GOOGLE REKLAMLARI

Sivasspor - Galatasaray müsabakası 8 Aralık Cumartesi

7 Aralık 2012 Cuma
GOOGLE REKLAMLARI


Sivasspor-Galatasaray maçının oynanacağı 4 Eylül Stadı'nın buzla kaplı Protokol Tribünü'nün önündeki zeminin eritileceğini, karla kaplı koltukların temizlenmesinin karşılaşmaya kadar bitirileceği bildirildi.

Spor Toto Süper Lig'in 15'inci haftasında yarın Sivasspor-Galatasaray maçının oynanacağı 4 Eylül Stadı'nın hazır hale getirilmesi için çaba gösterildiğini açıklayan Stat Müdürü Fatih Şimşek, saha zeminine hiç dokunmadıklarını, alttan ısıtmalı sistemle karların kendiliğinden eridiğini, tribünlerde ise kar yağışı bekledikleri için maç günü çalışma yapacaklarını söyledi. Çalışmalar sonucu sahanın Galatasaray maçına hazır hale geleceğini ifade eden Fatih Şimşek, şöyle dedi:

"Şu anda ısıtmalarımız açık olduğu için saha zeminine her hangi bir müdahalemiz yok. Sahaya aşırı bir kar yağışı olmadığı sürece de zemine her hangi bir müdahalede bulunmayacağız. Şu anda zemin ısısı 15 dereceye ayarlanmış durumda. Altan ısıtma sistemlerimiz şu an için çalışıyor. Herhangi bir sıkıntı da gözükmüyor. Kar yağışı beklediğimiz için tribünlere bir şey yapamıyoruz. Maç günü kar yağışı gözükmüyor. Tribünleri maç günü temizleyeceğiz."

Havaların soğuması ve kar yağışının başlaması ile birlikte hafta başında ısıtma sistemlerini devreye aldıklarını söyleyen Fatih Şimşek, şöyle devam etti:

"Kış memleketi olduğumuz için hava tahmin raporlarını yakından takip ediyoruz. 3-4 gün önceden ısıtmaları çalıştırdık. Değerleri tam yerini bulsun, donma olayı olmasın, arıza olan yerlere zamanında müdahale edelim diye. Şu anda ise çalışıyor. Bir sıkıntı gözükmüyor."

Sahanın zemininde bazı bölgelerin buzlu olduğunu söyleyen Fatih Şimşek, "Protokol tribünü önünde bulunan zemine gölge düşüyor. Güneşi az gördüğü için eriyen karlar burada buzlanma yapıyor. Ama inşallah maç saatine kadar buzlanmalarda ortadan kalkar" dedi.


İki takım arasında Sivasspor'un Süper Lig'e yükseldiği 2005-2006 sezonuyla başlayan rekabette geride kalan 14 maçtan 9'unu Galatasaray, 2'sini Sivasspor kazandı, 3 maç da beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda Galatasaray 26, Sivasspor ise 12 gol attı. Taraflar arasında geçen sezon ligde yapılan iki maçta Galatasaray, rakibini Sivas'ta 4-0, İstanbul'da 2-1 yenmeyi başardı.

Rakibine ligde üst üste 3 maçtır kaybeden Sivasspor, Galatasaray'a karşı ligdeki son galibiyetini 2010-2011 sezonunun ilk haftasında Sivas'ta yapılan maçta 2-1'lik skorla elde etmişti.

Sivas'ta galibiyetler eşit
Sivas'ta yapılan 7 maçta iki ekip de sahadan 2'şer kez galip ayrıldı, 3 karşılaşma berabere sonuçlandı. Bu maçlarda Sivasspor 9, Galatasaray ise 12 gol attı. Galatasaray, geçen sezon rakibini Sivas'ta 4-0 yenerek rekabetteki en farklı skora imza attı.
Sivasspor ile Galatasaray arasında ligde yapılan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Sezon Maç Sonuç
--------- --------------------- -----
2005-2006 Galatasaray-Sivasspor 2-0
Sivasspor-Galatasaray 0-0
2006-2007 Galatasaray-Sivasspor 3-1
Sivasspor-Galatasaray 1-1
2007-2008 Galatasaray-Sivasspor 2-0
Sivasspor-Galatasaray 3-5
2008-2009 Sivasspor-Galatasaray 2-0
Galatasaray-Sivasspor 2-1
2009-2010 Galatasaray-Sivasspor 2-0
Sivasspor-Galatasaray 1-1
2010-2011 Sivasspor-Galatasaray 2-1
Galatasaray-Sivasspor 1-0
2011-2012 Galatasaray-Sivasspor 2-1
Sivasspor-Galatasaray 0-4



Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, ligde ilk yarının sonuna gelindiğini belirterek "Kalan 3 maçı da iyi bir şekilde bitirmek zorundayız. Çünkü ligin ikinci yarısı çok zor geçecek. Telafisi olmayan maçlar oynanacak. Bunları da iyi bitirecek güce sahibiz ama bizim bu seneki yaşadığımız en büyük sıkıntılardan bir tanesi kadro sıkıntısı. Eksiklerimizin ve sakatlarımızın olması bizi çok zora soktu" diye konuştu.

İlk yarıda, sezon başında transfer edilen oyunculardan tam randıman alamadıklarını dile getiren Çalımbay, "Sezon içinde sakatlıkların artmasından da baya sıkıntı yaşadık. Ona rağmen bu günlere geldik. Bütün gayemiz, şimdi kalan 3 maçı çok iyi bir şekilde bitirmek" dedi.

Galatasaray'ı, Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısından ötürü tebrik edip Avrupa'da başarılarının devamını dileyen Çalımbay, hafta sonu oynayacakları maçla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bizim bütün düşüncemiz, kendi sahamızda, kendi seyircimiz önünde bu maçı kazanmak. Mutlaka iyi bir şekilde ayrılmamız gerekiyor Galatasaray maçından. Galatasaray takımı çok iyi bir takım, çok kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Avrupa'da maç yapmaları büyük bir dezavantaj değil. Zaten yaptıkları en iyi şeylerden bir tanesi gerçekten Portekiz'de kalmaları. Orada kampa devam etmeleri ve direk bizim maça gelmeleri bu maçın zor geçeceğinin bir göstergesidir. Maçın başından sonuna kadar çok dikkat etmemiz gerekiyor. Taraftarlarımızın da bizi sonuna kadar destekleyeceklerine inanıyorum. Çok zor bir maç oynayacağız ve bunun da farkındayız. Galatasaray'ın her an oyunun kaderini değiştirecek oyuncuları da var. Galatasaray takımının oynayanı da oynamayanı da hemen hemen eş değerdeler. Onun için de belki bizim maçta birkaç kişi oynamayabilir. Hiç fark etmiyor, oynamayanlar bana göre bu maçta daha tehlikeli olurlar. Maçın başından sonuna kadar oyundan kopmadan oynamamız gerekiyor. 90 dakika mükemmel şekilde mücadele etmemiz gerekiyor. Onu yaptığımız takdirde de biz buradan istediğimiz şekilde ayrılacağız."

Eneramo'nun Galatasaray maçında oynayıp oynayamayacağının sorulması üzerine, Çalımbay, "Eneramo'nun sakatlığı var. Eğer oynama şansı varsa oynatacağız. Oynatıp da daha geriye götürecekse oynatmayacağız. Onun dışında baktığımız zaman yüzde yüz oynayamayacak durumda arkadaşımız yok" dedi.

Rıza Çalımbay, "Önümüzdeki 3 maça göre yolumuzu çizeceğiz. Bu 3 maçta alınacak netice ligin ikinci yarısında moral açısından, her açıdan çok önemli. Tek düşüncemiz buradan çok iyi bir şekilde ayrılmak" ifadelerini kullandı.

Son 4 maçta iyi bir oyun sergilediklerini belirten Çalımbay, "Bütün amacımız bunu 90 dakikaya yayıp oynamamız. Bizim kimseden çekindiğimiz falan da yok. Tek amacımız buradan galibiyetle ayrılmak" diye konuştu.

Basın toplantısının ardından, kırmızı-beyazlı ekip, yoğun kar yağışı altında yapılan idmanla maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Hafta içinde oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında Braga'yı 2-1 ile geçip, adını ikinci tura yazdıran Galatasaray'ı konuk edecek.

Saat 19:00'da başlayacak mücadeleyi hakem İlker Meral yönetecek.

Sivas 4 Eylül Stadı'ndaki mücadelenin canlı anlatımını, skorist.com farkıyla NTVSpor.net'ten takip edebilirsiniz.

LİGDE 15. RANDEVU
Sivasspor ile Galatasaray, ligde yarın 15. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında Sivasspor'un Süper Lig'e yükseldiği 2005-2006 sezonuyla başlayan rekabette geride kalan 14 maçtan 9'unu Galatasaray, 2'sini Sivasspor kazandı, 3 maç da beraberlikle sonuçlandı.

Bu maçlarda Galatasaray 26, Sivasspor ise 12 gol attı. Taraflar arasında geçen sezon ligde yapılan iki maçta Galatasaray, rakibini Sivas'ta 4-0, İstanbul'da 2-1 yenmeyi başardı.

Rakibine ligde üst üste 3 maçtır kaybeden Sivasspor, Galatasaray'a karşı ligdeki son galibiyetini 2010-2011 sezonunun ilk haftasında Sivas'ta yapılan maçta 2-1'lik skorla elde etmişti.

SİVAS'TA GALİBİYETLER EŞİT
Sivas'ta yapılan 7 maçta iki ekip de sahadan 2'şer kez galip ayrıldı, 3 karşılaşma berabere sonuçlandı. Bu maçlarda Sivasspor 9, Galatasaray ise 12 gol attı.

Galatasaray, geçen sezon rakibini Sivas'ta 4-0 yenerek rekabetteki en farklı skora imza attı.

SİVASSPOR EVİNDE KAZANIYOR
Yarın llider Galatasaray'ı konuk edecek Sivasspor, evindeki son 3 resmi maçından galip ayrıldı.

Ligde 15. haftaya 19 puanla, aynı puana sahip Bursaspor'un averajla gerisinde 9. sırada giren Sivasspor, yarın saat 19.00'da Sivas 4 Eylül Stadı'nda, 26 puanla lider durumdaki Galatasaray'ı ağırlayacak.

Evinde bu sezon sadece ligin 9. haftasında Akhisar Belediyespor'a 2-1 mağlup olan kırmızı-beyazlı ekip, bu yenilginin ardından iç sahada yaptığı 3 resmi maçı kazandı.

Ligde Eskişehirspor'u 1-0 ve Kayserispor'u 4-2 mağlup eden Yiğidolar, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Manisaspor'u 3-0 yenerek adını 5. tura yazdırdı.

Bu sezon ligdeki 5 galibiyetinden 3'ünü iç sahada elde eden Sivasspor, deplasmanda ise 2 kez güldü. İç sahada yaptığı 7 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyetle 12 puan toplayan Sivasspor, bu maçlarda 12 gol attı, kalesinde 9 gol gördü.

Kırmızı-beyazlılar, ligde iç saha puan durumuna göre 10. sırada yer alıyor.


Yardımcı antrenör Bülent Albayrak yönetiminde kulüp tesislerinde gerçekleşen antrenman, düz koşuyla başladı. Karla karışık yağmur altında gerçekleşen antrenman, açma germe hareketleri ve dar alanda pas çalışmasının ardından çift kale maçla sona erdi.

Antrenmana hafif sakatlıkları bulunan Erman Kılıç ve Micheal Eneramo katılmadı. Bu arada, teknik direktör Rıza Çalımbay'ın babasının rahatsızlığı nedeniyle İstanbul'da bulunduğu öğrenildi.



0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Bloggerized by Blogger Template