GOOGLE REKLAMLARI

Anne sütü içen çocuklar obeziteden korunuyor

10 Kasım 2012 Cumartesi
GOOGLE REKLAMLARI

İngiliz bilim adamları, doğumdan sonra anne sütüyle beslenen çocukların obez olma riskinin yaşıtlarına göre daha az olduğunu açıkladı.

İNGİLTERE’de yapılan bir araştırma hamilelik döneminde sigara içen ve fazla kilolu olan kadınların çocuklarının obez olma ihtimalinin yüksek olduğunu ortaya çıkardı. Fakat İngiliz bilim adamları, doğumdan sonra anne sütüyle beslenen çocukların obez olma ihtimalinin daha düşük olduğunu açıkladı. Nottingham Üniversitesi’nde görevli Doktor Sarah Redsell ve Stephen Weng tarafından yapılan araştırmada anne sütünün çocuk sağlığına olumlu etkileri olduğu belirlenirken Weng, “Anne sütüyle beslenen çocukların anne sütü almayan çocuklara göre daha iyi durumda olduğunu gözlemledik” açıklamasını yaptı. Annenin fazla kilolu olmasının ve hamilelik süresince sigara içilmesinin çocuğu obez yapabileceğini söyleyen Weng, geçmişte yapılan 30 araştırmayı incelediklerini ve 200 bin anne-çocuğun ele alındığını söyledi.

Katı gıda zararlı

Çocukta obeziteyi doğumdan sonraki ilk 12 aydaki beslenme düzeniyle inceleyen bilim adamları, “Annesi obez olan çocukların aşırı kilolu olma olasılığı 2 kat daha fazla. Erken dönemde beslenme düzeniyle şişmanlık arasında çok yakın bir ilişki bulunuyor. Küçük yaşlarda alınan kilolar obeziteye davetiye çıkarıyor” ifadesini kullandı. Weng’in ekibi yaptıkları araştırma sonrasında anne sütü alan çocukların obez olma ihtimalinin yüzde 15 oranında azaldığını, erken yaşlarda katı gıdayla beslenen çocukların obez olma ihtimalinin ise yükseldiğini açıkladı.
kaynak:gazetevatan.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Bloggerized by Blogger Template