GOOGLE REKLAMLARI

Yerli uydu 6A geliyor

2 Aralık 2012 Pazar
GOOGLE REKLAMLARI


Yerli uydu 6A geliyor haberi.Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, 6A olarak adlandırdıkları yerli uydu tasarımı projeleri bulunduğunu belirterek “Tasarımının tamamı yerli, bütün entegrasyonları Türkiye’de yapılacak bir uydu projesi bu. Hem ticari olarak bazı altyapıları olacak, hem de askeri fonksiyonları bulunacak. 2014 yılının başına kadar bu projeyi sözleşmeye bağlayıp hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.
CeBIT Eurasia fuarında konuşan Dalbay 2006 yılının başından bu yana 6A olarak adlandırdıkları yerli uydu tasarımı projeleri bulunduğunu belirterek, “6A’nın bütün entegrasyon süreci, 2013 yılının sonunda faaliyete geçecek olan TAI Tesisleri’ndeki uydu üretim merkezinde yürütülmesini hedefliyoruz. 6A projesinden sonra belki 6B, 6C ve 7A gibi diğer uyduları da Türkiye’de üreterek uzayda bayrağımızı gururla dalgalandıracağız” dedi.
Uydu Üretim Merkezi’nin kurulmasını takiben Türkiye’de uydu üretilmeye başlayınca yan sanayinin de gelişmeye başlayacağını dile getiren Dalbay, üretilen uyduların ihraç edilebileceğini de söyledi.
kaynak:milliyet

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
Bloggerized by Blogger Template