GOOGLE REKLAMLARI

A Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur Faydaları Nelerdir?

23 Aralık 2012 Pazar
GOOGLE REKLAMLARI



A vitamininin sağlığımız açısından önemi çok büyüktür. A vitamini sayesinde; vücudumuzdaki dokular sağlıklı olarak gelişir, cildimiz sağlıklı ve canlı olur. A vitaminin en önemli özelliklerinden biri de bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmesi, bağışıklık sistemimizin kuvvetlenmesi birçok hastalığa karşı koruma sağlar. Kemiklerin sağlıklı olması açısından da A vitaminin önemi büyüktür.

A vitamininin antioksidan özelliği de vardır, bu sayede vücudumuzu kansere ve diğer pek çok hastalığa karşı korur.

A vitamini yaşlanma etkilerini yavaşlatır ve cildinizin sağlıklı olmasını sağlar. Ayrıca A vitamini vücut içerisinde yağ depo edilmesine de yardımcı olur.

Vücudumuzdaki proteinleri kullanırken A vitaminine gerek vardır, A vitamini olmadan vücutta protein kullanımı gerçekleşmez.

Özellikle hamilelik dönemi içindeki anne adaylarının, yeterli seviyede Avitamini alması gerekir. Eğer anne adayı, hamilelik döneminde yeterince A vitamini almaz ise anne karnındaki bebeğin gelişimi olumsuz yönde etkilenir.

A vitamini hangi besinler içerisinde vardır?
A vitamininin en çok bulunduğu yer, hayvansal besinlerdir. Balık yağı, karaciğer, böbrek, süt ve yumurta sarısında bolca A vitamini vardır.
Ayrıca havuç, buğday, baklagiller, mantar, fıstık, ceviz ve domateste de A vitamini bulunur. Bu besinleri tüketerek Vücudunuzun A vitamini ihtitacını sağlayabilirsiniz.

Yeterli ve sağlıklı beslenemeyen kişilerde A vitamini eksikliği görülebilir. A vitamini eksikliği sonucunda; bağışıklık sisteminin zayıflaması ile sık sık hastalığa yakalanma, ağızda yara çıkması, cildinizin kuruması, gece körlüğü, saçlarda kepek oluşumu, diş eti proplemleri, kilo alamama, çocuklarda boyun uzamaması gibi rahatsızlıklara sebep olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Bloggerized by Blogger Template