GOOGLE REKLAMLARI

9 Aralık Trabzonspor - Kayserispor Karşılaşması

7 Aralık 2012 Cuma
GOOGLE REKLAMLARI


Bordo-mavili takımın hafta sonu evinde oynayacağı Kayserispor maçının biletleri bugün satışa sunulacak. İlk gün sadece Taraftar Kart sahiplerine satış yapılacağını belirten kulüp, fiyatları şu şekilde açıkladı: Kale arkası 20, maraton 30, kapalı 60-75, VIP 150, VIP Özel 150 TL.

Cumartesi günü mali genel kurula katılacak olan Trabzonspor'un başkanı Sadri Şener şu an için Kayserispor maçını statta izlemeyi ise düşünmüyor.

Trabzonspor'da hafta sonunda çifte hareketlilik söz konusu olacak. Çünkü cumartesi günü Mali Genel Kurul, pazar ise takımın Kayserispor maçı var.

Yarın sabahtan itibaren soluğu Trabzon'da alacak olan Başkan Sadri Şener, çok yoğun saatler geçirecek. Bordo-Mavililer'in patronu, hem ekibiyle bir toplantı yapıp son gelişmeleri masaya yatıracak hem de Şenol Güneş ile buluşup devre arası transfer politikasına şekil verecek.

Sadri Şener'in katılımın çok geniş olacağı mali kongrede camiaya sesini yükselterek önemli mesajlar vereceği ve bazı çevreleri ağır şekilde eleştireceği öğrenilirken, Güneş ile toplantısında da birçok belirsizlik karara bağlanacak.

Ancak şu an için belirsiz olan tek nokta pazar günü programı. Hatırlanacağı gibi 3-0 kaybedilen Eskişehirspor mücadelesinde sonra yaşanan bazı tatsızlıklar Başkan Şener'i hayli üzmüş, "Ben bu eleştirilerin hiçbirini hak etmiyorum" çıkışını yaptırmıştı. Bir süre Avni Aker'deki karşılaşmalara gitmeme kararı aldığı yakın çevresi tarafından paylaşılan Şener'in kararının arkasında duracağı ve bir son dakika sürprizi olmazsa şehirde kalıp Kayseri maçını tribünde izleyeceği de edinilen bilgiler arasında.

ONUR'UN DURUMU DA SIKINTIYA SOKTU

Trabzonspor'da Başkan Sadri Şener'in yöneticileriyle yapacağı toplantıya özel telkinlerin damga vurması bekleniyor.

Gündeme dair flaş bir gelişme olmadığı sürece idarecilerinin farklı yönlerde ya da panik bir şekilde tepki vermemesini isteyecek olan Şener'in özellikle son Onur Kıvrak konusundan yola çıkıp örnekler vereceği bildirildi.

Rutin dışındaki açıklamalar için sağduyu çağrısı yapacak Şener'in, "Kamuoyunda malzeme konusu olmamak için dikkatli olalım. Kulüp hakları savunulur, gerekli açıklamalar yapılır ama titizliğimizi artıralım" ifadelerini kullanması bekleniyor.

Bu arada yetkililer Onur Kıvrak konusunda şu an için Trabzon'a gelmiş dolaylı-resmi hiçbir teklifin olmadığını da belirtti.


Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki Trabzonspor maçının zor olacağını ancak bu deplasmandan olumlu bir sonuçla döneceklerini belirterek" İyi yoldayız" dedi.

Trabzonspor maçı hazırlıklarını Karpuzatan Tesisleri'nde soğuk bir havada gerçekleştiren sarı kırmızılılar, kardan temizlenmiş zeminde taktik çalışması yaptı. Antrenman öncesi açıklama yapan Kayserispor'un Hırvat teknik direktörü Prosinecki, "Fenerbahçe maçında iyi futbol oynadık. Oyuncularım mücadele güçlerini ve iyi niyetlerini sahaya yansıttı. İyi yoldayız. Yavaş yavaş istediğimiz futbolu oynuyoruz. Puan açısından şanssızlıklar yaşadık. Bundan sonra şansın da yanımızda olmasını arzuluyoruz. Trabzonspor'a gelince, zor bir rakip. Kolay maç olmayacak. Trabzonspor son zamanlarda ligde ve kupada aldığı galibiyetlerle yükselişte. Biz de kendimize güveniyoruz. Elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Trabzon'dan olumlu bir sonuçla döneceğimizi umuyorum" dedi.

Kayserispor'da sakatlığı süren Steinsson fitness salonunda tek başına çalışırken, sarı kırmızılı ekibin Karadeniz'de oynayacağı karşılaşma öncesi sakat ve cezalı oyuncusu bulunmuyor.

CANGELE PLANLARIMIZDA YOK
Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, Franko Dario Cangele'nin Fenerbahçe maçı kadrosuna alınmamasına ilişkin bir soruya ise , "Cangele, ilk yarı bitiminde buradan gideceğini ve gün saydığı söyledi. O nedenle kendisi bizim planlamamızda yok. Biz, takımda kalacak oyuncularla ilgileniyoruz. Cangele ile ilgili şu anda bir düşüncemiz yok" şeklinde konuştu.

Trabzonsporlu oyuncular 572 pasın 532'sini olumlu kullanarak yüzde 93'lük bir ortalama tutturdu.

Trabzonspor'un Hollanda ve Almanya'da sezon öncesi düzenlediği hazırlık kampında oyuncularına saatler boyu pas çalışması yaptıran Şenol Güneş, "Top sürekli bizde olursa rakibi baskı altına alabiliriz. Bunun için sürekli pas yapın. En yakındaki arkadaşınıza topu atın ve boşa koşun. Oyunu ne kadar basitleştirirseniz o kadar verimli olursunuz" ifadeleriyle yeni oyun sistemini öğrencilerine benimsetmeye çalışmıştı. Sezona kötü başlayan ancak şampiyonluk yolundaki rakiplerinin da puan kaybetmesiyle yarışta çok fazla geriye düşmeyen bordo mavililerde, Gençlerbirliği maçı tam bir dönüm noktası oldu. Avni Aker'de 3-0 kaybedilen Eskişehirspor maçının ardından kupada Şanlıurfaspor'u yenerek biraz moral bulan Trabzonspor, kendisine her zaman ters gelen Ankara deplasmanında güzel bir oyunla çok net bir galibiyet alarak adeta hayata döndü.

İlk kez düzgün uyguladılar


Orta sahasında Adrian, Sapara, Soner, Alanzinho, Colman, Zokora gibi hem tekniği yüksek hem de tecrübeli oyuncular barındıran Trabzonspor, sezon başından bu yana Teknik Direktör Şenol Güneş'in bol pasa dayalı oyununu ilk kez Gençlerbirliği maçında düzgün şekilde uyguladı. Topa rakibinin neredeyse iki katı kadar sahip olan, çok top dolaştırdığı için kondisyonunu verimli kullanan Trabzonspor, tecrübeli ayaklarıyla da sonuca kolay gitti. Bordo-mavililer, yaklaşık bir yıl sonra sahadan 4 gollü galibiyetle ayrıldı.

İstatistiklere de yansıdı


Trabzonspor'un sonuca kolay gitmesine neden olan bol pasa dayalı oyunu istatistiklere de yansıdı. Gençlerbirliği maçında 572 pas yapan bordo mavililer tam 532'sinde isabet bulup yüzde 93'lük bir isabetli pas oranı yakalayarak haftanın en fazla isabetli pas yapan takımı oldu. Ayrıca iki maç aradan sonra takıma dönerek hem orta sahaya hem de defansa dinamizm getiren Zokora, 79 pasta 78 isabet ile haftanın en çok isabetli pas yapan oyuncusu ünvanını kazandı. Adrian da 75 pasta 68 isabetle bu kategoride üçüncü sırada yer aldı. Bordo mavililer ayrıca bol pas sonucu kaleye daha kolay ulaştı, maç boyunca 12 şut çekti, 6 isabetli şutta 4 gol buldu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş de maçın ardından futbolcularıyla düzenlediği toplantıda, "Topa sahip olduğumuzda neler yapabileceğimizi gördünüz. Bundan sonraki maçlarda da sizden aynı yüksek pas yüzdesini bekliyorum. Bugüne kadar olan tüm çalışmalarımız bu yöndeydi. Antrenmanlarda yaptığımız uygulamaları sahada görmek istiyorum" dedi.

Kayseri hazırlıkları 4 eksikle başladı


Trabzonspor, Gençlerbirliği maçının ardından yaptığı bir günlük izinden sonra Pazar günü kendi sahasında oynayacağı Kayserispor maçı hazırlıklarına başladı. Şenol Güneş, yönetiminde yapılan antrenmana sakatlıkları bulunan Bamba, Janko, Soner ve Colman katılmadı. Güneş, antrenman öncesi son zamanlarda kadroya almadığı Volkan Şen ile saha ortasında kısa bir görüşme yaptı.

Bordo mavili futbolcular antrenmanda koşunun ardından pas çalışması gerçekleştirdi. Çalışma sırasında ayağında ağrı hisseden Giray, idmanı düz koşuyla tamamladı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Bloggerized by Blogger Template