00

Türkiye Kupası'nda Üçte Üç
2-3-4 Ekim tarihlerinde İzmir'de gerçekleşen Spor Toto Türkiye Kupası D Grubu maçlarını üç maçta üç galibiyet ile yenilgisiz lider bitirip sekizli finallere kalmayı başardı. Olin Edirne'yi 62-48, Erdemir'i 56-71'lik skorlarla mağlup eden takımımız gruptaki son maçında ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker'i Kaptan David Hawkins'in 30 sayı, 6 ribaund, 5 asist içeren performansıyla 74-69 ile geçmişti.
Yeni Sezon Öncesi Hazırlıklar
26 Ağustos'ta İstanbul'dan hareket edip İtalya'nın Bormio kasabasına gelen ve kamp çalışmalarını 3 Eylül'e kadar burada devam ettiren Galatasaray Medical Park, bu süreç zarfında Unics Kazan, Cimberio Varese, Montepaschi Siena ve Virtus Roma takımlarıyla beş hazırlık maçı oynadı. 4 Eylül'de yaklaşık 7 saat süren bir yolculuğun ardından Sardinya'ya geçen takımımız 5 Eylül'de Dinamo Sassari ile İtalyan ekibinin sezon açılışında karşı karşıya geldi. 6-7 Eylül tarihlerinde aynı bölgede gerçekleşen "Pasta Di Sardegna" turnuvasına katılan Galatasaray Medical Park, İtalya'dan Victoria Pesaro ve Rusya'dan Krasnie Samara takımlarını mağlup edip organizasyonu birincilikle tamamladı.
12 Eylül’de 5. Uluslararası Rixos Kupası Basketbol Turnuvası'na katılmak üzere Antalya'ya geçen takımımız ilk maçında 13 Eylül’de Banvit'i, ikinci maçında 14 Eylül’de Unics Kazan'ı farklı yenerek A Grubu'nu birinci bitirdi. Yarı finalde B Grubu’nun ikincisi Anadolu Efes ile çapraz eşleşen takımımız Jamont Gordon’un son saniye üçlüğünü kaçırmasıyla 15 Eylül’deki maçı kaybetti. Beşiktaş ile 16 Eylül'de karşı karşıya gelen takımımız ezeli rakibini mağlup edip organizasyonu üçüncülükle tamamladı. Kaptan David Hawkins dört maç sonunda 22 sayı ortalamasıyla oynadı ve turnuvanın sayı kralı oldu.
20 Eylül sabahı 7. Uluslararası Banvit-TÜBAD turnuvasına katılmak üzere feribotla Bandırma'ya geçen takımımız aynı gün ilk maçında Lokomotiv Kuban'ı, ikinci maçında 21 Eylül'de Virtus Bologna'yı yenerek final oynamaya hak kazandı. 22 Eylül'de ev sahibi Banvit ile karşı karşıya gelen takımımız mücadelden galip ayrılıp organizasyonu birincilikle tamamladı. Turnuvanın en şanssız olayı dizine darbe alan Henry Domercant'ın üç hafta tedavisi sürecek olan sakatlığıydı. Kaptan David Hawkins en değerli oyuncu seçildi.
28 Eylül'de Tournoi de Paris turnuvasına katılmak üzere Fransa'ya geçen takımımız 29 Eylül'deki ilk maçta Belçika'dan Belgacom Spirou Charleroi'yi mağlup edip final oynama hakkı kazandı. 30 Eylül'de Maccabi Electra Tel Aviv ile karşılaşan takımımız mücadeleden yenik ayrılınca organizasyonu ikinci bitirdi. Jamont Gordon ve Henry Domercant sakatlıkları sebebiyle turnuvada forma şansı bulamadı.
Son olarak Olin Edirne ile ev sahibi 9 Ekim'de ekibin sezon açılışında karşı karşıya gelen Galatasaray Medical Park mücadeleden 55-63'lük skorla kazandı.
Yeni sezon öncesi 18 hazırlık maçı oynayan takımımız 13 galibiyet ve 5 mağlubiyet aldı. Galatasaray Medical Park, İtalya'da düzenlenen Pasta di Sardegna ve Bandırma'da gerçekleşen Banvit-TÜBAD turnuvalarını birincilikle tamamlarken Rixos Cup'ta ve Tournoi de Paris'te ise üçüncü olabildi.
Transfer Dönemi
Galatasaray Medical Park baş antrenörlüğe geçtiğimiz sezonu üç kupayla kapatan Ergin Ataman'ı getirirken kadrosunda da büyük çaplı değişikliğe gitti. Josh Shipp, Caner Topaloğlu, Tutku Açık, Luksa Andric, Haluk Yıldırım, Evren Büker, Jamon Lucas Gordon, Cevher Özer, Boris Savovic ve Nihad Djedovic takımdan ayrılırken Göksenin Köksal, Sertaç Şanlı, Furkan Aldemir, Ender Arslan takımda kalan isimler oldu. CSKA Moskova'dan combo guard Jamont Gordon, Fenerbahçe Ülker'den oyun kurucu Engin Atsür, kısa forvet pozisyonuna Anadolu Efes'ten Cenk Akyol, FC Barcelona Regal'den pivot Boniface Ndong, uzun forvet olarak Maccabi'den Milan Macvan, Beşiktaş'tan geçtiğimiz sezonun BBL en değerli oyuncularından David Hawkins ve yerli statüsündeki uzun forvet Ersin Dağlı, Unics Kazan'dan Euroleague En İyi İkinci Beş'e seçilen skorer Henry Domercant transfer edildi.
Kazanma Karakteri: Kaptan David Hawkins
Galatasaray Medical Park'ın yeni transferi David Hawkins İzmir'de gerçekleşen Türkiye Kupası'nda kaptanlık görevini başarıyla yerine getirip takıma saha içinde ve dışında liderlik etti. Kazanma karakterini ortaya koyan yıldız isim üç maç sonunda 17 sayı, 5 ribaund, 4,3 asist ortalaması tutturdu. Özellikle son oynanan Fenerbahçe Ülker maçında sorumluluk alan Hawkins 30 sayı, 6 ribaund, 5 asist içeren olağanüstü bir performans ile yıldızlaşmıştı. Geçtiğimiz sezon Ergin Ataman yönetimindeki Beşiktaş Milangaz'da da takım kaptanlığını yürüten 1982 doğumlu Hawkins lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve EuroChallenge üçlemesinde büyük pay sahibi olmuştu. Ligde normal sezonu 11,1 sayı, 3,3 ribaund ve 3,6 asist ile bitiren David, playofflarda 18,3 sayı, 5,5 ribaund, 3,3 asist ortalamasıyla oynayıp takımı adına büyük bir fark yaratmıştı. Fenerbahçe Ülker serisinde 22,5 sayı, 8,5 ribaund, 4 asist, Galatasaray Medical Park serisi kaybettiğimiz son üç maçta 23 sayı, 6,3 ribaund ve 2 asist ortalaması üretip takımını finale taşıyan en önemli isim olan Şahin lakaplı Amerikalı oyuncu, Anadolu Efes serisinin dördüncü maçında 23 sayı, 5 ribaund, 7 asist ile oynayıp sezona adını altın harflerle yazdırmayı başarmıştı.
Antalya BŞB.Geçtiğimiz sezon ligi 10 galibiyet, 20 mağlubiyet ile 13. sırada bitiren Antalya BŞB.'de Altar Tunçkol daha önce de çalıştığı takımında baş antrenörlük görevine getirildi.
Valentin Pastal'i takımda tutan Antalya ekibi kadrosunda büyük çaplı yenilenmeye giderek guard rotasyonuna İsrail'in Hapoel Holon takımından Ron Lewis, NCAA'de yer alan Seton Hall University'den  Jordan Theodore, Fenerbahçe Ülker'den Hakan Demirel, Mersin BŞB.'den Barış Güney takviyelerini yaptı. Forvet pozisyonuna Olin Edirne'den Reha Öz, 2007-08 sezonunda Selçuk Üniv. formasıyla 17,9 sayı, 8,5 ribaund ortalaması yakalayan Warren Carter ve yine NCAA'den Florida State'de oynayan pivot Xavier Gibson transferlerini gerçekleştirdi.
Akdeniz temsilcisi 5-6-7 Ekim tarihlerinde Kocaeli'nde gerçekleşen Spor Toto Türkiye Kupası B Grubu'nda üç maç sonunda bir galibiyet ile ilk ikiye giremedi. İlk maçında Beşiktaş'a 61-52 kaybeden Antalya BŞB. ikinci maçında Aliağa Gençlik'i 72-67 ve üçüncü maçında Hacettepe Üniv. 89-84'lük skorla kaybetti. Ronald Lewis ve Warren Carter, Antalya'nın etkili isimleri oldu.
Geçtiğimiz sezon oynanan maçların ilkinde takımımız Antalya'da 76-88 galip gelirken İstanbul'da 82-92'lik skorla kaybetmişti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Bloggerized by Blogger Template