GOOGLE REKLAMLARI

Avrupa, dang humması salgınıyla başı dertte

29 Kasım 2012 Perşembe
GOOGLE REKLAMLARI


Avrupa Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi ECDC, dang hummasının Avrupa kapılarına dayandığını bildirdi. Hastalık sivrisinekler vasıtasıyla yayılıyor.
İngiltere'de 6 kişide dang humması görüldü. Bunlara Atlas Okyanusu'ndaki Madeira adasında tatil yaparken hastalık bulaştığı kaydedildi. Avrupa'nın diğer bölgelerinde de 19 vaka tespit edildi.

Madeira'da ekim ayından bu yana 1.357 dang humması vakası belirlendi. 89 kişi hastanedetedavi altına alınırken henüz dang hummasından ölüm yok. Dang hummasında hafif grip benzeri belirtilerden kemiklerde ağrı gibi ciddi problemlere kadar değişen belirtiler görülüyor. Madeira sağlık yetkilileri hastalığın yayılmaması için yoğun kampanyalar yapıyor, halkı bilinçlendirmeye çalışıyorlar.

ECDC sözcüsü, "Son 20-30 senede dang hummasının dünyadaki yayılmasını ve Madeira'nın da turistler tarafından sokça ziyaret edilen bir mekân olması dikkate alındığında salgın halk sağlığı için büyük bir tehlikedir" dedi. ECDC, yakınlardaki Kanarya Adaları'nda da salgına karşı teyakkuza geçilmesi tavsiyesinde bulundu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Bloggerized by Blogger Template